Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie Gulek te ogrodniczki co pokazałaś moja mała ma bardzo podobne, też z białą bluzeczką i ze skarpetkami kupiłam w smyku za 89 zł cały komplecik. Zajebiste, ale musi jeszcze podrosnąć.
Też uwielbiam hm, mała ma póki co raptem kilka szmatek stamtąd ale to tylko dlatego, ze nie mam za bardzo czasu by się wyrwać na zakupy. Za to Bartek ma dużo, koszule na guziki, t-shirty czy sweterki to rzeczywiście Sztunia, też mam wrażenie jakby rosły razem z nim, bo niektóre dawno kupione, chłopaczysko rośnie, a one nadal dobre 😁 zawsze kupuję co prawda rozmiar większe tak jak na niego, a ciuchy z hm nie wstępują się w praniu w wysokiej temperaturze i nie tracą fasonu. Poza tym jeszcze next i rebel.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Biedny Hubuś 😞 Kurcze mojej też trochę ropieją oczy :/ Na czym polega ten masaż?
Ja z H&M mam kilka rzeczy i strasznie nitki wyłażą, a skarpetki całe w pęczkach po pierwszym praniu 😮 A z rzeczy dla dorosłych z H&M jestem zadowolona. Z 5-10-15 mam multum od mamy, bo to jej ulubiony sklep i wyglądają fajnie, nie farbują nawet te w bardzo żywych kolorach. Nawet polar się nie zmienił po praniu choć polary mają tendencję tak się ubijać i nie są takie miłe w dotyku później. A piorę w 40 stopniach w pralce.

Astra napisał(a):
No własnie Gulek te ogrodniczki co pokazałaś moja mała ma bardzo podobne, też z białą bluzeczką i ze skarpetkami kupiłam w smyku za 89 zł cały komplecik. Zajebiste, ale musi jeszcze podrosnąć.
Też uwielbiam hm, mała ma póki co raptem kilka szmatek stamtąd ale to tylko dlatego, ze nie mam za bardzo czasu by się wyrwać na zakupy. Za to Bartek ma dużo, koszule na guziki, t-shirty czy sweterki to rzeczywiście Sztunia, też mam wrażenie jakby rosły razem z nim, bo niektóre dawno kupione, chłopaczysko rośnie, a one nadal dobre 😁 zawsze kupuję co prawda rozmiar większe tak jak na niego, a ciuchy z hm nie wstępują się w praniu w wysokiej temperaturze i nie tracą fasonu. Poza tym jeszcze next i rebel.

Bo się kurde te rzeczy rozciągają :/ Mi się bodziak 56 tak rozciągnął po 3 praniach, że teraz jest na dziecko za duży 😜

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Biedny Hubuś 😞 Kurcze mojej też trochę ropieją oczy :/ Na czym polega ten masaż?
Ja z H&M mam kilka rzeczy i strasznie nitki wyłażą, a skarpetki całe w pęczkach po pierwszym praniu 😮 A z rzeczy dla dorosłych z H&M jestem zadowolona. Z 5-10-15 mam multum od mamy, bo to jej ulubiony sklep i wyglądają fajnie, nie farbują nawet te w bardzo żywych kolorach. Nawet polar się nie zmienił po praniu choć polary mają tendencję tak się ubijać i nie są takie miłe w dotyku później. A piorę w 40 stopniach w pralce.

bo skarpy i rajstopy w hm sa słabe
ale ogólnie dawno nie trafiłam na dobre rajstoy coby sie skrętki nie robiły
skarpety lubie ze smyka

• Mamusie
mulant napisał(a):
mulant napisał(a):
aaa lseczki hubert zrobił troszkę zieloną kupkę co to może być ??

Od stresu. O co chodzi z tym oczkiem, bo coś mi umknęło.

Acha Meti witaj i dzięki za życzonka 😘

zapomniałam wam napisać
hubert ma zatkany kanalik łzowy bo mu ropka leciała byłam z nim u okulisy kazała robić 2 tygodnie masarz oczka po 10 minut 4 razy dziennie
po 2 tygodniach mam zacząć dawać antybiotyk a jak nie minie po 7 dniach to będzie miał odpychany ten kanalik tylko że to jest w znieczuleniu i mały nie może jeść ani pić przez 6 godzin a z nim to nie będzie łatwe aż się boje
NO WLASNIE. U NAS PRZY ZUZI BYŁO CHYBA Z 5 ANTYBIOTYKÓW I POMAGAŁO JAK SIE STOSOWAŁO, A POTEM ZNÓW. I SKONCZYŁO SIE PRZETYKANIEM, NA SZCZESCIE RANO ALE I TAK BEZ JEDZENIA CIEZKO BYŁO. BYLO CHYBA 10 DZIECIACZKÓW. CUD, NASZA BYŁA DRUGA, BO NIE WIEM JAK TO TYLE CZEKAC. PRZYNIESLI JA ZARYCZANA Z DRUGIEGO KONCA KORYTARZA, BO U NA TO SIE NIBY KŁADZIE DO SZPITALA NA JEDEN DZIENNY POBYT I BIORA NA DRUGI KONIEC A I TAK SŁYCHAC JAK MALUCHY KRZYCZA. A ZE ZNIECZULENIEM TO NAM MÓWILI ZE POD NARKOZA ALE NIE BYŁO CHYBA. TO OKROPNE, DOBRZE ZE BEZ RODZICÓW, BO TO IGIEŁKE JAKAS DO OCZKA WKŁADAJA PONOC 😞 BRRR Z IGA SIE UDAŁO PO JEDNYM ANTYBIOTYKU OD RODZINNEJ. MIELISCIE GENTAMYCYNE?? LAGODNY ANTYB A PODZIAŁAŁ [P 7 DNIACH STOSOWANIA.

• Mamusie
meti84 napisał(a):
Astra napisał(a):
Ewcia...a co uwłaczającego kobietom jest w prasowaniu? Chyba,że uważasz to za zbyt ciężkie zajęcie... 😁

Lady, ja czasami tylko na słodyczach jadę, na przykład rano kawa i jakaś czekolada, po południu ciastko jakieś złapię, popijam colę, itd. Ale jak mnie ściśnie głód to wyjadam z lodówki wszystko jak wygłodniały wieprz! I nie patrzę ani co jem, ani ile. Stad to. Ale mam to gdzieś, 66 kilo to nie koniec świata 😉

WITAJ W KLUBIE 70-TEK, JA PO CIAZY Z ZUZIA TEZ OK 70 WAZYŁAM. PRZED IGA 75 A TERAZ 71,5KG I JUZ NIE SPADA. PEWNIE DLATEGO ZE KARMIE CYCEM A WSZYSTKO JJEM PRAWIER. ZUZI TEZ NIC NIE SZKODZIŁO. I MAM ZA SWOJE.

Asterka, ja waze 70, i od kilku lat waga waha sie czasami 2 kg w dół lub w górę. Juz przestałam sie przejmowac... Poza tym chyba kosci mam cholernie ciezkie, bo nie widac po mnie tych 70 dych 😜

• Mamusie
my na dzień dziecka mamy preznty dla Majki
my lego 🙂 tym razem domek 🙂
a moi rodzice rowerek biegowy
dla Polki zielonego pojecia nie mam, ona wszystko ma po Majce
więc chyba dostanie cos symbolicznego od nas żeby Maja widziała, bo by nam burę dała 🙂

idę tulic tego szcześciarza na tej macie
jest mistrzem w sciaganiu skarpetek 🙂

• Mamusie
meti84 napisał(a):
mulant napisał(a):
mulant napisał(a):
aaa lseczki hubert zrobił troszkę zieloną kupkę co to może być ??

Od stresu. O co chodzi z tym oczkiem, bo coś mi umknęło.

Acha Meti witaj i dzięki za życzonka 😘

zapomniałam wam napisać
hubert ma zatkany kanalik łzowy bo mu ropka leciała byłam z nim u okulisy kazała robić 2 tygodnie masarz oczka po 10 minut 4 razy dziennie
po 2 tygodniach mam zacząć dawać antybiotyk a jak nie minie po 7 dniach to będzie miał odpychany ten kanalik tylko że to jest w znieczuleniu i mały nie może jeść ani pić przez 6 godzin a z nim to nie będzie łatwe aż się boje

Moja Zulka tez ma ten problem, ale nie kazali mi do okulisty jechac. Dzis byłam na szczepieniu i lekarka powiedziała mi o ty masażu. mam nadzieje ze pomoze

JA TERAZ TEZ NIE BYŁAM U OKULISTY. SWIETLIK, SOL FIZJOLOGICZNA NIE POMAGAŁY WIEC DAŁA ANTYBIOTYK RODZINNA. A POŁOZNA NAWET MÓWIŁA ZE MLEKIEM Z PIERSI MOZNA PRZEMYWAC, TEZ NA NIEKTORE MALUCHY DZIAŁA PONOC. ALE BAŁAM SIE PRÓBOWAC.

O Sztunia dobrze wiedzieć. W sklepie też co i rusz mama jakieś promocje obczaja. Albo niby była likwidacja w Galerii i wszystko za grosze, a sklep dalej jest 😮 Ale na stronie też zobaczę.

Gulek 5-10-15 ma rozmiarówkę typową według mnie. Śpiochy, body, pajacyki przynajmniej są typowe. Polar z kapturem na 62 taki trochę większy i ma dość długie rękawy, ale to będzie miała na dłużej.

Słuchajcie jakie macie termometry dla dzieci, bo ja kupiłam już drugi jakiś shit. Pokazuje, że mam temperaturę 35 stopni 😜 Aż tak oziębła to ja nie jestem. Jeden mam z Baby Ono, a drugi jakiś Animal Diagnostic w kształcie krokodyla. Babsko w aptece powiedziało, że dobry, a też bzdury pokazuje :/ My używaliśmy starego rtęciowego i taki przynajmniej pokazuje dobrze, ale przecież dziecku ruszającemu się ciągle nie będę mierzyć przez 5 minut temperatury :/

• Mamusie
O Sztunia dobrze wiedzieć. W sklepie też co i rusz mama jakieś promocje obczaja. Albo niby była likwidacja w Galerii i wszystko za grosze, a sklep dalej jest 😮 Ale na stronie też zobaczę.

Gulek 5-10-15 ma rozmiarówkę typową według mnie. Śpiochy, body, pajacyki przynajmniej są typowe. Polar z kapturem na 62 taki trochę większy i ma dość długie rękawy, ale to będzie miała na dłużej.

bo ta likwidacja to taka promocja była
wszędzie likwidowali hahaha 🙂

a hm to fakt rozmiarów trzeba się nauczyć bo sa większe, Pola do tej pory chodzi w body na 50 🙂 a po urodzeniu było ciut za duże

• Mamusie
Słuchajcie jakie macie termometry dla dzieci, bo ja kupiłam już drugi jakiś shit. Pokazuje, że mam temperaturę 35 stopni 😜 Aż tak oziębła to ja nie jestem. Jeden mam z Baby Ono, a drugi jakiś Animal Diagnostic w kształcie krokodyla. Babsko w aptece powiedziało, że dobry, a też bzdury pokazuje :/ My używaliśmy starego rtęciowego i taki przynajmniej pokazuje dobrze, ale przecież dziecku ruszającemu się ciągle nie będę mierzyć przez 5 minut temperatury :/

JA W TYCH ELEKTRONICZNYCH ZAWSZE MIAŁAM TAKA NISKĄ 35 - 36,5 POKAZYWAŁO RZADKO. ALE JAK JEST GORACZKA TO POKAZE NAPEWNO, NIE MARTW SIE. JA MIAŁAM JEDEN Z BABY ONO TEZ KUPIŁAM, ZANIM SIE ZUZIA URODZIŁA. NIO I MIERZYŁAM NIM CAŁY CZAS, APMIETAM JAK MIAŁA TRZYDNIÓWKE TO SIE ZASTANAWIAŁAM PRZY 40 STOPNIACH CZY GO NIE WYSADZI W PIZDU. TERAZ SIE POLAŁAMO AZ OPAKOWANIE, BATERIA SIADŁA. BATERIE KUPIŁAM, KOSZTOWAŁA MNIE TYLE CO POŁ TERMOMENTRU NOWEGO. A I ZAMÓWIŁAM DRUGI TERMOMETR W RAZIE JAKBY ZNÓ NIE BYŁO BATERII JUZ Z MIEKKA KONCÓWKA, TZN ELATYCZNA, LEPSZE DO POMIARU W PUPCE DZIECKA, AJK SIE RUSZA. MAM TAKI POMARANCZOWO BIAŁY (DO WYSTROJU KUCHNI, HEHE) ACCUTERM. ALE JESZCZE NIE MIERZYŁAM NIM WIEC NIE POWIEM CZY TAKI SAM CO BABY ONO.

• Mamusie
my mamy baby ono-chujnia z grzybnia
ale po kilku pomiarach wyciagam średnią 🙂
w przypadkach gorączkowych kilkudniowych
mamy termometr techniczny haha mierzy temp do 150 stopni hehe
tez strzela się w czoło, mogę nawet ja dosięgnąć z 10 metrów
haha a tak serio to trzeba uważać żeby jej tym laserem do oczu nie zaświecić
ale wtedy mamy dokładną temperaturę

• Mamusie
Alan spi.Ladnie sobie spika w kolysce.Ostatnio byl szwagier i mowi:''ejj...dlacego ta noga w kolysce jest zle wsadzona?A ja mu ,bo to tylko kolyska na pokaz,a robi za lozeczko.Hihihi....Po co ma sie bujac 🙂

Niko zaciagnal mnie do Lego 😁Ten to ma pomysly.Ja juz do niego nie mam slow.Bo co dostanie Lego to je po paru dniach rozwali i buduje po swojemu.Chyba zaczne je sklejac klejem 🤪 🤪Zartuje.Niech buduje i cwiczy wyobraznie.
Teraz oglada szkole przetrwania-jego ulubiony program.

Ja buszuje po allegro.Juz tuz,tuz dzien dziecka.

Ja tylko na chwilkę wpadam i wypadam, bo jakiś zakręcony dzień dzisiaj mam. Chyba się nie zdrzemnę jednak, cóż jutro trzeba będzie spanie nadrobić 😞

Ewcia, na jednej wizycie wszystkie szczepionki robią u mnie.

Ciuszki mam przeważnie lumpeksowe, ale markowe: hm, next, mark&spencer, poza tym kupujemy w tesco i jestem zadowolona z jakości. Sklepowe mamy głównie z prezentów, też nie trafiłam na żadne buble, jedynie co, to niektóre są strasznie skomplikowane do ubierania - goście niestety nie zwrócili na to uwagi.

Astra, chyba Ty pisałaś coś o pochłanianiu wszystkiego co jest w lodówce? Ja tak właśnie miałam przed chwilą ☺️ Na śniadanie kromeczka, potem długo, długo nic i jak sie dorwałam do lodówki, to poszedł serek wiejski z dżemem, kanapki z szynką i jajecznica (żeby jednak coś ciepłego zjeść na "obiad"). Nie ogarniam dzisiaj.

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Alan juz wstal....spal godzinke.Kupka go meczy,bo dzisiaj jeszcze nie bylo 😞Ale nie ma jakiegos strasznego placzu 🙂

Izunia, a on po cycku nie robi kilka razy dziennie??
moja robi tak 3-4 dziennie kupke. i najchetniej w nocy wali 🙂 jak ja z zamknietymi oczami czekam przy pzrewijaku az ona dokonczy zaczęte dzieło.