Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Laski przepis a raczej przepisy 😉 będą bo ja dopiero początkującą w temacie i szukam idealnego 😉 ale to jest tak banalne i Przestaszewskim szybkie że to naprawdę coś dla mnie 🙃 😜 i jeden do którego ja nie byłam przekonana muffiny z bananami i toffi bardzo innym smakowały 😉 😜 później szerzej opiszę temat 😉hahha

teraz robię obiad a moi mężczyźni na placu zabaw bo pięknie słońce świeci 🙂

a klocki na zdjęciu wyglądają super nie wiem czy są na necie fotki... 🤔

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Wiecie co, ja to zaczynam się czuc na maksa zaciążona - nie dość że podglądam listopadówki jak się rozpakowują to jeszcze poryczałam sie ostatnio u koleżanki na ostrym dyżurze (nawet nie wiedzialam że to jeszcze leci) - był odcinek na oddziale neonatologicznym

Wanilia ja nie zaciążona a ryczę na filmach strasznie...cesarka, poród ..... ☺️ 🤔jak bóbr.... ☺️ 😉

• Mamusie
Mój siostrzeniec ma takie klocki z Biedronki i są całkiem fajne. Szkoda, ze nie mogę kupić, bo na urodziny właśnie klocki planuję.
Jaśmina mi się przewróciła i z tego płaczu usnęła i śpi, a ja się cieszę, ze drzemkę już zalicza. Wczoraj spała prawie do 17 i ze spaceru już nic nie wyszło, za to wieczorem siedziała ze mną chyba do 22.

Od rana u mnie chmury były a teraz słońce świeci, więc liczę, ze jeszcze się na nie załapiemy.

miłej niedzieli 🙂

• Mamusie
heja,
a jakis tydzien temu wam pisałam, że Biedronka zawsze na świeta wrzuca te klocki drewniane za 40zł 😜 jasnowidz ze mnie 🙂
Marika, Kalina też jak widzi dzieci to szaleje, ja wtedy nie mam dziecka 🙂Młoda sprzedana 🙂
a dzisiaj po chyba pol roku mialam pierwsza przespana nocke!!!!!!!!!!!od 21 do 5.30, potem cyc i spanie do 8.20 😁 😁 😁 😁 no dla mnie petarda, juz zapomnialam co znaczy przespac noc

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Aaagaa bedziemy musieli założyc taki mały podgrzewacz czy jak to się nazywa...Ja jeszcze wielu rzeczy nie wiem i nie zdaję sobie pewnie sprawy z tego ile jeszcze trzeba podjąć decyzji 😮
Zrobiłam dziś ciasto marchewkowe, od dawna miałam ochotę a od kiedy robię małej soczki w sokowirówce to zostaje mi sporo takiej pulpy marchewkowej więc ją wykorzystałam - pycha 🙃
😘 dla Macieja na 11 m-cy

za buziaki dziękujemy 😘

a co do podgrzewacza to ja mam tutaj u rodziców w łazience pod prysznicem tylko. wcześniej miałam też przy zlewie w kuchni i umywalce w łazience podgrzewacza. ale podciągneliśmy sobie gaz z dołu no i tylko do prysznica nie, bo trzeba by kuć płytki w łazience, i na podłodze i na ścianie, więc gra nie warta świeczki 😉

i w tym podgrzewaczu - on jest przepływowy, nie gromadzi wody - to im więcej wody puścisz, znaczy im silniejszy strumień tym mniej ciepła woda 🤢 no i ja nie umyję moich długich włosów tutaj, muszę schodzić na dół do rodziców żeby włosy umyć. bo tu żeby spłukać szampon muszę mieć dość duży strumień. a wtedy woda nie jest ciepła 😮

dlatego jak już macie założyć podgrzewacz na wodę to załóżcie taki ze zbiornikiem, co się go włącza do prądu, wodę się nagrzewa, a potem można się iść myć. to jest o tyle utrudnienie, że na większą kąpiel czy prysznic to trzeba się wcześniej przygotować nagrzaniem wody.

ale tych przepływowych nie polecam.

no a decyzji będziesz jeszcze mnóstwo musiała podjąć. a potem powiesz, że teraz zrobiłabyś już inaczej...

• Mamusie
marika321 napisał(a):
nie widzę na necie nic o tych klocach w biedronce.... ale mam tajną gazetkę 😁 😁więc musicie mi wierzyć 🙂 😁 😁 😁 😜 😜 😜

też właśnie patrzyłam na necie i nic nie widziałam, ale tam oferta do 21 listopada. a Ty mówisz, że od 22-go będą klocki 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Mój siostrzeniec ma takie klocki z Biedronki i są całkiem fajne. Szkoda, ze nie mogę kupić, bo na urodziny właśnie klocki planuję.
Jaśmina mi się przewróciła i z tego płaczu usnęła i śpi, a ja się cieszę, ze drzemkę już zalicza. Wczoraj spała prawie do 17 i ze spaceru już nic nie wyszło, za to wieczorem siedziała ze mną chyba do 22.

Od rana u mnie chmury były a teraz słońce świeci, więc liczę, ze jeszcze się na nie załapiemy.

miłej niedzieli 🙂

wzajemnie 🙂 u nas też słoneczko. ale jeszcze dzisiaj zatrzymam Maćka w domu, jutro z nim wyjdę na trochę 🙂

• Mamusie
Wchodzę na forum i coraz bardziej się czuję jakbym na jakieś forum budowlane wchodziła 😎
Hahaha żartuję dziewczyny 😉 gadjata sobie gadajta 😁

Ja to nie umiem wolno chodzić, byłyśmy ponad godzinę na spacerze, ale zdąrzyłam taką rundę zrobić, że ho! nawet już poza Clermont byłam 😁

Nie wiem co na kolacje robić 🤔

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Wchodzę na forum i coraz bardziej się czuję jakbym na jakieś forum budowlane wchodziła 😎
Hahaha żartuję dziewczyny 😉 gadjata sobie gadajta 😁

Ja to nie umiem wolno chodzić, byłyśmy ponad godzinę na spacerze, ale zdąrzyłam taką rundę zrobić, że ho! nawet już poza Clermont byłam 😁

Nie wiem co na kolacje robić 🤔

Ty się ciesz że wogóle coś napisane jest 😜
A na kolacje też nie mam pomysłu, w sumie dopiero co obiad zjadłam. M będzie pewnie około 21 w domu więc mam jeszcze chwilę żeby się zastanowić 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Dzień dobry 🙂
Chloe moi rodzice mają piec na pellet ....... w kuchni! I owszem, kurzy się ale jest to do opanowania i nie ma tragedii. Oni budowali mały domek na dwie osoby i mocno liczyli się z kosztami więc zrezygnowali z pomieszczenia na kotłownię. Fakt że mają super piec, kosztował jakieś 10 tys i wygląda trochę jak kominek. Z kolei mój wujek ma piec na ekogroszek i tam już więcej bałaganu się robi (kotłownia przy wejściu do domu) ale w sumie tylko na korytarz ten kurz ucieka. Ja gazowego ogrzewania nie biorę pod uwagę wcale bo jest drogie.

a mozna w projektach lipinskich zmieniac rodzaj ogrzewania? pytam bo tm wszedzie w projaktach pisza gazowe!! napisalam do nich maial nawet ale w niedziele to raczej nie spodziewam sie odpowiedzi. a w ogole to jak zaczelam ogladac ich projekty to mi sie coraz bardziej podobaja i biore pod uwage nawet jeden: Alamo - taki polekologiczny i niedrogi zarazem 🙂 bardzo mi sie podoba i mezowi tez! ale pisza e ma gazowe ogrzewanie. jesli bedzie mozna zmienic to bedziemy go rozwazac na powaznie.

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Idę mojego osmarkatka kąpać. Przeżyła ten dzień na mleku - nic innego nie chce jeść 😞 Kupiłam ten zachwalany pulmex i zobaczymy jak noc minie dzisiaj.
ps. czy któreś z dzieci rozbraja juz sorter? Bo nam nie idze najlepiej ale zaczynamy probować 😜

my rowniez probujemy i po parunastu probach czasem sie udaje 🙂

• Mamusie
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
Idę mojego osmarkatka kąpać. Przeżyła ten dzień na mleku - nic innego nie chce jeść 😞 Kupiłam ten zachwalany pulmex i zobaczymy jak noc minie dzisiaj.
ps. czy któreś z dzieci rozbraja juz sorter? Bo nam nie idze najlepiej ale zaczynamy probować 😜

my rowniez probujemy i po parunastu probach czasem sie udaje 🙂

a u nas trójkąt, koło, kwadrat i gwiazdka najczęściej służą do wkładania do buzi 😜
a dzisiaj mój syn tak mnie ugryzł, że mam odbite całe 8 zębów już od ponad godziny 😮

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Bardzo fajny jest sorter domek z ikei - ma podwójne wszystkie klocki więc dziecko może naśladować rodzica http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80163229/
Młoda w łóżeczku, póki co pije mleko a ja udaję że mnie nie ma 😉

nie mam ikei niestety pod ręką 😞 bo fajny ten domek 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
chloe fajny ten domek 🙂 a poszukujecie takiego małego?
Wanilia domek Twoich rodziców też fajny 🙂

aaagaaa - w gre wchodza domki do 120m, wiesz my w blokowisku wychowani w 56m2 wiec i tak sie pogubimy w takim domu 😉 a przynajmniej mniej do sprzatania, a tak na powaznie to koszty koszty koszty... nie chcemy brac kredytu, a jesli juz to jakis nieduzy i ni chcemy tez czekac z budowa w nieskonczonosc. mamy postanowienie ze nasz 9 letni piesek ma jeszcze zaznac szczescia posiadania ogrodu 🙂 🙂

• Mamusie
A mój młody śpi od 19.30 oczywiście 2 drzemki w dzień były 😉 po 15 pojechaliśmy do kuzynki i Misio wyszalal się z jej synkiem 3 letnim 🙂 Michał ledwo do 19 wytrzymal więc szybko kąpiel butla i kimono 😉

Domki fajne i też mamy podejście by nie budować czegoś wielkiego i drogiego bo czego to wykończyć..... 😮

Aga awans.....może szef próbuje go skusić by jeszcze nie wracał do polski 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
A mój młody śpi od 19.30 oczywiście 2 drzemki w dzień były 😉 po 15 pojechaliśmy do kuzynki i Misio wyszalal się z jej synkiem 3 letnim 🙂 Michał ledwo do 19 wytrzymal więc szybko kąpiel butla i kimono 😉

Domki fajne i też mamy podejście by nie budować czegoś wielkiego i drogiego bo czego to wykończyć..... 😮

Aga awans.....może szef próbuje go skusić by jeszcze nie wracał do polski 😉

no może może 😜 ale na pewno mu się nie uda.