Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dziewczyny, dzięki 🙂 Dam znać, co jutro powie mi chirurg.
No i będę próbować z innymi mlekami. Na szczęście mam "czynnego" jednego cycka, więc Natalka dzisiaj cały dzień była na tej jednej piersi. W nocy jednak dostanie butelkę, bo wyssała mi cycka do sucha 😉

Kasiu, wszystkiego najlepszego dla Oli z okazji 2 miesięcy 🙂

Ja mojej na macie jeszcze nie kładłam, ale w końcu zaczyna żywiołowo reagować na karuzelę - piszczy, macha nóżkami i śmieje się, gdy włączę dźwięk, obroty i jeszcze projektor 😁 Do tej pory to robiła tylko wielkie oczy i wlepiała wzrok w ruszające się zwierzątka 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej
pozbyłam się niewygodnych gości a w zamian dziś rano przyjechał moj Tata. Jestem wredna i mam nadzieję że powkurza trochę mojego M 😉 😜
My mamy matę tinylove mały często na niej leży ale jakoś specjalnie nie jest zainteresowany tym co na niej się znajduje.
i zdjęcie dla ciotek :

Deira jakiś enfamil jest dla dzieci nie tolerujących laktozy. U mojego siostrzenca mlodszego jest podejrzenie skazy i dwa razy dziennie wlasnie to mleko moja sis musi podawać małemu. no i nutramigen... Co do Twojej sytuacji to trzymam kciuki żeby wszystko się wygoiło! oby jak najszybciej!

• Mamusie
Dziewczyny ja nie moge z mojej córy jest tak pocieszna że nie wiem 😁 😁 z pół godzinki temu zaczela plakac oczywiscie jak sie przebudzila wzielam ja na rece usiadlam przy M a ta do niego w rechot on nic nie mowil i tylko sie na nią patrzyl a Mała sie smiała jak nie wiem 😁 głupolek mój słodki 🙂 życze milej nocki 🙂

Dobranoc laseczki 🙂

• Mamusie
Dobry dień 😁
Nasza nocka... ehhhh Starszy obudził się o 3:30 i wołał o jedzenie 😮 godzine później jak już zdąrzyłam zasnąć obudziła sie Mała na cyca. Potem znów Starszy nudził że go brzuszek boli.... a potem przyszło rano i M z pracy 🤢 🤢 🤢
Marylu ale silny i przystojny Krzysio 😁 😁 😁

• Mamusie
Dzien dobry u Nas noc standardowo o 5 pobudka i teraz Majka pogadala posmiala sie i spi 🙂

a to zdjecie dla ciotek 🙂 tak się siłuje z jęzorem :P
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/577/dsc02609s.jpg/][IMG]http://img577.imageshack.us/img577/3226/dsc02609s.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
witam,
my po dwóch dniach imprezowania 😁 wczoraj wieczorem udało nam się wyskoczyć ze znajomymi do kina... musiałam mężowi jakiś prezent zrobić bo dzisiaj ma urodziny... 😉
no i przed filmem lecą zawsze jakieś reklamy innych filmów i stwierdziłam że musimy pooglądać film "baby blues" zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=MlyHKoUoKRQ

no i od soboty miałam mega nerwice, mój mąż przywiózł swoją małą siostrę która mi męczyła dziecko ;/ rozumiem że chciała się nim nacieszyć ale jak Szymek chciał spać to ona mu nie pozwalała tylko wybudzała ;/ aż się z nią pokłóciłam i wczoraj powiedziała teściowej że nie dawałam jej się pobawić z małym i teściowa ma do mnie problem... nie dość że ona Szymka męczyła to doszli jeszcze znajomi, teściowa, moi rodzice, rodzeństwo i wczoraj jak wróciliśmy z kina mały się obudził i nie chciał zasnąć ;/ a jak zasnął to budził się nawet co 30min 😞 i dzisiaj cały czas chce na ręce... normalnie wkurzona jestem na maxa!! 😠

agn mój synek też miał bakterie E.coli jak się urodził i zwalczyliśmy to będąc jeszcze w szpitalu antybiotykami. a z tymi woreczkami to też miałam niezłe akcje... zawsze zamiast nasiusiać to cały buł okupany 😁
deira Ty to masz przeżycia ;/ trzymam kciuki żeby wszystko się ustabilizowało!
Doti my mamy tą matę z tą żyrafą żółtą... bardzo fajna i jestem z niej zadowolona tylko nie wiem jak Szymek bo jak go kładę to tylko chwilę poobserwuje i koniec woli oglądać cienie w nocy...
marylu jaki ładniutki Twój synuś! 🙂
natalia widać że Maja to bardzo silna dziewczynka... 🙂

wasze dzieciaczki też są bardziej zainteresowane cieniami na ścianie niż zabawkami? od urodzenia Szymek cały czas zagląda na ściany i jak zobaczy cień to wtedy jest tym mega zainteresowany...

• Mamusie
dzień dobry 🙂

u nas w nocy był problem z kupą... mały się strasznie prężył mniej więcej od 2... po 6 posadziłam go na leżaczek, włączyłam wibrejszyn i za 5 minut kupa była... mała, ale jara!! śmierdziuch przeokropny 😜 😉 hehe... później dziecko zjadło, pośmiało się trochę i już 1,5h śpi 🙂

Deira powodzenia u lekarza!! oby wreszcie się ten koszmar skończył 🤨

Marylu do zjedzenia Twój Krzyś...
Natalia po Majeczce w ogóle nie widać, że tyle przeszła dzieciaczyna, silna dziewucha 😉
Isa mój uwielbia ściany same w sobie 😉 półki z książkami, generalnie wszystko dookoła... od kilku dni wzrosło zainteresowanie zabawkami, a jeszcze jak mu się nimi rusza przed oczami to jest prze szczęśliwy... albo zasypia 😜, dlatego zamówiłam właśnie karuzelę do łóżeczka i podejmujemy próby odkładania go tam 🙂 i matę też zamówiłam, bo już coraz częściej z brzucha na plecach ląduje (tak bardzo nie lubi leżeć na brzuchu, że kombinuje jak może, żeby tylko pozycję zmienić 😉 )

aaaa..... i już łapie i trzyma lekkie "zabawki", a nawet pcha je do buzi 😉

• Mamusie
Jeeej jakie te nasze dzieciaczki coraz fajniejsze się robią!! U nas za tydzień minął 3 miesiące!! No i przy okazji za tydzień szczepienie...
Laurka sobie śpi koło mnie na łóżku, a Mat pomaga babci wrzucać drewno do piwnicy 🙂 Za godzinkę on też pójdzie do spania.
A ja muszę zadzwonić do gina innego umówić się na termin żeby jakąś antykoncepcję zastosować bo jak Laura tyle śpi to zabezpieczenie naturalne może być wadliwe... mama polecała mi spiralę ale sama nie wiem :/ nie stać mnie na to chyba 🤢 choć jak przeliczyłam to spirala stosowana 5 lat kosztuje mniej niż tabletki.... ale co jeśli nie będę jej mogła nosić? co jeśli wyjdzie jakieś uczulenie? 1000zł pójdzie do kosza 🤢

Tusia gratulacje 😁
Moja się nie dała uregulować do końca ale je co 2,5-3 godziny, czasem co 4 nawet 🙂

A ja zdecydowałam się trochę dorobić na inwentaryzacjach i takiej pracy dorywczej. Pytałam M o zdanie na ten temat to stwierdził że mam siedzieć w domu 😮 ale ja się nie dam. W tygodniu pojadę sobie do agencji pracy tymczasowej i złożę CV. Może coś się znajdzie tak żebym mogła dzieci w nocy z tatusiem zostawić i trochę dorobić. koleżanka mówiła że płacą nawet 10zł za godzinę, więc za nockę wychodzi 80zł. Jakbym miała 10 nocek w miesiącu to już jest dodatkowe 800zł 😁

• Mamusie
Wiecie co wczoraj Wam pokazywałam tą matę edukacujną co chciałam zamówić Wiki i ktoś mi ją ćwiknął z przed nosa 😠
Ale byłam wściekła bo strasznie ich jest mało ,a nowa ok.300 zł.
Teraz poluję na następną może się uda .
Moja panna to dopiero od niedawna się śmieje i podnosi główkę , zabawek narazie nie trzyma ,ale muszę zacząć częściej jej wkładać do rączki to może załapie.
Super te nasze pociechy .
Niedawno były w brzuszkach ,a tu teraz takie postępy robią.
Ostatnio oglądałam zdjęcia mojego brzuszka ,tak mnie wzieło na wspomnienia 😁 😁
A co do marketów to ja z małą chodzę bo bym zwariowała jak bym nie poszła ,zwłaszcza po wypłacie 😜

• Mamusie
Hej.
A mi się nie udało Borysa ustabilizować chociaż nie je już co godzinę ale czasem wytrzymuje tylko 2. Jak jest głodny to tak się drze, że aż tchu mu brakuje więc nie chcę go męczyć. A i od kilku dni ryczy jak chce mu się spać. Zamiast zasnąć to on wyje jakby go ktoś ze skóry obdzierał. Masakra.

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
właśnie buszuje po necie bo się zastanawiam nad zakupem łózeczka turystycznego... my sporo wyjeżdżamy bo rodzina w dużej mierze nie ze szczecina więc by się przydało. na a poza tym mamy mieszkanie dwupoziomowe i na dole też czasem by się takie łózeczko-kojec przydało 😉 ma ktoś może coś takiego i mógłby coś polecić??

Marylu śliczny ten Twój Krzysiu. Buziaczki od cioci dla Niego 🙂

• Mamusie
buffy85 napisał(a):
Dzień dobry 🙂
właśnie buszuje po necie bo się zastanawiam nad zakupem łózeczka turystycznego... my sporo wyjeżdżamy bo rodzina w dużej mierze nie ze szczecina więc by się przydało. na a poza tym mamy mieszkanie dwupoziomowe i na dole też czasem by się takie łózeczko-kojec przydało 😉 ma ktoś może coś takiego i mógłby coś polecić??

Marylu śliczny ten Twój Krzysiu. Buziaczki od cioci dla Niego 🙂

ja mam turystyczne. - http://allegro.pl/kojec-lozeczko-turystyczne-2poziomy-3modele-i2798224962.html mam to na głównym zdjęciu. dodatkowo moskitiera gdybym latem np chciała wystawić łóżeczko na ogródek na działce. szukałam takiego 2 poziomowego i jak dla mnie sprawuje się super! 🙂

• Mamusie
mixi a ile chcesz przeznaczyc na mate? ja na smyk.com znalazlam duzo taniej niz na allegro ta, ktora mnie interesowala, wiec moze cos tam znajdziesz albo na innych stronach... szkoda tamtej 🥴 bo była w przyzwoitej cenie i wyglądała jak nowa...

buffy... mnie też interesowały łóżeczka turystyczne i zastanawiałam się nad tym http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-kinderkraft-125-x-65-i2783750922.html tylko widziałam je wtedy z moskitierą, przewijakiem itd.

• Mamusie
inirtam napisał(a):
dzień dobry 🙂

Natalia po Majeczce w ogóle nie widać, że tyle przeszła dzieciaczyna, silna dziewucha 😉

ona niestety dopiero przejdzie to najgorsze...operacje na serduszko,ten rozszczep...masakra nie wyobrazam sobie tego 😞 ale daje mi sile do zycia usmiechami gadauleniem ze chce mi sie zyc dlA Niej 🙂

• Mamusie
Doti napisał(a):
Jeeej jakie te nasze dzieciaczki coraz fajniejsze się robią!! U nas za tydzień minął 3 miesiące!! No i przy okazji za tydzień szczepienie...
Laurka sobie śpi koło mnie na łóżku, a Mat pomaga babci wrzucać drewno do piwnicy 🙂 Za godzinkę on też pójdzie do spania.
A ja muszę zadzwonić do gina innego umówić się na termin żeby jakąś antykoncepcję zastosować bo jak Laura tyle śpi to zabezpieczenie naturalne może być wadliwe... mama polecała mi spiralę ale sama nie wiem :/ nie stać mnie na to chyba 🤢 choć jak przeliczyłam to spirala stosowana 5 lat kosztuje mniej niż tabletki.... ale co jeśli nie będę jej mogła nosić? co jeśli wyjdzie jakieś uczulenie? 1000zł pójdzie do kosza 🤢

Tusia gratulacje 😁
Moja się nie dała uregulować do końca ale je co 2,5-3 godziny, czasem co 4 nawet 🙂

A ja zdecydowałam się trochę dorobić na inwentaryzacjach i takiej pracy dorywczej. Pytałam M o zdanie na ten temat to stwierdził że mam siedzieć w domu 😮 ale ja się nie dam. W tygodniu pojadę sobie do agencji pracy tymczasowej i złożę CV. Może coś się znajdzie tak żebym mogła dzieci w nocy z tatusiem zostawić i trochę dorobić. koleżanka mówiła że płacą nawet 10zł za godzinę, więc za nockę wychodzi 80zł. Jakbym miała 10 nocek w miesiącu to już jest dodatkowe 800zł 😁

u Was 1000zl??? 🤪 🤪 🤪 ja tylko za spirale bede placila 100zł a z ałozenie jest na nfz

• Mamusie
Buffy ja mam takie łóżeczko. Jest trochę problematyczne z rozkładaniem i składaniem boków bo nie zawsze chcą blokady zaskoczyć. Poza tym jeśli zamierzasz kupić to wybierz takie z podwieszanym spodem (z regulacją wysokości materaca) bo maluszka ciężko się wsadza na najniższy poziom.
Natalko ja miałam na myśli spiralę hormonalną "Mirena". Miedziane (mechaniczne) widziałam w aptece internetowej już za 50zł ale one lubią uczulać i wrastać. Sama wkładka kosztuje 600-700 zł... a założenie nie wiem ile dokładnie.

• Mamusie
Ja ostatnio u rodziców chciałam to łózeczko dla Starszego rozłożyć jak zostawaliśmy na noc i okazało się że zapleśniało całe 🤢 mamuśka mi je musiała wyszorować dokładnie przed następnym przyjazdem.
Poza tym moim zdaniem jak się jedzie raz na jakiś czas gdzieś na 1-2 noce to w zupełności wystarczy dziecku wózek - oczywiście dopóki się mieści w gondoli 😁
Poza tym przy dwójce dzieci to już bardziej skomplikowane hihihi

• Mamusie
Cześć dziewczyny:-)

Deira dziękuję w imieniu Oli za życzenia 🙂 i powodzenia u lekarza napisz co i jak 🙂

Słodkie te nasze dzieciaczki się porobiły. A wszystkie takie bystrzachy że hoho po mamusiach oczywiście 😜 Widać ze rosną 🙂

A ja za chwilę jadę na kontrolę bioderek a akurat mała za chwilę będzie się budzić na jedzenie i nie wiem jak to ogarnąć a spóźnić się nie mogę bo już ostatnio się spóźniłam bo karmiłam Olę to tak mnie opierdzielił że szok. Jak tak to wszyscy każą karmić na żądanie a tak to się wydzierają...

Ja powoli zaczynam przechodzić tylko na butelkę. Pokarmu widzę że mam coraz mniej. Mała ciągnie cycka tylko przez 5 minut jak najmocniej leci później już się nie męczy bo wie że dostanie butlę i już na nią czeka a ja jak jestem sama w domu to tylko latam z cyckami na wieszku i robię szybko butelkę a Ola się wkurza i płacze a myślę że takie jedzenie w stresie i dla niej i dla mnie nie jest dobre. I postanowiłam że będę ją karmić piersią rano bo wtedy mi dużo pokarmu nachodzi i później w ciągu dnia jak mi najdzie konkretnie to też a tak to sama butelka i w ten sposób pewnie całkiem pozbędę się pokarmu 😞 strasznie mi tego żal i cały czas się zastanawiam co jest ze mną nie tak że ni mam tyle pokarmu ile by mała potrzebowała 😞 tak mi w szpitalu nawkręcali że butelka to największe zło że mam moralnego kaca 😞 ale też widzę jak Ola się męczy tak trochę na cycku trochę na butli i wiecznie nie ma wyregulowanych tych karmień... No cóż pewnie nie wszystkim jest dane karmienie piersią mimo szczerych chęci. Może to że miałam cesarkę też miało na to jakiś wpływ już sama nie wiem od czego to zależy...

• Mamusie
Kasiu moim zdaniem w karmieniu najważniejsza jest miłość Mamy i spokój. Twoje zdenerwowanie udziela się dziecku. A przecież wcale nie będziesz złą mamą tylko dlatego że nie będziesz karmiła piersią. Pewnie, że każdy powie, że mleko mamy jest najlepsze dla dziecka. Ale jeśli tego mleka brak, to dobra, kochająca mama nie będzie dziecka głodziła tylko dlatego że ona chce karmić piersią. Nie ma to nie ma i trzeba podać MM. Ważne żeby to było w spokoju i miłości a nie na "odczep się".
Poza tym jeszcze wiele wiele razy nasze dzieci będą nas i naszą matczyną miłość wystawiały na próbę cierpliwości i bezwarunkowości. Widzę to teraz po starszym kiedy potrzebuję usiąść i policzyć do 10 żeby nie dać mu klapsa.

• Mamusie
hej 🙂 dzis Ula zostala z dziadkami, a ja latalam po miescie, narobilam zakupow dla siebie i dla malej i humor o niebo lepszy 🙂 a jutro do kosmetyczki 😁 Niunia od 3 dni nie robila kupki, czasem dusi i sie wkurza i tylko pierdzik wychodzi 😮 nie wiem co mam juz robic...

Duze te nasze maluchy, niedlugo zaczna raczkowac i chodzic 😁