Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja mialam salatke, risotto na cieplo , kielbasy, chlebek , galart i szynki na platerach 😁
Standardowo.

Ja jak wyszlam o 12, to wlasnie przyszlysmy do domku. Wieczormy spacerek 30 min zaliczony 🙂

Kontrola podwozia zaliczona, nasamialismy sie dzisiaj z ginem, ze hoho 🙂)

Ale mi smutno, kumpelka dzis zakomunikowala, ze nasza wspolna kolezanka sie dowiedziala ze maluch albo nie przezyje porodu, albo bedzie bardzo mocno uszkodzony 😞( I dowiedziala sie o tym dosc pozno, ze nie bylo mozliwosci ewentualnej terminacji ciazy 😞(Masakra.. a w domu maluszek 1, 5 roku 😞

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej Laseczki,
u mnie ok małego coś brzuszek pobolewał a teraz usypia na rękach babci 🙂 W niedziele przeprowadzamy się do siebie po 3 miesiącach bycia u moich rodziców 🤪
poza tym mały ma chyba jeszcze żółtaczke po ostatniej wizycie u lekarki dała nam skierowanie na prześwietlenie USG jamy brzusznej mam nadzieje że juz nie będą mu pobierać krwi a jak zechcą to na to nie pozwolę! już się nacierpiał ostatnio jak mu krew pobierali 😞

Natalia Dla Majeczki życzę dużo zdrówka!!! Dla Ciebie cierliwości i wiary że się uda nie wolno się załamywać. Ja mam chorą siostrzenicę na zespół charge to taki niespotykana choroba...urodziła się z porażeniem mięsnia twarzowego, nie potrafila sama połykać i była karmiona przez sąde do 3 roku życia, serduszko też nie na tej stronie co trzeba nie słyszy dobrze i nie dowidzi ale najważniejsze jest to że teraz sama je !! stał się jakiś cud i juz nie je przez sąde więc też dużo z nią przeszła moja siostra no i cała nasza rodzina i wiem jak dużo siły trzeba mieć w sobie. Trzymajcie sie cieplutko :*

• Mamusie
o matko!! straszna wiadomość... 🤔 rany, tak współczuję dziewczynie...

my chyba dziś bez kąpieli, mały będzie miał dzień dziecka... ale po awanturze dopiero niedawno zasnął (a cały dzień praktycznie nie spał, może ze 30min na spacerze) i pewnie obudzi się dopiero koło 23, więc bez sensu go jeszcze kąpielą katować o tej porze... a awantura była o jedzenie... znowu w cyckach pusto 😞 😞 😞 zmartwiłam się nie na żarty, ale wierze, że produkcja wróci do normy, bo czuję, że coś tam napływa... jest stymulacja (jak nie ssak to laktator), piję baaaardzo dużo wody, wypiłam też jakąś herbe na laktacje i potraktowalam piersi ciepłą wodą... musi wrócić i już!!

Isa jak kupa?

Marylu jak obolała pierś? przeszło?

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Ja mialam salatke, risotto na cieplo , kielbasy, chlebek , galart i szynki na platerach 😁
Standardowo.

Ja jak wyszlam o 12, to wlasnie przyszlysmy do domku. Wieczormy spacerek 30 min zaliczony 🙂

Kontrola podwozia zaliczona, nasamialismy sie dzisiaj z ginem, ze hoho 🙂)

Ale mi smutno, kumpelka dzis zakomunikowala, ze nasza wspolna kolezanka sie dowiedziala ze maluch albo nie przezyje porodu, albo bedzie bardzo mocno uszkodzony 😞( I dowiedziala sie o tym dosc pozno, ze nie bylo mozliwosci ewentualnej terminacji ciazy 😞(Masakra.. a w domu maluszek 1, 5 roku 😞

masakra z tym dzieciaczkiem

• Mamusie
wanilka86 napisał(a):
Hej Laseczki,
u mnie ok małego coś brzuszek pobolewał a teraz usypia na rękach babci 🙂 W niedziele przeprowadzamy się do siebie po 3 miesiącach bycia u moich rodziców 🤪
poza tym mały ma chyba jeszcze żółtaczke po ostatniej wizycie u lekarki dała nam skierowanie na prześwietlenie USG jamy brzusznej mam nadzieje że juz nie będą mu pobierać krwi a jak zechcą to na to nie pozwolę! już się nacierpiał ostatnio jak mu krew pobierali 😞

Natalia Dla Majeczki życzę dużo zdrówka!!! Dla Ciebie cierliwości i wiary że się uda nie wolno się załamywać. Ja mam chorą siostrzenicę na zespół charge to taki niespotykana choroba...urodziła się z porażeniem mięsnia twarzowego, nie potrafila sama połykać i była karmiona przez sąde do 3 roku życia, serduszko też nie na tej stronie co trzeba nie słyszy dobrze i nie dowidzi ale najważniejsze jest to że teraz sama je !! stał się jakiś cud i juz nie je przez sąde więc też dużo z nią przeszła moja siostra no i cała nasza rodzina i wiem jak dużo siły trzeba mieć w sobie. Trzymajcie sie cieplutko :*

My tez za chwile bedziemy sie wyprowadzac od mamy ale mam jeszcze pare spraw do pozalatwiania...wiec jeszcze trzeba tu siedziec...no czasami sily bardzo malo mamy w sobie 😞

• Mamusie
witam wieczorkiem.
oglądam sobie rodzinkę.pl.
dziś znowu spacerowaliśmy dość długo.
chciałam kupić czapkę jakaś kremową do kombinezonu na chrzciny, ale tylko jedna w cocodrillo mi się podobała ale (69 zł z szaliczkiem to nie dam 🤢

jestem wyspowiadana i grzeczna 😁 mam stresa przed chrzcinami ale sama nie wiem czemu 🥴
przyszła mi sukienka ( ta z river island za 79 zł) POLECAM! trochę krótka ale założe kryjące rajstopy i będzie matka wystrojona jak ta lala 😁 😁 😁

natalia trzymaj się i nie daj się. Będzie dobrze z Mają 😉

• Mamusie
Takie smutne wiadomości 😞 przykre to ze takie malenstwa tak muszą cierpieć.

Initram bolało mnie pół cycka teraz boli ćwierć więc jest lepiej. Ale też mam problem z mleczkiem. Od wczoraj i nie wiem już co robić bo picie i ssanie nie pomaga. Jeden cycek pusty a drugi jakieś minimalne ilości produokuje:s wiem ze to przez stres. Czekam aż powód stresu wyjedzie i mam nadzieje ze wszystko wróci do normy 😉
Edith na pewno chrzfinu sie udadzą 🙂 super ze sukienka pasuje. Mi tez sie bardzo podobała 🙂

• Mamusie
Hej dziewczynki 🙂
Nie chce was martwić ale jeżeli chodzi o pokarm to ja tak właśnie miałam z jednej piersi nic nie leciało, a z drugiej minimalnie. Po kilkunastu próbach pobudzania herbatkami, laktatorem itp. nic nie pomagało i mały jest teraz na MM.
Któraś z was pisała,że szuka czapki na zimę, bardzo ładne sprzedaje danmari-art na allegro, ręcznie robione, mam jedną od niej dla Kubusia, naprawdę śliczna 🙂
Miłego dzionka!

• Mamusie
Hej dziewczyny.
Ja właśnie wstałam mała też ale jeszcze włączyłam jej karuzelke w łózeczku i gada do niej i się zaciesza więc mam jeszcze chwike ,żeby do Was zajrzeć.
Nocka spokojna jedna pobudka o 4 no i teraz by się przydało dać cyca ,ale jest na razie zajęta więc poczekam.
Edith wrzuć zdjęcie jak sukienka wygląda na tobie ,bo bardzo bym chciała ją zamówić ,ale nie wiem jak będzie się prezentowała na sylwetce. Bo ja mam cyce wielkie jak arbuzy 🤪 🤪 mimo,że flaczkowate 😜 😜
Ja poluje właśnie na króciutką ,bo bym jeszcze wesele w grudniu w niej obskoczyła ,a na chrzciny to tak jak napisałaś ciemne rajstopy i jest git.

Mam jeszcze pytanko bo mojej małej schodzi skórka z głowy ,czy może to być ciemieniucha bo myślałam ,że to bardziej taka skorupka na główce ,a Wiki się to normalnie łuszczy.
I jak się tego pozbyc ?
Uciekam bo już mnie nawołuje 😁 😁

• Mamusie
Witam się i znikam...
wczoraj byliśmy pierwszy raz w gościach z Szymkiem i jestem dumna z syna... spał cały czas, obudził się to dałam cyca i śmiał się całą buźką 😁 rodzinka była w szoku że mały taki kontaktowy i się nie wstydzi... a mała kuzynka Szymusia cały czas płakała... aż współczuje kuzynce, ale to samo przechodziłam więc wcale mnie ten krzyk nie zrażał, a mój mały spał jakby nic nie słyszał 🙂
pomiędzy moim a ich dzieckiem jest miesiąc różnicy... ale widać ogromną różnicę albo mój Szymuś będzie dużym chłopem albo mi się tylko tak wydaje 😁
po całym dniu wykąpaliśmy małego i odrazu poszedł spać... a w nocy 4 pobudki i spał do 9 rano... więc nie mam co narzekać.

teraz uciekam szykować jedzonko... bo w poniedziałek mój mąż ma urodziny ale robimy dzisiaj przyjęcie dla znajomych a jutro dla rodziny więc trzeba coś urządzić w kuchni... dobrze że Szymek jest spokojny i zabawia się sam ze sobą w leżaczku 😁

a co do kupy Szymusia, to zrobił raz (bardzo małą) i dzisiaj znowu mija 2 dzień bez kupy... ale nie widać żeby mu coś tam przeszkadzało więc czekam cierpliwie aż sam wydusi bez mojej pomocy.

miłego weekendu mamuśki! 🙂

• Mamusie
dzien dobry 😉
ale u nas dzis ponuro od rana... na spacer raczej nie pojdziemy... doszlam do wniosku, ze Tymek potrzebuje cieplejszej czapki, bo z ta nasza to juz nawet nie wypada chodzic... wyprałam dwie czapy po moich dziewczynach, ale jeszcze duuuzo za duze sa 🥴 a dziecie wlasnie zasypia mi na reku 🙂

mixi
ja bede kupowac tiny love... maly dostal troche kasy, wiec kupie lepsiejsza, tylko nie moge sie zdecydowac, bo wszystkie mi sie podobaja 😉 ewentualnie do zastanowienia jeszcze fisher price

mojemu M najbardziej ta sie podoba http://allegro.pl/tiny-love-interaktywna-mata-gigant-150x100-gratis-i2771909224.html 😉

• Mamusie
Witam 🙂 a my sie meldujemy od moich rodzicow - zjechalysmy do nich znow na tydzien 🙂

Mixi Ula ma taka mate:
http://szczecin.olx.pl/mata-edukacyjna-tiny-love-zoo-iid-115705710

ale tak srednio ja jeszcze ona interesuje. popatrzy sobie chwilke na wiszace zwierzatka, poslucha muzyczki i pooglada swiecace sie kwiatki i juz marudzi... wydaje mi sie, ze jest jeszcze troche za mala...

• Mamusie
Ja jednak kupię tą używaną bo nowa ok.300 zł ,a tyle to nie dam za zabawkę. 😲
Zależało mi na tym ,żeby była duża rozmiarowa bo jak mała zacznie się przekręcać to żeby na podłodze nie wylądowała. 😁
Wątrubka wylądowała w koszu . 🤢
Moja mała kocha swoją karuzele w łóżeczku mogłaby w nim leżeć cały dzień i się w nią wpatrywć. 😁 😁

• Mamusie
Witam 🙂

A ja cały dzień zakupy i sprzątanie i dopiero usiadłam...
Z mojej Oli to jakiś nocny marek się robi jak już zaśnie to śpi ładnie do rana ale żeby zasnęła to 4 godziny trzeba z nią wieczorem walczyć 😞 wczoraj to już wymiękłam i na końcu się popłakałam oddałam ją M i poszłam spać 🤨 poza tym prawa ręka mi wysiadła od noszenia jej 😞

Dzisiaj byliśmy u księdza bo jednak zdecydowaliśmy się chrzcić małą teraz i ustaliliśmy termin na 8 grudnia i już mam stresa 🥴 Ale nam się udało bo na szczęście nie było dzisiaj naszego proboszcza za którym nie koniecznie przepadam...

Też się zastanawiam dziewczyny nad kupnem tej maty ale nie wiem czy Ola nie jest jeszcze na nią za mała, bo ją interesuje najbardziej jak ktoś przy niej siedzi i z nią rozmawia a zabawkami wkoło tak średnio się interesuje, chociaż ma taką grającą karuzelę to potrafi ją ona na trochę zająć ale też jak ktoś przy niej jest bo tak od razu płacze, a tak właśnie myślę czy może tą matą by się zajęła trochę sama, żebym ja coś mogła w tym czasie porobić 😜

Miłego wieczorku mamusie 🙂

• Mamusie
Dobry wieczór. Oglądam ze Starszym Garfielda 🙂 a tatuś poszedł do pracy.
Moja Mała lubi matę. Najbardziej swojego misia do ciągnięcia za sznureczki. zaczyna interesować się też innymi zawieszkami, ale najbardziej podoba jej się misio 😁 potrafi godzinę do niego gadać.
myślę że takie maty jak "rain forest" bardzo kolorowe zainteresują dziecko. Bo my mamy taką mało atrakcyjną, w pastelowym różu. O taką: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-canpol-kroliczek-2-263-i2781055146.html No ale tą Starszy dostał w prezencie, więc nie kupowaliśmy innej.
Coś Wam podpowiem - jak będziecie kupować matę to zwróćcie uwagę na to co na niej jest. Bo ten nasz króliczek ma w nosku piszczałkę a w "śliniaczku" pozytywkę. Nie jest to zbyt wygodne dla dziecka, które ma leżeć na tym 🤢 ja wycięłam te elementy.