Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Gosiuq DZIĘKUJĘ 😘

A historia suuuperandzka 😁 😁 😁 😁, tylko dla niektórych naszych mam brakuje jeszcze jednej pary stópek 🤪 🤪 🤪 🤪, a dla Martki 2 par 🙂 🙂 🙂 🙂. Chyba, ze kogos pominęłam..... 🤔 🤔 🤔 🤔 🤔

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ella1 napisał(a):
A na mojej fotce profilowej widać tatusia rękę, który opowiada córeczce jak się robi kotlety 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 fotka z przed dzisiejszego obiadku 🙂 🙂 🙂 🙂)

No to może następny obiadek już wam córcia zrobi 😉

• Mamusie
14A11 napisał(a):
ella1 napisał(a):
A na mojej fotce profilowej widać tatusia rękę, który opowiada córeczce jak się robi kotlety 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 fotka z przed dzisiejszego obiadku 🙂 🙂 🙂 🙂)

No to może następny obiadek już wam córcia zrobi 😉

Możliwe 😁 😁 😁 😁.
Czas tak szybko leci, ze pewnie ani sie nie obejrzymy a nasze maluchy będą w kuchni buszować 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
mamazuzki napisał(a):
Gosiuq cóż za piękna historia i jaka prawdziwa 🙂

Ella twoja corcia jak ślicznie się uśmiecha. Ja nie mogę uchwycić uśmiechu mojej małej. Za każdym razem jak wyciągam aparat przybiera poważną minę 🙂

Kochana, wiesz ile u nas prób było..........co ja z aparatem dolecialam to tak jak piszesz mała poważna była 😮. A na tej fotce to końcówkę uśmiechu złapałam. 🙂
Teraz poluje na uśmiech "pełną gębą" 😁 😁 😁. Taki od ucha do ucha z dziąsełkami 😁 😁 😁. Ale jak narazie zeby to uchwycic to potrzebowałabym extra aparatu!!!! Choć moze juz nie dlugo sie uda 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Chyba Maja będzie małą kuchareczką, że tak się uśmiecha do opowieści o kotletach 😜
Mi się raz udało uśmiech Ninki złapać, ale polowałam na niego chyba dobre 15 minut... Teraz sobie odpuszczam. Poczekam aż zacznie się częściej uśmiechać i wtedy jej napstrykam zdjęć 🙂
No właśnie to jest dobre w tych spiralach, że nie dość, że i tak wychodzi taniej niż tabletki, to jeszcze nie trzeba pamiętać o połykaniu codziennie... Ale jak boli... to nie wiem... :/ Chociaż później to już pewnie się nawet nic nie czuje?

• Mamusie
14A11 napisał(a):
Kobietki nie wiem która ale któraś z was pisała że odciąga ledwo 80 100 mleczka z piersi Ja odciągam tyle samo i myślałam, że to dużo. Mam sie martwic ze mam mało mleka??? Wydaje mi się że dzidzi to wystarcza także chyba ok
Kuba ładnie pije z butelki dlatego ja czasem mogę wyrwać się z domu co mnie bardzo cieszy 🙂

Ja pisałam, bo dla mojego 80-100 ml to mało - mój Maluch wciąga ok. 120 ml i więcej, dlatego wszystko poniżej setki to dla niego zaledwie przedposiłek 🙂 😁

• Mamusie
ManaLoa napisał(a):
[color=purple]Chyba Maja będzie małą kuchareczką, że tak się uśmiecha do opowieści o kotletach 😜

ManaLoa- Całkiem możliwe 😁 😁 😁 😁. Tatuś jest kucharzem 😜 Więc może bedzie lubiła gotować 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂.
Dziewczyny ide powiesić pranie i muszę zrobić porządek u synka w ciuchach bo juz powyrastał i muszę je odłożyć!!!!
Miłego popołudnia!!!!!!!

• Mamusie
ja miałam zakładaną spiralę z miejscowym znieczuleniem i wyjmowaną, więc nic nie bolało 🙂 a tabletki po pierwszej ciąży tak często zapominałam, że już nie będę ich brała, mimo że kiedyś były przez pare lat. Maciek mi totalnie zycie zdezorganizowal 😁 😁 😁 a Filip uporzadkował? bo i piore, sprzatam, prasuje i uczymy sie i bawimy ze starszym 🙂 a moze to na stare lata taka lepsza organizacja hihihi

• Mamusie
gosiaq napisał(a):
ja miałam zakładaną spiralę z miejscowym znieczuleniem i wyjmowaną, więc nic nie bolało 🙂 a tabletki po pierwszej ciąży tak często zapominałam, że już nie będę ich brała, mimo że kiedyś były przez pare lat. Maciek mi totalnie zycie zdezorganizowal 😁 😁 😁 a Filip uporzadkował? bo i piore, sprzatam, prasuje i uczymy sie i bawimy ze starszym 🙂 a moze to na stare lata taka lepsza organizacja hihihi

jakie stare lata!!!!!!!!!!! Przecież my zawsze będziemy piękne i młode!!!!! 😁 😁 😁 😁.

• Mamusie
Ella! ja jestem "kawałek" od Ciebie starsza 🙂 i powiem Ci szczerze, że nigdy w życiu nie chciałabym wrócić do okresu, kiedy miałam naście lat (ależ byłam wtedy zbuntowana!), ani dwadzieścia kilka (bo jeszcze za głupiutka i naiwna hahaha), bo teraz wiem, co w życiu jest ważne, mam dla kogo żyć i z kim hihihi, mam dwie ręce, dwie nogi, zdrowie, pracę, swoje M2.... i kupę marzeń na przyszłość! czego chcieć więcej??

• Mamusie
gosiaq napisał(a):
Ella! ja jestem "kawałek" od Ciebie starsza 🙂 i powiem Ci szczerze, że nigdy w życiu nie chciałabym wrócić do okresu, kiedy miałam naście lat (ależ byłam wtedy zbuntowana!), ani dwadzieścia kilka (bo jeszcze za głupiutka i naiwna hahaha), bo teraz wiem, co w życiu jest ważne, mam dla kogo żyć i z kim hihihi, mam dwie ręce, dwie nogi, zdrowie, pracę, swoje M2.... i kupę marzeń na przyszłość! czego chcieć więcej??

I o to chodzi. Brawo!!!

• Mamusie
gosiaq napisał(a):

Gosiu zgadzam się z Tobą w 100%, choć mam dwadzieścia kilka lat to zycie pokazało mi co tak na prawdę się liczy 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
te kilka to mi chodziło o 22-24... mam nadzieję, że Lala i inne "młodziaki" się nie obrażą, ale jak patrzę na siebie wstecz to... wolę siebie dzisiejszą 🙂 A z pewnością doświadczenia kształtują nas z różną intensywnością i niektórzy dojrzewają szybciej i szybciej osiągają taką wewnętrzną harmonię (chodzi mi o zgodę ze sobą i ze światem). No, to się nawymądrzałam 😉

• Mamusie
ella1 napisał(a):
Choć dodam, że nie jedno moglabym sie nauczyć od starszych od siebie 😉 😉 😉 😉 😉 😉.

Pamiętam jak rodzice mi tyle rzeczy mowili i teraz wszystkie ich mądrości sie sprawdzają!!!!
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

o Jezu! święte słowa! a się człowiek wykłócał, że nieeeee.... 😉