Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przerzuciłam się z deserków domowych na słoiczkowe, mają gładszą konsystencję, której za nic w świecie nie osiągnę. Mała coraz chętniej połyka to co jej daję, ale i tak więcej niż dwie łyżeczki na razie w nią nie wmuszę. Ale stopniowo staram się jej zwiększać porcje 🙂 Jak zobaczyłam ostatnio w tesco ile jest rodzajów dań od 4 m-ca, to doszłam do wniosku, że miesiąc jest stanowczo za krótki, żeby je wszystkie wypróbować 🤪

Któraś z Was ma zamiar zacząć wprowadzać wkrótce nowości do menu? Bo chyba póki co jestem jedyną, która poszerza dietę.

A propos jedzenia - karmię wszystkich dookoła, tylko o sobie zapomniałam 🙃 Idę na kolację 🙂

ula chyba tu najstarsza, a moja wiki i kasi mania najmłodsze,my jeszcze mamy czas na poszerzanie diety. Ja pamietam jak z bartkiem bylo,jak on lapczywie jadl pierwsze dania hehe ciekawe jak bedzie z małą 😁

• Mamusie
Astra napisał(a):
ula chyba tu najstarsza, a moja wiki i kasi mania najmłodsze,my jeszcze mamy czas na poszerzanie diety. Ja pamietam jak z bartkiem bylo,jak on lapczywie jadl pierwsze dania hehe ciekawe jak bedzie z małą 😁

Nio mój Maniek jest tu najmłodsza 🙂 równe 8 tygodni temu jà urodziłam 🙂

tez bym chciała iść spać i móc spokojnie zasnąć, niestety od dłuzszego czasu nie jest to takie proste...
...ale chociaz dzieci śpią 🙂 dobranoc

Dzień dobry! Moje dziecko od 6 nie śpi, ja razem z nim, ale nie narzekam, nocka przynajmniej była w miarę spokojna 🙂 Zresztą padłam wczoraj o 21, to się zdążyłam wyspać 🙂
Jakis deser na dzień dziecka muszę dzisiaj stworzyć, pewnie jacyś goście się zjadą 😁

Hejo 🙂
ewcia, to za długo, by opowiadać.
Moje dzieciątko wstało dopiero godzinę temu, zmieniłyśmy pieluchę, wypiłyśmy flaszkę, pokiziałyśmy się i śpi dalej.
Pytaliśmy Bartka, co chce na dzień dziecka dostać, a on powiedział,że chce znowu jechać do ZOO Safari i obejrzeć tygrysy 😁 No to pojedziemy, na szczęście mieszkamy 5 km dalej. Już czuję, ile będzie ludu, ale jakoś to przeżyjemy. To będzie dzień tylko dla niego, małą zostawimy chyba z babcią.

• Mamusie
Czesc panienki 🙂

Ja jade znowu do szpitala,ale tym razem moje serce wraca do domu 🤪 🤪Nie moze chodzic przez 5 dni,a wiec w ruch pojdzie wozek inwalidzki.
Co do Dnia Dziecka to ja sie nie wypowiadam.Bo kurwa znowu Niko go nie bedzie miec.w tamtym roku byl po chorobie,a 2 lata temu reke mial w gipsie 😠Zawsze cos.
Spadam i zycze milego dnia.

Lady nie strasz, bo jeśli u mnie kolejna ciota będzie tak wyglądać, jak ta pierwsza, to wyciągnę sobie chyba macicę przez gardło 😮 😁 Nie no, podobno pokrzywę się pije na zbyt obfite miesiączkowania, dzisiaj idę na łowy, bo widziałam pod lasem dorodną. I czarny bez już kwitnie gdzieniegdzie.

Idę paznokcie malować, póki moja panieneczka śpi, bo mi urosły i muszę o nie dbać, żeby się nie połamały 😉

ja bym chciała stracić w brzuchu 10 cm, ale w sumie tylko w brzuchu, bo mam wstrętny. Walę od miesiaca po 50 brzuszków dziennie i nic to nie daje.

• Mamusie
Dzieńdoberek 🙂

Gulek śpi Ci ciągiem 10h? 🙂

My się uczymy nie bujania.. Na ręce dziada biorę jak chce ale nie lulam i tak płacze i płacze i płacze aż w końcu uśnie chyba ze zmęczenia. Serce mi się kraja, ale co zrobić. A wczoraj poleźliśmy do reala po arbuza i wsadziłam go do nosidła na kółkach śpiącego ale otworzył oczęta swe piękne. Na szczęście jechał spokojnie, dopiero po zakupach się rozwył. Ale dziadyga nie uśnie jadąc, nie. Dopiero w domu na cycu padł.
Aaa!

Moja też czasami śpi 10 godzin, zależy ile zje na wieczór 😁
Dzisiaj spała prawie 10 godzin właśnie.

Dżony to jest niezły urwis 🙂 on po prostu tak bardzo kocha mamę,że musi ją ssać, żeby usnąć 🤪

• Mamusie
Fiku tak, ciągiem 10h do 6, a potem po jedzeniu jeszcze do 9 🙂 I dobrze, że tak robisz z Jasiem, wiem, że serce się kraja. 😞
Astra podałam już kiedyś artykuł, w którym pisało, że brzuszki nic nie dają 😉 Kiedyś też robiłam ich mnóstwo, do tego dieta, jazda na rowerze i brzuch dalej kiepski. Przyznaję koleżanka ma płaski brzuch po dietach poniżej 1000 kcal, szóstce i jakiś ćwiczeniach z neta, ale nogi ma straszne, skóra na nich gorsza niż przed dietą i cellulit ogromny. A innej koleżance brzuch spadł bo codziennym bieganiu 😉

Po pierwszym porodzie brzuch się wciągnął i brzuszki pomogły, miałam płaski i wcale nie wyglądałam, jakbym miała ciążę za sobą. Druga ciąża jak widać większe piętno na ciele odciska...

• Mamusie
Ja sie z kolei obawiam, ze mi lekki brzuszek zostanie ;/ Podobno po cesarce tak jest, Ewcia tez cos kiedys pisala ze Jej zostal. Do tej pory zmalał sporo ale na dole jest taki zdretwiały i wygladam jak w pierwszych miesiacach ciazy 😜 Chyba ze jeszcze zejdzie 🙂
Gulek, musze poczytac o tym martwym ciągu ;D

Moja śpi cięgiem 9 godzin zazwyczaj, potem butla i śpi dalej 3-4 godziny 🙂
Kurde zaczynam mieć bóle krzyżowe i mi się mój poród przypomina 🤢 No i dupa mnie boli jakby mnie ktoś skopał. Kto to wymyślił, że niby po urodzeniu dziecka wszystko się reguluje? Ja chyba z ciotami bolesnymi będę się borykać całe życie 😞
Pocieszyłam się bułeczkami drożdżowymi z truskawkami, które upiekła moja mama i Inką na śniadanie. Na obiad schaboszczak, młoda kapusta i młode ziemniaki. Mama zrobiła schab, teściowa kapustę, a ja tylko pyry obiorę i będę cały dzień leżeć i zdychać 😞 I żreć truskawki. Jakieś dobre są w tym roku, bo zawsze na pierwsze truskawki miałam uczulenie na pośladkach, taką kaszkę, a w tym roku nie mam 🙃

fiku pomyśl sobie, że jeszcze jakiś czas temu urlop macierzyński trwał 3 miesiące, a Dźony już tyle ma. I musiałabyś go zostawić takiego rozpieszczonego to dopiero by to przeżył. Jakby Ci się tak bardzo serce krajało to pomyśl, że to dla jego dobra na przyszłość 😉

fikumiku napisał(a):
Ja sie z kolei obawiam, ze mi lekki brzuszek zostanie ;/ Podobno po cesarce tak jest, Ewcia tez cos kiedys pisala ze Jej zostal. Do tej pory zmalał sporo ale na dole jest taki zdretwiały i wygladam jak w pierwszych miesiacach ciazy 😜 Chyba ze jeszcze zejdzie 🙂
Gulek, musze poczytac o tym martwym ciągu ;D

Moja znajoma, z którą byłam na sali w szpitalu miała cesarkę i brzuch płaski od razu. Nic jej nie wisiało i dzięki temu ta blizna szybko jej się goiła i nie bolała. Bardzo szczuplutka była ogółem i mało w ciąży przytyła i też Calineczkę urodziła (2600). Także to zależy od skłonności. Ale byłam w szoku jak mi brzuch pokazała. A lat ma 31 🙂

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Dzieńdoberek 🙂

Gulek śpi Ci ciągiem 10h? 🙂

My się uczymy nie bujania.. Na ręce dziada biorę jak chce ale nie lulam i tak płacze i płacze i płacze aż w końcu uśnie chyba ze zmęczenia. Serce mi się kraja, ale co zrobić. A wczoraj poleźliśmy do reala po arbuza i wsadziłam go do nosidła na kółkach śpiącego ale otworzył oczęta swe piękne. Na szczęście jechał spokojnie, dopiero po zakupach się roz
wył. Ale dziadyga nie uśnie jadąc, nie. Dopiero w domu na cycu padł.
Aaa!

Jezusiczku jakbym siebie czytała 🙂 u mnie to samo Fiku. Jak jadę z nią wózkiem to pięknie śpi, a jak tylko wejdę do sklepu to od razu oczy tin i otwarte szeroko 🙂
I też dopiero w domu się uspokaja przy cycu 🙂 ale jestem z niej dumna bo nauczyła się dyda ciągnąć i wtedy się wycisza choć troszkę 🙂 Fiku a jak u Was z dydem? Dżonuś ciumka? 🙂

No Lady, po Calineczkach i pierwszym porodzie zazwyczaj jest łatwiej ten brzuch zgubić, mój Bartek też był Calineczkiem, bo ważył 2450g, w 8 miesiącu jak go rodziłam wyglądałam jak ze wzdęciem 😁 i płaska zupełnie byłam po porodzie, a po 3 miesiącach aż wklęsła haha 🤪
a terooo... słuń 🙃

• Mamusie
No Lady, ja cały czas wierze, że mój brzuch jednak się wciągnie. Ale w to ze nie jestem w ciazy tez wierzyłam mocno hahaha 😉

Kasia mój uparty, smoka nie tknie. Chyba że jest na nim sabuś albo devikap 🙂 Nawet mu przez sen próbowałam wetknąc jak mu sie śniło, że cycka ssie ale nie da rady 😜
Przynajmniej nie bede musiala oduczac 🤪

Astra napisał(a):
No Lady, po Calineczkach i pierwszym porodzie zazwyczaj jest łatwiej ten brzuch zgubić, mój Bartek też był Calineczkiem, bo ważył 2450g, w 8 miesiącu jak go rodziłam wyglądałam jak ze wzdęciem 😁 i płaska zupełnie byłam po porodzie, a po 3 miesiącach aż wklęsła haha 🤪
a terooo... słuń 🙃

Nie mów bo wiek też ma ogromne znaczenie. Skóra nie jest już tak elastyczna. Ty to pierwsze dziecko jako dziecko rodziłaś 😉 Teraz też wrócisz do siebie, tylko może więcej czasu trzeba. I daj se spokój z piwskiem! U mnie to zawsze było najbardziej zgubne dla brzucha. Szczęście po ciąży coś mi piwo przestało smakować 🙂

fiku też dasz radę, masz siłownie z Dżonym 🙂