Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej
stan dziadka troszke sie poprawil chociaz wczoraj i przedwczoraj bylo bardzo zle....ale dzis juz ciut lepiej... alew nie ide do niego bo gadlo mnie drapie cos a boje sie ze go zaraze...
kuba wczoraj byl w zlobku ze mna i super sie bawil.. nawet nie zauwazyl kiedy wyszlam na 10 min;p i teraz ciezki orzecz czy niania w domu czy zlobek z dziecmi... bo niania nowa od polowy marca i szukamy a zlobek nowootwarty od stycznia narazie 3 dzieci jest...
Basia a ja to bym poszla z Toba na taka impreze;D
Nova zabkow wspolczuje.... wiem co czujesz.... a w sprawie pitupitu to na maila czekam;D jak chcesz jak w zeszlym roku 🙂
dziewczyny ja was podziwiam za aktywnosc na forum... ja na nic czasu nie mam;(((((((((((((((
holi super ze sie budujesz... zazdroszcze wam... malutki ale wlasny a my dozywocie pewno na 2 pokojach
pamm jak ty uwazam mamy hmm sredni dochod na m-c i nie wiadomo gdzie te pieniadze sa;/nie jestesmy w stanie odlozyc
wanila 30 tydzien.... woooo kiedy to bylo
chloe na zgage polecany przez guge gaviscon mnie ratowal plyn oczywiscie i migdaly w calosci
pamm ale masz lobuziare;D moj kuba tez gryzie... ostatnio moj lekarz zapytal czy u mnie w domu ok czy przemocy nie ma bo poobijana pogryziona a wszystko zasluga mojego slodkiego babelka:P
meliska a gdzie jakies nowe foto julki? mialo byc z pkp... czy ja cos ominelam?
rita nogi masz ho ho ho;DDDD normalnie modelka;DDD super ze taka masz fajna figurke....
wiem ze mialam jeszcze napisac cos do ciebie marika ale za czorta nie pamietam co.... jak sobie przypomnne to zapytam... ;D
coq jak maz by zawalo dostal to moze niech sam mini striptiz na urodziny zrobi hehehehed;D

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
agami napisał(a):
hej
stan dziadka troszke sie poprawil chociaz wczoraj i przedwczoraj bylo bardzo zle....ale dzis juz ciut lepiej... alew nie ide do niego bo gadlo mnie drapie cos a boje sie ze go zaraze...
kuba wczoraj byl w zlobku ze mna i super sie bawil.. nawet nie zauwazyl kiedy wyszlam na 10 min;p i teraz ciezki orzecz czy niania w domu czy zlobek z dziecmi... bo niania nowa od polowy marca i szukamy a zlobek nowootwarty od stycznia narazie 3 dzieci jest...
Basia a ja to bym poszla z Toba na taka impreze;D

Zapraszam spac gdzie bedziesz miala 🙂 z w sobote jade z tata, M i Florkiem do Wroclawia wiec tam Cie samochodem moge podwiezc.

Co do niani i zlobka to powiem tak... Jak masz nianie masz mniej problemow z chorobami i to jest duzy plus. Zlobek to siedlisko chorob (a przynajmniej przez pierwsze pol roku) poki dziecko sie nie przyzwyczai. Natomiast plusem zlobka jest to ze wychowuje sie z rowiesnikami i uczy zachowan spolecznych. Z niania oczywiscie wychodzi na dwor itp. ale to nie to samo. Musielibyscie sobie zrobic plusy i minusy 🙂 Idealnym rozwiazaniem byloby (z mojego punktu widzenia) poslac dziecko do zlobka i jesli zachoruje trzymac je z niania w domu. Florek dosc czesto chorowal przez pierwsze pol roku. Teraz caly luty przechodzil do zlobka i nie zapowiada sie zeby chorowal.
Ja osobiscie patrzac na Florka jak sie zachowuje z czystym sumieniem polecam zlobek (klub malucha).

• Mamusie
hej hej 🙂

my po spacerku, super na dworze pogoda 🙂 🙂 🙂

Pam no to mała łobuziara z Konsti 😜

Basieńka no to fajny wieczór Ci się zapowiada 🙂

Agami ja gdybym miała możliwość posłania Maćka do żłobka to wolałabym żłobek a nie nianię. ale najbliższy mam 25km od nas. więc bez sensu codziennie tam Maćka odwozić, robić dziennie 100km jak obydwoje będziemy na miejscu u nas. co innego gdyby któreś z nas pracowało w tym mieście, to wtedy na pewno byłby to żłobek.

Coq A Ty jak się czujesz? jak gardło?

Chloe, Wanilia, Holi - teraz to długo długo wszelkie oszczędności będą szły w budowę... u nas też tak było. i teraz jeszcze też tak jest. co jakaś kaska z czegoś wejdzie to w dom. no teraz kończymy łazienkę, a potem będziemy powoli się meblować. no a w międzyczasie spłacać kredyt. bo tata mój mówił, że oni nam będą spłacać dopóki nie staniemy dobrze na nogi, no ale wiadomo, ze jak będziemy mogli zaoszczędzić na czymś to będziemy im oddawać... 🙂

• Mamusie
zaglądam po 3 godzinach a tu tylko 2 posty Mariki... oj słabiutko 😉

Marika to super, że Misio zdrowiutki 🙂

a u nas Maciek śpi już 🙂 właśnie usnął 🙂

aaa, i bramka na schody w końcu zamontowana. i zastanawiamy się czy nie kupić drugiej i zamontować u góry na schodach

• Mamusie
chyba waze zyczenie zdrowia pomoglo jakos lepiej sie czuje, plucze gardlo non stop woda z sola, pije rumianek i leze pod kocem!!

pamm - ja sie nie dziwie ze nie potrafisz ukarac konsti, wiem jak na takiego slodziaka trudno jest ankrzyczec. a panie w zlobku to troche niepowazne, zeby tylko Konst sie nie zrazila do lozzeczka jak tak beda to traktowac jako kare 😞

• Mamusie
wanilia napisał(a):
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
Chloe próbuję się dopatrzeć na suwaczku których ząbków Julkowi brakuje

piatek 🤪

Tak myslałam własnie ale coś mnie wzrok chyba zawodzi 😁
Kurcze, wiecie że pozamiatanie i pomycie podłóg to dla mnie pomału wysiłek? 😮

pomalu? i tak jestes hardkorem!! 🙂
ktory to tydzien dokladnie?

30 🙂

ale zlecialo, przynajmniej mi... 😉
ja mam teraz szosty, wow 😜P

• Mamusie
a ja prasuję, bo znowu mi się nazbierało... i sporo tego.

a przed chwilą zrobiłam bułeczki z czosnkiem w piekarniku 🙂 bo M. chciał 🙂 no i się najadłam, więc teraz mogę wrócić do prasowania...

Chloe zdrówka zdrówka zdrówka 😘 😘 😘

Wanilia już tak niedługo i będziesz miała swojego Hubercika obok siebie 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Halo
Jutro mam urlop jeszcze,ale do pracy musze jechac rano:-S
A ja wlasnie dzisiaj sobie o Tobie Wanilia myslalam,ze jeszcze dwa miesiace i bedzie nowa dzidzia:-)
Pamm,piateczka,Kalina to tez jest taka rozrabiara ze szok!!! Ciagle cos rozwala,wlazi gdzie nie moze,normalnie oczy w tylku trzeba.miec z nia
Dzisiaj na obiad robilam pizze i sie obzarlam

• Mamusie
hejka!!11 No to tylko nasz mały ma 4 ząbki wasze dzieciaki już prawie wszystkie a najwięcej Julek!!!
Pamm no niezła jest ta wasza artystka!!! Taka słodka w avatarze że aż trudno uwierzyć że tak broi!!! Dobrze niech sobie nie daje w kaszę duchać!!!
Chloe mówisz że dolegliwości ciążowe dają popalic ale to dobrze fasolek czuję się dobrze napewno!!!
Oby choroba ci się nie rozwinęła!!!!!
Agaaa mówisz że bramka zamontowana to super!!!
Co do kasy to fakt idzie na budowę ciągle!!!
Nova życzę ci przespanej całej nocy!!!!
Beatka zdrówka
Marika ciesze sie że Michałek zdrowiutki!!!
Dobrej nocy

• Mamusie
dzień dobry 🙂

w końcu się udało, od godziny usiłowałam wejść na forum i nie chciała mi się strona włączyć. no i to nie wina internetu, bo wszystkie inne strony mi wchodziły.

a ja właśnie zrobiłam test ciążowy, bo ostatnio miałam kilka razy jakieś dziwne bóle brzucha, tak twardniał mi, takie jakby skurcze... no i się przestraszyłam i rano wysłałam M. do apteki po test... no i na szczęście jedna kreska 🙂 bo u nas jeszcze nie pora na kolejnego dzidziusia...