Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Hehehe fiku nie no ona siedzi w foteliku. I to zdjęcie sprzed jakiś 3 tygodni 🙂
Gondolę te Baby Merce maja ogromną to się jeszcze mieści. Jak zacznie się wyciągać to już wypełnia cały wózek, ale śpi zwykle na żabę, albo fika nogami w górze i jest gicior. W dzień wciąż śpi w gondoli na balkonie.
Co do nóg to nie wiem musiałabym ogólnie figurę zobaczyć (znając życie wyolbrzymiasz fiku 😜), ale rurki wcale nie są tylko dla chuderlaków. A pupę mieć trza i już! 😁

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A pupę mieć trza i już!

I modlitwa przed lodówką "Panie Boże spraw,żeby wszystko poszło mi w CYCKI" 😁
Cycki też trzeba mieć, żeby proporcje zachować, a tu jest na czym usiąść, a nie ma czym oddychać - oto problem. Wiecie,ze mi cycki zmalały po ciąży...? A podobno jak sie tyje to i cyców przybywa, u mnie na odwrót. Z B zrobiło mi się A, żeby nie powiedzieć,że zerówka ahahahaha szok. Nigdy nie miałam wielkich cycow i bardzo się z tego cieszylam, ale teraz to jest normalnie smieszne 🙃

Mi też zmalały. Ale za to są jędrne więc nie narzekam.
Zrobiłam przed sekundą Werce zdjęcie w gondoli. Jeszcze w piżamie siedzimy 😉 Już na styk ale jeszcze daje rade i lubi w niej spać:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/815/p1010227n.jpg/][IMG]http://img815.imageshack.us/img815/8272/p1010227n.th.jpg[/IMG][/URL]

A to z wczoraj. Lasery z oczu:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/195/p1010225ho.jpg/][IMG]http://img195.imageshack.us/img195/3632/p1010225ho.th.jpg[/IMG][/URL]

A to biba z Jagodzianką z rzyganiem do torby 🙃 (joke 😉)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/580/p1010200i.jpg/][IMG]http://img580.imageshack.us/img580/377/p1010200i.th.jpg[/IMG][/URL]

Mało ostatnio zdjęć robię, bo oddałam mamie na urlop aparat i mam taki stary byle jaki, który ma powolne reakcje, że ciężko uchwycić jakąś minę. Muszę od mamy zabrać tamten aparat znowuż 😎

• Mamusie
Aaa to ja nie wiem jak mi się ta gondola ubzdurała :P

Co do figury jeszcze - może i przesadzam, nawet nie jeden to powie. Ale ja wychodze z założenia, że we własnej skórze to my musimy się czuć dobrze 🙂 Nie biadole i nie użalam się nad sobą po to, żeby ktoś mi słodził - no co Ty nie musisz przecież, juz jest ok. Wręcz tego nie znosze! Zawsze miałam niskie poczucie własnej wartości i dopiero kiedy ważyłam te swoje 52-54 kilo poczułam się zajebiście i wreszcie się sobie podobałam 🙂 Posture mam nawet fajną, pupy też brak ale sylwetka atletyczna tylko jak się rozpuszczę to już niefajnie wygląda bo odkłada się proporcjonalnie wszędzie 😁 Haha i nie mam jak tuszować, ale dam radę 🙂 Może się Wam jeszcze kiedyś pochwalę jak mi się uda 😁

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
hejka

jezu ale wczoraj
basen cała bandą było siwetnie, polka mnie rozwala jest dzieckiem bezproblemowym,pare razy zanurkowała, majka ją szkoliła, ja oczywiście głowy nie zanurzyłam hahaha,potem obiad na miesciei nie zdarzyłam sięokrecic a dzieci posżły spaći przyjechała psiapsiółka z Wawy wiec imprezka do 1 się rozkreciła, potem spać i znowu od rana było fajnie,kolezankiz dziecmi wpadły i dopiero teraz doczytałam nadrobiłam i wiem co wam powiem hahaha

najważniejze to znać swoja wartośc,miec dystans bo na forum czasami jedno słowo powiedziane w realu jest zupełnie inaczej odebrane tu,chodzio intonacje, iwogóle
mamy geniuszy kulinarnych w postaci lady i astry i chwała im za to
ewcia jesteś nasza iodzywaj się 🙂

a tak omnie to ja bym chciała gotować alemi się nie chce,Majka nie jest jakimśtam smakoszem wielkim na ten moement i niestety ogranicza mnie krupnik,rosól
moja mama którajestmistrzem kuchni szybkiej nowoczesnejmówi, aga poczekaj jak dzieci wyjdą z domu to zacznieszszaleć
amen

sztunia a u was polcia normalnie pływa w baseniku?? bo ponoc te pływanie niemowlaczków, umiejetnosc, zanika po 3 miesiacu. czy to taka po prostu zabawa??

ja dzis nurkowałam, tzn mielismy dzis duzo oswajania z woda, a ja tego sie najbardziej bałam chyba, zanurzania głowy, gdy wlatuje do nosa 😞 brrr, ale juz po dzisiejszym dniu jest lepiej, nawet dna dotknęłam 🙂 hihi

jeszcze raz thx 🙂 buzialek wielki 🙂

nie nie Pola sama nie pływa trzymamy ją,saspecjalne metody anurzeniowe dla takich smyków i krok po kroku je stosujemy, a pływa jak już coś to w kole

• Mamusie
ewcia napisał(a):
sztunia napisał(a):
nie to ja skakałam w pewnym momencie ażza bardzo
na studiach to i w tygodniu skakałam po klubach w gliwicach
ja to i tak domatorjestem w porównaniu do moejje sostry
a znajomych z dziecmi jamam samych,na palcacvh policzękto nie ma dzieci
i jest ich wielu że czasem się buntujei mówiekoniec trzeba siedziec na dupie do nikogo nie idę 🙂

sztunia a Twoja siostra ma rodzine czy dalej sie bawi jako singiel??

ja ez sie chyba na studiach i w akademiku wybawiłam, w sumie juz w wiekszej czesci z moim mezem terazniejszym ale zabawy studenckie to jest to 🙂

ma ona ma 37 mąż 40 Nina 6 a Zuza 12
oni mają w dupie motorki hahah
wlasnie jadą domnie na kawę,bosiostrapo operacjichujca w domu dostajeipowiedziała ze dziś musi w auto wsiąść i wyjechać z domu bo zwariuje

sztunia napisał(a):

ma ona ma 37 mąż 40 Nina 6 a Zuza 12
oni mają w dupie motorki hahah
wlasnie jadą domnie na kawę,bosiostrapo operacjichujca w domu dostajeipowiedziała ze dziś musi w auto wsiąść i wyjechać z domu bo zwariuje

Nie mogę się doczekać, kiedy już będę miała takie duże i samodzielne dzieci 🙂

• Mamusie
ewcia napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
Moje maniunie się znów pospało i śpi od godziny już prawie. Potem wieczorem nie będzie chciała szybko zasnąć. No ale może też po tej szczepionce jest ospała.
Tak się zastanawiam mleko 2 to się daje jak dziecko skończy 6 miesięcy, skoro pierwsze jest 0-6? Muszę właśnie zamówić Enfamil, bo się kończy, ale 10 puszek jedynki już raczej nie zamówię 😉

nie karmiłam sztucznym , ale 2 jest po ukonczeniu 6 miecha, wiec jeszcze troszke musisz poczekac, do 19.09.

lady wiesz jak ja zmieniała mleko
mieszałam je, tzn jak masz miarki tonajpierw jednądawałam nowego melka potem coraz wiecej i takjakoś po tygodniu dwóch piłanowe mleko

Łiiiiiiiiiiii 🤪 wreszcie udało mi sie znaleźć przepis na ten pyszny deserek, mam nadzieję,że mi wyjdzie taki sam, jak jadłam u koleżanki - to był wytwór jej mamy i podejrzewam,ze nie ma sobie równych, ale spróbuję zrobić
http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasta-na-krakersach-i-herbatnikach/459-przepis-na-deser-z-kasza-manna

fikumiku napisał(a):
Werka słodzinek się robi coraz większy 🙂 Niby cały czas podobna do siebie ale buziula Jej się taka powazniejsza robi 🙂
Jagoda ma piękne oczyska. Fajne imię Jagoda mimo że to owoc w sumie ;]

Pasuje do jej czornych oczu to imię 😉
A Werka się robi podobna do mnie jak byłam dzieckiem. Tak mi się zdaje.
Co do figury to fakt trzeba się dobrze czuć we własnej skórze. Ja to nigdy nie miałam parcia na to by wyglądać jak szkieletor i 55kg mi zdecydowanie wystarcza jako waga do utrzymania. Teraz mam 56,5 odkąd zaczęłam normalnie jeść po wyleczeniu ósemek. Ale zazdroszczę równego odkładania, bo mi się kumuluje wszystko na brzuchu od zawsze.

Siema! Dzieciak śpi, mam chwilkę dla siebie, zdążyłam nadrobić te 30 stron co naskrobałyście 😉

Wprowadzam Uli gluten - podejście nr 2, bo wcześniej źle reagowała.
Wprowadzam powolutku bebiko 2.
Z żółtkiem się wstrzymuję do wizyty u pediatry na początku września - czekam, aż mi da zielone światło 🙂
Młoda dalej nie śpi po nocach - 4-5 pobudek to norma niestety:/
W pracy wszystko sprawdzam po pięć razy, bo mam przez to niewyspanie delikatne kłopoty z koncentracją.
Co do gotowania, to idę na totalną łatwiznę, byle szybko i do syta. Szykuję przed wyjściem do pracy, mąż dokańcza.
Temat cycki: maleją pomimo ciągłego karmienia, ale do punktu wyjścia jeszcze nie wróciłam 😉
Mąż ma do mnie anielską cierpliwość, chwała mu za to! Bo przyznaję, że niekiedy jestem nie do wytrzymania.

Na spacerek przed pracą już nie zdążę, bo młoda jeszcze drzemie - szkoda 😞

sztunia napisał(a):
ewcia napisał(a):
Moje maniunie się znów pospało i śpi od godziny już prawie. Potem wieczorem nie będzie chciała szybko zasnąć. No ale może też po tej szczepionce jest ospała.
Tak się zastanawiam mleko 2 to się daje jak dziecko skończy 6 miesięcy, skoro pierwsze jest 0-6? Muszę właśnie zamówić Enfamil, bo się kończy, ale 10 puszek jedynki już raczej nie zamówię 😉

nie karmiłam sztucznym , ale 2 jest po ukonczeniu 6 miecha, wiec jeszcze troszke musisz poczekac, do 19.09.

mieszałam je, tzn jak masz miarki tonajpierw jednądawałam nowego melka potem coraz wiecej i takjakoś po tygodniu dwóch piłanowe mleko

A no właśnie dzięki, bo się zastanawiałam czy tak mieszać to trzeba jak się mleko zmienia na inną markę czy jak się przechodzi na dwójkę to też. To będziemy mieszać.

A no właśnie dzięki, bo się zastanawiałam czy tak mieszać to trzeba jak się mleko zmienia na inną markę czy jak się przechodzi na dwójkę to też. To będziemy mieszać.

Ta? 😮
Ja jak zmienialam Bartkowi to kupiłam mleko 2 i od razu zaczęłam mu dawać. Tylko,że najpierw dałam raz dziennie, a reszta jedynki, potem coraz więcej - tak jak nam lekarka kazała. I to też jest chyba dobry sposób, bo nic mu nie było.

leliva wkrótce do Ciebie dołączymy z Ewcią.
Astra mega przepis i jaki prosty i szybki. Zaplułam monitor. Jeszcze uwielbiam kaszę mannę. No to wiem co zrobię w przyszłym tygodniu, bo w weekend sobie odpuszczę. Jutro muszę się wyspać przed tym wieczorem, a w niedziele odespać 😁 I czemu to zrobię? Bo mi język do dupy ucieka jak zobaczyłam zdjęcie normalnie. Żarłok 😜

leliva wkrótce do Ciebie dołączymy z Ewcią.
Astra mega przepis i jaki prosty i szybki. Zaplułam monitor. Jeszcze uwielbiam kaszę mannę. No to wiem co zrobię w przyszłym tygodniu, bo w weekend sobie odpuszczę. Jutro muszę się wyspać przed tym wieczorem, a w niedziele odespać 😁 I czemu to zrobię? Bo mi język do dupy ucieka jak zobaczyłam zdjęcie normalnie. Żarłok 😜

Lady ja pamiętam jak byłam mała to ciotka zawsze robiła taki placek na spodzie z herbatników i z jedną warstwą sernika na zimno, a drugą z manny, a na wierzchu galaretka z truskawkami...przepadałam za tym, jak były wakacje to często nam robiła.
A tego przepisu szukalam dawno i wreszcie mam 🙂 jaka radocha. Uwielbiam mannę na zimno w deserach, pyyycha.

Leliva, współczuję niewyspania bidulo...ciekawe czemu ta Ulencja tak ma. Moja śpi po 12-13 godzin nawet, bez pobudki.

Tu jeszcze coś dla wielbicieli ziół, dla mnie pomysł mega, zwłaszcza na zimę:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=481263768558072&set=a.210732298944555.56472.187145981303187&type=1&theater

• Mamusie
Astra ja też robiłam coś podobnego, na herbatnikach ale bez czekolady bo nie chciałam 🙂 I jeszcze z budyniem na górze. Oczywiście musiałam ratować bo za szybko kaszę wsypałam i były grudy ;] Jak ktoś lubi kaszę to deser jest mega 🙂

Cześć Leli 🙂
Dzielna jestes, tyle pobudek i praca. Ale Ty chyba na pół etatu pracujesz? Tyle fajnego 🙂 Ja wróce od razu na 8h czyli 7 bo z przerwami na karmienie. I też myślę nad wprowadzaniem modyfikowanego na pierwszą część dnia bo się zajadę z laktatorem w pracy 😮 Ale z cyca nie rezygnujemy 🙂
A propo laktatora - która ma laktator aventu ręczny? Miałabym prośbę o konsultacje 😁

Ja jechałam na Avencie ręcznym miesiąc i był spoko. Wiadomo z elektrycznym równać się nie może, bo przy elektrycznym duża oszczędność czasu jest. Moja Madzia też Aventu używa ręcznego i ma jakiś inny elektryczny też.
A moja mama właśnie robiła na herbatnikach taki sernik z budyniem owocami i galaretką. Też uwielbiałam. I jeszcze przyjaciółki mama robiła takie ciasto z herbatników co to się Buda nazywało. Nie pamiętam nic poza tym pysznym smakiem i że herbatniki były ułożone w taką trójkątną budę, polane czekoladą i z kolorową posypką zawsze jej mama robiła 🙂 Chyba się muszę jej spytać o przepis, bo pracuje w spożywczym sklepie na osiedlu moich rodziców. Będzie w szoku, że jeszcze pamiętam ten deser 🙂 Jadłam go mając 9 lat.
Kiedy fiku wracasz do pracy? Ja też na 8 godzin plus kilka wyjazdów od piątku do niedzieli w roku.

Co do wprowadzania mleka 2, to właśnie znalazłam dwa sposoby - taki jak Sztunia i jak Astra. Ja mieszam: do trzech miarek bebika1 daje póki co 1 miarkę bebika 2. Ale nie będę codziennie zwiększać ilości bebika 2, bo ona dostaje 2 butle dziennie, tylko pod moją nieobecność. Rozciągnę to troszkę w czasie, tak co trzy dni powiedzmy.

Lady, Wy to jeszcze macie troszeczkę czasu, bo jeszcze urlop zaległy wybieracie, prawda? Ja niestety musialam cały urlop wybrac w zeszłym roku, nie mam nic starego. Taka polityka firmy 😠 Ale też skorzystam z wypoczynkowego - już za tydzień 🤪 Tak się będziemy z mężem wymieniać, bo po moim urlopie dwutygodniowym on bierze tacierzyński. No a potem to już babcie trzeba będzie zaangażować. Ale to już październik będzie, jeszcze daleko 😎

leliva ja wracam 17 października.
A w ogóle wiecie co ja już zaczynam mieć banię zrytą robotą? Dziś włączając kompa wpisałam hasło jakie mam do kompa firmowego 😮 Ja pierdzielę. Nie używałam przecież od roku tego hasła.

fikumiku napisał(a):
Cześć Leli 🙂
Dzielna jestes, tyle pobudek i praca. Ale Ty chyba na pół etatu pracujesz? Tyle fajnego 🙂 Ja wróce od razu na 8h czyli 7 bo z przerwami na karmienie. I też myślę nad wprowadzaniem modyfikowanego na pierwszą część dnia bo się zajadę z laktatorem w pracy 😮 Ale z cyca nie rezygnujemy 🙂
A propo laktatora - która ma laktator aventu ręczny? Miałabym prośbę o konsultacje 😁

Nie, ja na cały etat pracuję, tzn 7 godz, dzięki przerwie na karmienie. Na dwie zmiany 8-15 i 12-19.
Ja też mam ręczny z aventu, ale nie ściągam w pracy, tylko karmię przed wyjściem z domu i po powrocie i daję radę 🙂 I dobrze, że nie muszę, bo nawet nie miałabym gdzie, bo nie wyobrażam sobie w ubikacji. Chyba żebym to mleko potem wylewała, bo jakoś karmić takim dziecko to mi się malo higieniczne wydaje.

• Mamusie
Lady a masz jeszcze ten laktator czy sprzedałaś? Fajny on jest ale ja odciągam dzień w dzień prawie od początku i już mi się ta gumka trochę zniszczyła przez co wyskakuje w trakcie i strasznie mnie to wnerwia 😁
Moja mama tez robiła tą budę tylko u nas mówiło się na to domek 🙂 To był jakiś rodzaj sernika. Przepyszne, moje ulubione za dzieciaka 🙂
Do pracy wracam jakoś tak jak Wy. Do końca września mam wychowawczy, później Jasiunio do żłobka a ja na urlop wypoczynkowy jakies 3 tygodnie, no minimum 2. Tak żeby być w pogotowiu na początek. Więc przed listopadem wio do roboty 😁 Aż się boję.

fiku mam ale strasznie zjechany, przez to, że gotowałam go codziennie, bo Werka była na antybiotyku pierwsze dni życia, więc przez cały pierwszy miesiąc gotowałam raz dziennie jej butelki i laktator. Najpierw miałam używany kupiony na allegro, ale mi w szpitalu doradczyni laktacyjna powiedziała, że musiałabym go wysterylizować w sterylizatorze, bo gotowanie nie zabija np. gronkowców i paciorkowców, więc jeśli nie wiem po kim był ten laktator powinnam go nie używać. Więc go odsprzedałam na allegro nie używając wcale, a sobie kupiłam nowy i się strasznie zjechał, po tym gotowaniu.