Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
lala- ten pomysl z basenem - BOMBA!!!!! tak jak yen nnie moge sie napatrzec 😁 i chyba tez cus takiego zmontuje 🙂 moge?? 😉

cherry- no babcia przeszla sama siebie z tymi zakupami 😁 ale sie usmialam 😁 brawko dla babci 🙂
no i ja mialam juz pierwszy okres w zeszlym miesiacu- bite 7 dni 😮 ale juz tak nie bolalo 🙃

i ja tez spadam spac, bo oczyska mi sie zamykaja 🙂

• Mamusie
Ufff nadrobiłam wszystko.. trochę mi to zajęło. Co ja to miałam pisać... 😉
Ja też kupiłam Emilce basenik. O właśnie taki: http://allegro.pl/basenik-brodzik-z-daszkiem-142-cm-bestway-51098-i2298206620.html
Chciałam żeby był z daszkiem. No i zamówiliśmy większy, bo podobały mi się te mniejsze do których Yen dawała linki ale ten będzie na dłużej jest naprawdę duży 🙂 A Lala oczywiście jak zawsze pomysłowa. Ja również jestem zauroczona kącikiem zabaw dla Mai 🙂

Yen ja używam parasolki do wózka i nie wyobrażam sobie iść na spacer bez niej. Emilka nie lubi jak świeci jej słońce na oczka, a parasolkę mogę w każdej chwili tak ustawić by robiła cień.

Byłam na panieńskim. Mąż zajął się Emilką śpiewająco. O 18 zaczęła się impreza w domu koleżanki a o 21.30 pojechałyśmy na dyskotekę. Zamówiła ona Vip room do którego wchodzi 20 osób, a nas było 8 dziewczyn. Zabuliła za to 500 zł, z tym że 300 zł było do wykorzystania na barze. Ale trzeba wspomnieć że najtańsza wódka 75 zł a sok w dzbanuszku 25 zł więc szybko te 300 zł się rozpłynęło. Oj wybawiłam się za wszystkie czasy, wróciłam do domu o 3 ale musiałam odciągnąć pokarm laktatorem bo mi już piersi rozsadzało. No i nie mogłam nakarmić Emilki bo troszkę wypiłam, ale o dziwo nawet fazy nie miałam, nie byla to duża ilość.
Tak wygląda ten Vip room 🙂
http://klubpomarancza.pl/index_strona.php?miasto=izdebnik

A i muszę się pochwalić Emilka już od dawna woła dada i tata a dziś pierwszy raz powiedziała MAMA! i to po kilka razy, ale jak ją próbowałam nagrać to przestała. Serce mi skakało z radości jak słyszałam jej słodki głosik mówiący mama 😁

• Mamusie
Dzień dobry mamusie, a ja teraz tylko na momencik, bo kolo 10 uciekam do przyjaciółki, tej co ma dwóch rocznych synków, bo ma dziś wolne w pracy i będziemy plotkować, spacerować i zabawiać naszych chłopaków 🙂 No i przy przy okazji podskoczę na hennę brwi, bo to koło niej 🙂

Zaniu super, że imprezka się udała, faktycznie troszkę zabalowałaś, super!Każdej mamie przyda się taka chwila oddechu 🙂A klubik fajowy!!!

Ja chyba jednak zamówię też parasolkę, bo czasem to Oskarowi tak świeci po oczach, że aż mi go szkoda, a ciężko prowadzi się wózek na odwrót 🙂
jak nigdy nic przez Allegro nie kupowałam, tak teraz odkleić się nie mogę 🙂

• Mamusie
JA okresu nie mam ale pewnie dlatego ze jeszcze karmie. Wczoraj karmienie kombinowane cyc i butelka ale zawsze to cos trochę possał dziś dalsza walka. Lala a ja ide dzis po basenik bardzo ale to bardzo mi sie podoba brawko dla Ciebie i dla was Zaniu też za mama i tata super

• Mamusie
Dzięki 🙂 dziś od rana wyrwało jej się maamaa już kilka razy 😁 a jaką fajną przy tym robi minkę.
Emi ma już ponad pół roczku, a ja nadal nie mam miesiączki. Już nawet kilka razy zastanawiałam się czy czasem nie jestem w ciąży, ale nie mam żadnych objawów hehe. Mąż na delegacji więc w domu jest tylko w weekendy. Ja czekam na miesiączkę, głupol ze mnie nie?

• Mamusie
haha Zania dobre 😁 😁 😁

brawo za mama!!! Super że się wybawiłaś chociaż chwilkę 🙂 🙂 🙂

Yen ja teraz też będę zamawiała parasolkę bo mamy pożyczoną od sąsiadki. Chcę zamówić sobie razem z torbą do wózka bo w komplecie nie miałam a bardzo by się przydała.

Dzis chyba pójdę na targ zobaczyć czy są jakieś dobre owocki bo w markecie nic tylko banany, jabłka i pomarańcze 😞 Ale się zastanowię jednak bo to kawał drogi a upał będzie. Ja jak ja ale małego nie chce zamęczyć... no zobaczymy...

Co dzis robicie na obiad? Szukam inspiracji...

• Mamusie
włąśnie mi się przypomniało że ktoś pytał o smoczki

My Mai zmieniliśmu już na 6+ mieliśmy z lovi - świecące w ciemnosci , są fajne ale kształt tarczki odparza czasem Maje na policzkach, mieliśmy z aventu - ale gdzieś się zapodział. Więc szukaliśmy czegoś z mniejszą tarczką i padło na tommee tippee - zamówiliśmy, ciekawe kiedy przyjdą i czy Maja będzie je chcieć.

• Mamusie
lala89 napisał(a):
ja nie chce parasolki przy wózku. Jak Mai świeci słońce to wieszam jej pieluszke i po problemie 🙂

ja też tak robię 🙂 nauczyłam też Filipa kimać na dworze z pieluszką przy buzi i da ją sobie nałożyć na oczka 🙂 polików nie ma co zasłaniać, bo i tak ma już opalone 😮 😮 😮 Kasiu! i cieszę się, że coś tam podpowiedziałam w sprawie jaj 🙂 słoiczki z bobovity po 6 miesiącu mają już 1/2 jajka, więc dzisiaj u nas wersja słoiczkowa dla leniwych hihihi
Okres.... ja niestety już miałam pod koniec kwietnia, dość obfity, ale przeżyłam 🙂
Madziu! i ja nie miałam na myśli Cię obrazić, jak pisałam o Twoim żarłoczku.... niech je na zdrowie... tylko myślę, jak by tu Ci pomóc odstawić karmienie np. o 23? może gęściej o 20? albo po owockach dać szybciej kaszkę, a potem ok. 22 mleko i potem dałoby radę pospać do 4? sama nie wiem.... jeśli będziesz czuła, że coś inaczej się da, to popróbuj 🙂 i powodzenia w pisaniu 🙂 🙂 🙂 niech wena Cię nie opuszcza! i koniecznie spotkajcie się z Krusyną! kurczę, aż Wam zazdroszczę.... z mojego zadupia to nikogo nie ma....
Cherry! a się nie stresuj, że Armando chce cyca! toż to rasowy facet!!! jak chcesz mu dietkę rozszerzać, to daj mu najpierw nowość lub pokarm stały - wcale nie musi być dużo, a potem cyc! ja tak robiłam jakieś 1-1,5 miesiąca zanim zupa wyparła mleko w jednym posiłku 🙂 🙂 🙂 także rozszerzaj, co by Kacperek poznał moc smaków!
Lala! jeszcze do Ciebie! jaki piękny kącik basenowy!!! super!!! ja niestety mam za małą chatkę 😞 ale marzenia o własnym domku zostają.....może kiedyś? i Filippo też tak robi jak Twoja Maja!!!! lubię na to patrzeć 🙂 a podrzuca tą dupiną fajnie 😉
Yen, a widziałam na allegro takie daszki zamiennie w stosunku do parasolki - poszukaj, na pewno coś Ci się spodoba 🙂 ja często prowadzę wózek odwrotnie, bo nie będę przekładac budki na spacerze, a rączka się nie przekłada 🙂
Shelby! dużo zdrówka dla Was!!! i udanej komunii i wizyty sobotniej 🙂 🙂 🙂

my już po jednym spacerze dzisiaj, bo znowu upał... zaraz karmienie, cycuś, potem może drzemka, zupina i lulanie.... ach ten dzień świstaka... ale "mama" jeszcze nie usłyszałam 😞 cierpliwa jestem 😉

• Mamusie
witam i ja 🙂 u nas dzisiaj piekna pogoda 🙂 wiec od 8 siedzimy na podworku, a to na kocach (kilku, bo ziemia sie jeszcze nie nagrzala), a to w wozku, a to w nosidelku 🙂 ale caly czas na powietrzu 🙂 no i ela w samym bodziaku 🤪 wyglada slodko... ahhh az mi sie lezki w oczach zakrecily jak tak sobie laezala 🙂 a teraz spi w wozku 🙂 dobrze, ze mam drzewo na ogrodzie, bo cien jest 🙂

no i co tam jeszcze... aha dziewczyny z pomorza - bede kolo slupska, ktoras z tamtad pochodzi??? bo z checia bym sie spotkala na jakis spacerek 🙂 nad morzem bedziemy albo w ustce, albo w lebie 🙂 wiec jak cos to dawajcie znac, oczywiscie jesli ktoras ma ochote 🙂 tylko jeszcze nie wiem kiedy dokladnie bede...
spadam, bo sie obudzila...

• Mamusie
Jaki gorąco dzisiaj masakra, Oskar bez żadnych body, tylko cienka koszulka , spodenki i pielucha...a i tak cały spocony!!! Prawie cały dzień na dworze spedziłysmy z przyjaciółka i maluchami 🙂
No i jakie ja mam szczęście...dopiero co wróciłam do domu, a tu domon i kurioer z paczkami 🤪 Czasem całymi dniami czekam i nic, a tu proszę, trafiłam akurat 🙂 Przyszły juz puzzle i ten basen żyrafa na prezent 🙂
No i jutro ide odebrać zdięcia Oskara do ram, boshe ponad 60zł za 3!!! No ale to specjalne na wymiar, choć wcale nie takie duże, bo 30x30...no cóż 😞
A na obiad poszłam i kupiłam sobie ruskie z zestawem surówek 🙂 Co prawda babcia robi dzisiaj mielone, ale ja jadam mielone robione tylko przez mojego Kochanego 🙂

• Mamusie
Cześć Kochane,

Widzę, że nie lubicie takiego ciepła 🙂 Ja uwielbiam, potrafię przy 22 stopniach chodzić w swetrze 🙂. Ja niestety się cieszyłam pogodą u siebie w pracy. Kubusiowi i Tatusiowi przygotowałam ciuchy na spacerek krótkie spodenki i koszulkę.

Dzisiaj nasza Pociecha wstała o 5 a ja poszłam spać o 3, więc bez komentarza . Oczywiście pisząc swoje wypociny i tak chodziłam do niego.

Zbliża się dzień Matki w ciągu dnia wyskoczyłam do Galerii, kupiłam Mamie prezent. Ale szukałam apaszki jakiejś cienkiej na lato i nic mi się nie podobało.

Czy wasze dzieci miewają czasami też głupawkę, dzisiaj jak wróciłam z pracy wystarczyło, że całowałam Kubusia w policzek i czółko, a on się tak chichrał.
Codziennie rano jak wychodzę do pracy i widzę jego uśmiech serce mi pęka.Przy drugim dziecku urlop macierzyński wykorzystam na maxa i już nikt mnie siłą nie zmusi, żebym wcześniej wróciła. Fakt, że teraz spokojniej żyjemy i zaciskamy pada tylko trochę, ale czasu spędzonego z Kubusiem, a potem z Zuzią 😉 ( to takie ciche marzenie) nikt mi nie zwróci.

• Mamusie
madzia_m3 napisał(a):
Gosia a ty nie marudź. Gdzie Ty dokładnie mieszkasz?

Bo jak Nas wkurzysz to zmotywuję Kursynę i wakacje wsiądziemy w samochód i Cię nawiedzimy 😉 z naszymi Ciastkami 😉

A do Darłowa mamy dwa rzuty mokrym beretem, więc jestem ZA 😜

Madziu pisałaś o waniliowej kaszce z Hippa tak? Ile tej kaszki dajesz Kubusiowi? Pytam bo nie wiem czy w tym słoiczku jest odpowiednia ilość kaszki manny jaką podajemy dziecku na tym etapie.

Dzisiaj Emilkę wzięłam rano na spacer w chuście i po godzince usnęła a jak wyszłyśmy po południu to za nic nie chciała leżeć w wózku tylko na rękach albo na siedząco więc wyciągnęłam na jutro spacerówkę. Bedzie to nasz debiut 🙂

• Mamusie
Oj głupawka u nas często... no ale jak ma się rodziców wariatów to inaczej być nie może 😁 😁 😁

Dziś była akcja kupa ... hahaha ale się uśmiałam.... Mąż bawił się z Kacprem (miał go na kolanach) - Kacperek pierdu pierduuuuuuuuuuuuuuu i bach kupaaaaaaaaaaaa jest ale.............!!! Pielucha nie wytrzymała i się Tacie na spodnie wylała 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🙃 😁 😁 😁