Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Kasia, moja jest na butli, a robi dokladnie to samo - głodna, więc idę z butlą, zassie i za moment sie pręży, wypluwa smoka i nerwowo ssie piąstki, upluta po pas....To ta pogoda tak na dzieci wpływa moim zdaniem.
Dzieci w łóżkach, duże śpi, małe walczy z królikiem...wykąpana już jestem, więc piwko i idę na kurnik pograć w literaki 😁

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Astra napisał(a):
Kasia, moja jest na butli, a robi dokladnie to samo - głodna, więc idę z butlą, zassie i za moment sie pręży, wypluwa smoka i nerwowo ssie piąstki, upluta po pas....To ta pogoda tak na dzieci wpływa moim zdaniem.
Dzieci w łóżkach, duże śpi, małe walczy z królikiem...wykąpana już jestem, więc piwko i idę na kurnik pograć w literaki 😁

jejku, jak ja dawno nie gralam w literaki na kurniku, wieki cale 🤪

ja pitolę co za dzień 😮
moja rybcia jak wstała o 7 tak dopiero teraz zasnęła mi na rękach 😞 wprawdzie przysypiała parę razy ale zaraz się budziła, mam nadzieję że teraz trochę pośpi
może to rzeczywiście przez tą pogodę, duchota jest niesamowita, ja sama ledwo żyję 🤢

U mnie pogoda była super. Teraz dopiero była burza, ale ja ją tylko w oddali słyszałam.
O 12 wybyłam na działeczkę i wróciłam przed 20. Jestem z siebie dumna, bo jakos poradziłam sobie z wózkiem i niczego nie zapomniałam. A wróciłam jak już Kotek był. Tak się dotleniłam, że aż mi w uszach huczy. A Nuna spała cały czas na dworku, po powrocie wykąpaliśmy ją z Łukaszem, zjadła butlę i dalej w kimono. Chyba też się odurzyła tym powietrzem 🙂 Michał z Agniechą nie mogli się nadziwić jaki to aniołek 🙂
Nawet poćwiczyłam przed chwilą brzuszki i nożyce tak się pozytywna energią naładowałam 🙂 Oczywiście już mnie bolą mięśnie po wczorajszym, ale dałam radę wycisnąć te 50 brzuszków i 100 nożyc. Nożyce najciężej.

Co do ząbków moja też wszystko wpycha do buzi. Mam nadzieję jednak, że ząbki nie zaczną jej za szybko rosnąć, bo im później się pojawią tym są mocniejsze. Szczególnie przy karmieniu butlą lepiej później by nie miała próchnicy butelkowej.

Co do finansów to Sztunia trochę zazdroszczę. To dużo tyle dostać na starcie. Ja niby też mieszkanie miałam, ale to tylko mieszkanie. Mama jeszcze spłaca je siostrze, bo mimo że dziadek chciał by było tylko dla mnie i mi je przepisał jeszcze na długo przed śmiercią to ta awanturę wszczęła. A mama dumna postanowiła ją spłacić. Strasznie mi głupio z tego powodu i chciałabym jej oddać kiedyś te pieniądze, ale póki co nie dam rady. Moi rodzice na tyle na ile mogą też zawsze pomagają. Zadłużą się, a pomogą. Teraz odkładają by Werkę do prywatnego przedszkola posłać, bo jest takie fajne lingwistyczne u nas na osiedlu. A teściowa przepuszcza grube pieniądze na sprawy sądowe. Chyba ze 4 teraz ma. Szkoda gadać. Niby ma dużo do wygrania i zapewniła, że jak wygra sprawę o mieszkanie to dostanie nam się kasa z tego. Wtedy nawet nie będzie trzeba brać kredytu na większe mieszkanie i jeszcze nawet nam zostanie. Tylko szczerze mówiąc wątpię czy ta sprawa się kiedyś skończy, bo już się ciągnie 10 lat 😜 Polskie sądy. I wolę nie wiedzieć ile ona pieniędzy już w to włożyła. Tylko, że ona żyje tymi swoimi rozprawami. Naprawdę lepiej żeby ją nikt nie nadepnął, bo jeszcze do sądu poda 🙃
Kasia ja to się dziwię, że wy mieszkanie wynajmujecie. Nie szkoda kasy? Nie lepiej to co płacicie za wynajem płacić jako ratę kredytu za mieszkanie, czy dom?

• Mamusie
jutro moze cos wiecej wam popisze, a teraz zebym nie zapomniała zapytam... Iza a czym sie objawia ta asymetria u Alanka??
moja od kilku dni jakos tak sie prezy, wygina w jedna strone charakterystycznie i tak sie zastanawiam co to, czy to własnie nie ejst cos nienormalnego czy po prostu jakos tak ma teraz i zaraz pzrejdzie.

padam na ryj... z nosa sie leje jak z kranu, gardło boli, a jeszcze dwa dni przedszkola 😞 ciekawe jak jutro pojade.. zuza bedzie zawiedziona jaks ei rozłoze i ktos inny pojedzie. ale juz biore leki, wiec moze bede sie lepiej rano czuła...
a musze sie wam jeszcze pochwalic. Zuzia dwa dni pod rzad juz nie sikała w dzien podczas spania, a w nocy tylko troszke. czyli mzoe bedzie dobrze... dzis to byłamw szoku, ja se tu internetuje w salonie, słysze idzie, a ona ani czesc ani nic, tylko do łazienki popruła, słysze pieluche sciaga, i siada, zachodze a ona z usmiechem mi podaje sucha pieluszkę. chyba te pzredszkole tak działa na nia motywująco. nio i nagroda na nia czekała, nowa gra 🙂 mówie wam w ogole od tego tygodnia taka jest słodka, szczesliwa i w ogole. a nam sie tylko łezka kreci w oku, ze juz ona taka duza i do pzredszkola idzie... cały czas była w domku a tu wybywa, i juz takie chwile nie powróca...potem szkoła, studia i zycie w rodzinie, która załozy....
a taks ie cieszy jak mówimy od poniedziałku do niej: Ty nasz pzredszkolaku!!!!

lece sie wygrzewac, wypiłam juz malinki gorace, musze byc jutro zdrowa dla mojego pzredszkolaczka 🙂

Ewcia ja sądzę, że to przedszkole się też do tego przyczyniło. Bo ma właśnie tę świadomość, że już jest taka duża i idzie do przedszkola to się musi jak duża dziewczynka zachowywać 🙂

• Mamusie
Lady za wynajem płacimy teraz 1500 zł plus prąd i gaz i co dwa miesiące. A rata kredytu przy 300 tyś wyniosłaby 2000 zł plus opłaty, więc doszliśmy do wniosku, że na razie pomieszkamy na wynajmowanym, a jak już odłożymy konkretną sumę to kupimy mieszkanie.
Od września będziemy mogli odkładać co miesiąc ten 1500 zł, więc jakoś to będzie.

• Mamusie
Padam... Porządki na chrzest ciąg dalszy. Macie może jakieś fajne przepisy na mięso? Bo nie mamy już z mamą pomysłu, żeby zrobić coś innego.
Ewcia może i myśli, że będzie ok, ale nie będzie. Jak nie od niego to dowiedzą się i tak. Nie chcę tylko awantur. Włożyłam kartę do komórki mamy, bo moja nie chodzi i widzę, że dzwoni codziennie, a dupa. Ciekawe czy przyjedzie na nauki dzień wcześniej.
To super, że Zuzia tak wydoroślała i rozumiem, że robi się przykro, że już taka duża. Przerażające jak ten czas leci...
Kasia ja brałam cerazette i miałam co tydzień pseudo okres.
Pysia pół dnia przespała, pić nie chciała... Od 20 już twardo chrapka.
słodkich

• Mamusie
Ależ dzisiaj burza przeszła ;D A Karol wracał z siłki pieszo i wrócił mokry aż do siura haha 😁

Jeśli chodzi o pomoc rodzicielską.. No tak, szanuję, doceniam i cieszę bo gdyby nie to to byłoby ciężko, ale gdzieś w środku pozostaje to przygnębienie, że samemu się nic nie osiągnęło. Do tego dochodzi świadomość, że prawie nic nie jest moje. Mieszkam w mieszkaniu rodziców, wyremontowanym przez nich, wszystkie decyzje co do wszystkiego dosłownie należą do nich i tyle. Ja mam z tym nie lada problem przez co Jasiek stał się MOIM oczkiem w głowie i nie pozwalam Go nikomu tknąć a złote rady mnie wkurwiają. Nienawidzę być wdzięczna, to moja psychoza. Nawet w rozmowie nie umiem powiedzieć "a u mnie w domu ..." itp. Dlatego czekam aż wygram w totka, kupie se chate i sama bede decydować o wszystkim, o! 😜

Brawa dla Zuzi za siusianie samodzielne. Też mi się wydaje, że przedszkole wjechało Jej na ambicję, to dobrze 🙂

Idę na rower 🙂

Bry
Co za kurewsko brzydki dzień. Ciemno jak o zmierzchu 😮
No i...skończyła się ciąża - zaczęły się moje stałe dolegliwości, czyli okropny ból stawów jak zanosi się na deszcz. Nie mogłam się z łóżka zwlec, a dzieciory obydwa marudziły 🙃
Tosia śpiuchna po butli i wielkim wysiłku jaki włożyła w kupę, a Bartek ogląda bajki.

Słyszałam,ze jakieś nawałnice były, żyjecie?
U mnie noc spokojna, ale dzień nie zapowiada się dobrze...

• Mamusie
Hej.
U nas nocka ładniusia od 20-4 i później od 4.35 do 7.30 tak więc się wyspałam. Teraz cyca jemy 🙂
U nas też pogoda do bani, szaro, buro i ponuro, a do tego wszystkiego kurewsko napierdacza mbie ząb, czuję, że ropa mi się w nim zebrała 😞 mam nadzieję, że mój dentysta da radę mnie dzisiaj przyjąć. Młodej znów pierdy z dupki ciężko wychodzą 😞 jak przestałam dawać jej Debridat to się wysrać porządnie nie może 😞

Dybry. Werce nie przeszkodził w spaniu wczorajszy cały przespany dzień. Na papu wstała o 4:30 i dopiero teraz. Wyspałyśmy się obie 🙂
Coś się okres kręci. Łukasz idzie zaraz po Evrę dla mnie bo zapomniałam wykupić.
Póki mi z czasem libido od tego nie zmaleje wybzykamy się po wsze czasy 🙃

Astra napisał(a):
Kto dawał Enfamil dzidzi? W Rossmanie promocja z 24,99zł na 14,99.

Ej, a moje libido po daylette się polepszyło 🙃

ja nie zdążyłam he he u mnie minusowe :P
br marudy dziś jesteśmy z hubusiem chłop na kombajnie groszkowym do wieczora i komu tu marudzić ??

Astra napisał(a):
Kto dawał Enfamil dzidzi? W Rossmanie promocja z 24,99zł na 14,99.

Ej, a moje libido po daylette się polepszyło 🙃

O ja serio?? Dzięki za info.
Co do libido to gin mówił, że po ciąży tak sie wszystko może odmienić, że może właśnie mi skoczy od Evry tym razem. Miejmy nadzieję 😜 Na pewno kudły przestaną wypadać jak zwykle, bo nic nie pomogło na nie.

po tamtej ciąży bralam yasminelle, potem yasmine i czułam się jak zgorzkniała stara panna, która stroni od seksu.Libido było zerowe... 🙃 ale za to cykle takie jak być powinny.
A teraz ja aż sama nie wierzę, jeśli to się utrzyma to będę zadowolona 🙂
serio??

Listonosz mi przyniósł ulotkę przed chwilą.

Astra napisał(a):
po tamtej ciąży bralam yasminelle, potem yasmine i czułam się jak zgorzkniała stara panna, która stroni od seksu.Libido było zerowe... 🙃 ale za to cykle takie jak być powinny.
A teraz ja aż sama nie wierzę, jeśli to się utrzyma to będę zadowolona 🙂
serio??

Listonosz mi przyniósł ulotkę przed chwilą.

Mój gin uważa, że takie objawy to źle dobrane hormony i trzeba zmieniać aż się trafi na dobre dla siebie. Ja sceptycznie do tego podchodzę, bo już dużo razy zmieniałam i rewelacji nie było. Spróbuję potem te krążki. Też zawierają hormony, ale bez estrogenu czyli nie wpływają na libido i bóle głowy.