Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Ale wy macie dobrze dziewczyny, mój Kuba jeszcze nigdy nie przespał tylu godzin co wasze maluchy, mimo tego że jest na butli.
Dzisiaj pobudki o 23, 1:30, 4:30 i o 6 już wstał na dobre, to i tak jedna z lepszych nocek 🙂
Jak by tu tego mojego szkraba zaczarować ?? 🙂
My chrzciny robimy na wielkanoc w knajpce, bo w domku raczej byśmy tylu osób nie zmieścili, bo jak liczyłam to będą 24 osoby a to tylko najbliższa rodzina...
Emi, ja zminiłam Kubie mleko z Bebilonu 1 na Enfamil 1 premium i jest dużo lepiej, przede wszystkim nie ulewa i ani jednej krosteczki...

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam.

ja też byłam chrzestną w ciąży i moja chrześnica ma się bardzo dobrze. kluseczka rośnie jak na drożdżach. Nawet na bvrzuszku Was pytałam czy wierzyć w zabobony czy nie 😉

U nas w niedzielę chrzciny a z allegro nie przyszło mi ubranko. I ja nie mam w co się ubrać 😞 😞 😞 a i dziś idziemy wybrać menu na obiad po chrzcinach 🙂 Pogoda średnia na spacery ale muszę sobie coś kupić 🥴

• Mamusie
Witam 🙂

Jak wasze dzieciaczki znoszą kąpiel? Bo mi nikt nie wierzy że mała wyje tak jakby ją ze skóry odzierali. . . Wczoraj dała taki koncert, że na końcu ze zmęczenia zasnęła zaraz po kąpieli bez karmienia aż 12 godzin. Wstała dopiero o 7 🤪 aż się martwiłam czy nic jej nie jest...

Jeśli chodzi o te przesądy to wydaje mi się że też nie należy brać tego na poważnie. Mi mama i teściowa ciągle w ciąży marudziły że mam nie sięgać niczego z szaf nie wieszać prania i w ogóle rąk nie podnosić bo mała będzie pępowiną owinięta i się udusi i też jakoś się nie sprawdziło...

Pati tak jak mi poradziłaś kupiłam herbatkę Bocianek (chociaż nie było łatwo jej dostać bo przejechałam wszystkie apteki i nikt o niej nie słyszał musiałam na allegro zamówić) i piję ją 3-4 razy dziennie i wydaje mi się ze mleczka chyba jest trochę więcej bo mała mniej wypija z butelki. Już się nie łudzę ze całkiem zrezygnuje z butli ale może chociaż jeszcze trochę uda mi się przedłużyć to karminie piersią:-)

Sandra śliczne masz córeczki 🙂 zazdroszczę ze już po chrzcinach. Ja cały czas się zastanawiam czy chrzcić mała teraz w grudniu czy dopiero na wiosnę...

• Mamusie
Dzień dobry Dziewczyny!
coś nie mogłam się zebrać by napisać.
ogólnie tak jak pisałam Doti - u Marcinka wszyło zapalenie mięśnia sercowego 😞 byliśmy już dwa razy w szpitalu i po drugim razie, po leczeniu niby wyszło że jest lepiej, ale ostatecznie to będziemy wiedzieć dopiero pod koniec stycznia-wtedy znowu szpital na 2 dni. napłakałam się za wszystkie czasy, ale teraz jestem dobrej myśli - Marcinek jest silny i nie widać po nim absolutnie żanych dolegliwości, także musi dać sobie radę! poza tym już cudownie nam się "gada" ze sobą, no i te uśmiechy - serce się rozpływa! 😁
jestem mega dumna z siebie, że udało nam się utrzymać karmienie piersią-w szpitalu to była masakra-dla mam tylko jakiś stołek na którym mogliśmy się karmić, co chwilę ktoś nam po coś przerywał...a jeszcze przed szpitalem w domu potrzebowaliśmy do karmienia kilku poduszek i ja używałam nakładek, bo miałam wklęsłe sutki i Mały nie chciał inaczej ciągnąć. Ale jak sie dowiedziałam, że idziemy do szpitala to się zawzięłam i udao się-nakładki i poduszki poszły w kąt i jesteśmy samowystarczalni.
nocki mamy (tfu tfu-żeby nie zapeszać) dość dobre-Marcinek sypa po 4-5 godzin, czasem mu się więcej zdarzy, czasem ma gorszy dzień to mniej, ale nie jest źle. w dzień najwięcej marudzi jak mu się spać chce i nie może zasnąć, ale jakoś dajemy radę. Poza tym fajnie że już potrafi zająć się sobą i zabawkami, na macie, czy na foteliku trochę wysiedzi, no i mam chwilę by coś ogarnąć, albo zjeść śniadanie. Pięknie sypia na spacerach, także chodzimy codziennie na około 2h. Ubieramy się w zależności od pogody i śmigamy nawet w chłodniejsze dni.
Chrzciny wstępnie planujemy na 2.12 - ale mamy jeszcze wcześniej wizytę konrolną u kardiologa i po niej zdecydujemy na 100%.

Wasze Maluszki prześliczne - nie mogę się napatrzyć na zdjęcia... i pomyśleć, że takie cuda urosły w naszych brzuszkach!

Miłego dnia!

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
Kasia moja Ula uwielbia sie kapac lezy w wanience spokojnie i sie uwaznie na nas patrzy, czasem sie ladnie usmiecha 🙂 no ale kazde dziecko jest inne, tak samo ze spacerkami - niektore dzieci przesypaiaj caly spacer, inne wydzieraja sie wniebogłosy...

No to moja Ola jest zdecydowanie w grupie spacerowiczów 😁
A dzisiaj ładna pogoda a my póki co siedzimy w domu bo co chwile płacze i stęka... chyba jej moje wczorajsze rogaliki nie podeszły 😞

• Mamusie
Dzień Dobry 🙂
Muszę się pochwalic że mój Gabryś przespał dziś całą noc od niepamiętnytch czasów 🙂 wstawał tylko na am am i dalej kładł się spać a nawet raz go położyłam w łożeczku i sam zasnał 🙂
Nie wiem co się stało że tak zgrzeczniał a jego płacz juz nie jest wrzaskiem 🙂 ale bardzo się z tego powodu ciesze 🙂 odrzuciłam nabiał, ale nie całkiem jem ale w małych ilosciach sporadycznie, kawy juz nie pije a piłam ntaka słaba z mlekiem, no i nosilam go wczoraj tak jak lubi czyli w pionie i to mu sie bardzo podobało 🙂 więc sama nie wiem co się do tego przyczyniło aha i tych kropelek bobotic daje mu3 razy dziennie w większej dawce. 🙂 Aaaaa i jeszcze jedno..!! juz nie dawałam mojej mamie Gabrysia tak często na rece i jak płakał to ja go tulilam a nie ona !!! Mam nadzieje że już tak zostanie 🙂

A co do kąpieli mój też bardzo lubi się kąpać ale z kąpieli nie lubi wychodzić...i zawsze był wtedy koncert. Ale własnie gdy wychodzil z kąpieli ja juz nerwowo na niego zakladalam recznik i go ubierałam, a od jakiegos czasu robie wszytko spokojnie i duzo do niego mowie albo mu spiewam i już sie tak nie drze jak wczesniej 🙂

• Mamusie
Kasia26 napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Kasia moja Ula uwielbia sie kapac lezy w wanience spokojnie i sie uwaznie na nas patrzy, czasem sie ladnie usmiecha 🙂 no ale kazde dziecko jest inne, tak samo ze spacerkami - niektore dzieci przesypaiaj caly spacer, inne wydzieraja sie wniebogłosy...

No to moja Ola jest zdecydowanie w grupie spacerowiczów 😁
A dzisiaj ładna pogoda a my póki co siedzimy w domu bo co chwile płacze i stęka... chyba jej moje wczorajsze rogaliki nie podeszły 😞

Ja w tym roku zrezygnowalam z Rogalikow Świętomarcińskich, chociaz z ciezkim sercem bo je uwielbiam... no ale wolalam oszczedzic malej meczarni, no i przynajmniej nie przyjelam tego tysiaca kalorii 😁 😁

• Mamusie
buffy85 napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Buffy jestescie bardzo dzielni, Marcinek przesliczy! Na pewno wszystko bedzie dobrze i maly bedzie zdrowiutki 😘

Dziękujemy 😁
ooo-właśnie się budzi i coś tam zaczyna rozmawiać.. no i standardowo-piąstki w ruch i do buzi 🙂

te rozmowy sa super! 🙂 ja codziennie sobie rozmawiam z Ula jej jezykiem, a ona sie cieszy jak oszalala 😁 cudowny widok!!!

• Mamusie
Wanilka to dobry znak 🙂 moze gabrys w koncu sie unormowal 🙂 u nas ula pol nocy musiala z nami spac, bo co ja kladlam do lozeczka po karmieniu to sie budzila i stekala, a z nami byla spokojniutka. no wiec zostala z nami od 4 w nocy... no ale co tam, jak ma taka potrzebę to niech sobie z nami spi 🙂 przynajmniej na razie...

• Mamusie
Hej Kochane,
Sandra corcie sliczne i jak ci dobrze ze juz po chrzcinach i ze byly udane mimo calego zamieszania 😉
A my chrzciny mamy 26 grudnia ale bedzie na szybko bo wieczorem mamy lot powrotny.
Ja mysle nad kupnem czegos takiego http://ubrankadochrztu.com/C002_Ubranko_dziewczece_ocieplane_23.html i mysle ze jeszcze w tym moze pochodzi do konca zimy,bo u nas mrozow takich nie ma.
A moja starsza corcie namawiam na korzystanie z nocnika ale od razu jest NIE i w ryk 😮 macie moze jakis sposob bo chetnie skorzystam.

• Mamusie
witam... jak ja nie lubie, gdy moj mega dlugi post znika... :/ :/ :/
Madzia mialysmy identyczna noc 😉 mój mały do tej pory, od 6, spac nie chce... 🥴
Isa albo sie chrzci albo sie wierzy w zabobony... moim zdaniem, nie masz sie co przejmowac gadaniem babc itd.
Kasia u nas kapiel do prawdziwa droga przez meke.. ostatnio "odkrylam", ze lepiej znosi w pozycji na brzuchu i tak go kąpie 😉 mozesz spróbowac 😉 a mimo ze Tymek placze przy niemalze kazdej kapieli, to nigdy nie spal dluzej niz 4h, a i to sie zdarzylo zaledwie kilka razy...
Natalia dla mnie takie pozne chrzciny bylyby zbawieniem, pozniej tylko ciacho i herbatka i nara... u mnie w kosciele tez zimno i dlatego Timi bedzie normalnie w kombinezonie... nie zamierzam go jakos specjalnie stroic... beda dżiny, biala koszulinda i dzianinowa kamizela w kratke 🙂
Mixi zazdroszcze tych przespanych nocy 😜 i najlepsze zyczenia dla Wikuni z okazji Dwumiesięcznicy...

• Mamusie
mojemu coś się poprzestawiało z kąpaniem i popłakuje w wanience już tak od tygodnia 😞 coś mu nie pasuje 🥴

Emaleth moją córkę przekupiłam. zrobiłyśmy tabelkę na 5 kratek. kupiłam naklejki ( oczywiście z księżniczkami) i za siusiu dostawała naklejke ( sama odklejała, przyklejała do tabeli) za 5 naklejek szłyśmy do sklepu. Mogła wybrać co chciała np. kinder niespodzianke, albo jakaś mała zabawkę. później za kupkę dostawała 2 naklejki i jakoś późnij zapomniała o naklejkach tylko biegła do łazienki 😉

• Mamusie
A ja wczoraj w tym calym zamieszaniu nie zjadlam rogala zadnego,ale dzisiaj mam ochote to nadrobic 😉) i czekam az mama wpadnie z rogalami 🙂
mmmm, wczoraj to normalnie mi przykro bylo z tego powodu hehe 😁

Moja malutka zaziebiona.. ja nie dogrzewam sypialni, bo pradu nadal brak, i ten pieprzony grzyb wylazi...

Maz ma odebrac wreszcie nowe auto 5 osobowe, ale jak zobacze to uwierze 😁

• Mamusie
Kasia26 napisał(a):
Pati tak jak mi poradziłaś kupiłam herbatkę Bocianek (chociaż nie było łatwo jej dostać bo przejechałam wszystkie apteki i nikt o niej nie słyszał musiałam na allegro zamówić) i piję ją 3-4 razy dziennie i wydaje mi się ze mleczka chyba jest trochę więcej bo mała mniej wypija z butelki. Już się nie łudzę ze całkiem zrezygnuje z butli ale może chociaż jeszcze trochę uda mi się przedłużyć to karminie piersią:-)

co do herbatek, to mi pomaga tylko herbatka Hipp'a 🙂

• Mamusie
Tussiiaa napisał(a):
Kasia26 napisał(a):

co do herbatek, to mi pomaga tylko herbatka Hipp'a 🙂

a ja pije taką z Herbapolu i też nei narzekam, ale ogólnie czy pomaga to nie wiem, bo piję ją od urodzenia Marcinka i nie mam porównania jakby było bez niej... po prostu mi smakuje 😉 hehe