Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Czesc 🙂

Ojojo...Maryśka z Ciebie to jest cwaniara 😉

Ale juz jest gorac na dworze.Alan jak zwykle nie chce pic,bo mu goraco.Wczoraj zrobil w sumie 6 łyków wody.Pociagnie dwa razy i juz koniec.Hahahha....Dobre i to.

Kupilma w Schlecker pampersy 3 -112 sztuk za 79.99.....dobra cena byla.Ostatni karton byl.

Chce mlodego nakarmic i isc do sklepu po pieczywo.I to juz bedzie krotki spacerek.

Jutro szczepienie.Fryzjerka przelozla termin na jutro.Wiec farbowanie odpada,bo jestemy umowieni na 18,a Alan bedzie po szczepieniu i caly dzien w trasie bedziemy.Nie chce go meczyc.

Mamy w planie na dzien dziecka jechac do zoo.Chyba Wroclaw odwiedzimy.Cos innego.Ale to juz w sobote,bo pozniej Niko bedzie po operacji to odpada.

Ale sie Niko ucieszyl jak znalazl pod poduszka batonika i 10euro.Hihih......zbiera sobie kase to niech ma.

Wczoraj Werka nie spała w ogóle tylko kimała przy jedzeniu. Bawiłyśmy się cały dzień, ale też marudziła chwilami. Poprzypominałam sobie chyba wszystkie piosenki z dzieciństwa 😉
Dzięki tej aktywności jak padła o 21 tak spała do teraz z jedną przerwą na papu.
Ona śpi w bodziaku z krótkim rękawem i półśpiochach. A w dzień chodzi w samym bodziaku teraz, bo upał straszny.
Dziś mam w planach zrobić chińszczyznę dla kotka na obiad. Ciekawe czy dzidek mi pozwoli 😜

Iza jak jeździsz sama z małym to go stawiasz z przodu na siedzeniu czy z tyłu?

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Werka dziś tak jak Jasiek codzień. Noc przespana a w dzień nie można sie opędzić od dziada 🙃 Tak jak część rodziców marzy, żeby przespać ciągiem choć 4-5 godzin tak ja zastanawiam się kiedy tak na luzaku będę mogła np obejrzeć tv albo po prostu wywalić nogi na stół i beztrosko gapić się w sufit 😜 Albo obiad zrobić.

Ogólnie to męczy mnie ten długi sen u Jaśka, dziś spał 9h znowu, zachowuje się jak dorosły. A w necie milion różnych opinii. 😠 A każde moje kolejne zapytanie to kolejna opinia. Blah 🤪

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Sztunia no właśnie na rączkach się uspokaja :/ już czasami wymusza żeby ją wziąć 😞

to moim zdaniem ona chce być tulona a głodna może niekoniecznie jest
moja propozycja zakup chuste i ją tul ileona tylko chce
niektóre dzieci potrzebują bliskości
a niekoniecznie kołysania 🙂

• Mamusie
hejka
u nas też pieknie z nocą
poszła spać przed 21 wstała na papu o 4 i spała do 7.15

fiku mojej kumpeli dzidzior na cycku spał od 19 do 8 rano
my byłyśmy w szoku a ona tak spi od 4 miesiac zycia do teraz
za to w ciagu dnia nawet jako maluszek spała po 30 minut 🙂

my w domu aż tak goraco nie mamy pomimo upałów
ja przy babyfonie mam termometr i Pola w pokoju ma 22 stopnie 🙂

musze dzis iść na zakupy a jak mi sie nie chce iśc z tą bandą 🙂

Izu na co Niko ma operacje? bo coś mi chyba umkneło

fiku na tv jest czas wieczorem 🙂 Ja sobie lukam swoje seriale też w trakcie karmienia, tylko że ja oglądam na kompie. Teraz mi się wszystkie pokończyły na wakacje 😞 Wczoraj ostatni odcinek sezonu Bones obejrzałam.

A co do chusty to moja Werka wpada w histerię gdy w upał próbuję ją do niej wsadzić. Za gorąco. Teraz lula na balkonie. Idę tą chińszczyznę szykować, bo kto wie co będzie później 😉

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Wczoraj Werka nie spała w ogóle tylko kimała przy jedzeniu. Bawiłyśmy się cały dzień, ale też marudziła chwilami. Poprzypominałam sobie chyba wszystkie piosenki z dzieciństwa 😉
Dzięki tej aktywności jak padła o 21 tak spała do teraz z jedną przerwą na papu.
Ona śpi w bodziaku z krótkim rękawem i półśpiochach. A w dzień chodzi w samym bodziaku teraz, bo upał straszny.
Dziś mam w planach zrobić chińszczyznę dla kotka na obiad. Ciekawe czy dzidek mi pozwoli 😜

w Audi musi byc z tyłu,bo mam poduszki,a w Toyocie ze mna z przodu 😉

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):

poduszki chyba teraz w kazdy aucie sa. a mozna z przodu tylko trzeba poduszke wyłaczyc. ja tak mam z przodu ige i wyłaczona poduszke.

• Mamusie
ewcia napisał(a):
izunia1986op napisał(a):

poduszki chyba teraz w kazdy aucie sa. a mozna z przodu tylko trzeba poduszke wyłaczyc. ja tak mam z przodu ige i wyłaczona poduszke.

tylko gdzie 🙂Juz maz wszystko przeszukal.Musimy do serwisu podjechac.Alan jest bardzo grzeczny w aucie wiec bez problemu jezdzi sam lub z Niko na tylnim siedzeniu 🙂

Moja w samochodzie zawsze śpi jak zabita, ale się boję sama z nią jeździć, bo właśnie mam poduszki, więc musi być z tyłu. A jakby się dziecku nie daj Boże ulało i zaczęłaby się dusić to mogłabym nie zauważyc. Z drugiej strony miejsce obok kierowcy jest najbardziej niebezpiecznym miejscem w samochodzie. Póki co unikam z nią jazdy samemu, ale w końcu będę musiała się przełamać...

Robimy gotowanie na ekranie, bo panienka nie śpi. Teraz butla i lekki komar w międzyczasie 😉

kasia_sztuk napisał(a):
Byłam z maluszkiem u lekarza. I prócz paskudnych kolek nic jej nie dolega. Czyli musimy poczekać do 3-go miesiąca, bo ponoć wtedy kończą się kolki 😞 jeszcze 1,5 miesiąca. 😮

No to jesteście już na półmetku 😉

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Byłam z maluszkiem u lekarza. I prócz paskudnych kolek nic jej nie dolega. Czyli musimy poczekać do 3-go miesiąca, bo ponoć wtedy kończą się kolki 😞 jeszcze 1,5 miesiąca. 😮

No to jesteście już na półmetku 😉

Nio już bliżej niż dalej 🙂

• Mamusie
fiku na tv jest czas wieczorem 🙂 Ja sobie lukam swoje seriale też w trakcie karmienia, tylko że ja oglądam na kompie. Teraz mi się wszystkie pokończyły na wakacje 😞 Wczoraj ostatni odcinek sezonu Bones obejrzałam.

A co do chusty to moja Werka wpada w histerię gdy w upał próbuję ją do niej wsadzić. Za gorąco. Teraz lula na balkonie. Idę tą chińszczyznę szykować, bo kto wie co będzie później 😉

Karmienie to jedyna okazja zeby cos luknac 😉 Ja bym chciała zeby Dzonku umiał spac w dzien beze mnie. Dzis mi zrobił taka akcje ze sie przeraziłam. Usnał, ja Go odkladac a ten bez niczego sie zaniosl. Od razu. I tak dwa razy, ale sie przeraziłam 😞
Trzeba tulic..

A z tym nocnym spaniem martwi mnie niejedzenie, naczytalam sie ze wlasnie glukoza spada i takie tam, nie wiem juz.
Teraz kima przy cycu to pisze jedna reka.

Kasia wiec łacze sie z Toba w bolu i obawiam sie ze te magiczne 3 miesiace nawet jak znikna kolki to nie zmienia podejscia Marysi do tulenia ;]

fiku a jak długą przerwę Dżony sobie robi? Nie podajesz mu do picia wody z glukozą? (nie wiem czy przy cycku trzeba).
Przyszła mata i maruder się skończył póki co 😁 Wera kręciła głową dookoła patrząc na zabawki. Zajęta była strasznie. Aż z wrażenia kupę zrobiła choć zazwyczaj robi późnym popołudniem 🙃 🙃 🙃 Teraz drzemie na balkonie, nie wiem jak długo się uda, bo dziś też obchodzi dzień marudy jak i wczoraj. Choć mama tłumaczy, że upału nie wyłączy 😜 Może ułożę o tym piosenkę, bo z braku laku już zaczęłam wymyślać dla niej piosenki 🤪 🤪 🤪
Ważne, że obiad udało się ugotować już prawie 🙂

• Mamusie
Dziewczyny współczuję serio... Ja bym nie dała rady tak nosić i tulić, bo nie dość ten kręgosłup to jeszcze nadwyrężyłam rękę sztangą.
Byłyśmy na spacerze, mała w wózku pierwszy raz nie spała tylko gapiła się w transie na mnie przez godzinę, a teraz zjadła i śpi w leżaczku.
Od kilku dni ćwiczę robienie przysiadów i martwych ciągów, bo nastawiłam się na redukcję, a dziewczyny po tym mają zajebiste ciała. Do tego dieta, ale 2000 kcal, bo karmię 😉 Jeszcze od jutra planuję biegać, bo na rowerze słabe aeroby 😉

A co to martwe ciągi? 🙃
Też dziecko mało co noszę przez kręgosłup. Nie przyzwyczaiła się do tego to wcale tego nie potrzebuje do uspokajania. Tulić się tulimy na leżąco i siedząco 🙂

kasia...moja chrzesniaczka kolkowala do 8 czy 9 miesiaca... Ale upal,opalam sie,mala spi w wóziu 🙂 wstala o 6, potem o 12:30 na flache i kima dalej.