Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Maciek śpi 🙂

powłóczyliśmy się trochę, ok 17 pojechaliśmy do mojej koleżanki, potem jak wróciliśmy to od razu poszliśmy do mojej mamy, a jak przyszliśmy do domu to kąpiel, jedzenie i spanie 🙂

niania mi dzisiaj podłogi pomyła... ☺️ oj, super babka z niej jest 😆 naprawdę dobrze trafiłam 🙂

• Mamusie
Meliska zapomniałam napisać, że wyglądacie obydwie ślicznieeee!!! no i nie wiem gdzie u Ciebie te boczki, Ty po prostu masz wcięcie w talii 🙂

Coq no to sobie pospałyście dzisiaj... do 12.... marzenie....

Wanilia ja też nie lubię takiego załatwiania i dopilnowywania wszystkiego 🤢 ale jutro na pewno będzie lepszy dzień 😘

Agami dla |Twojej babci zdrówka! 🙂

Rita super, że z tatą Twoim coraz lepiej 🙂

Nova ???

Aniqa zaraz może sobie Chodakowską włączę... ale przeraziłaś mnie wczoraj 😉

• Mamusie
Babcię ok 23 wypisali do domu i już dziś ok... Gufiii.dalej sue drapie strupki fi krwi;( no ale mam nadzieję że wyjdzie z tego prawda chloe?
Meliska ty mega szczupła 😉)
Hehe holi umiałam się z babci że się umyla 😉)))
Aga u nas wysypka 5 dni była ale gorączka też 5;(
Rita super ze z tata ok 😉)
Coq to jak z mała autem jeździcie bez fotelika?

• Mamusie
Agami super że babcie już wypisali i tak jak Holi pisze-to pokolenie jest silne,moja babcia jeszcze jak nastolatka lata
Aga no niania na medal sie Wam trafiła
Holi ciesze się że babci humorek dopisuje 🙂 aaa i świetny avatarek masz 🙂
Coq przyjeżdżaj do Bremen to Ci sprezentuje rower a nawet kilka jak chcesz 😉 u nas stoi z 8 rowerów a 3 teraz do PL były zawiezione-oczywiście made in wystawka!!!!!
a co do fotelika na rower to Adam już coś wspominał ale ja osobiście nie chce -kiedyś widziałam tu w Bremen jak sie facet wywalił ba przekoziołkował przez krawężnik o ile dobrze pamiętam z maluchem i nie bede tu dalej opowiadac ale mam uraz i fotelika u nas na rower nie bedzie

Guffiemu zdrówka jeszcze nie życzyłam 🥴 zdrowiej mały zwierzu 🙂

• Mamusie
Hejka
bylam dzisiaj u ksiegowej papiery rozliczyc za nianie. powiem wam masakra, tak zamotane, że babka która od kilkunastu lat jest ksiegowa, miala problem z wypelnieniem tych formularzy do zusu, co chwila jakies bledy jej wyskakiwaly 😮 no masakra, i jak taki szary czlowiek mialby sobie z tym poradzic???bez szans!!!! a niby ma byc mniej papierkologii, taaa, jasne, nie w tym kraju
dobra, wskakuje w spodenki i zaczynam cwiczyc, moze dzisiaj wytrzymam choc ciut dłuzej 😉
aaaa, pisalam wam jakis czas temu, ze szykuje mi sie nowa praca, fajna. dzisiaj kierwoniczka z nokii zadzwonila i chciala sie na rozmowe umowic ze mna 🥴 kurde no, musialm odmówic, bo Kaline bym widziala tylko godzine dziennie, ale szkoda mi tego jak cholera 😞 😞 😞 przeprosilam ja za zamieszanie i polecilam od razu mojego kumpla z pracy, widac maja cisnienie na zatrudnienie kogos, bo od razu do niego zadzwonila i sie umowilai na rozmowe na czwartek...eehhhh, szkoda mi 😞

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Aniqa no wiadomo, że szkoda, ale młoda jeszcze jesteś i na pewno znajdziesz lepszą i fajniejszą pracę kiedyś 🙂 a godzinka dziennie na widzenie się z dzieckiem to bardzo mało, i pewnie potem byś żałowała, że wiele Cię ominęło...

no wiem, są rzeczy ważne i ważniejsze...dlatego podjelam decyzje taka a nie inna...
zrobilam Chodakowska - wczoraj wytrzymalam 15 minut, a dzisiaj jzu calosc czyli 40 min 🙂 🙂 🙂 oczywiscie z kilkoma malymi przerwami i niektore ćwiczen nie dalam rady zrobic, ale i tak jestem z siebie zadowolona 🙂

• Mamusie
pammat napisał(a):
Hej właśnie wychodzę do pracy 😞 u nas wszystko dobrze konsti trochę przeziębiona więc siedzi z tatą w domku a ja zapierdalam :/ dostałam moja pierwszą.wypłatę już 🙂 jestem zadowolona.. Bardzo za wami tęsknię!!!!! 😞

😘 😘 😘 😘

zglądaj częściej choć na słówko 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Aniqa no wiadomo, że szkoda, ale młoda jeszcze jesteś i na pewno znajdziesz lepszą i fajniejszą pracę kiedyś 🙂 a godzinka dziennie na widzenie się z dzieckiem to bardzo mało, i pewnie potem byś żałowała, że wiele Cię ominęło...

no wiem, są rzeczy ważne i ważniejsze...dlatego podjelam decyzje taka a nie inna...
zrobilam Chodakowska - wczoraj wytrzymalam 15 minut, a dzisiaj jzu calosc czyli 40 min 🙂 🙂 🙂 oczywiscie z kilkoma malymi przerwami i niektore ćwiczen nie dalam rady zrobic, ale i tak jestem z siebie zadowolona 🙂

brawo!!!!

• Mamusie
Dzień dobry,
u nas też zapowiada się ładny dzień, poczekam jeszcze godzinke aż się trochę ogrzeje na zewnątrz i ruszamy w plener 🙂
Aniqa gratuluję, oby Cię zapał i siły nie opuściły - nawet się rymnęło 😁 A co do pracy to ja myslę że to dobra decyzja 😘 Ale zawsze trochę szkoda
Pammat my też za Tobą tęsknimy - nikt poza Toba nie jest tu w stanie zapodac takich tekstów z grubej rury 😎

• Mamusie
dzień dobry 🙂
u nas słońca niet 😠 buro jest na dworze a ja wracam do normalnego życia i dzisiaj nie uwierzycie ile Milenka spała!!!! 12 GODZIN!!! kilka razy zajęknęła w nocy i wszystko więc i ja jakieś 7,5 godz. spałam 🤪 no szok.wreszcie jestem wyspana można powiedzieć 😁 Jula zawieziona do przedszkola przez dziadka i tylko słońca mi brakuje 🙂

• Mamusie
dzień dobry
Aniqa ja tez uważam że dobrą decyzję podjęłaś , pracy troche szkoda fakt ale myśle że
jakoś los Ci to wynagrodzi 🙂
Pamm ucałuj Konsti od ciotek a TY to prawdziwy robot jesteś-ile sypiasz na dobe?
Asia super że sie wyspałaś,słoneczka bym troche podesłała ale u nas tez brak

u nas w nocy padało a mądra Rita pranie na dworze zostawiła-ale zonk 😮
a no i z Majcią chyba do lekarza trzeba będzie iść bo jutro musze jej odstawic już ten drugi syrop a poprawa była tylko na 2 dni i dalej kaszel i katar -kurcze łącznie już 12 dni jest chora bidulka

• Mamusie
Hej,

U Nas dobrze. Powoli sie ogarniam w pracy. Wracam do domu i ten czas tak szybko leci. Ja tez zaczelam cwiczyc po raz kolejny zaczelam na wioslarzu. Zobaczymy ile wytrwam tym razem 🙂
Aniqa wytrwalosci w cwiczeniach. Decyzja wydaje mi sie dobra. Przyzwyczailas sie ze widzisz dluzej dziecko i to jest bardzo dobre. Ja mam taka prace ze zaczynam o 9:00 koncze 17:00. Do tego doliczyc musze 1 godzine dojazdu w jedna strone i Florka widze w sumie 3 godziny dziennie. Rano godzine i dwie wieczorem jak wroce z pracy.
Aga zdrowka dla pieska.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
My już po spacerku. Musieliśmy wcześniej dziś wyjść, bo z Julką na pobranie krwi... tak się bałam, a mam mega dzielne dziecko, dosłownie się zająknęła tylko 🙂 Wczoraj u lekarza myślałam, że na zawał zejdę takie mam dziecko niegrzeczne... opóźnienie godzinne i Julka nie siedząca ani minuty pośród zasmarkanych dzieci... znalazła sobie takiego kolegę z 5 lat starszego i ganiała z nim za rączkę 😉 a w gabinecie koniecznie chciała zabrać pani doktor patyczki 😁 ... Gulka za uchem to powiększony węzeł chłonny, kazała zrobić badania krwi i jak będą dobre to nic się z tym nie robi... tylko obserwować czy się nie zmienia... powiększone węzły to może być reakcja obronna organizmu po przebytej chorobie... mieliśmy katar w sumie niedawno, więc mam nadzieję, że to po tym katarze 🥴
Za wszystkie komentarze razem z Julcią dziękujemy ☺️ a boczki są... nie musicie wierzyć 😜 jak skończę "6" to fotki zamieszczę sprzed i po no to się przekonacie 😉 I Aniqa spoko jak skończymy "6" to trzaśniemy jeszcze tą Chodakowską 😁
Rita to już w ogóle przeszczęśliwa jesteś jak z tatą porozmawiałaś 🙂
Basieńka Aga pieska? chyba chodzi Ci o świnkę Agami 😉 haha

• Mamusie
Rita napisał(a):
moje dziecko się nauczyło głośno wołać i teraz ledwo z pokoju wyjde a ta juz się wydziera
MAMA OĆ 🤢

A moja nawet mama nie chce mówić 🥴
Meliska nawet nie wiedziałam, że Julka ma jakąś gulkę za uchem i że na badania krwi się wybieracie. Trzymam kciuki, aby było dobrze.

My jeszcze na spacerze nie byłyśmy, ale mamy odkurzone, ogarnięta ubikacja i łazienka, zupa się gotuje. Dziś święto, bo mogę w spokoju słuchać radia a Jasmina nie domaga się bajki.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Rita napisał(a):
moje dziecko się nauczyło głośno wołać i teraz ledwo z pokoju wyjde a ta juz się wydziera
MAMA OĆ 🤢

A moja nawet mama nie chce mówić 🥴
Meliska nawet nie wiedziałam, że Julka ma jakąś gulkę za uchem i że na badania krwi się wybieracie. Trzymam kciuki, aby było dobrze.

My jeszcze na spacerze nie byłyśmy, ale mamy odkurzone, ogarnięta ubikacja i łazienka, zupa się gotuje. Dziś święto, bo mogę w spokoju słuchać radia a Jasmina nie domaga się bajki.

a u nas ino mama i nic więcej 🤢 a wczoraj była też taka dziewczynka 2 m-ce starsza i paplała jak najęta 😮 że jest babci i dziadka WNUSIA, że mamy jest CÓRCIA... no ja w szoku byłam 😮
a poza tym była prawie o głowę niższa od Julki 😜

Coq a tą gulkę za uchem w niedzielę wypatrzyła moja babcia 😉 i chyba wspominałam, że się do lekarza z tym wybieramy