Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
novaM ja bez ekipy się ulatam. bo w domu jak siedzę u rodziców na dole to co chwile trzeba coś przynieść, coś zanieść, a do mnie do góry jest 16 schodków plus jeszcze do kuchni i salonu do góry chyba 7, więc łącznie 23... a ja je robię kilkadziesiąt razy dziennie.................

a co do ekipy remontowo-budowlanej u mnie w domu też już robią 😁 na razie jest dwóch panów, bo 4 którzy przyjdą jeszcze kończy gdzieś indziej robić. i jak ich będzie 6 to coś czuję, że wszystko pójdzie w oka mgnieniu... aż się boję jak z kasą... ale tata powiedział, że w razie czego on weźmie kredyt na siebie, a my mu oddamy 😉 teraz robią tynki. a w domu planuję schody drewniane, więc za schody do góry służy drabina... co wcale mi się nie podoba 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
dorianna napisał(a):
pammat napisał(a):
dokładnie tak jak piszesz Aniqa1111 ja też mogę rodzić jeszcze raz trwało to 5h40min druga faza 50mi ale nie wspominam tego źle 🙂
ważyłam się dzisiaj z Konsti żeby zobaczyć ile ona waży i ma 5,500 g dużo ?

To zalezy jaka miala mase wyjsciowa, a 5,5 kg to moj maly osiagna w 7 tygodniu, a teraz nie wiem, ale cos ponad 6... 🙂

mysle, że 5,5kg to w sam raz 🙂
doriana, jesli w 7 tyg. mial 5,5kg, a teraz ponad miesiac poźniej tylko 6, to chyba malo dobrł, co?

Ogolnie to teraz nie wiem, mial trzy tygodnie temu cos ponad 6 kg, a teraz go nie wazylam, ale za wiele to on nie przybiera, choroba nerek robi swoje 😞

• Mamusie
pammat napisał(a):
Moja Konstancja smieje się co chwile oczy tylko otworzy to ma banana od ucha do ucha i śmieje się w głos 🙃 i mówi te swoje agu eee etc więc nieźle się naśmieje czasem 🤪
coq o co kaman z tym odnowieniem krocza ? 😮
dorianna no ty na razie masz mini przedszkole 😜
Aniqa1111 jak się urodziła 3010 po wyjsciu ze szpitala 2800 a jak miała 6 tygodni to 4190 na szczepieniu i dzisiaj 5,5 chyba dobrze 🙂
idę odciągnąć mleko coś jest chyba z ciśnieniem bo mnie głowa rozbolała a jak się nachylam to już w ogóle mnie łeb je*ie 🤢 dobranoc

Ja pytalam o wage wyjsciowa, ale to nie istotne 😉 A faktycznie, ladnie ci mala przybiera, bez obaw 🙂

• Mamusie
heja dupeczki 😎 oto moje Mili Skarbek 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/407/obraz214b.jpg/][IMG]http://img407.imageshack.us/img407/9329/obraz214b.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/138/obraz210y.jpg/][IMG]http://img138.imageshack.us/img138/4984/obraz210y.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Ja od 2 na nogach, bo poszlam wczesniej spac i maz mnie nieobudzil na karmienie i sam tez jej nie dal jesc,bo stwierdzil,ze skoro spi to on nie ma serca jej budzic. Tak wiec glodna obudzila sie o 2 i tak sie bujalam z nia do prawie 6. potem wstal moj wspabialomyslny malzonek 😠
Aska ja tez do Media Markt jade,ale po drukarke,bo stara umarla smiercia naturalna 🥴

• Mamusie
chloe napisał(a):
marika321 napisał(a):
helloo

ide pierwszy raz robić szare kluski z [przepisu pam skoro karmiaca mama nie może smazonego to placki ziemniaczane odpadają.........
😘 😘

czemu nie moze? 😮 ja tam jem, kotlety, fryty i nic malemu nie dolega 🙃

bo moj mały ma kolki więc wole już niczym nie ryzykować ..... i nie dokładać mu bólów brzuszka .... 🤢 przy kolce nigdy nie wiadomo czy to moja wina czy poprostu kolka .....

• Mamusie
Dzien dobry! 🙂

My jak zwykle walczylysmy do okolo 00:30 usypiala i sie budziala. Ale jestem juz tak przyzwyczajona, ze wogole mi to nie przeszkadza 😁

Wstalysmy po 11, Bambina ponad godzine polezala na przewijaku, to mialam czas pomyc naczynia, ktore wczoraj zostawilam, zjesc sniadanie i zrobic tualete.

A moj maz spi 😮 ale to mnie wkurza 🤢

milego dnia 🙂

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Ja od 2 na nogach, bo poszlam wczesniej spac i maz mnie nieobudzil na karmienie i sam tez jej nie dal jesc,bo stwierdzil,ze skoro spi to on nie ma serca jej budzic. Tak wiec glodna obudzila sie o 2 i tak sie bujalam z nia do prawie 6. potem wstal moj wspabialomyslny malzonek 😠
Aska ja tez do Media Markt jade,ale po drukarke,bo stara umarla smiercia naturalna 🥴

beata a ty budzisz mała w nocy na jedzenie??? ja nie budze i Kalina potrafi przespac 10-11 godz bez jedzenia, a potem sie budzi, daje jej cycka i spi dalej 😁

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
Dzień dobry:* U nas nocka spokojnie mały do teraz jeszcze śpi ale powoli zaczyna się już budzić 😁 No i rekord dzisiaj z nocy udało mi się ściągnąć 150 ml mleka z obu piersi 🤪 🤪 🤪 Tabletki działają 😁 😁 😁

Kasiunia jakie tabletki ???? bo moj rekord to 120ml 🤨 o czymś nie wiem i jest jeszcze coś czego nie spróbowałam na laktację....????

coq ja w sobote rano wstaje daje małemu jeśc i podrzucam tatusiowi do łóżka a sama zmykam na swoją stronę kimać ja wstaje zawsze w nocy wiec chociaż sobota troche do odespania 🙂

a ja mam dziś gości i musze spadać sprzątać i zrobić sałatkę brokułową 🙂 a moi meżczyźni na spacerku zmykam póki cisza 🙂