Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Oooo Kasia i jak, fajne sa? 😁

Buzi dla M :*

Nie mam identycznych ale baaaaaardzo podobne i są super 🙂 sprawdzają się przy każdej okazji. Są widelczyki do ciasta nawet o których zawsze marzyłam 🙂
Mała przysypia na 5 minut i budzi się z płaczem i łapkami w buzi :/ kurde myślałam, że jak już wyjdą te paskudy to nie będzie tak cierpiała 😞 a tu zonk. Zęby już w połowie wyszły, a dokuczają jej. A może to kolejny dziad jakiś idzie 😮 ale zaglądałam dzisiaj do dzioba i nic tam nie było widać. Te co jej wyszły teraz to wiedziałam, że wyjdą bo miała dwie białe kreski.
Ahhhh dzieci 🙂 muszą się wycierpieć biedaczki 😞 tylko cycek ratuje sytuację, coś czuję, że dzisiaj ciężka noc przed nami i spanie we trójkę 🤢

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Pizza przepyszna byla.............zjadlam dwa kawalki ☺️

Kur...........malego wysypało po pomidorowej 😠A juz sie cieszylam na kolejna-łiiiiiii

Opycham sie arbuzem......pychotka 😉

Dzisiaj uzupelnilam album.Jestem na biezaco...........bo zaleglosci mialam.

Ale sie darlam na meza jak wrocil,az mi teraz glupio.
Normalnie mialam ochote sie poryczec z tego wszystkiego.
Caly dzien latam wszedzie sama (razniej jest jak wiesz,ze maz ci pomoze)
obiecal byc o 19.30 wrocil o prawie 21
i jeszcze mi gada,ze jutro tez jedzie
kurwa............co to za urlop ma byc 😠 😠 😠 😠
jest w pracy ok rozumiem,ale po to przyjezdza do domu ,zeby byc z nami.
Chyba,ze ja cos zle kumam 😮 😠

To sie wyplakalam do monitora 😞

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):

Kur...........malego wysypało po pomidorowej 😠A juz sie cieszylam na kolejna-łiiiiiii

Też bym się wkurzyła jakbym była na Twoim miejscu 😠 a na szczepieniu też z Wami nie był?
Ja się pomyliłam z godziną, byłam przekonana, że mieliśmy na 10 i Michał grzecznie przyjechał, a później na 14.10 też się zerwał z pracy i przyjechał. Mi też jest nieraz przykro jak sama z małą muszę gdzieś jeździć. Jak on jest to nie dość, że jest raźniej to jeszcze zawsze pomoże, to małą potrzyma czy na zakupy po drodze razem się skoczy.
Ja bym na Twoim miejscu poważnie z Nim pogadała. Przyjeżdża na urlop do rodziny czy dla traktora czy uj wie czego!? Nie darowałabym. Michał drugi weekend z rzędu jedzie nurkować na wraki, ale już mu zastrzegłam, że to ostatni raz. On będzie się odprężał, a ja całymi dniami z dzieckiem siedziała! O nie nie, mi też się coś od życia należy. Chłopy to cwaniaki. Trzeba skurczybyków tresować i wychowywać przez całe życie. France jedne!

• Mamusie
Wkurwia mnie takie cos.......

Mam doła i najlepiej to bym go spakowala do pracy.
Obiecal Niko dzisiaj rolki...............i ku.........dupa,bo wrocil jak bylo ciemno.
Ja to pal licho,ale dzieci na tym cierpia.
Bo co z tego,ze kasa znowu jakas wpadnie z tego co teraz robi.
Wole miec mniej i jakos czas rodzinnie spedzic.

Dzisiaj juz mnie przepraszal...wiem,ze zle robie.....tylko,ze jak juz sie za cos biore to musze skonczyc 😠

Ach.............ide spac,bo nadal we mnie sie gotuje.

• Mamusie
hejo hejo mamuśki 🙂
ja po basenie zrelaksowana i naładowana pozytywna energia jestem, jeszcze bym na rower poszla, zjadła cos energetycznego i wszytskich wysciskała. i tak mi dobrze szło, ze instruktorka powiedziała ze pływam zabką na 6 i kazała wszytskim patrzec na mnie 🙂 hehe ale sie podbudowałam i kurde... moze ja sie naucze pływac nawet 🙂 hihi i bede smigac cała rodzinka jak Sztuńka 🙂
a i miałam wysciskac, wiec sciskam i buźkuję Agusię Sztuczkę za post "poburzowy" - zawsze kochana umiesz załagodzic sytuacje, i ja sie nawet dobrze poczułam, i dziewczyny podbudowały się "geniuszem kucharskim" hehe - mimo ze potem cofnełas, hehe
laski własnie jak to sztunia napisała to jest kurde wada forum ze nie ma intonacji i nie widomo czy to co piszesz to zart czy na serio bierzesz i potem myslicie ze ja niewiadomo jaka powazna jestem itd. ja jestem zgrywus i jajcarz wbrew pozorom, Ci co mnie znaja w realu potwierdza, i dusza towarzystwa mimo ze wyglada na forum ajkbym była stara (30-stka) i zgnusniała 😞 brrrrr okropne słowo
i nie ze ja sobie z niczym nie ardze, bo obiadek staram sie tez ugotowac, moze nie wkładam w to nie wiem ile serca i zapału, jak Sztunia napisała, gotuje i jem. planuje co bedziemy jesc, maz robi zakupy w duzym sklepie, mam wsyztsko pod reka, a jak nie mam weny na obiad to nie gotuje tez i jakos sie obywamy, zjemy cos innego, nawet np jajecznice czy cos w zamian, zamiast miesa i ziemniaków 🙂 hehe <-- i moje hehe to jest naprawde hehe zartobliwe, bez uszczypliwosci, uwierzcie 🙂

mulant wymiata ze stringami i goleniem sie tu i ówdzie na wesele, hehe szok 🙂
co ja miałam napisac, zaraz wróce , podczytam i odpisze 🙂

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
ewcia napisał(a):
kasia_sztuk napisał(a):
ewcia napisał(a):
hej hej, u nas noc niespana 😞 Zuzia chodziła, i brzuszek bolał ponoc.
i iga dalej nieswoja, dzis nie pzrykryta , myslałam ze pzregrzana moze, a ona niby goraczki nie ma bno tylko 36,9 ale jakas nieswoja, maruda, jesc nie chce cyca nawet, chwilke possie i płacze 😞 zęby czy co??

zuzia teraz odsypia, własnie wstała, a iga marudziła marudziła i padła, spi biedak.

ide kawusie pic.

Ewcia ja stawiam na zęby. Moja też marudziła kilka dni zanim się przebił ten pierwszy, przy drugim marudziła troszkę mniej. I na szczęście obyło się bez gorączki, sraka tylko rzadka była no i katar 🙂

kurcze 😞 a dziasełka miała Mania zaczerwienione?? bo moja nie ma nic, nic nie widac zeby cos sie szykowało. ale maruda jest nie z tej ziemi. spała rano z 15min, i teraz spi od 15min. ciekawe ile jej sie uda. cyca nawet za bardzo nie chce ssac 😞 A Twoja Kasiu ssała cyca czy tez marudziła przy tym??
wróciłam z pracy, urlop wypisany, a najgorsze ze juz nic sie nie da zrobic, juz wiecej nie uszczknę siedzenia z mała. 15 pazdziernika stawiam sie w pracy. a najgorsze ze u nas deficyt rąk do pracy, kolezanka co ze mna pracuje, robi to co ja lezy w szpitalu na chorobowym i nie wiadomo ile, takze szefowa ze smutna mina podpisywała urlop bo mówiła ze bym im sie juz przydała. ale Igusia wazniejsza 🙂

Ewcia Mania nie miała czerwonych dziąsełek a na cyca to ona zawsze i wszędzie chętna 🙂

mojej chyba zeby ida, tez w sumie nie am zaczerwienionych ale dzis rano pierwszy raz cyca nie chciałą, zaczynała ssac i pzrerywała z płaczem. to teraz jzu wygladam ząbków 🙂
a widziałam dalej ze maniusia dalej sie meczy, biedaczyna, trzymaj się skarbeczku mały. jak mojej tak ida jedynki to co bedzie dalej, u zuzi zeby nie to ze u dziadków cos stukneło o łyzeczke nawet bym nie poznała, ze zabka ma.

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Yyy mulant, a jak ty masz już wychowawczy skoro ja mam wciąż macierzyński? A macierzyńskiego w KRUSie nie płacą, czy przedłużonego nie płacą? Czy może nie można przedłużonego wziąć?
My po szczepieniu. Małe się rozryczało solidnie. Coś mi się z niej rykot robi z wiekiem 😉 Nie płakała przy ukłuciu tylko przy wstrzykiwaniu. Teraz odsypia po warzywnej z kurczaczkiem i takich przygodach 🙂 Mięsożerca z niej pełną gębą 😉
Heh Ewcia ja wracam 17.10., bo biorę jeszcze te 2 dni dla matki z dzieckiem i z 36 dni biorę 30, a 6 zostawiam na w razie co. I tak w grudniu mamy wolne między świętami i Sylwestrem to będzie w sam raz.

o tp lady razem wracamy, bedzie raźniej. ja tez sie zastanawiałam czy nie wziac tych dwóch dni jeszcze własnie ajk ty, ale w sumie zostawiłam, wykorzystam w wigilie czy jakos pzred swietami, posiedze dłuzej z moimi.

ucałuj Wercika od cioci, niech maruda poszczepienna jej nie dokucza. jak sie wyspi bedzie lepiej 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
hejka

jezu ale wczoraj
basen cała bandą było siwetnie, polka mnie rozwala jest dzieckiem bezproblemowym,pare razy zanurkowała, majka ją szkoliła, ja oczywiście głowy nie zanurzyłam hahaha,potem obiad na miesciei nie zdarzyłam sięokrecic a dzieci posżły spaći przyjechała psiapsiółka z Wawy wiec imprezka do 1 się rozkreciła, potem spać i znowu od rana było fajnie,kolezankiz dziecmi wpadły i dopiero teraz doczytałam nadrobiłam i wiem co wam powiem hahaha

najważniejze to znać swoja wartośc,miec dystans bo na forum czasami jedno słowo powiedziane w realu jest zupełnie inaczej odebrane tu,chodzio intonacje, iwogóle
mamy geniuszy kulinarnych w postaci lady i astry i chwała im za to
ewcia jesteś nasza iodzywaj się 🙂

a tak omnie to ja bym chciała gotować alemi się nie chce,Majka nie jest jakimśtam smakoszem wielkim na ten moement i niestety ogranicza mnie krupnik,rosól
moja mama którajestmistrzem kuchni szybkiej nowoczesnejmówi, aga poczekaj jak dzieci wyjdą z domu to zacznieszszaleć
amen

sztunia a u was polcia normalnie pływa w baseniku?? bo ponoc te pływanie niemowlaczków, umiejetnosc, zanika po 3 miesiacu. czy to taka po prostu zabawa??

ja dzis nurkowałam, tzn mielismy dzis duzo oswajania z woda, a ja tego sie najbardziej bałam chyba, zanurzania głowy, gdy wlatuje do nosa 😞 brrr, ale juz po dzisiejszym dniu jest lepiej, nawet dna dotknęłam 🙂 hihi

jeszcze raz thx 🙂 buzialek wielki 🙂

• Mamusie

Kupiłam Gosi bon na masaż i żeby był odpowiedni akcent: bombonierkę z czekoladkami w kształcie penisków 🙃[/quote

super prezent ten masaz, i baw sie dobzre kochana na panienskim 🙂 w sobote trzymam kciuki, bo przy dziecku mozna łatwo zaliczyc zgona na imprezie 🙂 głowa juz nie ta, nie??
ja pamietam jak po karmieniu cyckiem wypiłam pierwsze piwko, kilkoma łykami sie upiłam, hehe

• Mamusie
A myślisz Astra, że znajomi to tak mają siłę i czas na takie rozrywki. Może mam ich za mało. Ale wszyscy pracują i w tygodniu to rzadko ktoś ma czas, choć i tak uważam, że często dość gości przyjmuję teraz jak siedzę w domu, bo przecież ile znajomości z osobami mającymi dzieci mi się odnowiło. A ludzie zazwyczaj chcą się widywać w weekendy, a jak ja mam chłopa tyle czasu w tygodniu poza domem to w weekend wolę się nacieszyć nim 😜
Sztunię to ja już podziwiałam kiedyś za niespożytą ilość energii 😉
Hehe Astra 26 to ja będę zdychać po panieńskim 😁

ja tez mam wiekszosc znajomych z dziecmi, i sie widujemy popołudniami, albo na spacerach najczesciej albo na piwku w domku. i zazwyczaj sie kąpie wtrakcie dziewczyny i potem ciag dalszy "imprezki" - w cudzysłowiu, bo to juz nie jest taka imprezka jak bylismy sami z mezem.

• Mamusie
sztunia napisał(a):
nie to ja skakałam w pewnym momencie ażza bardzo
na studiach to i w tygodniu skakałam po klubach w gliwicach
ja to i tak domatorjestem w porównaniu do moejje sostry
a znajomych z dziecmi jamam samych,na palcacvh policzękto nie ma dzieci
i jest ich wielu że czasem się buntujei mówiekoniec trzeba siedziec na dupie do nikogo nie idę 🙂

sztunia a Twoja siostra ma rodzine czy dalej sie bawi jako singiel??

ja ez sie chyba na studiach i w akademiku wybawiłam, w sumie juz w wiekszej czesci z moim mezem terazniejszym ale zabawy studenckie to jest to 🙂

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
Witam!

Ale było ostro
troche nadrobiłam

my po wizycie u lekarzy
1.Rehabilitacje nadal 😞
Maly wiotki jest
Główka sie jeszcze kiwa i pare tam innych rzeczy jest zle
Przepisali nas na oddzial co oznacza intensywna rehabilitacje
Teraz mamy 2 razy w tyg srody i czwartki

Jestemy dobrej mysli...................dla dzieci moge i codziennie jezdzic do Opola 😉
2.
Po szczepieniu
Wazymy 9680 🙂
Lekarz wysyła do ortoperdy z moim kregoslupem,bo tez mnie napierdziela
Ale co mi to da jak dziecko musze nosic,kapac i przewijac
Kobiety twarde sztuki sa..............dam rade.
Alan bardzo dzielnie zniosl szczepienie.Ani lezka nie poleciala
Nastepne poczatek pazdziernika

Mam burdel w domu............ale mam to w dupie
Ide z dziecmi na spacer,bo niunia cos marudzi......

Na kolacje pizza.............kto ja zrobi? 🤪
Maz caly dzien na polu 😠
Ledwo siedzi na dupie,a w traktorze to potrafi caly dzien byc.
Jutro ma jechac na kontrole do chirurga.Ciekawe czy pojedzie 🥴

brawo dla Alanka, duzy chłopczyk. i napewnoz takim podejsciem mamy i synka da sie wyprowadzic te "niedociagniecia" chodzi mi o rehabilitacje.

tylko szkoda ze maz pracoholik, nawet na urlopie.
ale mój tez do pewnego zcasu ajk zajezdzał na wies do brata to zmiana ubrania i na ciagnik. ciagneło go, ale chyba odkad sa dziewczynki to juz sie poswieca im, oprowadza po oborce, czy pokazuje kurki i inne zwierzaki, zamiast na traktorku smigac. poza tym brat ma pomoc w gospodarce... pracownika.

• Mamusie
Moje maniunie się znów pospało i śpi od godziny już prawie. Potem wieczorem nie będzie chciała szybko zasnąć. No ale może też po tej szczepionce jest ospała.
Tak się zastanawiam mleko 2 to się daje jak dziecko skończy 6 miesięcy, skoro pierwsze jest 0-6? Muszę właśnie zamówić Enfamil, bo się kończy, ale 10 puszek jedynki już raczej nie zamówię 😉

nie karmiłam sztucznym , ale 2 jest po ukonczeniu 6 miecha, wiec jeszcze troszke musisz poczekac, do 19.09.

• Mamusie
astraaa napisał(a):
byłam u prababci z dzieciakami,
Wika usnęla w aucie, przyniosłam ją do domu, przełożyłam do łóżeczka, a ona na lewy bok, kciuk do dzioba i śpi aż buzuje 😁

Dają jej popalić te zebiska, bo widze po niej, bidulka moja. Jak mówicie, bo ropieje jej prawe oko i ma zapchaną prawą dziurkę od nosa - może to być od wyrzynającej się tej prawej dolnej jedynki?
teraz zauważyłam,że tak ma...moja kochana księżniczka.

Idę robić kolację, bo chłopaki zaraz wrócą, poszli na rower.

fajnie ze mozesz Astra przeniesc wikusie, mojas ie nigdy nie dała pzreniesc. a co do zebów to katarek mzoe byc, ale ropiejące oczko?? nie słyszałam 😞 biedaczynka

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):

trzymaj sie Izu, buziak na pocieszenie za wkurwa 🙂

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Trż bym się napiła piwka. Mam lecha free ale się nie napije bo to gazowane, a mała w każdej chwili może się obudzić i będzie cycusia chciała, a gaz powoduje wzdęcia, wolę Jej zaoszczędzić dodatkowych cierpień.
Ewcia był wczoraj seks? ☺️ 😘 🤪

a mi free nie smakuje, wole shandy, ale pije bardzo rzadko, zazwyczaj jak okropny upał, na orzeźwienie, i tylko z pół, po wieczornym karmieniu, pzred nocka.

Kasiu, 😞 mielismy jazde z zuzia 😞
o 23:30 nie spała,zanim co to padłam 😞 i w nocy chodziły obie 😞
mzoe dzis, jeszcze wczesnie i ja nabuzowana po basenie 🙂

• Mamusie
No no Ewcia pałer jak ta lala haha 😁 Sport superancko pobudza. Ja teraz skończyłam rowerek i zaraz zrobie brzuchy bo cały czas balaścik jest jakiś ;]

Izu buziolki :*

A co do piwa to ja sobie czasem normalnego hainekena strzele a co 🙂 Dzidź i tak żre dopiero po 4 więc zdąży przejść.
Coś mi się zdaje, że Janowi memu coś się żołądek pobudza bo chce jeść i jeść. Dziś udało mi się odciągnąć na wieczór tylko 60 ml a jeszcze niedawno było 160 ;] I dlatego dostał też kaszkę malinową, którą ja kończyłam. Matko jakie to pyszne 😁

Bry
z okiem lepiej, nie widzę,żeby ropiało, rumianek dał radę.
dzieciaki spały do 8, potem śniadanko, Wika usnęła z powrotem, Bartek sprząta swój nieziemski burdel. Wczoraj zasnął, powiedziałam,że nie ruszę tego bałaganu, a on wstał rano i stopa na klocek trafiła, ałaaaa 😁 a to dobre hehe
Nie zaglądam do niego na razie, niech sobie nie przeszkadza 😉

Fiku, mnie dopadło lenistwo i olałam brzuszki ostatnio..żałuję, postanawiam poprawę, a efekt taki,że sadło mam z powrotem. I z czego kurwa, jak ja suchary jem na sniadanie, obiadu trochę, potem coś słodkiego i kolacji z reguły nie jem? Taki mój los heehe 😁 babka ma kawał brzucha, matka ważąca 50kg ma kawał brzucha, to dlaczego ja mam nie mieć? O tacie i całej męskiej części rodziny z jego strony nie wspominam, bo tam wszyscy mają brzuszyska hehe
Niesprawiedliwe te geny.
I w ogóle jak się zobaczyłam w tle kilku fotek, gdzie stoję tyłem, to mam cholernie nieproporcjonalną dupę do reszty ciała. Taką szeroką i wielką jakąs, a zawsze byłam bezdupnik, pamiętam jak się ze mnie moja kumpela naśmiewała. Co się dzieje z ciałem kobiety po urodzeniu dzieci...masaaaakraaa!! 😁

Przemyślałam to, co pisałam wczoraj, brwi już wyskubałam, ciuch naszykowany, ogarnę się po wierzchu i jadę se dzisiaj po południu na zakupy i z koleżanką na kawę, o 😜
mąż pracuje do 13, więc pasi 🙂

Ech Izu nie daj się mężowi, bo dużo skurkowańców się robotą wymiguje by w domu przy dzieciach nie pomagać. I jakoś tak się pracoholikami stają gdy w domu małe dziecko się pojawia. To samo kurna mój szefu. Nadgodziny to teraz standard. A on sorry do super pracowitych nigdy nie należał. Po prostu w biurze ma więcej spokoju.
Daj Ty żyć Astra z tą figurą no. Jak ważysz 57kg jak ostatnio pisałaś (a teraz pewno już mniej) to jest ok. Drobne mankamenty można ubraniem skorygować. Teraz modne są luźniejsze rzeczy. Takie opięte na górze i na dole to tandeta. Na dół rurki, na górę tunika oversize i kto to wie czy masz brzucha czy pupę większą.
Ewcia jak jeszcze raz powiesz, że 30stka to stara jest to jak Boga kocham wsiądę w samochód i pojadę do Białego skopać Ci tyłek! No żesz no! 😜 Ja tam jestem w kwiecie wieku. Choć kości bolą haha. Ale bolały i przed 20stką mnie niestety :/ Znaczy kręgosłup.
Wercik trochę się budził w nocy i smoczka musiała dostać by zasnąć. Teraz idziemy zjeść kaszkę bananową 🙂

Daj Ty żyć Astra z tą figurą no. Jak ważysz 57kg jak ostatnio pisałaś (a teraz pewno już mniej) to jest ok. Drobne mankamenty można ubraniem skorygować. Teraz modne są luźniejsze rzeczy. Takie opięte na górze i na dole to tandeta. Na dół rurki, na górę tunika oversize i kto to wie czy masz brzucha czy pupę większą.

Lady, ja nigdy nie lubiłam opiętych rzeczy, więc takie zestawy jak piszesz, to u mnie standard 🙂

Nie mogę się napatrzeć na zdjęcie Werki w Twoim awatarze 😁 Boska jest 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Aaaaaa z Wami to ja nie gadam bo Wy szczupłe i ładne a co :P Przynajmniej w innych partiach ciała. A ja póki nie schudne fest to mi nic nie pasi 😜

Dziecie po tej kaszy spało do 5 i pewnie dłuzej by dał rade, ale obudziło mnie intensywne ciamkanie pieluchy ;]
Poza tym jest okropny. Jak siedze przy kompie to łajza mi sie buntuje i skamle i koniecznie musze sie Nim zajac. Ale jak juz wpadam w wir robót domowych to się z satysfakcją wpatruje i ani piśnie ;] Samczor przebrzydły. Hehe 😜

Lady słodka ta focia, nie mów że Ona leży w gondolce? 😮 Już się prawie nie mieści! Z ciekawości zaraz zdejmę swoją z szafy i przymierze Jaśka bo zerwaliśmy z gondolą jak miał 3 m-ce ;]