Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej
Wanilia,niestety tak...babci juz generalnie na dekiel padlo,w wigilie zaczela mnie oskarzac,ze jej pstragga (lub lososia- sama nie wiedzila co) ukradlam mrozonego z lodowki. Tesc sie wtedy wkurzyl,zaczal jej rzeczy wyjmowac z zamrazalnika,zeby udowodnic,ze te ryby tam sa. No i stara terrorystka sie wkurzyla ze ktos smie podwazac jej zdanie i nie podzielila sie przez to oplatkiem z tesciem, ani mawet do stolu nie usiadla na kolacje. Nas na szczescie nie bylo,bylismy u mamy i bylo naprawde sympatycznie,tak bezstresowo.
Coq, moge napisac tylko jedno: wspolczuje Ci. Kazdy ma jakies wyobrazenia,ze bed,ie idealnie,fajnie,, a zycie niestety weryfikuje nasze plany...a Jasmina to naprawde mamy przylepa. No ale co zrobisz,jakos trzeba to przezyc. Szkoda tylko naprawde,ze ty nie odpoczelas, o siebie nie zadbalas,jak chcialas,napewno w takich momentach ogarnia czlowieka zlosc i bezsilnosc.Ehhh

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂
Mówimy: TATA!!!!!!!!!!!! 🤪... nawet nie wiecie jaki M przeszczęśliwy 😁 😁 😁
I bardzo dziękuję 😘 Julcia ma się lepiej... przesypia ładnie noce, nie budzi się , nie dusi, nie kaszle... mocz wyszedł książkowy... śluzu póki co nie ma... chyba gardełko już tak nie dokucza, bo od rana apetyt dopisywał... wszystko idzie ku dobremu 🙂
Wanilia współczuję tego ząbkowania... a jeszcze podwójnego 🥴... Julce przebiły się już wszystkie 5-ki, przed nimi jeszcze oczywiście długa droga, ale dzielnie to znosi i póki co nie narzekamy 😉
Coq rozumiemy oczywiście, że liczyłaś na chwilę dla siebie, ale z drugiej strony co się dziwisz... przez te 2 lata córcia z Tobą non stop... wyobraź sobie jaki dla niej to ogromny stres... i nowe doświadczenie... może jednak pomyśl nad tym żłobkiem jak wrócicie 😉

• Mamusie
hej
hmmm, albo swiateczna przerwa, albo forum umiera smiercia naturalna 🤢 😞
w każdym razie dzien zlecial jakos, bylismy u znajomych , którzy do Norwegii wyemigrowali 2 lata temu (zaryzykowali, pojechali w ciemno z dwojka malych dzieci przyczepa kampingowa, bez nagranej zadnej pracy i mieszkania), a teraz wlasnie kupili tam dom 😮 no i tak sobie uswiadomilam w jakiej my ciemnej dupie jestesmy...swoj dom przy takich zarobkach to chyba za 20 lat postawimy 🤨
kude poza tym ta moja kumpela to poliglotka - wyobraźcie sobie ze w ciagu miesiaca nauczyla sie norweskiego na tyle komunikatywnie, ze dostala tam prace jako kierowca autobusu 😁 Ona mowi biegle po angielsku, niemiecku, a teraz jeszcze norweski. ma jakas taka nadzwyczajana łatwosc uczenia j. obcych, a do tego to baba, która zadnej pracy sie nie boi 😉 normalnie ja podziwiam

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂

Aniqa ja to mam nadzieję, że to święta trochę spowolniły forum i że wszystko wróci do normy

My wczoraj wieczorem mieliśmy gości, wyszli przed drugą w nocy, M. do 16 dzisiaj umierał 😉

Ja już umyta, oglądamy film z M. a jutro na 7 do pracy, oj jaki się nie chce

• Mamusie
Hej,
bez paniki dziewczyny - po Nowym Roku przeprosimy się z forum, zobaczycie 😜 Ja mam teraz M wiecej w domu ale za to czad z dziećmi więc rozumiecie 😎
Coq potrafię sobie wyobrazić Twoją sytuację w rodzinnym domu bo ja mam to samo jak jadę do rodziców. Wszyscy mi mówią że wypocznę jak tam jadę a tak naprawdę jestem bardziej zmęczona tym byciem nie u siebie z dziećmi niż jakbym sama siedziała na dupie. Tyle że Werka częściej dziadków widuje i daje się odczepić od maminej nogawki 😉

• Mamusie
cześć laski 🙂

meldujemy się z ....powrotu do rzeczywistości ... 🙂

Coq szkoda że święta nie wyglądały tak jak sobie to wyobraziłaś..... 🤔bo tyle czekałaś z takim wytęsknieniem a tu ... 😮rozczarowanie....że nie tak to miało wyglądać....ale słusznie zauważyłaś pojawiły się dzieci dla każdej z Was inne priorytety..... 😉więc najlepiej już szmatę rzuć w kąt i poprostu sie ciesz z czasu z rodziną bo już coraz mniej Wam go zostaje..... 😘
ja czasem też się złoszczę na mamę bo ja inaczej postrzegam święta chcę by ten czas był wspólny 😎a nie żeby były wszystkie rodzaje pierogów 😜 z którymi się nie może wyrobić a później i tak ciężko to zjeść i wszystko się mrozi.... ona zawzse chce by było idealnie wszystko 12 dań ...itp itd a później goniący czas i robi się napięta atmosfera..... 🤔

Meliska z tym śluzem nie mam pojęcia co to mogłobyć......i mam nadzieję że Julka już OK 😉

Aga tort rewelka 🙂 Maciuś na bank był zachwycony 😉
ja też muszę o jakimś pomyśleć ale weny po świętach brak..... 😜

Wanilia ząbkowania bolesnego współczuję...... 😘 😘 😘 u nas brak wszystkich piątek ..... 😜

Aniqa gdzieś ty się uchowała że Twin peaks nie oglądałaś....chociaż ja nie jestem jakąś wielką fanką ......może za mała byłam i trochę taki strach z tego pozostał..... 😜 🤨
jak tam laski plany na sylwestra ???? my mieliśmy iść na domówkę ale jakoś chyba odpuścimy.....poleżymy w 3 🙂 najprawdopodobniej 😎

• Mamusie
Bry 😉
Z rana Julę na shooping wyciągnęłam... do lumka 😁... dzielna była... nawet sama dla siebie piżamkę wyszukała i pluszowego pingwina... 160 zł zostawiłam 😮... tylko na ciuszki dla małej 😲... no ale trochę ją obkupiłam, nawet kilka nówek z metkami wyhaczyłyśmy 😉
Zaraz na kontrolę do pani doktor, a później matka do pracy... życie...

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂

Właśnie usypiam Maćka. 🙂

Co do sylwestra to M. zgłosił się do pracy do 21 i w Nowy Rok od 9 rano bo nie wybieralismy sie nigdzie i żeby za rok miał wolne. Ale okazało się w sobotę że mają wykorzystywać powoli urlopy i w te dwa dni ma wolne. A planów brak. No i nie wiem... chyba we trójkę spędzimy tę noc jak i wiele innych 😉
Teraz jak ma wolne to z chęcią bym gdzieś poszła ale na wszystko za późno. ..

• Mamusie
Aniqa DOMOL odplamiacz w wiadereczku koszt chyba 10.99 a nie może jest na promocji 7.99 zależy co jak masz poplamione mi spiera wszystko 😉
choć jest wyjątek z jablkiem jest problem dopiero po kilku razach pomaga , ale tak to jest super nawet smar z kurtki przypadkiem poplamionej przez M się sprał jak dla mnie wszystkie odplamiacze Ariel, Vizir wymiekaja 😉

Ooooooo to grudniowe mamusie cienko bawią 🙂 ale jakoś mi przynajmniej weny brak.... 😜

• Mamusie
Hej ho!
Marika wydaje mi się, ze świętami jestem generalnie trochę zawiedziona, zbyt się skomercjalizowały, za dużo wszędzie wszystkiego i tak jak gdzieś w WYsokich Obcasach przeczytałam, ze to po prostu zaczyna być taka świecka tradycja. A moja mama też z tych co przed świętami z kuchni nie wychodzi i robi duża za dużo.
Co do sylzestra to Aniqa przybijam piątkę tzojemu M, beznadziejne nakręcanie się na przymusową imprezę z ten jeden wieczór - beznadzieja! 🤔
U nas będzie raczej kinder party bo wszystkie dzieci będą 😉
Wanilia jak piszesz o ząbkowaniu to aż mam strach przed piątkami, które nadal nie wychodzą, a chyba już z osiem razy dałam się nabrać przy jakimś płaczu Jaśminy, ze zęby idą.

• Mamusie
Bry!

Pięknie dziś u mnie od rana, mroźno i słonecznie.
A teraz w całym domu pączkami pachnie, bo mama tradycyjnie smaży na Sylwestra 🙂 Póki co sort na smalcu, dla mnie i Jaśminy będą na oleju 🙂
Nadmuchałam 17 balonów 🤢 Z siostrzeńcem jeszcze coś tam rysujemy, jego pomusły realizujemy 😉

• Mamusie
hej
juz 18, czas sie przygotowywac, a mnie glowa boli 😞wzielam tabletki, mam nadzieje, ze przejdzie bo do tego chce mi sie masakrycznie spac.
Kalina zrobila dzisiaj sama pierwszy raz siku na nocnik ! poprostu usiadla na niego i sie wysikala 😮 fakt, ze w rajstopach 😉 ale to nic, licza sie checi.