Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Lady to ile wychodzi w sumie tych ciasteczek? I czy przykrywasz to folią aluminiową później? Studziłaś na balkonie? I o co chodzi z tą kostką do pieczenia? Tu chodzi o margarynę poprostu chyba tak? 🙂) kurde sto pytań do 🙂) zrobę Michałowi, niech się cieszy.
Ej a w ogóle byłam wczoraj u ortopedy jeszcze innego innego i dodatkowo stwierdził skoliozę w znacznym stopniu aaaa. Czyli mam lordozę pogłębioną, skoliozę i dyskopatię. W odcinku lędźwiowym wypadły mi dysk i to całkowicie i prawdopodobnie czeka mnie operacja 😲
5-ego września idę do niego i skieruje mnie na rezonans i wówczas będzie wszystko wiadomo.
Boję się aaaaaaaa 😞

o jacie Kacha, to Cię ta Mania urzadziłą w brzuszku. bo rozumiem ze wczesniej nie odczuwałas, a teraz sie odezwało to po ciazy tak??

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

sztunia napisał(a):
ja napewno nie
Michciu mnie tak podkurwił że gdybybył pod reka to by chyba dostał w łeb
i jebie mnie że zapierdala w sklepie
niech zapierdala też w domu
lista rzeczy do zrobienia się wydłuża a on kurwa potrzebuje odpoczynku
już niewspomne kiedy to on mi pomógłcośna hcacie zrobić
jego pomaganie kończysię nazbieraniu teletzy ze stołu
ahhhh wkurwa mam na niego niesamowitego auuuuuuuuuu

obejrze z córkąkubusiatosię moze zresetuje

Wczoraj szukając prezentu dla Gosi znalazłam zestaw do tresury faceta. Może Ci zamówić? 😉

lady_m4ryjane napisał(a):
ggulek napisał(a):
Za spotkaniem jak najbardziej jestem 😉 Za Krk nie obraziłabym się hahaha 😁
Naj dla Uleńki 🙂
Hubciu super kasowniki 😉
Lady pisałaś, że Werka nie chce z brzucha się przewracać. Moja bezproblemowo miesiąc temu już się przewracała, a teraz jej odpinkoliło i jak się zmęczy nie chce jej się i jęczy, żeby ją przewrócić, więc nie bój żaby. Z pleców to w ogóle leń, żeby się przewróciła 😜 Za to pełza na wstecznym hehe

Ona się z pleców na brzuch przekręca właśnie od razu, ale na odwrót już nie, choć pierwszy raz właśnie udało jej się już dawno temu z brzucha na plecy i potem powtarzała trochę ten performance, a teraz nie chce 😮
Masakra z plecami Kasia. Ja mam tylko skoliozę i jak mi te plecy doskwierają to już sobie wyobrażam jak Ty się czujesz.

Czytałam o tym przewracaniu i podobno normalny przedział,zeby dzidź się tego nauczył to między 4 a 10 miesiącem życia 🙂 Mojej się to udaje, ale już rzadziej niż kiedyś. Zresztą ona śpi na brzuchu w ciągu dnia, sama się tak kładzie.

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Za spotkaniem jak najbardziej jestem 😉 Za Krk nie obraziłabym się hahaha 😁
Naj dla Uleńki 🙂
Hubciu super kasowniki 😉
Lady pisałaś, że Werka nie chce z brzucha się przewracać. Moja bezproblemowo miesiąc temu już się przewracała, a teraz jej odpinkoliło i jak się zmęczy nie chce jej się i jęczy, żeby ją przewrócić, więc nie bój żaby. Z pleców to w ogóle leń, żeby się przewróciła 😜 Za to pełza na wstecznym hehe

ja tez jestem za spotkaniem, tylko nie wiem czy tearz, bo moja nic oprócz cyca nie chce. chyba ze z małymi, ale nie wiem. nio i jak w centrum to gdzie?? stolica??
mi chyba jak najbradziej by ona pasowała, ale bysmy miały nieadekwatne odległosci, bo ja mam do wawy 180km a wy?? pół polski 🙂 hehe
nagrałam dzis rano jakies filmiki, tylko to nie jest całosc mozliwosci bo ona jak ja zaczynam aparat wyjmowac to nie da nic sensownego nakrecic, i jakos nie taka jak waszymi aparatami, ale mzoe zaraz wrzuce.

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Lady to ile wychodzi w sumie tych ciasteczek? I czy przykrywasz to folią aluminiową później? Studziłaś na balkonie? I o co chodzi z tą kostką do pieczenia? Tu chodzi o margarynę poprostu chyba tak? 🙂) kurde sto pytań do 🙂) zrobę Michałowi, niech się cieszy.
Ej a w ogóle byłam wczoraj u ortopedy jeszcze innego innego i dodatkowo stwierdził skoliozę w znacznym stopniu aaaa. Czyli mam lordozę pogłębioną, skoliozę i dyskopatię. W odcinku lędźwiowym wypadły mi dysk i to całkowicie i prawdopodobnie czeka mnie operacja 😲
5-ego września idę do niego i skieruje mnie na rezonans i wówczas będzie wszystko wiadomo.
Boję się aaaaaaaa 😞

o jacie Kacha, to Cię ta Mania urzadziłą w brzuszku. bo rozumiem ze wczesniej nie odczuwałas, a teraz sie odezwało to po ciazy tak??

Ewcia w ciąży mnie pobolewał właśnie ten odcinek lędźwiowy, ale nie tak jak teraz. Teraz mnie boli non stop. Od rana do rana i tak w kółko, w nocy mam problemy żeby się przekręcić z boku na bok albo na plecy, śpię prawie całkiem płasko. A jak za dużo połażę to później nie mogę się w ogóle podnieść :/ Maniusię trochę ograniczyłam w noszeniu, kładę ją na łóżku koło siebie albo na podłodze w kuchni na kocyku, obstawiam zabawkami i jakoś leży, ja do niej gadam jakieś głupoty, śpiewam i tak jakoś daję radę. Przed chwilą siedziała w bujaczku i zrobiła takie kupsko, że siedzisko z bujaczka do prania bo wszystko wyciekło.
Ej bo pytałam już ostatnio o łapanie się za cipcię, moja mała czy to w pampersie czy bez łapie się za cipkę i szczypie, może mieć jakąś infekcję czy coś? Bo oczywiście się już naczytałam, że może mieć grzyba i sto innych różnych przypadłości 🙃

• Mamusie
A spotkanie proponuję w przyszłym roku może?
Ja bym chciała w Krakowie bo jeszcze nigdy nie byłam 🙂 a w Krk jest jakieś miejsce gdzie Michał nurkował 🙂 to by se poszedł nurkować, a my z Mańką na pogaduchy 🙂 ajjjjj kurde fajnie byłoby 🙂 już nie mogę się doczekać 😉

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Boję się aaaaaaaa 😞

Ewcia w ciąży mnie pobolewał właśnie ten odcinek lędźwiowy, ale nie tak jak teraz. Teraz mnie boli non stop. Od rana do rana i tak w kółko, w nocy mam problemy żeby się przekręcić z boku na bok albo na plecy, śpię prawie całkiem płasko. A jak za dużo połażę to później nie mogę się w ogóle podnieść :/ Maniusię trochę ograniczyłam w noszeniu, kładę ją na łóżku koło siebie albo na podłodze w kuchni na kocyku, obstawiam zabawkami i jakoś leży, ja do niej gadam jakieś głupoty, śpiewam i tak jakoś daję radę. Przed chwilą siedziała w bujaczku i zrobiła takie kupsko, że siedzisko z bujaczka do prania bo wszystko wyciekło.
Ej bo pytałam już ostatnio o łapanie się za cipcię, moja mała czy to w pampersie czy bez łapie się za cipkę i szczypie, może mieć jakąś infekcję czy coś? Bo oczywiście się już naczytałam, że może mieć grzyba i sto innych różnych przypadłości 🙃

Kasia, jak jest maruda i sie łapie to moze cos byc. w sumie jak np jest zapalenie ucha czyncos to lekarz pyta czy dziecko sie za uszko łapie. wiec moze z cipka tak samo. ciezko powiedziuec. a np zasikuje wiecej pieluch?? wiecej sika??

• Mamusie
laski jak wy się w opolu ugodujecie to ja też chce,boja chyba do Opola nie mam tak długo
no a by Wam sę jakaś laska przydała haha 🙂

tylko albo robimy to w miarę szybko poki jest ciepło żeby mozna było gdzieś lezeć na trawie
albo kogoś na chacie robimy masakrę

leliva a ty byś atakowała
bo z Glwic masz jeszcze bliżej

No moja się nie łapie tam, raz tylko łapki wsadziła w kupę przy przewijaniu hehe. Może faktycznie coś ją swędzi. Łatwo cipcię czymś zarazić, bo się kupa tam dostaje :/
Ja pewno jakby spotkanie było w Łodzi to bym dała radę, a gdzie indziej to wątpię jak już pójdę do pracy, a jak już to bez dzidka raczej. Ja się spotykałam wiele razy z dziewczynami z innego forum o tematyce pewnego serialu, ale my się znamy już od 2002 roku i te nasze spotkania były jeszcze w czasach studenckich. Teraz ciągle gadamy o jakimś zjeździe na nocne maratony z naszym serialem ale niestety nic z tego nie wychodzi od jakiś 4 lat, bo wtedy się ostatni raz widziałyśmy. Najwięcej to sobie klikamy na fb, bo nasze forum już też umarło. Ile można gadać o jednym serialu? 😉

Może mieć grzybka, Kasia, to się zdarza, dzieciaki wtedy tak reagują, są marudne, bo je swędzi i szczypie, łapią się za psiochę i trzeba im pomoc. Poczytaj, może clotrimazolum by się nadało.

ewcia napisał(a):
[URL=http://tinypic.com/r/i2lgmr/6]View My Video[/URL]

to krótszy filmik, a dłuzszego mi sie nie udało, za długo sie łąduje chyba...

O matko, Ewcia, ona ci już zaczyna raczkować 🤪 brawo Igusia 🙂

• Mamusie
astraaa napisał(a):
Może mieć grzybka, Kasia, to się zdarza, dzieciaki wtedy tak reagują, są marudne, bo je swędzi i szczypie, łapią się za psiochę i trzeba im pomoc. Poczytaj, może clotrimazolum by się nadało.

ja jak zuzia czasamis ei mi skarzy ze ja boli to smaruje pimafucortem, lekarka rodzinna - meza siostra móiła ze lepsze na jakies takie swedzenia i pieczenia. tylko nie wiem czy takim małym dzidkom mozna dac, zuzia ma w koncu 3,5 roku.

ewcia napisał(a):

Ale jazda 🙂 Super. Moja jak zejdzie z maty to tylko dlatego, że się przeturla, na kolanach jeszcze nie umie się podeprzeć 🙂

ewcia napisał(a):
astraaa napisał(a):

ja jak zuzia czasamis ei mi skarzy ze ja boli to smaruje pimafucortem, lekarka rodzinna - meza siostra móiła ze lepsze na jakies takie swedzenia i pieczenia. tylko nie wiem czy takim małym dzidkom mozna dac, zuzia ma w koncu 3,5 roku.

no właśnie, clotrimazol delikatniejszy niby, moze dla Mani by się nadał, tylko trzeba lekarza spytac, albo w necie poszukać

• Mamusie
astraaa napisał(a):
ewcia napisał(a):

O matko, Ewcia, ona ci już zaczyna raczkować 🤪 brawo Igusia 🙂

nio top nie ejst szczyt mozliwosci mojego bąbla bo ajk zaczyna dawac, to ja po aparat a ona juz póżniej nie chce. dzis rano tez była zmeczona i sie pokłądała i marudziła, i zaraz poszłą spac, ale jak tak stanie na czworakach i sie buja do przodu i do tyłu i nogi podsuwa, a rece w miejscu. juz chyba niecały miesiac tak ma, pzred urlopem sie zaczeło. jak bylismy w wawie to włąsnie lekarka rodzinna siostra mówiła ze dopiero ona powinna sie pzrekrecac, a ona juz taki cudak. takze np lady zupełnie normalne w tym wieku ze nie moze sie pzrekrecic jeszcze. spokojnie... u mnie tylko taki szatan... zuzia wcale nei raczkowała, tylko zaczeła wstawac, a ta tak wczesnie zaczyna...

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
Boję się aaaaaaaa 😞

Kasia, jak jest maruda i sie łapie to moze cos byc. w sumie jak np jest zapalenie ucha czyncos to lekarz pyta czy dziecko sie za uszko łapie. wiec moze z cipka tak samo. ciezko powiedziuec. a np zasikuje wiecej pieluch?? wiecej sika??

Sika cały czas tak samo. A za uszko też się czasami łapie. Idziemy we czwartek na szczepienie to się wywiem wszystkiego 🙂

Fuck!!!!!!!!!!!!!!!!

Górna lewa szóstka mi się zmiażdżyła na orzechu z czekolady, zmiażdżyła się dosłownie!! A nigdy mnie nawet nie bolała 🙃 co to ma znaczyć ja się pytam?!

• Mamusie
astraaa napisał(a):
Fuck!!!!!!!!!!!!!!!!

Górna lewa szóstka mi się zmiażdżyła na orzechu z czekolady, zmiażdżyła się dosłownie!! A nigdy mnie nawet nie bolała 🙃 co to ma znaczyć ja się pytam?!

pękła?? o kurde... i co?? do wyrwania?? ciekawe czy sie teraz da, ajk ona w kawałkach

• Mamusie
Alanek poszedl spac

Ja jestem jak najbardziej za spotkaniem w naszej okolicy.
Dla mnie oczywiste,ze z dziecmi.Bo cyca w domu nie dam rady zostawic.
Mozemy u mnie w domu 🙂
Bo u Fiku w bloku chyba bedzie mala miejsca dla takiej bandy 😉

Moze sie uda cos zorganizowac 😉

Obdarzona co Ty na to?

• Mamusie
Hehe Astra Ty to zawsze cos odjebiesz 😜

Widze, że spotkanie coraz bardziej realne haha, jestem w szoku 😜
Ewcia Iga świetna. Radzi sobie dziewunia ładnie 🙂 Jan też od jakiegoś czasu na kolana wskakuje i się giba więc czekam na ten pierwszy porządny krok :P

Pisałyście o łapaniu za pisię. Córy nie mam, ale moja chrześnica miała nie lada problem z pisią w wieku noworodkowo - niemowlęcym, otóż zaczęła jej się zrastać 😮 I siostra musiała bardzo tego pilnować i dzień w dzień przecierać i rozszerzać żeby nie było problemu. Nie pamiętam żadnych nazw ni nic, jak będe gadać to zapytam jak to się potoczyło. Więc tak pisze żebyście miały też coś takiego na uwadze jak co 🙂