Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Rejestrowalyscie sie na tych portalach ZUS i NFZ?
Na portalu ZUS mozna sprawdzic czy pracodawce odprowadza skladki a na NFZ jakie "zabiegi" mialas i za co NFZ zaplacil placowce, w ktorej bylas.

Podaje ponizej stronki na których należy się zarejestrowac:

1. ZUS – pue.zus.pl; po rejestracji jako profil niezaufany otrzymuje się 10-cyfrowy numer i potwierdzenie na e-maila. Z wydrukowanym e-mailem trzeba zglosic się w ZUS, gdzie zostanie nadany tzw. profil zaufany i będzie można wejsc na swoje konto i wiedziec wszystko na temat ZUS i skladek.

2. ZUS – epuap.pl; tu można tez się zajestrowac i zlozyc wniosek o nadanie profilu zaufanego. E-mailem tez przyjdzie potwierdzenie o utworzeniu konta i wniosku. Po wydrukowaniu można zglosic się w ZUS lub np. Urzad Miasta gdzie zostanie nadany tzw. profil zaufany i będzie można wejsc na swoje konto i np. przez internet skladac rozne wnioski i pisma do ZUS.

3. NFZ – zip.nfz.gov.pl; trzeba się zarestrowac i wydrukowac Potwierdzenie zlozenia wniosku i pojsc z tym wnioskiem do NFZ i po 48 godzinach stronka z danymi się uaktywnia i można zobaczyc jak jest obciazane nasze wlasne konto. Z tego co wiem to dzieci nie maja jeszcze takiego konta. Niestety do NFZ trzeba zglaszac się osobiscie.

• Mamusie
hej.
no jak nie w pracy sie pracuje to w domu 🙂 u mnie na obiad dziś zacierki własnoręcznie robione (ale w to chyba nie wątpicie),na mleku z gotowanymi ziemniakami.jada sie tak u Was??? jak mieli mi chrześnice przywieźć w ndz to poprosiłam o butle mleka od krowy do moich zacierek 🙂 na sklepowym ma to wszystko inny smak...wiec tak sie nafutrowałam (standardowo przy tym daniu :P ), odpoczywam...zaraz na spacer idziemy wiec zbieram siły. jutro pączki,opnki i ło matko,znowu przytyłam ☺️ ale jak ja tak lubię gotować...i jeść... ale mam ambitny plan.jak mąż na kwiecień jedzie to nie bede musiała ciągle w tej kuchni siedzieć i pichcić,tylko będzie już cieplej(mam nadzieje że zima drogowców znowu nie zaskoczy) to i ruchubędzie wiecej,wiec zamierzam sie wziąć za odchudzanie.taką motywację może bede miała lepszą...już sobie warunki stawiam,chociaż tyle że nie jem słodyczy po południu 😮 od dzisiaj coprawda ale dzisiaj właśnie stanęłam na wadze a tam znowu kilo na + i już wiecej nie zniosę ☺️ brzuch mi sterczy jak nigdy...a w pt idę na badania,i powiem szczerze że jakos się tak stresuję... dawno nie robiłam...

• Mamusie
a ja tam mam ochotę na paczki jak nie wiem .... 😎
a co dziwne 🤔bo w sumie nie przepadam ... 😜 😜 😜

ale zobaczymy co na to FASOLKA bo ogólnie to smażone jest bleeee więc może go kupię.....a i tak nie zjem.... 🥴 wczoraj na obiad krokiety- mniam jaką miałam ochotę 🙂siadłam przy talerzu i co ...... 🤔w tył zwrot i BLEEE
nie wiem co mogę zjeść dopóki nie mam tego przed nosem ...... 😉 😜

zacierki Asiu nie wiem co to jest ...... 😉

Basiu a swoją historię z ZUSEM znam bo pracuje przy tym 😉 a co NFZ spoko fajnie tak podglądnąć ale mam tam 20 km.....więc jak dla mnie szkoda fatygi.....
jednak gdybym pracowała u prywaciarza chętnie bym ZUS sprawdziła 😉

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂

Ja już umyta i w łóżku 🙂
Bardzo dobrze się spało na nowym łóżku 🙂 jeszcze w sypialni brakuje mi wysokiej lampy i wygodnego fotela ale na to na pewno trochę poczekamy 😉
No i teraz myślimy nad zmianą koloru ścian w sypialni. Ale na razie są tylko próbne wizje 🙂

Marika ja pączki lubię ale w tłusty czwartek i ewentualnie jeszcze z raz-max dwa razy w roku oprócz tego 😉
Ale krokietów to bym zjadła 🙂

• Mamusie
Hej
Zabieram sie za prasowanie zaraz, bo 3 pralki mi sie zebraly:/
A mam problem teraz, bo niania musi miec wolne w piatek,bo do lekarza jedzie, wiec chcialam mala zawiezc do mamy mojej, a sie okazalo ze ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk..no i nie mam co z Kala zrobic. Jest jeszcze moja siostra, ale Kala nie zna jej zbyt dobrze i sie obawiam, ze nie bedzie chciala caly dzien u niej zostac. A o wolne glupio mi prosic po dwoch tygodniach pracy.

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Bry!

No ostatnio cos tu smutno...
No cos zbliza sie wiosna 🙂 coraz cieplej bedzie wiec coraz mniej bedzie co czytac...

MI Młodzieniec tak daje popalić że spędzam na spacerach tyle czasu ile się da

U mnie podobnie moj Mlodzieniec 😉 co prawda nie daje popalic, ale ciagle dopomina sie o "pa pa"! Wiec np. tak jak dzis wstalysmy, sniadanie i 8.30 na spacer, dwie godziny, powrot do domu, przeglad ksiazek, obiad i o 14 znowu na dwie godziny na dwor...a tyle czasu na betonowe spacery to chyba dosc sporo, trzeba sie glowic jakie tu aktywnosci i atrakcje wymyslic, zeby bylo wesolo 😉 No i pogoda ciagle nie ta, na pewno nie taka, zeby siedziec caly dzien, bo zimno i mokro czasami. Dzis drugie wyjscie po deszczu zaliczylysmy, zjezdzalnia morka, a matka jedna chusteczke chigieniczna w kieszeni, ale dalam rade wytrzec i na przetarcie szlaku sama zjechalam pierwszy raz, coby corcia z mokra pupa nie biegala 😜

Aniqa a moze da sie jakos tak na pol dnia wolne?
Asia ja znam tylko zacierke - zupe mleczna z lanymi kluskami, duzo sie tego jadlo w dziecinstwie, obowiazkowo posypana cukrem, a do tego chleb z dzemem 🙂 Jasmina tez lubi zacierke i czasami jej na sniadanie robie.

• Mamusie
właśnie zrobiłam szpinak, bo na obiad naleśniki ze szpinakiem 🙂 M. pojechał do sklepu po pączki 🙂 no i zaraz kawusia z pączusiem, potem mam dentystę a po wizycie naleśniczki będę robić 🙂
uwielbiam naleśniki ze szpinakiem! 🙂

w ogóle jakiś taki mam dzisiaj dobry humor 🙂
oby taki pozostał do końca dnia 🙂