Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Fiku, Kasia to ładnie wam sypiają 🙂 moja się budzi co 3 godzinki,
a ile czasu trwa u was karmienie?
Kasiu pilnuję odbijania, ale nie zawsze się udaje a kupki robi normalnie, choć wczoraj zrobiła jedną zieloną ale to chyba przez tą kolkę.
właśnie się budzi na cyca 🙂

heloł 🙂

my nie śpimy od 6 😉 a w nocy pobudka co 2 godz,
teraz niuńka przysypia a ja zjem śniadanko i poszukam leżaczka na allegro 🙂
może jakiś polecacie? 😉

Dzień doberek. Nocka spoko, rano jak zawsze się bawimy. Zaraz przylezie kobita z PZU oszacować zniszczenia kuchni, bo mi się nie spodobała kwota jaką przez tel. zaproponowali. Czujecie, że teraz jak sąsiad potwierdzi, że zalanie to jego wina to chcą wszystko przez tel. załatwić bez oględzin? Pytają tylko o metraż pomieszczenia, wielkość zalania i co było zrobione, a potem wyliczają ile mogą od razu od ręki wypłacić 😮 Przecież ludzie w ten sposób mogą ściemniać na maksa 😜

• Mamusie
hejka

co do lezaczka to
jesli ma sam bujac to kupcie lezaczek do pradu bo na baterie nie wyrobicie
ja mam z wibracja majka i pla lubia
jest pozycja zablokowania, dwie pozycje oparcia i pasy na biodra
majka dalej jest w tanie sie w nim bujac i to robi czytajac ksiazeczki
ja ma z fisher prica
pola walneła pierda ala bigos mniammmm

Jaszminka napisał(a):
Dzień doberek 🙂
Kika ja mojemu znalazłam taki leżaczek 3w1
http://allegro.pl/3w1-hustawka-krzeselko-lezaczek-kolyska-107a-lux-i2326156213.html
Ale mi to bardziej to huśtanie spasowało 😆

też kupiłam za twoją namową ja brałam zielony

Jaszminka dzięki za link, leżaczek super tylko szukam bez huśtawki 😉
Sztunia właśnie z fisher price mi wpadły w oko, są takie kolorowe 😜 i funkcjonalne, niestety nie mogę wkleić linka 🤨

śpiący dzień dzisiaj 🤔

Haj 😎
Wczoraj u ortopedy spoko, na jego oko z bioderkami ok, USG nie zrobili bo coś tam się popsuło, 30 maja mamy się zgłosić.
Trzy wkłucia podczas dzisiejszego szczepienia moje dziecko przeżyło bez płaczu 🙂 a mnie się tak ręce trzęsły,ze nie byłam w stanie jej ubrać i wszystko mi wylatywało 😁 teraz sobie śpiuchna, a ja gotuję zupę cebulową z grzankami 😜

zaraz Was doczytam.

Ja na razie żadnych bujaczków nie kupuję, mam jeden taki właśnie na prąd, ale zapakowany i schowany po Bartku, póki moje dziecię nie potrzebuje bujania to nie będę jej na siłe w ten sposób uszczęśliwiać 😜 Może jak kiedys się nauczy płakać albo marudzić.

Mam stresa, bo pierwszy raz ją jutro zostawię z teściową - do ginki muszę jechać i ze 4 godziny mi zejdą lekko :/ grr...

A, Leliva, ja wiem,ze te "guzy" z tyłu to normalne,że są, ale ja z lewej strony mam to coraz większe, w dodatku dziś mnie boli. Nie uderzyłam się ani nic, samo się zrobiło.

Dobra, mykam do kuchni bo głodna jestem 😜

• Mamusie
Astra napisał(a):
Haj 😎
Wczoraj u ortopedy spoko, na jego oko z bioderkami ok, USG nie zrobili bo coś tam się popsuło, 30 maja mamy się zgłosić.
Trzy wkłucia podczas dzisiejszego szczepienia moje dziecko przeżyło bez płaczu 🙂 a mnie się tak ręce trzęsły,ze nie byłam w stanie jej ubrać i wszystko mi wylatywało 😁 teraz sobie śpiuchna, a ja gotuję zupę cebulową z grzankami 😜

zaraz Was doczytam.

Ja na razie żadnych bujaczków nie kupuję, mam jeden taki właśnie na prąd, ale zapakowany i schowany po Bartku, póki moje dziecię nie potrzebuje bujania to nie będę jej na siłe w ten sposób uszczęśliwiać 😜 Może jak kiedys się nauczy płakać albo marudzić.

Mam stresa, bo pierwszy raz ją jutro zostawię z teściową - do ginki muszę jechać i ze 4 godziny mi zejdą lekko :/ grr...

A, Leliva, ja wiem,ze te "guzy" z tyłu to normalne,że są, ale ja z lewej strony mam to coraz większe, w dodatku dziś mnie boli. Nie uderzyłam się ani nic, samo się zrobiło.

Ja zabralam cala bande na wizyte.Maz byl z dziecmi na spacerku 😉

Astra napisał(a):
Haj 😎

zaraz Was doczytam.

Ja to samo nie będę dziecka do bujania przyzwyczajać. Nosidełko jest jednocześnie kołyską i w ostateczności w tym się ją buja czasami.

My robimy kartoflankę z podsmażanym boczkiem i Wera zbuntowała się przy pieczeniu czosnku i smażeniu cebuli więc teraz jest przerwa na wietrzenie kuchni 😉 A ja się czuję jakbym uskuteczniała gotowanie na ekranie, bo wszystko co robię opisuję przed takim jednym małym widzem 😉

• Mamusie
My mamy jutro bioderka, a we czwartek szczepienie. Aż się boję co to będzie. O zgrozo 😞
Ona ryczy prawie cały czas, a co dopiero jak ją będą kłuli, o losie 😞 na moją żadne bujaczki, karuzele nie działają, jest rozdarcichem i już 😞 chciałabym czasem coś fajnego ugotować chociażby dla Michała ale wsadzam ją w ten bujaczek, posiedzi chwilę i beczy. Tylko na rączkach się uspokaja. Ale ile można? Przecież to klocek się robi 🙂 a mój kręgosłup zipie.

izunia1986op napisał(a):

Jaki krem macie dla dzieci na slonce?
My mamy Mustela.Ciekawe na jak dlugo nam wystarczy.

Ja mam ziajkę z filtrem 30. Zapachowo fajna, ale dosyć gęsta, trudno się rozsmarowuje.

Właśnie mi przyszedł prezent dla Werki na imieniny 🙂 Króliczek z imieniem i datą urodzin 🙂 Wzięłam różowego 😁
http://allegro.pl/kroliczek-z-haftem-imienia-i-daty-narodzin-kolory-i2330836274.html

Ja też mam tą ziajkę, ja w ogóle uwielbiam ziajki, kąpiemy się w ziajce i dupkę też ziajką na odparzenia smarujemy 🙃

Mój klocek ma 60cm i 5100g waży - jak na szósty tydzień to nieźle 😁
Brat miał tyle, jak miał 4,5 miesiąca.

Astra napisał(a):
Haj 😎

zaraz Was doczytam.

Astrunia, to może faktycznie lepiej jak ktoś na to rzuci okiem, żebyś miała spokojne sumienie.

Dzielnego dzieciaczka masz, skoro nie było płaczu na szczepieniu. Moja się darła strasznie, na następne wysyłam tatusia, niech wie, co przy niej przeżywam! A następne szczepienie już w piątek.

Pierwszy raz zostawić z kimś dziecko to jest stres niesamowity. Ja mojej teściowej zrobiłam półgodzinny wykład co i jak ma robić pod moja nieobecność 🙃 A wychodziłam tylko na godzinkę 😁

lady_m4ryjane napisał(a):
Właśnie mi przyszedł prezent dla Werki na imieniny 🙂 Króliczek z imieniem i datą urodzin 🙂 Wzięłam różowego 😁
http://allegro.pl/kroliczek-z-haftem-imienia-i-daty-narodzin-kolory-i2330836274.html

Fajny pomysł 🙂 Gdzieś na allegro jakiś czas temu widziałam też takie misie 🙂

Ja zostawiałam na razie tylko z Łukaszem więc nie był to żaden stres, za to niedługo będzie pierwszy raz mojej mamy, ale trenuję ją od samego początku tłumacząc, że musi sobie poradzić jak sama z małą zostanie 😁 No i już wszystko wie co i jak. Z teściową bym się na razie bała :> Mamie ufam całkowicie 🙂

Nie no, ja sie nie martwię, jak teściowa sobie poradzi z małą, bo da radę - raz,że mała spokojna, a dwa,ze Bartka też z nią zostawiałam - ja sie martwię jak ja to zniosę i pewnie będę dzwoniła co 10 minut jak wariatka 😎
Dzielna była dzisiaj moja niunia, ale jak w aucie usnęła, tak do tej pory śpi, tylko na chwilę się przebudziła, to jej pić dałam i kima sobie. Mężuś też był i tak żeśmy się nasłuchali płaczu w poczekalni,że oboje mieliśmy stracha - a mała się zapatrzyła na piankowe czerwone słonko na ścianie i żadnego wrażenia na niej ukłucia nie zrobiły, nawet wyszczerzała te swoje dziąsła do pielęgniarki, a ta lała z niej. Jak mierzyła jej główkę, to stwierdziła,że takich włosów gęstych z tyłu u małego dziecka nie widziała i jak będzie wpisywała obwód główki to ze dwa centymetry na te włosy musi odjąć 😁 W lipcu mamy następne szczepienie.

Lady, królik fajowy, moja ma różową przytulankę z łebkiem królika i tak go tarmosi czasami,ze kupa śmiechu z niej, uszy mu gryzie i w ogóle cuduje z tym 😁

Moja przy morfologii nie płakała jak jej pobierali krew z pięty to może przy szczepieniu też będzie twardziel 🙂 Zobaczymy w czwartek.
Astra właśnie widziałam na zdjęciach tego królika Twojego i pytałam o niego ale nie zauważyłaś 🙂 Szukałam coś takiego w sam raz dla niemowlaka, bo na razie Wera ma same miśki takie miłe i kudłate (jeden od babci taki cudny tradycyjny marki Bukowski) i trochę nie są odpowiednie na ten wiek jak próbuje je do buzi wsadzić lub polizać 😁 A ten królik akurat z bawełny, bez żadnych kudełków. Może go przytulać i ciamkać jak chce 😉