Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
No właśnie Beata czyżby interes tak się rozkręcił, że na forum czasu brak?

A co z z nasza marnotrawna Nova?
Na ferie pojechala i o Nas tez zapomniala?

Generalnie cisza się tu zrobiła 🤔

Niestety....
Albo wyjechaly na wakacje, albo wrocily do pracy i nie maja czasu albo spadl snieg i bawia sie na dworze 😞

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka kochane moje!!!
Basia no powiem ci że niezłe to terrarium dla twego zwierza i jaki ten zwierz duży!!!
Musi tam mieć ciepło prawda??? Jaka jest tam temperatura???
Marika zdrówka dla Michałka i oby mu przeszło do piątku!!!Ja dziś małemu robiłam zupkę i dodałam brokuły!!!
Coq Jaśminka śliczna dziewczynka i super pasuje jej ten słynny płaszczyk!!!
Ja dziś robiłam babkę ziemniaczaną w piekarniuku i pachnie mi tak jak bym placki ziemniaczane smażyła!!!
Rita zdrowia dla Majci kochanej małej biedna z tym katarem!!!!
Wanilka mówisz że Hubert daje czadu to super w końcu to chłopak!!!!

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Kurcze my jutro szczepienie mamy a coś mi się zdaje że zęby znów idą.....Temperatura 37,3 , wysypka przy ustach, rzadkie kupsztale, co w rączkach to w buzi no i cały dzien marudzenie 🤨

Ciężki czas się zapowiada... i myślisz, że nic ze szczepienia?

My mamy w przyszły piątek. A ząbki już chyba od czterech miesięcy w liczbie 8.

• Mamusie
Basia za terarium- szacun 😉
Yasminka rozkoszna w tym czaderskim płaszczyku 🙂 i te loki 🤪 🙃

Spadam do wanny i spać.....
Misio ma MEGA KATAR i wieczorem gorączka pod 38...oskrzela narazie czyste i oby tak zostało ale receptę na antybiotyk mam jakby gorączka się utrzymywała..... 😮 w każdym razie kaszel też już jest bo przy takim katarze nie ma siły żeby mu nie spływał na oskrzela .....ajjjj ja go pochwaliłam że na szczęście oprócz trzydniowki i dwa razy lekkiego kataru nic się nas nie złapało...to teraz mam 🤢.....

• Mamusie
marika321 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Pierwsza pielucha - pudło 😎

Haaaa dobre....ojjjj spokojnie według mnie 2-3 dni a jak Yasminka niejadek to może i dłużej.....
Ojjjj już widzę z jaką niecierpliwością czekasz na kolejny zrzut... 😉

Ale nikomu nie życzę bawić się w laboranta 😎

• Mamusie
Coq no boli mnie w okolicach lewej łopatki, przy ruchach różnych odczuwam mocno, a cały czas coś tam tli. nie miałam czegoś takiego. no nie wiem, może mnie przewiało gdzieś... 🤔
A Jaśminka w płaszczyku ślicznie wygląda! 😁 a te loczki... mhhhmmm 😁 😁 😁 cudo! 🙂
Maciek ma już długie włosy, i czasem mu się robią takie loczki przy uszkach jak Jaśmince na tym pierwszym zdjęciu 🙂

Aniqa no to niefajnie, że Kalina tylko pół godziny śpi. to mało... Może rzeczywiście jak Basia mówi spróbuj ją czymś zmęczyć.

Wanilia oj zazdroszczę Ci tego kopania ☺️ widać z Huberta piłkarz rośnie 😁

Marika no to zdrówka dla Michałka 😘

Rita dla Majeczki też zdrówka, żeby ten okropny katar ją opuścił 😘

Holi u lekarza nie byłam... bo w sumie to pewnie przepisałby mi coś do smarowania i tyle. no posmaruję na noc jakimś żelem łagodzącym i zobaczymy co to będzie.

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
pierogów zrobiłam mnóstwo, i ruskie i z kapustą i z pieczarkami 🙂 rodziców na pierogi zaprosiliśmy 🙂 a tak w ogóle to robiłam pierogi pierwszy raz w życiu 😁

a teraz czytam co u Was

A na słodko, z owocami, albo twarogiem? 😎 U mnie się tylko na słodko robi i je do zup. Zkapustą i grzybami na święta. A ruskie to dla nas nieporozumienie 😉 😜
To ile Cie Aga ich w sumie wyszło.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
pierogów zrobiłam mnóstwo, i ruskie i z kapustą i z pieczarkami 🙂 rodziców na pierogi zaprosiliśmy 🙂 a tak w ogóle to robiłam pierogi pierwszy raz w życiu 😁

a teraz czytam co u Was

A na słodko, z owocami, albo twarogiem? 😎 U mnie się tylko na słodko robi i je do zup. Zkapustą i grzybami na święta. A ruskie to dla nas nieporozumienie 😉 😜

na słodko zrobiłam 6 z twarogiem z cynamonem 🙂 bo już farszu nie miałam, a ciasta mi zostało 😉

w sumie mi wyszło ok 140 chyba. Nie wiem dokładnie, bo non stop mi podjadał M. 😜 ale 50 z kapustą i pieczarkami zostało i ok 30 ruskich zostało 🙂

ja nie lubię z mięsem więc muszę nadrabiać kapustą 😉

a co do ruskich to kiedyś mi bardzo nie smakowały. ale jak byłam tydzień na Ukrainie to polubiłam bardzo 🙂 bo nasza gmina jest partnerem gminy Niemiroff z Ukrainy (tej od wódki 😜). no i dzieciaki jeżdżą na tydzień na wymianę, i władze też jeżdżą 🙂 i kiedyś udało mi się dołączyć do wycieczki, tata mnie zabrał. no i codziennie mieliśmy eleganckie kolacje. i na każdej były ruskie 😁 no i w ten sposób bardzo je polubiłam 🙂
ale po prostu chyba kiedyś jadłam jakieś niedobre i dlatego miałam jakieś awersje do ruskich... 😉

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Coq do zup??? pierwsze słyszę...

dla mnie pierożki najlepsze odsmażane na patelni 😁

Tak, moją mamę uczyli w szkole gotować, do słonych zup słodki dodatek, stąd u nas często je się pierogi lub naleśniki do zup...oczywiście nie do wszystkich...np. do kalafiorowej, zaklepusów (maślankowej), ogórkowej. Pomidorowa, fasolowa, grochowa, krupnik czy jakieś zupy krem to już nie.

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

a teraz czytam co u Was

na słodko zrobiłam 6 z twarogiem z cynamonem 🙂 bo już farszu nie miałam, a ciasta mi zostało 😉

w sumie mi wyszło ok 140 chyba. Nie wiem dokładnie, bo non stop mi podjadał M. 😜 ale 50 z kapustą i pieczarkami zostało i ok 30 ruskich zostało 🙂

ja nie lubię z mięsem więc muszę nadrabiać kapustą 😉

a co do ruskich to kiedyś mi bardzo nie smakowały. ale jak byłam tydzień na Ukrainie to polubiłam bardzo 🙂 bo nasza gmina jest partnerem gminy Niemiroff z Ukrainy (tej od wódki 😜). no i dzieciaki jeżdżą na tydzień na wymianę, i władze też jeżdżą 🙂 i kiedyś udało mi się dołączyć do wycieczki, tata mnie zabrał. no i codziennie mieliśmy eleganckie kolacje. i na każdej były ruskie 😁 no i w ten sposób bardzo je polubiłam 🙂
ale po prostu chyba kiedyś jadłam jakieś niedobre i dlatego miałam jakieś awersje do ruskich... 😉

To chyba na Ukrainę wycieczkę muszę sobie zorganizować, a z chęcią bym pojechała. 🙂
Ale co region to inne tradycje kulinarne. U nas np. nie przejdą kluski śląskie, a na śluńsku 😉 chyba wszyscy je uwielbiają.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Coq do zup??? pierwsze słyszę...

dla mnie pierożki najlepsze odsmażane na patelni 😁

Tak, moją mamę uczyli w szkole gotować, do słonych zup słodki dodatek, stąd u nas często je się pierogi lub naleśniki do zup...oczywiście nie do wszystkich...np. do kalafiorowej, zaklepusów (maślankowej), ogórkowej. Pomidorowa, fasolowa, grochowa, krupnik czy jakieś zupy krem to już nie.

o zupie maślankowej też pierwszy raz słyszę 🙂 ale ciekawe to jest jak ludzie różnie jedzą w innych domach 🙂

ja na przykład pamiętam z przedszkola smak zalewajki, a mama moja nigdy nie gotowała takiej zupy.

• Mamusie
Coq co do Ukrainy to ja byłam wszystkim pozytywnie zaskoczona. a jak pojechaliśmy na wycieczkę do Kijowa to po prostu byłam wszystkim zachwycona. tam takie bogactwo że masakra. bo ulicach jeżdżą albo lexusy, mercedesy etc albo jakieś łady stare. Są ludzie albo bardzo bogaci albo biedni.

Ale jest na co popatrzeć... te ich cerkwie. w ogóle ta gościnność tych ludzi. 🙂

mi się marzy podróż nad Morze Czarne, do Odessy może 🙂

• Mamusie
uciekam spac, bo rano do pracy ide jednak, a mialam miec wolne 😮
Marika, ja mam tak samo, co Kaline pochwale ze coś tam robi, albo ze zdrowa dlugo, to za dwa dni jak na zlosc choruje, wiec juz nie chwale 😉
zdrówka dla Michała i Maji 😘
Wanilia, czego jak czego, ale kopania dzidzi to Ci bardzo zazdroszcze, uwielbiałam to!

a tak apropo, zrobie jutro sałatke, która podpatrzyłam u Listopadówek, z zupek chińskiech i kurczakiem, zobaczymy jak wyjdzie
Aga, pierogi, mmmmmm, ale bym zjadła! ja zamawiam pierogi u babci mojej kumpeli z pracy, z kapucha i ze szpinakiem, pychaaaa. wlasnie mi sie zapas akonczyl i musze nowa partie zamowic