Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Rita no mój M. mówił, że gdyby tylko miał tam jakiegoś dużego busa to by z wystawek nam dom umeblował 🙂 no ale cóż im się powodzi dobrze, a nam trzeba się cieszyć z tego, że czasem coś skapnie 😉

Meliska Maciek za nic w świecie by w wózku nie wysiedział. więc brawa dla Julci 🙂
no a z kupką to Ci zrobiła 😜

Maciek usnął i u mnie czas na kawę 🙂 a po południu ok 16 w odwiedziny jedziemy do znajomych 🙂 i Maćka jeszcze trzeba będzie najpóźniej o 15 spać położyć. żeby jako taki humor miał w czasie tych odwiedzin 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
...no to fakt-oni tutaj się tak z groszem nie licza jak my, Aga my mamy tutaj połowe domuy urządzona własnie z wystawek
i tez oni tutaj patrza na ceny w ten sposób ze jak coś jest tanie to jest bee, kiedys bylismy u znajomych z adama pracy i ona się zachwycała moimi butami i sie mnie pyta czy z PL to mówie jej że nie ze tutaj kupione za 10e to od razu zrobiła taka minę ze hej a przed chwilą się nimi zachwycała

• Mamusie
Hej,

Ja ja zawsze w weekend nieobecna...
Widez ze duzo sie dzialo.
Rita Majcia i agamki super 🙂 Florek jak tylko wstaje odrazu biegnie do agamy naszej i otwiera jej terrarium zeby sobie pobiegala 🙂 Swoja droga jestem ciekawa czy w tym roku znowu jajka zlozy...
Chloe zdrowka 😘
Meliska 1,5 h w wozku? Florek 10 minut nie umie usiedziec. No chyba ze bardzo zmeczonyjak wraca z placu zabaw 🙂

U Nas weekend w miare spokojny 🙂 W sobote moja babcia miala imieniny, wiec wpadlismy na pomysl ze pojedziemy do nich cala rodzinka wiec wsiedlismy w autko i zrobilismy wyjazd do Nowego Sacza (jakies 3 godziny drogi). Po drodze wstapilismy do restauracji zeby zjesc obiadek. Florek wciagnal caly zurek (500ml) z jajkiem i kielbasa. Myslalam ze peknie. Babcia sie strasznie ucieszyla bo niczego sie nie spodziewala 🙂 Niedziele spedzilismy w domku odpoczywajac. Dzis moj M byl z Florkiem u lekarza bo wyniki z analizy moczu przyszly. Mowi ze Mocz jest ok tylko w posiewie wyszly jakies bakterie i to w takiej ilosci ze sie to leczy. Wiec teraz bedzie dostalaw jakis preparat na zmniejszenie ich liczby i w przyszlym tygodniu na USG brzucha musimy isc i potem znowu do lekarza... jak worce do domku dowiem sie moze wiecej...

• Mamusie
Rita napisał(a):
Basia ale babcia musiała sie ucieszyć! takie niespodzianki są najlepsze 🙂
a co do zwierza to nie zastanawialiscie sie nad młodymi? i mam pytanko -teraz jak ona taka duza jest to tez trzeba codziennie sprzatać po niej?

Wiesz co nie chcemy mlodych. Za duzo z tym roboty. Trzeba jajka odpowiednio utrzymywac w cieple i wilgotnosci a pozatym jak sie urodza mlode trzeba je jeszcze izolowac od doroslych. Jesli chodzi o sprzedaz to w Polsce za bardzo sie nie oplaca bo malo osob chce to kupic bo sie szybko rozmnazaja. Nasz potworek w zeszlym roku zlozyl 20 jaj w 3 partiach.
Co do sprzatania to dwa razy do roku mu zmieniamy wysciolke, czasem tylko raz. Tak to sprzatamy tylko kupki.

• Mamusie
Wanilia buziak dla maluszka 😘 jeszcze trochę i będziemy odliczać dni do jego narodzin 🙂 kurcze fajnie bedzie znowu to przezywac na naszym forum 🤪

Basia w sumie to masz racje -trzeba by było mieć jakiegoś stałego nabywce,jakiś sklep zoologiczny czy coś bo inaczej nie ma szans by to sprzedać -my nie wiemy jakiej płci są nasze szkraby ale jak juz coś zaczną razem kombinowac to bedą rozdzielone 😉

Aga u nas tez słonecznie ale wiatr paskudny i zimny-tak że na dwórek dzisiaj poszło tylko pranie

• Mamusie
wrrrrr 😠 😠 😠

drugie pranie wywieszałam na balkonie z łazienki. i suszarka na pranie, która ostatnio już nie była taka stabilna jak kiedyś, rozkraczyła się jak żaba... i już nic z niej...

pobiegłam do rodziców pożyczyć, akurat tata był w domu... no ale mama pranie rano robiła i cała zawalona mokrym...

no i co się dało na grzejnikach porozwieszałam a reszta została na tej rozkraczonej... podparłam ja trochę z jednej strony i imitacja suszarki w kilku procentach jest...

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dobry wieczór... ach dobrze, że już wieczór 😁
Cały dzień w robocie... 13 h... 🤢 🤢
Rita a widzisz u nas na górze nie da się kitek zrobić 😉... każde dziecko inne... nawet inaczej kudłate 😁
Chloe a może ta gorączka od ząbków... u nas też ostatnio nawet do 40'C dochodziła... apetycik dopisywał, tylko ta wysoka temperatura i jojczenie non stop... zdrówka dla Was 😘
Agami dla Kubusia też 😘 a z dziadkiem lepiej?

myslalam ze od zebow moze byc maks 38, tak pisze w ksiazce.. no ale moze bo dzisj sladu po chorobie nie ma tylko jedna ciazko wyzynajaca sie czworka...

• Mamusie
Rita napisał(a):
Wanilia buziak dla maluszka 😘 jeszcze trochę i będziemy odliczać dni do jego narodzin 🙂 kurcze fajnie bedzie znowu to przezywac na naszym forum 🤪

Basia w sumie to masz racje -trzeba by było mieć jakiegoś stałego nabywce,jakiś sklep zoologiczny czy coś bo inaczej nie ma szans by to sprzedać -my nie wiemy jakiej płci są nasze szkraby ale jak juz coś zaczną razem kombinowac to bedą rozdzielone 😉

Aga u nas tez słonecznie ale wiatr paskudny i zimny-tak że na dwórek dzisiaj poszło tylko pranie

My mamy tylko jedna jaszczurke i myslelismy ze to samiec a okazalo sie ze sklada jajka 😉 jak skladala jajka to je wyrzukalismy. Wczoraj ja zmiezylismy wiec ma juz 48 cm 🙂 wiec jest wiksza niz samica ale mniejsza niz samiec 😉

Wanilia super ze wszytsko ok
Chloe powodzeni jutro i czekamy na dobre wiesci 🙂

• Mamusie
agami napisał(a):
DZiadek dziś wyszedł do domu ma się lepiej ale że szpitala wypisał się sam...
Kuba już nie ma gorączki ale strasznie marudny i płacze ciągle i katar wiec zeby lub prZeziębienie...
A mnie taaak glowa dziś boli że ledwo siedzę....

Wszystko idzie ku dobremu i tak ma byc 🙂

• Mamusie
Aga widze wydatek się szykuje -suszarka rzecz ważna, ja mam 1 dużą i 2 małe i wiecznie pełne!!! masakra jakaś tak nie ogarniam tego prania
Chloe no to jutro czekamy na dobre wieści
Agami super że z dziadkiem lepiej, niech sobie odpoczywa w domciu 🙂 a dla Kubusia 😘

kurcze coś choruski sie nie odzywają długo 🤢

• Mamusie
A my po pracy zaliczylismy plac zabaw 🙂 Misio zachwycony bo już dawno nie byliśmy ale po bujaniu na koniku ciężko go było zdjąć..... 😉 miał straszną ochotę na zjeżdżalnie ale nawet nie chciałam mu jeszcze pokazywać....a raczej przypominać bo w jesieni już jeździł..... 😉
no nic lecę robić mleko 😉

Wanilia inaczej być nie mogło!!!!!Chloe jutro u Ciebie też będzie ok 😉

• Mamusie
Chloe czekamy jutro na dobre wieści 🙂 🙂 🙂

Rita no wydatek nie duży, bo taką najprostszą kupimy. no ale kupić trzeba... i to szybko. jutro miałam pranie zrobić, ale będzie musiało poczekać, bo M. jutro samochód bierze więc nie będę miała jak kupić. bo na plecach to nie zamierzam nieść suszarki 😜

Agami dla Kubulka buziak 😘 😘 i dobrze, że z dziadkiem lepiej! 🙂