Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Dziewczyny u mnie chybakryzys laktacyjny....nakarmiłam mała po kąpieli, ciągnęła z obu piersi i przy obu pod koniec bawiła się sutkami, tzn puszczała a za chwilę atak 😁 niby smiesznie ale ona tak robi jak jest pusto. całe szczęście zasnęła więc nie była chyba głodna, co najwyżej trochę niedojedzona. postanowiłam spawdzic o co chodzi, zwłaszcza że koleżanka pożyczyła mi dziś elektryczna medelę. ciągnęłam po 5 min z każdej piersi na maksymalnej sile ssania i poleciało kilka kropli.... 😲 a może 5 min to za mało? ale przecież gdyby cos tam było to by laktator "wydoił".nawet ręcznym w 5 min potrafiłam sporo ściągnąć jak mleko było

bosh ja mam od wczoraj to samo 😞((( pisalam wam ze mlody na cycu non stop a nic nie leci i dzis laktatorem z obu poszlo.... kpina 10ml 😞((a 10 minut ciagnelam 😞
w koncu udalo sie znalesc mleko... wypil 60 ml bebiko i jestem z niego taka dumna ze tego nie zwrocil....ulal jak zawsze ale jednak zjadl modyfikowane... a tki byl glodny ze myslalam ze butelke tez wciagnie...

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
niech ktoś mi strzeli w łeb, albo sama to zrobie... 😞
a wiec okazała sie wielka dupa....o karmieniu moge zapomnieć 😞
wczoraj bylam u kolesia z ta wątroba, ale z faceta taki specjalista jak z koziej dupy trąba (nie wiem co miał na myśli mój rodzinny lekarz dajac mi do niego namiar), ale dał mi skierowania na badania, jakie mam zrobić:toxo, cytomegalia, hbs,hcv, mononukleoza. No i dzisiaj odebrałam wynik, najprawdopodobniej mam cytomegalie 😞 za dwa tyg. powtorze wynik i wtey sie okaże na 100%
jakby tego bylo mało dzisiaj bylam u endokrynologa i jesczze wieksza duuupa....mimo tego ze brałam zajebista dawke lekow wynik nic sie nie zmienil 😞 do tego dzisiaj kazała mi jescze zbadac przeciwciala tarczycowe i wyszło ze dwukrotnie przekraczaja norme. jutro mam do niej z tym wynikiem dzwonic i zdecyduje co dalej
Ja jestem załamana, ciagle zyłam nadzieja, ze jeszcze uda mi sie ja przystawic do piersi, a teraz cala nadzieja odeszła...jak czytam o tym ze dajecie dzieciom cycka to automatycznie zaczynam ryczeć...tak mi tego brakuje...

przytulam 😘

• Mamusie
Aniqa kochana masz buziaka 😘 😘 😘 co do karmienia piersią to o wiele ważniejsze jest to, że chcesz być jak najlepszą mamą dla Kalinki, chcesz dla niej wszystkiego co najlepsze. dajesz jej dużo miłości. i ważne jest to, że chciałabyś karmić. los zadecydował inaczej i na pewno wszystko będzie dobrze 😘 😘 😘 ja nawet tak do mamy dzisiaj mówiłam, że niesprawiedliwe jest to, że kobiety chcące karmić nie mogą z przyczyn niezależnych od nich, bo albo biorą leki albo mają za mało pokarmu, a kobiety które mają mnóstwo pokarmu i mogą karmić same z tego rezygnują... ja w swoim otoczeniu znam kilka takich kobiet, które NIE CHCĄ karmić... bo to dla nich problem...
Ale Aniqa wszystko u Ciebie MUSI się ułożyć. Jesteś cudowną mamą i kochasz Kalinkę najbardziej na świecie.
Jeśli chodzi o tarczycę to ona lubi robić problemy, na pewno dostosują do Ciebie odpowiednie leki i wszystko się unormuję, trzymam za to kciuki 😘 😘 😘
co do cytomegalii do wyczytałam, że prawie 80% społeczeństwa to potencjalni nosiciele, którzy po prostu o tym nie wiedzą. Choroba przebiega u nich bezobjawowo. U Ciebie została zdiagnozowana, a to już pierwszy krok do wyleczenia 😘 😘 😘

• Mamusie
Meliska twoja Julka jest urocza! 🤪 Az sie nie chce wierzyc, ze na spacerach daje tak czadu 😁
Aga to jak twoj Maciek to robi, ze tak rosnie i tak niewiele je? Nie wiem ile Yasmine musiala jesc w zeszlym misiacu, ze tak malo dobrala. W szpitalu po kazdym karmieniu ja wazylam i dobierla srednio 50-70 g, i mowili stale malo. A teraz zjadla poltorej godziny temu 125ml i teraz wciaga 180 ml 🙂 zobaczymy czy skonczy.

Dziewczyny psy piekne!!!

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
wanilia napisał(a):
aaagaaa no takie ceny to rozumiem 🙂
kasiuniaaa jeszcze kreski na laktacji nie kładź, walcz jako i ja walczyć będę 😁

Walczę i to z całych sił, ale jak po całej nocy ściągnę max 60ml to aż mi się łzy do oczu cisną 😞 jem za dwóch a waga mi cały czas leci w dół 😞 😞 przy wzroście 162cm mam 44kg 😞

wow ja bym chciala troche schudnac, ale mi sie chyba nigdy nie uda. Ja przy wzroscie 156 waze 62 kg 😮

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Meliska twoja Julka jest urocza! 🤪 Az sie nie chce wierzyc, ze na spacerach daje tak czadu 😁
Aga to jak twoj Maciek to robi, ze tak rosnie i tak niewiele je? Nie wiem ile Yasmine musiala jesc w zeszlym misiacu, ze tak malo dobrala. W szpitalu po kazdym karmieniu ja wazylam i dobierla srednio 50-70 g, i mowili stale malo. A teraz zjadla poltorej godziny temu 125ml i teraz wciaga 180 ml 🙂 zobaczymy czy skonczy.

Dziewczyny psy piekne!!!

no nie wiem... wcześniej jadł więcej, chociaż nigdy nie zjadł więcej niż 120ml na raz... tyle zjadł może ze 2 razy i potem 3 godziny przerwy były...
wczoraj go mierzyłam i ma 67-68cm 😁 długiii jest 🙂 a przy porodzie miał 55cm 🙂
a jeśli chodzi o wagę to niedzielna waga to 6400g 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
wanilia napisał(a):
aaagaaa no takie ceny to rozumiem 🙂
kasiuniaaa jeszcze kreski na laktacji nie kładź, walcz jako i ja walczyć będę 😁

Walczę i to z całych sił, ale jak po całej nocy ściągnę max 60ml to aż mi się łzy do oczu cisną 😞 jem za dwóch a waga mi cały czas leci w dół 😞 😞 przy wzroście 162cm mam 44kg 😞

kochaniutkie ja to nawet w nocy wstaję i ściągam i w dzień jej podaję przed spacerkiem zazwyczaj i różnie to wychodzi, czasem i 160 ml się uda a jak zaczynałam to ledwo 60 ml było

ja też wstaje w nocy mam budzik na 2 i ściągam mleko ...i wtedy mam max120 ml

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
ta cytomegalia wyszla swoja drga, a co z ta watrobaa to dalej niwiadono. dopiro 12 kwietnia mam wizyte w akademii medycznej i wtedy sie dowiem, przynajmniej taka mam nadzieje. coq wlasnie kalina mogla sie zarazic

mam nadzieje że się jakoś ułoży i wszystko sie dobrze skonczy 😘 sciskam

• Mamusie
Dziewczyny jak Wy teraz ubieracie maluchy na spacerki?? bo ja mam głupie wrażenie, że go chyba przegrzewam 🤢

moj dziś był w pajacyku welurowym, body długi rękaw i na to zasuwany polarek i czapka no i pod kocykiem w gondolce i czasem zasuwam gondolkę ale dzis pierwszy raz bez kombinezonika.....

• Mamusie
Dziewczyny jak Wy teraz ubieracie maluchy na spacerki?? bo ja mam głupie wrażenie, że go chyba przegrzewam 🤢

w niedzielę jak było ciepło to Maciek był w body, sweterku i spodniach no i w czapeczce i przykryty tylko lekkim kocykiem

a od niedzieli nie wychodziliśmy, bo wiało i pani dr zabroniła. ale w poniedziałek jak do szpitala jechaliśmy to był w body, spodenkach, koszulce z długim rękawkiem i w kurteczce takiej średniej 🙂 i kozaczki mu założyłam 😁 w końcu się doczekały 😜

dlatego teraz mu piękne trampeczki dzisiaj kupiłam 🙂

• Mamusie
cześć kochane nadrobiłam GRATULACJE ZA 1000 STRON PIĘKNIE. My dziś znowu na chałpach fajnie pojechałam do koleżanki zaliczyłyśmy spacerek z dzieciakami i potem kawka sałatka i siedzenie i pogaduchy!!!
potem na spacerku jeszcze i domek!!! mały wykąpany i śpi od 19.40
AGAMI wiem co przeżywasz i współczuję
MELISKA KOCHANA TA TWOJA CÓRECZKA ŚLICZNOŚCI MAŁE I JAKA DŁUGA JEST!!!!
ANIQA DACIE RADĘ Z KALINKĄ TY JESTEŚ DZIELNA!!!!
DORIANKA MASZ DZIELNEGO SYNKA
MARIKA CO DO UBIORU DZIECKA TO JA UBIERAM BODY DŁUGI RĘKAW I WIATRÓWKA PLUS RAJTKI I SPODNIE
OKI SPADAM DOBREJ NOCKI

• Mamusie
meliska napisał(a):
Moje dziewczę to wiercipięt straszny jest... w łóżeczku nie uleży 😉

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/11/sam19771.jpg/][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/2681/sam19771.jpg[/IMG][/URL]

Sliczna jest, a nozki jak wysoko zadziera 🙂
No i oczywiscie hipcio tez jest na swoim miejscu 😁

• Mamusie
dorianna napisał(a):
meliska napisał(a):
Moje dziewczę to wiercipięt straszny jest... w łóżeczku nie uleży 😉

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/11/sam19771.jpg/][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/2681/sam19771.jpg[/IMG][/URL]

Sliczna jest, a nozki jak wysoko zadziera 🙂
No i oczywiscie hipcio tez jest na swoim miejscu 😁

A jak 😜
Jak to kiedyś mówili... owsiki ma 😜
Już się nawet zastanawiam, że może ona po prostu nie ma w gondoli miejsca na te swoje harce 😉 i dlatego te wrzaski 🤢
Ale coś za coś... spacerki koszmar, ale usypia w 2 minuty bez zająknięcia 🙂
Jakby wszystko było tak cudownie to na co bym narzekała 🙃