Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej dziewczyny mieszkanie ma 63 metry sa 3 pokoje. Kuchnia jest duza i moze byc jadalnia 🙂 do tego sa dwie piwnice jedna ma 18, 5 m a druga 4 m , garaż z kanałem i działka 400 metrów 🙂 Konsti bedzie miała swój pokój my sypialnie i trzeci bedzie gościnny z tv 🙂 wszystko za 199 tyś.

• Mamusie
pammat napisał(a):
Hej dziewczyny mieszkanie ma 63 metry sa 3 pokoje. Kuchnia jest duza i moze byc jadalnia 🙂 do tego sa dwie piwnice jedna ma 18, 5 m a druga 4 m , garaż z kanałem i działka 400 metrów 🙂 Konsti bedzie miała swój pokój my sypialnie i trzeci bedzie gościnny z tv 🙂 wszystko za 199 tyś.

to naprawdę dobra cena za tyleeee metrów i 😉 i garaż ....to jest blok czy co 🤔 bo skoro jest działeczka???? 🤔

fajnie bedziecie w końcu sami 😉 😎

• Mamusie
marika321 napisał(a):
pammat napisał(a):

to naprawdę dobra cena za tyleeee metrów i 😉 i garaż ....to jest blok czy co 🤔 bo skoro jest działeczka???? 🤔

fajnie bedziecie w końcu sami 😉 😎

Z opisu wyglada na bardzo fajne mieszkania, tzn. w polaczeniu z ta dzialka 🙂

• Mamusie
hej
Maciuś robaczku mały zdrówka dla Ciebie i reszty chorusków 😘
Aniqa 😘 życze żeby małżonowi przeszło i ładnie Cię przeprosił -pisałam Wam kiedyś ze Adam focha strzelił i 2 noce spał w aucie a jak widział ze na mnie to wrażenia nie robi to wrócił z kwiatkami 😉
Aga gratuluje 😘 fajna masz prace
Pamm gratuluje -w końcu sami achhhh 🙂
Coq super że u Was ciepło-my na deszcz czekaliśmy i w końcu w nocy dziś troche popadało ale dalej parno
Beatka co się stało?????
Holi śniłaś mi się dzisiaj hehehe na kawkę przyszłaś

• Mamusie
DZien dobry choć pochmurny 🙂
Coq no tak tu jest szkolnictwo zorganizowane. Za przedszkole płaci się niewielkie pieniądze to sie tu nazywa Peuterspeelzaal i przyjmuja dzieci od 2,5roku i sa tam do 4 roku zycia i wtedy do szkoly juz. Teraz właśnie wyczytałam dokładnie i są koło mnie 4 takie przedszkola.Ja wiedziałam o 2.Muszę pojechać i zapytać o w niosek, bo po 18miesiącu dziecka można już składać wnioski. Dziecko może tam być 2 lub 4 dni w tygodniu na kilka godzin. Nie wiem teraz na ile, bo strona z dokładnymi informacjami nie działa 😮 🤔

Wczoraj Sarah zbudziła się z drzemki o 19:30 z okropnym płaczem. Wziełam ją z łóżeczka a ona nogi podkulała pod siebie, wiec pewnie ją brzuszek bardzo bolał, bo takiego płaczu to nigdy nie było. I nagle jakby oddechu nie mogła złapać tylko takie jakby chłapnięnia powietrza brała. Wyglądało to jak czkawka z łapaniem oddechu, ale czkawki nie miała. Nawet nie umiem tego opisać. Wiec mówię do męża żeby szybko dzwonił na wieczorny dyżur na centrale gdzie nas szybko lekarz może przyjąć. Kobieta w centrali aż do męża mów, że skoro ona tak płacze,że go nie słyszy to faktycznie coś musi ja okropnie bolkeć. I na jakieś 10 min przed wizytą wszystko ustąpiło i dziecko było takie jak przed drzemką 🤔 Nie wiemy co to było. Lekarz też nie umiał odpowiedzieć,może to była jakać chwilowa kolka albo coś podobnego, bo wszystko ustąpiło.

• Mamusie
DZień dobry 🙂
Coq ja bym chciała wysłać Werkę do przedszkola od 3go roku - zobaczymy czy mi się uda bo z miejscami słabo..
Beata niemiła przygoda...ciekawe co to było ale dobrze że przeszło 🤔
Hubert też wczoraj walczył z brzuszkiem, całą noc się prężył biedak a kupa poszła dopiero dziś po 9 rano...
Pamm gratulacje ogromne 🙂 A mieszkanie trzeba remontować czy można się wprowadzać na cito?
Rita ja mam farbę w domu od dwóch tygodni i nie mogę się zebrać do farbowania. Musiałabym to zrobic jak M w domu żeby mi dzieciaki jakiejś akcji nie zafundowały jak bedę z farbą na głowie 😁

JA wczoraj znów byłam na przejażdżce z psem mimo że Hubert płakał i nie mógł zasnąć. M stwierdził że sobie poradzi a Mały musi się do tatusia przyzwyczajać, tzn że z nim zostaje sam 🙂 Tak więc stało się : mam w ciągu dnia pół godziny wyłacznie dla siebie i w błogiej ciszy pedałuję sobie po parku 🙃
Dziś zaliczylismy już dwa spacery: jeden z samego rana z Werką do apteki (M wyjechał później do pracy) i drugi na plac zabaw. Chciałam w aptece kupić kataterki rektalne ale nie bylo 🥴 Całe szczęście hubert poradził sobie bez nich

• Mamusie
hejka kochane dziś sobie tak rano siedzę i postanowiłam że zadzwonię do pracy i wezmę urlop hehehe mam dzień wolnego taki przerywnik bo jutro znowu na popoludniu hehe!!!
Wanilka to tyle choć masz że te 30 min zawsze coś!!!Mówisz że dziś w nocy brzuszek bolal Huberta no biedny!!!
Rita milo że ci się śnilam kawka u ciebie trochę daleko ale bardzo chętnie!!!
Beatka nno niezla akcja trafiła wam się w nocy nieciekawie może to faktycznie kolka!!!

• Mamusie
Beatka kurcze dobrze że to "coś" Sarce minęło i oby juz się nie powtórzyło 🤨
Wanilia u nas to samo-tez Adam musi mi pofarbowac a Maja zajmie się w tym czasie szwagier
Holi na kawkę oczywiście zapraszam 😉 a z Elusia mały model rośnie-śliczny chłopiec

a ja dostałam smsa od siostry - "hej siorka wiesz co się stało? rodzice mieli imieniny, tata we czwartek a mama we wtorek i wszystkie zapomniałyśmy 😞 dzisiaj robimy im niespodziankę,ciasto itd i zadzwonimy do Ciebie na skype zebyś tez mogła z nami złożyć im spóźnione życzenia . "
kurcze ale mi głupio 😞

• Mamusie
holi32 napisał(a):
nie da rady mi zmienić avatara to choć takie zamieszczę!!!

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/5/p1140434e.jpg/][IMG=http://img5.imageshack.us/img5/6836/p1140434e.jpg][/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Holi, musisz zmniejszyc zdjecie. Ja ostatnio zmniejszalam sobie przez taka stronke http://www.jak-zmniejszyc-fotke.pl/

• Mamusie
Holi oczywicie Elus pirkny facet!! 🙂
Beata dobrze, ze Sarze minelo i oby sie juz nie powtorzylo.
Wanilia dla meza oklaski 😉

Moja Jasmina w koncu padla. Chyba z 10 razy wywalala wszystko ze swojego pudla z zabawkami, oczywoscie tak,zeby kazda zabawka w powietrzu latala, przy kazdej powtarzala "nie", a potem zbierala i od nowa. 🤔
Bylysmy na spacerze, duchota straszliwa.