Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dzień dobry 🙂

ja już odkurzyłam chałupę... bo łóżko moje stoi obok okna i Maciek wywalił kwiatka z parapetu, całe łóżko w ziemi, cały Maciek w ziemi, nawet w pampersie miał ziemię. ale szczęśliwy był jak nigdy 😉 no i odkurzyłam sypialnię, a że w planach miałam dzisiaj odkurzyć, bo wczoraj sobie wszystko posprzątałam jak Maciek spał i zostało odkurzenie i mycie podłóg. tak dzięki Maćkowi jedną część zadania mam już z głowy 😜

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dobry, dobry 🙂
Beata to widzisz co kraj to inaczej, bo moja sis go w Hiszpanii kupowała
Dziewczyny mi się wydaje, że te pierwsze pasty to mają taki skład, że dzieci mogą je połykać, przecież są polecane od pierwszych ząbków, a wiadomo, że takie dziecko wypluwać jeszcze nie potrafi... chociaż moja przy obiadku potrafi czasem nieźle pluć 😜

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dobry, dobry 🙂
Beata to widzisz co kraj to inaczej, bo moja sis go w Hiszpanii kupowała
Dziewczyny mi się wydaje, że te pierwsze pasty to mają taki skład, że dzieci mogą je połykać, przecież są polecane od pierwszych ząbków, a wiadomo, że takie dziecko wypluwać jeszcze nie potrafi... chociaż moja przy obiadku potrafi czasem nieźle pluć 😜

co do past to mnie też się tak wydaje 🙂 że nic się nie dzieje, jak dziecko ja połknie.

• Mamusie
właśnie zamówiłam kilka albumów na zdjęcia, bo zdjęć Maćka mam mnóstwo, ale pustych albumów brak 😉 zapłaciłam prawie dwie stówy 😜 rozszalałam się 😜

ale wiecie z jakiego założenia wychodzę. teraz mamy kasę, wiadomo, że na dom leci mnóstwo kasy, ale mąż dość sporo zarabia i ją mamy, a kredyt i tak trzeba będzie wziąć. i teraz muszę pokupować sobie rzeczy, które będę mi potrzebne w najbliższym czasie, które mi się przydadzą. bo jak już mąż wróci, to jak obydwoje pójdziemy do pracy, Maciek z opiekunką, rata kredytu do spłacenia to raczej nie będę mogła tak poszaleć, żeby na raz dużo kasy wydać... po prostu w tym momencie 200zł w tą czy w tą to nie robi nam aż takiej różnicy, a potem jednak będzie istotna różnica, bo utrzymanie domu i to wszystko i pewnie na początku będziemy żyli od pierwszego do pierwszego...
no ale teraz mogę jeszcze trochę wydawać 😜

• Mamusie
To agaa szalej 😉

Aniqa skoro mała ma kaszel i katar to ja bym bankowo poszła do lekarza żeby sprawdził oskrzela itp.

Skoro pasty są dla niemowląt to napewno nikt nie zakłada ze dziecko całą wypluje i napewno zjedzenie jej odrobinę nie zaszkodzi ......więc każdy robi jak uważa....dlatego my pasta myjemy raz dziennie 😉
nie przesadzajmy z ta chemią.....zachowajmy rozsądek 😉

• Mamusie
Hej hej.
Aniqa mocna jesteś.. Uśmiałam się, z tego tekstu o nieprzespanej nocy. Ja to zawsze Pamm zazdraszczam, że jej Konsti tak śpi.. Oj poczekam jeszcze parę lat a i Tośka prześpi noc 😉
Jak Kalinka? Poszłaś do lekarza? Moja ma katar cały czas i nie wiem, czy iść czy nie. Gorączki nie ma, nie kaszle. Ale oddychać nie może jak je albo smoczka ssie..
Aga jak noga? dalej boli, czy już lepiej?
Ale zmęczona jestem dzisiaj. Tosia śpi, ale szkoda mi z nią się legnąć, wolę na necie chwilę pobuszować 🙂

• Mamusie
Heloooooooł 😎
dziękujemy za całusy za skończone 9 miesięcy 😉 spóźnione dla Mai 😘 i dla Maciusia bo on dziś kończy 9 miesięcy 😘
oj oj widzę że ktoś mi dogryza i nie może przeżyć że moje dziecko śpi całe noce 😜
więc tak przed wczoraj bylo zle mała pierwszy raz nie wypiła mleka na noc i wstała 00:00 zjadła i gotowa na imprezowanie odłożyłam ja to ze złości mi się porzygała i później wstała o 4 zjadła i naszczeście spałyśmy do 8;30 wiec nie bylo tak zle 🙃 byłysmy wczoraj u lekarza i ma infekcje gardła wiedziałam że coś jest nie tak i bierzemy do soboty antybiotyk jeszcze byłam na poprawce brwi wczoraj i nie miałam czasu wejść .. więc spokojnia ANIQA TO BYŁ JEDNORAZOWY WYSKOK 🙃

• Mamusie
hej,
w końcu nie poszłyśmy do lekarza, bo ani w nocy ani dzisiaj goraczki ni ebylo jużż. Zostało jeszcze troche kataru tylko, więc licze ze bedzie dobrze 🙂 tylko z jedzeniem mamy ostatnio problem, tak jak jadła wszystko bez problemu, tak teraz zjada tylko kaszke, a na obiadek i deserek ma poprostu wyjebane 😮 zjada po kilka lyzeczek i pluje, macha rekami, wykreca sie. nie wiem , czy moze zęby kolejne ida...nawet cycka od dwóch dni tylko ciumka po troszeczku i zaczęła mnie mała Małpka GRYŹŹŹŹŹŹŹŹŹŹŹŹĆ w sutki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak to cholernie boli!!!! jakby ktoś igły wbijał. Przemęcze sie jeszcze te dwa miesiace do roczku i koniec