Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hejka 🙂

Basia uśmiałam się z tego Sosnowca 😁
Słyszałam "legendy" o tej miejscowości hahahaha 😁
Byłam tam kiedyś ale paszportów polsatu akurat nie sprawdzali heheheh 😎

U nas nocka jak zwykle z dupy 🤢

Śnieg też sypie jak u Agi 🥴

Spakowałam paczkę i zamówiłam kuriera ... masakra jakaś 17 kg mi wyszło 😮
Jeszcze swoich rzeczy nie spakowałam ale to już ze sobą wezmę...ale jak pomyślę że jeszcze te 17 kg bym musiała taszczyć... 😮
Jednak pomysł miałam dobry 😉

Idę chatę teraz ogarnąć bo młody zasnął ale bajzel mega zostawił 😮

Holi mój też za mną tak łazi i marudzi 🤢

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
😎Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Fajnie sie czyta 🙂
Co do palszczyka ja bym napisala to juz ponad tydzien. Przynajmniej Ci koles powie kiedy to wyslal 🙂

Basia ale fajny Florek 🙂 Teraz przynajmniej widać, że chłopak urósł 😉

Wczoraj byl na szczepieniu i juz sie cieszylam po na wadze lazienkowej wyszlo mu 9300 a u Pana doktora 8600 🙂
A to zdjecie bedzie mial w paszporcie 🙂 przynajmniej jest biometryczne wiec bedzie paszport na 5 lat 😁

Tak myślałam, że do paszportu. My wyrabiamy w konsulacie w Lyonie i tylko na rok do 5 roku życia 🤔
Ja mam wizytę 22 lutego i też jestem ciekawa jaka waga będzie 🙂

W Polsce do tej pory tez tak bylo. Przepisy sie zmeinily w sierpniu zeszlego roku i teraz dostaje sie paszport na 5 lat. Chyba ze paszport tymczasowy wtedy tylko na Rok.

A no to super. Nam chyba pod koniec marca wygasa zeszloroczny i nowy trzeba wyrabiać 🤢 Na szczęście nie kosztują one sporo.

30 zl w Polsce wiec to nie majatek 🙂 Nawet jakby trzeba bylo co roku go robic. A ze Florek jest czesto za granica wiec sie przydaje 🙂 Mam nadzieje ze nikogo tym nie obraze ale Florek bieze Paszport z soba nawet jak do Sosnowca jedzie 😉

ja na wakacjach zrobiłam Misiowi dowód 😉 i też go zawsze mam przy sobie... bo przecież w Uni wystarczy nam tylko Dowód 😜 😎

• Mamusie
marika321 napisał(a):
No Aniqa zastrzeliłaś mnie tym po 🤪dsumowaniem..
Nawet nie wiem ile u mnie kosztuje taka przyjemność.... 😮

Aaaaaaaaa miałam napisać apropo ząbków ..moja dentystka powiedziała że jak wyjdą 5 i 4 to wtedy warto zalakować 🙂 no i że trzeba pomyśleć o likwidacji smoczków do 2 lat nawet tych butelkowych....co do lakierowania powiedziała że przeprowadzono badania i nie jest to takie skuteczne....a lakier szybko odprysnie...więc nie poleca bo skuteczność nie wielka...ale jak ktoś chce to owszem robią...mówiła jeszcze o lapowaniu ( jak nie przekrecilam... 😉) że to też robią ale to się robi na naprawianych już zębach i po tym zabiegu troszkę ciemnieją ząbki...
Morał: zaprasza na zaznajomienie z gabinetem.... 🙂 no a w późniejszym czasie na lakowanie 😉

wiadomo ze namawia klient to pieniadz nie wazne w jakim wieku 😉

• Mamusie
chloe napisał(a):
marika321 napisał(a):
No Aniqa zastrzeliłaś mnie tym po 🤪dsumowaniem..
Nawet nie wiem ile u mnie kosztuje taka przyjemność.... 😮

Aaaaaaaaa miałam napisać apropo ząbków ..moja dentystka powiedziała że jak wyjdą 5 i 4 to wtedy warto zalakować 🙂 no i że trzeba pomyśleć o likwidacji smoczków do 2 lat nawet tych butelkowych....co do lakierowania powiedziała że przeprowadzono badania i nie jest to takie skuteczne....a lakier szybko odprysnie...więc nie poleca bo skuteczność nie wielka...ale jak ktoś chce to owszem robią...mówiła jeszcze o lapowaniu ( jak nie przekrecilam... 😉) że to też robią ale to się robi na naprawianych już zębach i po tym zabiegu troszkę ciemnieją ząbki...
Morał: zaprasza na zaznajomienie z gabinetem.... 🙂 no a w późniejszym czasie na lakowanie 😉

wiadomo ze namawia klient to pieniadz nie wazne w jakim wieku 😉

no ale lakierowanie ..moja przynajmniej odradza.... 😜

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Holi Jaśmina "jojczy" 😁 najczęściej jak się nudzi, a ja za długo w kuchni coś robię, albo jak coś przy komputerze chcę zrobić. A czasami ma taki dzień, że od samego rana, zamiast być pełną energii i mieć chęci do zabawy to woli u mnie na rękach siedzieć.

Basia rozumiem, ze Florek bez paszportu nie wychodzi z domu? 😁 😉

Az tak zle nie jest jak sie porusza na slasku to bez paszportu ale jak do Cioci na Zaglebie jedzie to paszport sie przydaje 😉

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Marika ale od czerwca zeszłego roku już paszportów żądają 😠
Przynajmniej ja się z tym spotkałam jak się dowiadywałam o wyjazd z małym do UK...

UK jest UE ale nie jest w shengen (czy jak to sie tam pisze Szengen po Polsku) wiec pewnie dlatego paszport byl. Ja jak jade gdziekolwiek za granice zawsze mam paszport z soba (takie glupie przyzwyczajenie z czasow kiedy nie bylo jeszcze UE).
We wrzesniu bylismy w Chorwacji i tam bez paszportu nie wjedziesz. W sumie musialabym przeczytac jak to jest z tym UE i szengen. Pamietam ze paszport my potrzebowalismy bo jechalismy Kwietniu zeszlego roku do Francji na nartki i jechalismy przez Szwajcarie a ze oni nie sa w Szengen wiec chca paszport 🙂 ale jak to dokladnie wyglada nie mam pojecia 🙂

• Mamusie
U mnie paszport był niezbędny, żeby odwiedzić Polskę, bo umiejscowianie aktu urodzenia i wyrabianie dowodu przez konsulat to spora kasa, więc prościej paszport zrobić 😉 A poza tym gdybyśmy mieli okazję odwiedzić rodzinę męża to bez paszportu ani rusz.

Jaśmina chodzi z klockiem lego i udaję, że przez komórkę rozmawia 😁

• Mamusie
juhuuuuu 😁 mamy pieniądze 😁 Niemcy szybko wpłacili na konto 😁 super 🤪 🤪 🤪

elektryk poszedł, 2000zł podliczył za ostatnie roboty... jutro ma przyjechać po kasę, bo dzisiaj nie mam jak nawet do bankomatu wyjść, M. zabrał samochód, a w tą śnieżycę nie będę Maćka nigdzie targać.

bo w piątek szczepienie mamy i zdrowy musi być

Maciek śpi, i chyba i ja się zdrzemnę na sofie trochę 🙂

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
Sarze paszport jutro sie konczy a po nowy pod koniec moesiaca podjedziemy. Coq teraz paszporty robia na 5lat.Ustawa weszla w tym roku,wiec jak powieszw konsulacie ze biometryczny na 5 lat to taki wyrobia. A my musimy w Polsxe Sarze zrobic Pesel bo nie zglosilismy jej USC ☺️ 😜 Nie pomyslalam nawet o tym.

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
NovaM napisał(a):
Marika ale od czerwca zeszłego roku już paszportów żądają 😠
Przynajmniej ja się z tym spotkałam jak się dowiadywałam o wyjazd z małym do UK...

UK jest UE ale nie jest w shengen (czy jak to sie tam pisze Szengen po Polsku) wiec pewnie dlatego paszport byl. Ja jak jade gdziekolwiek za granice zawsze mam paszport z soba (takie glupie przyzwyczajenie z czasow kiedy nie bylo jeszcze UE).
We wrzesniu bylismy w Chorwacji i tam bez paszportu nie wjedziesz. W sumie musialabym przeczytac jak to jest z tym UE i szengen. Pamietam ze paszport my potrzebowalismy bo jechalismy Kwietniu zeszlego roku do Francji na nartki i jechalismy przez Szwajcarie a ze oni nie sa w Szengen wiec chca paszport 🙂 ale jak to dokladnie wyglada nie mam pojecia 🙂

do chorwacji wjedziesz na dowód bo mają taką umowę z UE wiem bo byłam przed ciążą bylismy w 10 osób i jedna miała paszport reszta wszyscy na dowód... ale muszę przyznać że nie wiem jak to jest z takimi maluszkami ...... 🤔 😉czy też niepełnoletni moga na dowód... 🤔

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Dzien dobry 🙂
Sarze paszport jutro sie konczy a po nowy pod koniec moesiaca podjedziemy. Coq teraz paszporty robia na 5lat.Ustawa weszla w tym roku,wiec jak powieszw konsulacie ze biometryczny na 5 lat to taki wyrobia. A my musimy w Polsxe Sarze zrobic Pesel bo nie zglosilismy jej USC ☺️ 😜 Nie pomyslalam nawet o tym.

Jak będziemy wyrabiać to zobaczymy co mi powie pani. Dobrze by było na 5 lat mieć. 🙂

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Idziemy na spacer bo wiosna mimo ze zimno wiec korzystamy bo zaraz moze sie zmienic.

U mnie dziś zmienność pogody następuje co 10 minut 🤔 W kuchni słońce świeci, a z pokoju Małej widzę nadchodzące chmury 🤢 Ciemno, jasno, ciemno, jasno... chyba dziś w domu posiedzimy.

Jaśmina właśnie usnęła. 🙂 chwila wolnego 😉

• Mamusie
hello.zrobiłam pączki 🙂 słodkie takie...za dużo marmolady włożyłam i rozpuścić sie można z etj słodkości 🙃 robi któraś z Was pączki na jutro?? chodzą mi po głowie faworki ale z tym to dopiero zamieszanie więc nie wiem czy sie skuszę na samotne dzierganie faworków...
łańcuch dla psa obecny więc zaraz idę do taty rozprawiać nad dobrym miejscem na podwórku dla psa.siedzi dalej twardo u sąsiadów a że pogoda u nas dzisiaj beznadziejna i śnieg pada to tylko w sklepie byłam bez dzieci to i psa nie zlałam w szopie...