Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Emi mi tez tak wychodzily szwy 🙂 takze sie nie martw 🙂 Dzien dobry...a ja dziś jestem mega wyspana polozylam sie po 22 i spanko do 3 i mała się obudzila na jedzonko i potem o 6 wiec jestem mega zadowolona z tej nocy...i chyba espumisan zdał egzamin bo mała jak sie obudzila o 6 to nic sie nie prezyla,a co rano tak było 🙂 no nie chce zapeszac ale zobaczymy pozniej 🙂 Milego dzionka kobitki...Ja mam dzisiaj troche do zalatwiania spraw z zasiłkiem rodzinnym,a co jak tak zdzeraja kase to czemu od panstwa mam ja nie zdzierac 🙂 trzeba walczyc o swoje,mysle ze nam wyjdzie te 539zł na osobe 🙂

• Mamusie
Dokladnie Natalia trzeba swojego dopilnowac 🙂)

Moje zasnely wczoraj chwile po 20.. i mlodsza wstala o 4 30 dopiero 🙂 Starsza o 6 🙂) i tak sobie do 8 w lozeczku lezalysmy 🙂
Teraz Tatianka sie juz kreci slysze, a Nadia oglada Misia Yogiego 🙂 Mam nadzieje, ze przetrwamy ten dzien bez ofiar 🙂

• Mamusie
witam 🙂
u nas noc jak co noc 😉 pobudka o 23.30 potem o 3.30 i 6.30.... fajnie jeszcze by było gdyby w tych przerwach można było kimnąć ciągiem ze dwie godziny... a tak karmienie, bekanie i przewijanie to jakaś godzina, a potem jeszcze poznawanie otoczenia (ile można taką małą sypialnię ogarniać 😜 😉 ) hehe... teraz też maluch już godzinkę maluch śpi i ja chyba kimnę trochę z nim 🙂
miłego dnia mamuśki 😉

• Mamusie
Witam 🙂
dobrze ze to tylko szwy 🙂
u mnie noc jakas tragiczna mala wyla nie samowicie az sie zanosila do 00:30 ostro ja cos bolalo myslelismy ze to gardelko zrobilismy kompresy ale mi sie wydaje ze to jednak byl brzuszek 😞 i jak zasnela to o 4:50 obudzila sie na mleczko pozniej po 7 i teraz sobie spi ale cos tam jeczy sobie.
Biedna juz wczoraj to plakalam razem z nia az zachrypla delikatnie 😞

• Mamusie
witam się ledwo przytomna...

mieliśmy pierwszą zarwaną noc... małą bolał brzuszek, całą noc się zwijała i stękała a na dodatek to moja wina, mam straszne wyrzuty sumienia bo coś mnie podkusiło i zjadłam wczoraj kilka widelców surówki z kiszonej kapusty ☺️ no nie mogłam się oprzeć a poza tym jakoś wczoraj też nie dostała ani razu kropelek BioGaia i to wszystko się dziś w nocy na małej odbiło 😞
co ze mnie za okropna matka....

na szczęście poranek już w miarę ok jest, zobaczymy jak dalej będzie

• Mamusie
Witam się ja. U nas noc nienajlepsza. Mały płakał od 21 do 1 w nocy, potem zasnął i obudził się o 3, następnie o 5.30 i zasnał dopiero o 6.3- gdzie ja musiałam juz powoli wstawać, żeby starszego ogarnąć do przedszkola- kiedy to się skończy i Tymuś będzie przesypiał całe noce?

• Mamusie
pati1984 napisał(a):
witam się ledwo przytomna...

mieliśmy pierwszą zarwaną noc... małą bolał brzuszek, całą noc się zwijała i stękała a na dodatek to moja wina, mam straszne wyrzuty sumienia bo coś mnie podkusiło i zjadłam wczoraj kilka widelców surówki z kiszonej kapusty ☺️ no nie mogłam się oprzeć a poza tym jakoś wczoraj też nie dostała ani razu kropelek BioGaia i to wszystko się dziś w nocy na małej odbiło 😞
co ze mnie za okropna matka....

niekoniecznie. ja we wtorek zjadłam kapuśniaku trochę i małemu nic nie było...

• Mamusie
u nas noc jak co noc. jemy 2 razy po 10 min i zasypiamy od razu 🙂
wczoraj koleżanki z pracy przyszły w koncu.Mały dostał krzesełko do karmienia 🙂 i poleciało do piwnicy od razu, za 5 miesięcy sie po niego pójdzie.
czy któraś dostała już macierzyńskie. ja wczoraj się zdziwiłam bo normialnie miałam kase na koncie od pracodawcy. chyba to on bedzie sie rozliczał z zusem ( z chorobowym tez tak miałam) ucieszyłam się bo z tymi wypłatami zusu to porażka jakaś. po 1szym porodzie to czekałam i czekałam dopiero po 1,5 miecha miałam.

• Mamusie
edith napisał(a):
u nas noc jak co noc. jemy 2 razy po 10 min i zasypiamy od razu 🙂
wczoraj koleżanki z pracy przyszły w koncu.Mały dostał krzesełko do karmienia 🙂 i poleciało do piwnicy od razu, za 5 miesięcy sie po niego pójdzie.
czy któraś dostała już macierzyńskie. ja wczoraj się zdziwiłam bo normialnie miałam kase na koncie od pracodawcy. chyba to on bedzie sie rozliczał z zusem ( z chorobowym tez tak miałam) ucieszyłam się bo z tymi wypłatami zusu to porażka jakaś. po 1szym porodzie to czekałam i czekałam dopiero po 1,5 miecha miałam.

tak, pracodawca przesyła nadal pieniądze w sytuacji gdy zatrudnia chyba powyżej 10 osób, Zus wysyła tylko w przypadku małych firm, wtedy robi to za pracodawcę

• Mamusie
Witam mamuśki.
Emilia to na pewno szwy , one się rozpuszczają i wypadają też jednego miałam .
Moja mała w nocy super mleczko ,łóżeczko i tak dwa razy nawet obyło się bez smoka 🙂
Teraz nakarmiona śpi w leżaczku koło mnie . Tak sie mala nauczyla , ze trzeba ja sadzac w lezaczek i stawiac wysoko zeby widziala co sie dzieje.Taka sie towarzyska zrobila. 😁
Niestety znowu mamy dzien pod tytulam - ulewanie , ale musimy to jakos przetrwac 🥴

Pytanie do dziewczyn ktore wczoraj dostaly wypłaty - czy dostałyscie cala kwote jaka Wam przysługuje ?
Bo ja dostałam jakies marne grosze i sie zastanawiam o co kaman 😠
Czy dostane wyrownanie czy nie , z tego co wiem to mi macierzynski płaci pracodawca bo to duza firma . Ale cos im nie wyszło bo ,az 500 zł mniej dostałam 😮

• Mamusie
mixidixiaga napisał(a):
Witam mamuśki.

Pytanie do dziewczyn ktore wczoraj dostaly wypłaty - czy dostałyscie cala kwote jaka Wam przysługuje ?
Bo ja dostałam jakies marne grosze i sie zastanawiam o co kaman 😠
Czy dostane wyrownanie czy nie , z tego co wiem to mi macierzynski płaci pracodawca bo to duza firma . Ale cos im nie wyszło bo ,az 500 zł mniej dostałam 😮

mnie ciężko powiedzieć bo urodziłam 20-go września i do 19-go miałam jeszczechorobowe a macierzyński 11 dni, zobaczymy jak bede miala pełny m-c,
ja dostałam dwa przelewy od pracodawcy widocznie 1 to bedzie to chorobowe, ten wiekszy a ta mniejsza kwota to macierzyński, w sumie musiałabym sprawdzić jaka wychodzi "dniówka" z jednego i drugiego i czy jest jakaś róznica

• Mamusie
Dzień dobry... u nas noc nie najgorsza... mały poszedł spać o 21 i obudził się o 1 później pobudka o 3.30 i o 6.30... ale nasze karmienie trwa około 40min więc nie odczuwam tak bardzo tych przerw ;/ próbowałam już wszystkiego... smoka, butle z odciągniętym mlekiem i niestety za każdym razem jest pisk... więc chyba tak już musi być.
od 6.30 mały rozrabia i teraz widzę że próbuje zasnąć ale coś nie może i się strasznie denerwuje... szuka cyca a ja mu na sile wepchałam smoka i co chwile go wypluwa a ja mu daje spowrotem. 😁
muszę go nauczyć trochę na smoka bo moje sutki są takie wymamlane że szok...

• Mamusie
hej hej 🙂 dopiero mam czas zeby do Was zagladnac, nocka minela nam okej mala zasnela o 20 po jedzonku obudzilam ja o 23 zeby ja nakrmic a ona takiego spiocha zalapala ze nie chciala mleka i spala tak do 2;30 po czym znow pobudka o 6;30 i 8;30 i tak sobie spi teraz, 🙂
dzisiaj pogoda niezbyt fajna, moze sie rozpogodzi jeszcze zebysmy mogly gdzies wyjsc po ocipieje w tym domu sama 😁'jeszcze tylko jutro i w nocy przyjedzie tatus i dostanie coreczke na 2 dni 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Łączę się w bólu z tymi co miały zarwaną nockę :/ Dziś było strasznie, budził się co 2 godziny, pił po pół godziny, na dodatek ta pozycja spod pachy jest mi taka niewygodna, szczególnie w nocy 😞 Na leżąco się nie da przystawić bo ryk. A nad ranem dał popis - widzę, ze głodny, przystawiam a ten się drze zamiast ssać 😁 Wczoraj miał fazę, że mu lewy cyc pasował, dziś prawy mu się podoba, a dostał rano lewy... Normalny wariat 😁
Pytanie serio, może niepoważne, ale ja serio mam mało pokarmu i nie ogarniam tego karmienia - skąd wiecie, w której piersi jest więcej pokarmu? I czy jest jakaś metoda, żeby mleko miały łatwiejszy wypływ? Ja rzadko mam nabrzmiałe piersi - ssak je zdąży wypić zanim się dobrze napełnią 😞
Teraz po walce od 6.30 wreszcie twardo śpi 🙂 Chyba idę się kimnąć z nim 🙂