Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry 🙂 🙂 🙂

u nas do godziny 1 noc z dupy... 🤢 potem już spał do 6, zabrałam go do siebie i spał do 7.20. więc chociaż tyle.

dzisiaj w domu robota wre, bo i pan od płytek i od kominka i elektrycy, bo przeróbki mi robią 😁 niestety ale wiele rzeczy zmienia się potem... kurde, i dobrze się mówi, że wykończeniówki wykańczają... finansowo 🤢 🤢 🤢

NovaM przytulam mocno 😘 żeby oko jak najmniej bolało 😘
Rita dziękujemy za życzenia 🙂
Meliska temat teściowej u mnie teraz na topie, znaczy się niefajnej teściowej. bo to głupie baby są 😠 i tyle w temacie!
Marika my mamy dwa pchacze.
pchacz - jeden taki 🙂 i wydaje mi się, że dość stabilny jest, Maciek nim najczęściej przemierza odległości, bo ten jest u rodziców na dole, a tam duży salon więc ma gdzie chodzić 😜
pchacz lokomotywa a taki ma drugi, i ten jest stabilny także. my na razie mamy przyczepę odłączoną, ale czasami przyłączam i wożę Maćka, sam jeszcze nie umie się nogami odbijać. ale do chodzenia także fajny, mówi po polsku, typu "odjeżdzamy", "proszę odsunąć się od torów" etc 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
My już u rodziców, Weronika odsypia drogę bo był szał.....Myślałam że jak późno wyjadę to prześpi podróż ale lipa, budziła się dosłownie co 5 minut, oczywiście z płaczem. Do tego taka mgła że momentami nie dało się jechać szybciej niż 40km/h - szok 😮 Najgorzej na odcinkach gdzie był remont i zerwany asfalt= zero linii, normalnie serce w gardle żeby w tym mleku rowu nie zaliczyć. Gdybym wiedziała że tak będzie to bym tylka z domu nie ruszyła 🥴 Całe szczęście część drogi jechał z nami znajomy i on prowadził a jak ja za kierownicą usiadłam to się trochę mgła skropliła i było coś widać. Tak więc suma sumarum w domu byłyśmy przed pierwszą w nocy 😉
NovaM a Ty co znowu? Tylko nam tu jakiejś czarnej serii nie zaczynaj jak za brzuszkowych czasow kiedy Cię co chwila coś dopadało 🤔 Mam nadzieję że szybko się oko zagoi i współczuję 😘 Moja też z paluchami do twarzy się pcha ale celuje w nos i dwa razy mnie już w środku do krwi drapnęła...Ale żeby takie zniszczenie siać? 😜
Coq foch fochem ale widzę że online jesteś 😉

• Mamusie
To może ja jednak się przywitam 😁

Wanilia ja myślałam, że Ty na dłużej w rodzinne strony wyemigrowałaś. A o mgle to w radiu słyszałam.
Meliska pozdrawiam męża ciasteczkowo 🙂

Asia no zdjęcia jesienne piękne 🙂

Jaśmina dziś wizytę u pediatry zaliczyła z ojczulkiem. Kolejne szczepienie za nami.
Waży 8200 g 😆 i mierzy 74 cm - rośniemy 😜
Dziecko wróciło z pieluszką na pupci, dobrze zapiętą i z wszystkimi ciuszkami na miejscu...chyba nie musze tłumaczyć co chce przez to powiedzieć. 😎

• Mamusie
Chwaliłam się już na fb...no ale, że nie wszyscy mają wgląd 😎
Lekarz w karnecie zdrowia Jaśminy zostawił miły wpis "piękna młoda dziewczynka" 🙂
Rita szwagier mój Ci na fb już przetłumaczył 😉

Dziewczyny, czy wasze dzieci się bardzo wkurzają? 🤢 Mojej czasami się taki nerw włączy, że się tylko chować, i wcale nie musi być jakiś szczególny tego powód. Rzuciła mi dziś ciężkim klockiem w komputer, a jak jej zwróciłam uwagę to się wydarła i mi po twarzy nastrzelała 😮
Serio, nie wiem czy w tym wieku dzieci tak powinny się denerwować 🤔

Nova, zapomniała, no, żeby oko szybko do sprawności wróciło i żeby Kajtek nie szarpał opatrunku.

• Mamusie
Więc tak zdjęcia super naszych grudniowych dzieci ale niestety nie jestem w stanie nadrobić po 4 dni mnie nie było..
dzisiaj mała poszła do żłobka pierwszy raz po 2 tygodniach i dając ją Pani/Cioci zaczeła płakać więc uciekłam.. pojechałam po nią o 12:30 ona spała więc poszłam i o 14 pani zadzwoniła że się obudziła i rano nie jadła mleka tylko chlebek z masełkiem i jadła obiadek na końcu kiwała Pani i była zadowolona troszkę popłakała jak się jej przypomniało a tak to było ok.. teraz od niecałej godziny jest z babcią bo się czaiła żeby ją wziąć ale nic nie chciała mówić więc jej sama ją wcisnełam..
w weekend znowu balowałam z koleżankami i było bardzo fajnie tym razem wylądowałam godzine wcześniej niż ostatnio bo o 4 nad ranem.. hehe to chyba tyle 😜

• Mamusie
Coq no to fajny pan doktor 🙂 🙂 🙂

Pammat zobaczysz, że Konsti będzie się niedługo cieszyła na wyjście do żłobka 😜 🙂

a mnie złapał dzisiaj dół, że sobie nie poradzimy jak mąż wróci, że kredyt, że utrzymanie domu. ja do pracy może od lutego, może od marca, może od kwietnia - jeszcze nie jest pewne. i że z jednej, zapewne marnej pensji to nam na życie i opłaty nie starczy nie mówiąc o kredycie... no i poryczałam się mamie... jak tata wrócił z pracy to mama mu powiedziała. no i przytulili mnie, powiedzieli, że zawsze na początku nie jest lekko, ale że oni nam pomogą, że dopóki nie staniemy na nogi to będą nam kredyt spłacać. i w ogóle. żebym się nie martwiła. że zawsze mamy w nich wsparcie i pomoc. mówiłam już, że mam najcudowniejszych rodziców??? chyba niee.... więc mówię - dziewczyny mam przecudownych rodziców, zawsze mogę na nich liczyć i kocham ich nad życie!!! 🙂

• Mamusie
Misio śpi 😉

Witam Coq 😉 😉 😉

Pam Ty jak się już urwiesz ti dajesz ładnie czadu ..n 🙂 tylko tego kaca nie zazdroszczę 🙂

Aga fajnie ze tak piszesz o rodzicach 🙂 tak pomyślałam że byloby cudnie gdyby tak o nas dzieci kiedyś tak powiedziały 😉 😉 😉

Dobra lecę coś przekasic 😉

Wanilia kiepska podróż....oby nigdy takich.... 😉

Ps.Coq nie wiem z czego się tak cieszysz co lekarz napisał.........przecież nikt nie miał tu wątpliwości że Bambina jest śliczna!!!!!! 😉 i proste jest chyba że to nie przez grzeczność tak piszemy tylko taki jest fakt!!

• Mamusie
dzień dobry 🙂 wczoraj ostatnia - dzisiaj pierwsza 😁

noc w miarę 🙂 chociaż ok 23.20 Maciek się obudził i szalał prawie do 1, no ale przynajmniej nie płakał, tylko gadał, oglądał ze mną "lekarzy" na tvnplayer. bardzo zafascynowany był 🙂 no ogólnie źle nie było 🙂 a potem już spał do 7.10. a w łóżku leżeliśmy do 8 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
dzień dobry 🙂 wczoraj ostatnia - dzisiaj pierwsza 😁

noc w miarę 🙂 chociaż ok 23.20 Maciek się obudził i szalał prawie do 1, no ale przynajmniej nie płakał, tylko gadał, oglądał ze mną "lekarzy" na tvnplayer. bardzo zafascynowany był 🙂 no ogólnie źle nie było 🙂 a potem już spał do 7.10. a w łóżku leżeliśmy do 8 🙂

też lubię "lekarzy " 😉

u nas dziś nocka super młody poszdeł spać o 19.40 a o 4.10 wziełam go do łóżka chyba z przyzwyczajenia bo pewnie tylko smoczka szukał......i spał do 7.10 więc tylko buziaka dostał i wyściskałam go przed wyjściem a mleczko już z babcią musiał pić bo mama poleciała do pracy... 🙂