Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
a my byliśmy dzisiaj po południu na basenie, tzn moi mężczyźni z moim bratem byli, a ja kawkę piłam w restauracji i na nich patrzyłam przez szybę. no i wypad niezbyt udany, bo Maciek tak jak w domu w brodziku uwielbia się kąpać i chlapie cały czas wodą, to tam się bał... i prawie cały czas był u M. na rękach i nie chciał w brodziku dla dzieci siedzieć, chwileczkę tylko. no i płakał troszkę... Malutek mój kochany...

no nic, jeszcze będziemy próbować 🙂

bo jak potem przyszli do mnie do restauracji to Maciek szalał, biegał, do obcych ludzi podchodził i wyciągał do nich ręce 😜 cygańskie dziecko mi rośnie 🙃

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hejka kochane!!!
Ja dziś w pracy do 14 potem do teściów po małego ale tam posiedzieliśmy!!!
Poćwiczyłam u teścia na siłowni i luzikkk!!!
Od 2 dni nie jem słodyczy wow to sukces!!!
Wanilka cieszę się że mieszka ci się lepiej w wynajmowanym mieszkanku!!!
Agaaa witam!!!
Basia ja widzę że ty bardzo lubisz wyzwania i lubisz sie uczyć!!!Podziwiam ale jeśli te studia mają ci tylko dać papierek to bym nie szła!!!
Ulka mówisz że twoja Karolinka nie grzeczna oj ta!!!
Rita spoko że zakupy zrobiliście fajnie że zapasy dla małej!!
Beatka mówisz że Sarczini waży już prawie 12 to niezła jest!!!
A ja właśnie po pillingu z kawy powiem wam rewelacja!!!
Jutro do pracy!!!
Pamm podziwiam że tak wcześnie wstałaś z tym że nasz mały budzi się tak prawie codziennie na mleko a dziś spoko bo po 5 i poszedł spać jak zjadł!!!
Dlaczego tak wcześnie wstajesz na którą masz do pracy!!!

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
Ja sie zaczelam zastanawiac nad pojciem na studia...
Staniwisko mam Managerskie a z wykszsztalcenia Matematyk i informatyk. Pytanie tylko czy ma sens isc na studia podyplomowe z Zarzadzanie Zasobami Ludzkimi. Czy ktoras moze mi cos doradzic?

To zalezy do czego Ci to potrzebne - jeśli uważasz że może Ci się przydać do awansu to jak najbardziej a jesli sądzisz że się czegoś nauczysz....to ja osobiście bym na to nie liczyła 😉 Nawet jakbyś szukała innej pracy to ważniejsze jest doświadczenie na stanowisku managerskim niż kolejny papierek. W dodatku ja bym się zastanowiła czy czas spędzony w weekend w domu z Florkiem nie jest wazniejszy w tym momencie

Nie jest mi to potrzebne do awansu. Najbardziej licze tylko na to zeby potwierdzic jakims papierkiem to co umiem. Niestety Polska nadal jest krajem gdzie licza sie papierki, certyfikaty itp. Moze mi sie uda czesciej wyjezdzac na szkolenia z jakimis certyfikatami. Musze to przemyslec. Po skonczeniu drugich studiow (informatycznych) powiedzialam sobie ze nigdy wiecej nie pojde na studia, no ale moze czas sie zastanowic nad tym...
Czas z Florkiem jest bardzo wazny w szczegolnosci teraz, dlatego mam wielki dylemat.[/quote

Basia, ja zaczelam magisterskie Zarzadzanie zasobami ludzkimi i z pewnych wzgledow zrezygnowalam po jednych zajeciach, ale moja kumpela poszla na nie i mowi ze zaluje jak cholera, nic wartosciowego sie nie nauczyla, same farmazony i zajecia z socjologii glownie, na tym samym poziomi prowadzone co na licencjacie. mowi, ze zaluje bo zmarnowala 2 lata, kase wydala i madrzejsza nie jest nc a nic 😮

• Mamusie
Aga pójdzie Maciunio ze 2 razy jeszcze i się oswoi na bank 🙂
Holi a Ty sobie dzień piękności zafundowałaś super!

a my z M obejzelismy sobie własnie film na który w dzieciństwie do kina z tata chodziłam o diable piszczałce-jej poczułam się jak dziecko!!!!!

• Mamusie
Rita napisał(a):

a my z M obejzelismy sobie własnie film na który w dzieciństwie do kina z tata chodziłam o diable piszczałce-jej poczułam się jak dziecko!!!!!

"Ja Piszczalka durnowaty reperuje stare graty" Ale ja to uwielbialam!!!! Przyjaciel wesolego diabla"!!!!

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
jutro do pracy, wsciekla jestem, bo kierowniczka ustalila mi 5 weekendow z rzedu pracujacych 😠 nosz kur**** jak to zobaczylam myslalm ze sie przekrece, malpa jedna

a to zdzira bez serca 🤢 bedziesz robić ponad miesiąc bez przerwy????????

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Rita napisał(a):

"Ja Piszczalka durnowaty reperuje stare graty" Ale ja to uwielbialam!!!! Przyjaciel wesolego diabla"!!!!

🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Rita napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
jutro do pracy, wsciekla jestem, bo kierowniczka ustalila mi 5 weekendow z rzedu pracujacych 😠 nosz kur**** jak to zobaczylam myslalm ze sie przekrece, malpa jedna

za przepracowany dzien weekendowy mam dzien wolnego w tygodniu. wiec nie jest tak zle, ze sie przepracuje, ale o to , ze w weekend chce byc z Kalina i M, a nie cale dnie w robocie siedziec 😠

• Mamusie
Aniqa szkoda weekendów...ale trudno skoro taka małpa...rządzi..a Ty na ile godzin idziesz do pracy bo Ty chyba na pół etatu jesteś.....???

Misio się ślini na maksą....ale skoro idą 4x4....to lekko chyba nie będzie wieczorem trochę marudzil...więc mam pod ręką paracetamol i strzykawke....ale może pośpi bez.....zobaczymy....
Dobranoc.....

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aniqa szkoda weekendów...ale trudno skoro taka małpa...rządzi..a Ty na ile godzin idziesz do pracy bo Ty chyba na pół etatu jesteś.....???

Misio się ślini na maksą....ale skoro idą 4x4....to lekko chyba nie będzie wieczorem trochę marudzil...więc mam pod ręką paracetamol i strzykawke....ale może pośpi bez.....zobaczymy....
Dobranoc.....

weekendy mam po 8 godz

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Rita napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

za przepracowany dzien weekendowy mam dzien wolnego w tygodniu. wiec nie jest tak zle, ze sie przepracuje, ale o to , ze w weekend chce byc z Kalina i M, a nie cale dnie w robocie siedziec 😠

rozumiem Cię 🤢 pewnie małpa kierowniczka stara panna i nie wie co to weekend spędzony z rodziną albo ma tak beznadziejne życie prywatne ze nie potrafi sobie wyobrazic że rodzina chce ten czas spedzac razem!

• Mamusie
Aniqa co za baba malpa wredna. Ludzie sa paskudni:/
Sarah niespokojnie spi.Chyba ma koszmary po szczepieniu 😞
Holipowiedz mi czy moge podawac Sarze Rutinacea Junior w syropie mniejsza dawke? Kaszlec zaczyna a na leku napisane,ze od 3 roku zycia. Jakbym malutko bardzo podala?
Prasowac miala,ale Mala poplakuje i juz w lozku leze a pozatym Pani z Polskiego sklepu podwiozla zakupy i gazetke Claudia. Powiem Wam w sekrecie,ze ucze sie czytac na holenderskich Harlequin.Nic z nich nie rozumiem 🤨 😆 😁
Dobranoc

• Mamusie
dzień dobry 🙂

u mnie czas na kawkę 😆

Aniqa ale chyba tak nie można. bo w przepisach prawnych dotyczących prawa pracy jest coś takiego, że trzeba mieć przynajmniej jedną niedzielę wolną przez okres 4 tygodni. i to nie musi być co 4 tygodnie tylko w ciągu 4 tygodniu musi być jedna wolna...

Beata no niedługo zaczniesz coraz więcej rozumieć 😉

Agami buziaki dla Kubulka, zdrówka 😘

• Mamusie
a u nas Maciek też na zęby straszna maruda. wczoraj obudził się ok 20.30 i 2 godziny się do mnie przytulał na kanapie. nie dał się nikomu innemu dotknąć bo w ryk... no ale ok 23 usnął ładnie w łóżeczku i spał do 5. o 5 M. przyniósł go do nas do łóżka i jeszcze do 7 pospał.

ale dawno tak nie było, żeby nie spał. biedaczek malutki, nie dość że dziąsła swędziały go to pewnie jeszcze ten basen przeżywał. no nic, teraz musimy trochę poczekać zanim spróbujemy drugi raz...

• Mamusie
dzień dobry
Agami zdrówka dla Kubusia i reszty chorusków-echhh niech już przyjdzie wiosna!!!!
Marika co świętujesz?

a Majcia dostała rano pierwszy raz mleko bananowe i zrobiło ogromny szał-wypiła całą butle i chciała jeszcze a sama posmakowałam je i jest pycha 🙂 mają jeszcze waniliowe które Majcia od dawna pije i wieloowocowe ale te kupimy jej następnym razem
w PL to chyba waniliowe dla dzieci robią prawda? pamiętam że bebiko waniliowe po roczku było

• Mamusie
posta źle wpisałam to Wam opowiem coś
wczoraj w centrum handlowym siedziałam z Majcia na ławce i przysiadło się do nas 2 dzieci-chłopczyk z 7 lat i dziewczynka z 5 no i Majcia zaczeła je zaczepiać to ta dziewczynka zagadała do mnie-połowy nie rozumiałam bo tak szybko mówiła i dziwnie na mnie patrzyła jak prosiłam żeby wiecznie coś powtarzała no i w końcu pyta mnie jak dzidzia ma na imie-no to mówi to jest Maja! a ona w śmiech i mówi że nie, no to jej tłumacze że tak się własnie nazywa a ona cały czas się śmieje i mówi że Maja to jest pszczółka z bajki (bo tutaj też jest ta bajka "die biene maya" ) no to tłumacze że Maja mieszka bardzo daleko i tam dziewczynkom daje sie na imie Maja -to popatrzyła na mnie jak na kosmitkę i sobie poszła bez pozegnania a ten chłopiec za nią 😁

• Mamusie
marika321 napisał(a):

U mnie piękne słońce ale narazie się biorę za porządki....a potem jakieś jedzonko na wieczór.....

u mnie też słońce piękne i przez okno wydaje się cieplutko na dworze. ale to tylko pozory, bo zimno i wietrznie mocno... więc jak wiatr nie zmniejszy się to siedzimy dziś z Maćkiem w domu... chyba że do rodziców pójdziemy 😉