Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
mi się marzy podróż nad Morze Czarne, do Odessy może 🙂

Możemy razem 😉

Na maślankową wezmę od mamy dokładny przepis to podam na forum, może któraś zrobi. To moja ulubiona zupa, taka kwskowa jest z ziemniakami, kawłakiem pietruszki, marchewki i selera, z zielem angielskim i liściem laurowym.

Tutaj nie robię, bo nie ma maślanki. Jest arabskie mleko, coś między maślanką i kefirem, ale się waży niestety.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Możemy razem 😉

Na maślankową wezmę od mamy dokładny przepis to podam na forum, może któraś zrobi. To moja ulubiona zupa, taka kwskowa jest z ziemniakami, kawłakiem pietruszki, marchewki i selera, z zielem angielskim i liściem laurowym.

Tutaj nie robię, bo nie ma maślanki. Jest arabskie mleko, coś między maślanką i kefirem, ale się waży niestety.

kurde z opisu to ta Twoja maślankowa to taka podobna do mojej przedszkolnej zalewajki 🙂 tamta też z ziemniakami była i taki kwaskowy posmak miała, trochę marchewki tam było. więcej nie pamiętam. ja bardzo dobrze pamiętam jej rewelacyjny smak! 🙂

no to zbierajmy kasę i jedźmy 😁

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Możemy razem 😉

kurde z opisu to ta Twoja maślankowa to taka podobna do mojej przedszkolnej zalewajki 🙂 tamta też z ziemniakami była i taki kwaskowy posmak miała, trochę marchewki tam było. więcej nie pamiętam. ja bardzo dobrze pamiętam jej rewelacyjny smak! 🙂

Całkiem możliwe, że u was to zalewajka, a u nas zaklepusy. 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

Możemy razem 😉

Całkiem możliwe, że u was to zalewajka, a u nas zaklepusy. 🙂

jednak nie to samo 🙂 sprawdziłam 🙂

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂
No więc pewnie nie muszę Wam pisać jak mi wczoraj ulżyło 🙂 🙂... do pracy jak na skrzydłach leciałam 😜 Dzięki za wsparcie 😘 A gorączka to nie wiem od czego, bo infekcja wykluczona, po szczepieniu doktorka twierdzi, że też nie, bo wirus wyjątkowo długo się wykluwa ok 2 tygodnie... więc pewnie ząbki 🤔... dolna czwórka lada moment będzie 🤢
Coq aż dreszcze mnie przeszły 😞 moja też wczoraj długopis ze stołu gwizdnęła i też już włącznik odgryzła 😲... w ostatniej chwili z dzioba wyciągnęłam... aż słabość czuję... nasze mieszkania pełne niebezpieczeństw są 🥴 No to oczekujemy teraz na zrzut 😉
Ajka ajka 😁 płaszczyk superowy w cudownie wiosennych barwach i modelka w nim pięknie wygląda 🙂 no i ogromnie się cieszę, że doszedł 🙂
I ja nie wiem co Ty tak marudzisz, że Jaśmina późno spać idzie na drzemkę... my też koło 15, a wstajemy tak 7 - 8, kiedy Wy się na drugi bok obracacie 😜 Po prostu nasze dzieciaki dłużej aktywne... pewnie jeszcze chwila i całkiem zrezygnują z drzemek 🤢
Zdrówka dla Mai i Michałka 😘 non stop jakieś dziecię chore 🥴 Ja codziennie pryskam solą i odciągam fridą... bezproblemowo 😎... tak już do tego przyzwyczajona, że traktuje to jak mycie rąk 😉
Aga a może jakoś krzywo spałaś? 🤔
Basieńka ja to bym usnąć nie mogła jakbym wiedziała, że pod schodami takie coś siedzi 😮
A Beata pewnie na solarium siedzi 😜
Wanilia przez firany płakać... ciąża to dziwny stan 😉 i cudowny... ach te kopniaczki 🤪
Trzymam kciuki za szczepienie... no chyba, że nie zaszczepi 🥴

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Ja już godzinę na nogach, M sniadanie zrobiłam i kanapki do pracy, opróżniam zmywarę korzystając że pomocnica spi a teraz za zdjęcia się zabieram bo już nie mam czego wklejać 😉
Meliska zdjęcia superowe 🤪 Jakbym ja się na śniegu połozyła to pytanie by brzmialo: moja mama to waleń? 😉

• Mamusie
dzień dobry 🙂

kawki jeszcze nie piłam, bo zaraz ma przyjść koleżanka 😁 Maciek śpi, ale to już raczej końcówka jego drzemki. 2 pranie się pierze 🙂 jakoś mam dzisiaj energii dużo 😁 a i łopatka dużo mniej boli 🙂

Meliska świetne zdjęcia!!! 🙂 emanują taką energią fajną 🙂 super 😁 😁

• Mamusie
wanilia napisał(a):
A my już po saneczkach 🙂 Weronika pije herbatkę lipową z sosną i malinami a ja chyba się na kawę skuszę 😎 Za 2h na szczepienie musimy wychodzić, fatalnie bo to pora drzemki 🥴

A jak temperatura? Nie ma skoro już na sankach.

Zawstydzacie mnie tym wczesnym wstawaniem ☺️

Moje dziecię jeszcze śpi 😉 A mnie się woda na kawę gotuje 🙂

• Mamusie
kurtka z zalndo przyszła spoko jest fajna ale M stwierdził ze wymienić by chciał na mniejszą więc i zwrot przetestujmy.... 😉 ale wyobrazcie sobie że dzwoni się po kuriera i przyjeżdża po paczkę,a więc m zamówił kuriera na jutro....a TYP przyjechał dzisiaj mały zejść ze.mnie nie chciał...paczka nie spakowana.... 😮 więc dzwonię do M się upewnić bo kurier twierdzi ze na dziś.... 🤢 M mówi że dopiero dziś dzwonił i babka przyjęła zamówienie na jutro a ten zjebany kurier mi tu rękami macha krzywi się ja mu tłumaczę że to miałobyc jutro i paczkę mam nie gotową pojebany obraził się i drzwiami strzelił i poszedł no tak mnie TYP wkurzyl że masakra..... 😠