Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
chloe napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
chloe fajny ten domek 🙂 a poszukujecie takiego małego?
Wanilia domek Twoich rodziców też fajny 🙂

aaagaaa - w gre wchodza domki do 120m, wiesz my w blokowisku wychowani w 56m2 wiec i tak sie pogubimy w takim domu 😉 a przynajmniej mniej do sprzatania, a tak na powaznie to koszty koszty koszty... nie chcemy brac kredytu, a jesli juz to jakis nieduzy i ni chcemy tez czekac z budowa w nieskonczonosc. mamy postanowienie ze nasz 9 letni piesek ma jeszcze zaznac szczescia posiadania ogrodu 🙂 🙂

tu jest taki mały domek, i kotłownia dość duża i co ważne przy piecu na paliwo stałe z wyjściem na zewnątrz 🙂
http://extradom.pl/projekt-domu-liv-1-WRC2017

• Mamusie
aaa, i do wszystkich którzy mają w planach budowę domu - życzę Wam wszystkim aby okres budowy trwał jak najkrócej, żebyście wydały jak najmniej kasy, żeby materiały budowlane taniały no i żebyście jak najszybciej zamieszkały w swoim własnym domu 🙂 😘

to tak na zakończenie dnia 🙂 dobrej nocy 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
chloe napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

aaagaaa - w gre wchodza domki do 120m, wiesz my w blokowisku wychowani w 56m2 wiec i tak sie pogubimy w takim domu 😉 a przynajmniej mniej do sprzatania, a tak na powaznie to koszty koszty koszty... nie chcemy brac kredytu, a jesli juz to jakis nieduzy i ni chcemy tez czekac z budowa w nieskonczonosc. mamy postanowienie ze nasz 9 letni piesek ma jeszcze zaznac szczescia posiadania ogrodu 🙂 🙂

tu jest taki mały domek, i kotłownia dość duża i co ważne przy piecu na paliwo stałe z wyjściem na zewnątrz 🙂

fajny ale bardzo drogi, 193000 stan surowy zamkniety be zinstalacji... niestety jak wszystkie domy z archipelagu 😞

• Mamusie
chloe napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
chloe napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

fajny ale bardzo drogi, 193000 stan surowy zamkniety be zinstalacji... niestety jak wszystkie domy z archipelagu 😞

ale przecież to nie znaczy że tyle wyjdzie...

ja w swoim kosztorysie miałam same fundamenty za ok 100 tys 😮 😮 😮
a wyszło mi 15tys

• Mamusie
Wanilia no oczywiście cieszę się, ze coś jest napisane, choć ja pewnie nigdy domu nie będę budować a jeśli tak to pewnie tysiąc rzeczy zdąży się zmienić 😜
Jak napisałaś sorter to szczerze mówiąc nie wiedziałam o czym piszesz 😮 no i nie mamy takowego. Ale też oglądałam te owe sortery jak szukałam rozglądałam się za prezentami. Będzie trzeba koniecznie kupić, a szkoda, ze teraz ten domek z Ikea wstawiłaś, bo mąż był tydzień temu w Ikei.
Jaśmina dopiero co opanowała wkładanie krążków na pałąk 😜

Ja chyba idę zaraz myć zęby i położe się koło Bambiny, bo śpi już u nas w łóżku 🙃

Dobranoc.

• Mamusie
uuufff- zasnal-wczesnie wyrywajac mi polowe wlosow, gryzac po sutkach i drapiac w nosie!!! ja nie wiem co dzisiajwniego wstapilo... na szczescie juz spi.

aaagaa-fundamenty za 100tys??? 😲 😲 😲 ale z tego co pisalas to duzo mieliscie po znajomosci, my niestety nie mamy takich fajnych znajomych w tym fachu... 😞

Dobranoc coq 😘

• Mamusie
chloe napisał(a):
uuufff- zasnal-wczesnie wyrywajac mi polowe wlosow, gryzac po sutkach i drapiac w nosie!!! ja nie wiem co dzisiajwniego wstapilo... na szczescie juz spi.

aaagaa-fundamenty za 100tys??? 😲 😲 😲 ale z tego co pisalas to duzo mieliscie po znajomosci, my niestety nie mamy takich fajnych znajomych w tym fachu... 😞

Dobranoc coq 😘

właśnie sprawdziłam dokładnie - roboty ziemne i fundamentowe 123 719zł 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
chloe napisał(a):

Dobranoc coq 😘

ooo my!!! a masz gdzies projekt swojego domku w wersji elektornicznej? tak z ciekawosci 🙂

• Mamusie
Jej jak milo ze o mnie pamietacie.... a ja nie pisalam bo... wyskakiwal mi komunikat ze cos tam cos tam i nie moglam toworzyc forum ani na komorce ani na lapku... i pisalam nawet do novej czy moze sprawdzic czy ona moze wejsc.... no ale lipa nie odpisala...
poza tym w tygodniu ciezko bo mlody ma zapalenie ucha....jednego i drugiego zreszta od kataru.... wiec meksyk jest po nocach nie spimy... dzis np spiewalismy od 1 – 4 a o 6 wstalam do pracy ;(((( wiec same rozumiecie....
jak czytam o budowie u was to sama w marzeniach buduje nasz domek... no ale dla nas to plan nieosiągalny.... narazie marzeniem jest 3 pokojowe mieszkanie... i to by byl meeega wypas jak by bylo ale nie ma 😞((
a klocki drewniane dajcie znac jak beda....
milego dnia wam zycze;****

• Mamusie
chloe napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
chloe napisał(a):

Dobranoc coq 😘

ooo my!!! a masz gdzies projekt swojego domku w wersji elektornicznej? tak z ciekawosci 🙂

projekt z63 -nie wiem czy o to Ci chodzi...

• Mamusie
MUFFINY BANANOWE Z TOFFI
Składniki na ok.15 szt:
3 dojrzałe banany
150 ml oleju
2 jajka
250 g mąki
100 g cukru
pół łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150 g krówki najlepiej jak najbardziej kruche

Wykonanie:
Banany rozgnieść widelcem i odstawić. Do miski wlać olej i ubić z jajkami na gładką masę. W drugiej misce mieszamy wszystkie suche składniki mąkę, cukier, proszek, sodę. Połączyć składniki. Na koniec wrzucić banany i krówkę pokrojoną w kosteczkę. Dobrze wymieszać.
Ułożyć do foremek na muffinki i piec 18-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
Po wyjęciu z piekarnika ostudzić i się zajadać. 🙂)

Ps. Ja osobiście radzę ostrożnie z tą sodą bo ja osobiście ją czułam…..

MUFFINY Z NUTELLĄ 18 szt:
1 szklanka mleka
1,2 szklanki oleju
2 jajka
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
nutella

Wykonanie:
Do miski wlać olej, mlwko i ubić z jajkami na gładką masę. W drugiej misce mieszamy wszystkie suche składniki mąkę, cukier, proszek. Połączyć składniki. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta, do 2/3 wysokości. Na górę każdej nałożyć 1 łyżeczkę nutelli, przykryć łyżką ciasta na wierzchu możnadołożyć nutelli i wykałaczką zrobić esy-floresy. Piec w temperaturze 180ºC przez około 25-30 minut

Przepisy te można też wzbogacić, dodając posiekane orzechy, migdały lub czekoladę. Ja zrobiłam też je z kropeczkami czekoladowymi też pycha 😉Do muffin wystarczy trzepaczka ja nią wszystko mieszam. Przygotowanie zajmuje ok 10-15 min. Osobiście wolę te z nutellą ale to rzecz gustu ….mój M wsuwa bananowe że aż mu się uszy trzęsą. Chetnie jeszcze spróbuje z wisienkami je jeszcze upiec 😉 Oczywiście można je polać jakąś polewą lub posypać cukrem pudrem, ale świeżo upieczone nic nie potrzebują co innego na większe wyjście 😉

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Agami buziaki dla Kubusia, współczuję mu zapalenia uszu 😞

Marika przepisy na muffiny fajne, ale nie mam foremek 🤢 więc sobie nie upiekę.

Ja tam też o domku mogę pomarzyć, chyba, że w lotto wygram, bo mój mąż usilnie gra 🤢 A na kredyt byśmy się nigdy nie zdecydowali, wolimy wynajmować.

A ja, kiedy wczoraj Wam pisałam, że zęby idę myć i spać to właśnie Jaśmina postanowiła wstać 🙃 ale zostawiłam ją z tatusiem 😜 Tylko, że jak już zasnąć chciałam to musiałam wysłuchiwać przez 20 minut jej śpiewającego czajniczka, ponieważ nieustannie sobie pioseneczki włączała

Słońce cudnie świecie więc spacer obowiązkowy i dziś 🙂

• Mamusie
Meliska toć to mały szogun jest 🤪 🤪 Masz jakieś wolne w okolicach 5go grudnia? Bo muszę w Twoje strony uderzyć więc bysmy mogły z Werka na kawę wdepnąć 🙂
Ja nie wiem o co chodzi z tym spaniem - zasypianie wieczorne to dramat a w ciągu dnia proszę, wstało toto po 8 i już zasypia znowu 😮

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
hej 🙂
Meliska cudowna Jula!!!!♥♥ a jak podskakuje 😁 chodzi sobie sama,jaka fajniusia 🤪 wydaje mi się starsza od Milenki 😮 mój Okruszek waży 7.8kg.wczoraj ją ważyłam 🙂

To rzeczywiście okruszek 🙂 🙂 Moja miesiąc temu miała8200g, ale chyba też to tych lżejszych i mniejszych należy. Ucałuj Kruszynkę od nas 😘