Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam z wieczora
My dziś sprzatalismy cały dzień. Tak mnie jakoś wzięło na pozadki 🙂 jutro jedziemy do ambasady załatwiać paszport dla małego więc czeka nas wycieczka do londynu. Cieszę sie bardzo bo wlasnie od jutra w hyde parku będzie winter wonderland 🙂
Natalia dacie radę z Majeczka 🙂
Mixi poszłam twoimi śladami i dziś na spacerek z chusta poszliśmy 🙂
Buffy Kupilam paracetamol dla niemowlakow i dałam małemu pół dawki. Wyszłam z założenia ze mu nie zaszkodzi. Ale żadnej poprawy nie bylo. Ciekawe jak Marcinem zniesie noc. Oby był spokojny. Biedaczek tyle juz był kluty 😞
Karolka super sesja 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam .
Ja wczoraj przerzyłam koszmar jak mala sie obudzila po nocce to juz do 23 nie zasnela. 😮
Przy cycu odplaywala zamiast jesc co skutkowalo tym ze po odstawieniu plakala z glodu.
Zamiast jesc to gryzla mi brodawki dziaslami ,myslalam ,że zwarjuje.
Jak nie placz to szlochanie i podkowka na ustach ,nie wiem co jej bylo.
Na szczescie zasnela o 23 i jeszcze spi.
Strasznie zaczela jesc piastki juz nie chce nawet widziec smoka ,cale piesci wklada do buzi i wtedy jest zadowolona.
Nawet zasypia z piastka w buzi. 🤪
Ale na szczescie sie wyspalam bo po calym dniu z nia na rekach to juz mialam dosc.
Marylu jak tam spacerek w chuscie ?

• Mamusie
dobry,
u nas standard, mały zasnął po kąpieli o 21 pobudka o 00 później 3 i od 5:30 nie mógł zasnąć tylko płakał bo kupa go męczyła... masowałam brzuszek, nosiłam na rękach, leżał na wibrującym leżaczku i nic ;/ musiałam dać czopek i za 5 min cały pampers aż po brzegi narobiony 😮
i całkiem inne dziecko, zaczął się śmiać wierzgać nóżkami i tak do tej pory... dopiero teraz udało mu się zasnąć i to sam, bez mojej pomocy... ciekawe na jak długo 😉

mixidixi mój Szymek dość często ma takie właśnie humory... jest głodny ale nie może się najeść bo jest zmęczony i tak w kółko ;/

• Mamusie
dzień dobry...

Isa nasze chłopaki mają podobny harmonogram dnia 😉 Tymek tez po kąpieli zasnął ok. 21.30 (oczywiście była awantura, bo był tak zmęczony, że nie mógł zasnąć), potem pobudka 1.40, 3.40 i 5.10 i od tej pory to już tylko delikatne drzemanie było, ale ze stękaniem i wierceniem się, więc ja nie spałam... wczoraj nie spał mi od 14 do wieczora i cały czas wymagał mojej uwagi, jak nie samolocik, to na foteliku, to na rękach... wieczorem myślałam, że zwariuję, a M wrócił do domu dopiero po 21...

dziś przyjdzie do nas karuzela i mata 🤪 🤪 🤪 już się nie mogę doczekać 🙂 zwłaszcza reakcji Tymosława 😁 😉 ten właśnie w wózku przysypia... wczoraj był dzień srania a dziś ulewania... 🤢 🤢 🤢 ale gorączki nie ma, poza tym mam nadzieję, że już się wystarczająco przeciwciał nałykał z mleczka i nie powinno go już złapać, bo ja od kumpeli po 10 dniach od jej choroby złapałam 🤨

byłam już z rana w Realu i kupiłam ten odbarwiacz Beckmana, zaraz będę działać, tylko niech młody lepiej przyśnie 😉

• Mamusie
inirtam daj znać jak Twój mały zareaguje na matę i karuzelę 😉 bo mój mały zainteresuje się chwileczkę i zaraz grymas... codziennie robię próby kładzenia go na macie ale coś mu nie pasuje... mam nadzieje że na dniach zacznie się nią interesować...
a karuzela wisi w kołysce i to samo, chwile poobserwuje i koniec... woli oglądać wszystko dookoła tylko nie to co jest specjalnie dla niego 😁

co do ulewania to Szymek ulewa tylko wtedy jak się przejada... czyli bardzo rzadko, i kupka też pojawia się bardzo rzadko... raz na 2-3 dni jak dobrze pójdzie...

sandra jak praca?? zadowolona?? 😜

• Mamusie
Dzień dobry.
Mój Marcinek też generalnie w ogóle nie ulewa, ale we wt to po każdym kamrmieniu z Niego leciało, w śr i czw mniej, no ale też trochę :/ pytałam w czw pediatry na wizycie to powiedział, że tak moze być i żeby się nie przejmować...no chyba że dziecko nagle przestanie przybierać na wadze. A mój "Maluszek" waży już 6160g, więc mam co nosic-hehe

Marylu Marcinek po szczepieniu jednak dał radę- nockę super przespał, od rana pogodny więc chyba nic mu nie dolega 🙂 nic mu nie musiałam podawać 🙂 a jak u Was??

inirtam pochwal się potem zakupami 😁

isa ale masz ładną fotkę (a właściwie Szymuś 😉)

• Mamusie
Ogolnie mega mnei nogi bolaly, ale juz doszlam do siebie.. bo impreza byla rozlozna na 3 pietra, a na dodatek mialam stol w sali parkietowej i bylo sie co uwijac, bo pozniej juz wszyscy u nas siedzieli na dole 🙂 Ale dalam rade...
Impreza byla na 750 osob 😮 Swieto dziekczynienia dla anglojezycznych studentow 🙂

Dwa razy musialam sie odcaigac ,bo mylala, ze zwariuje :/ Ale jzu doprowadzilam cyce do poradku 😁

• Mamusie
i chyba do taty podobny 😉 ładnie się dźwiga, taki aniołeczek, niemożliwe, że czasem daje mamie tak popalić 😜 😉

mega zadowolona jestem i z maty i z karuzeli 🙂 przepiękne kolory i jest zainteresowanie 🤪 i nawet się udało na brzuchu poleżeć bez krzyku dłużej niż 2min 😁 😁 😁 a w sumie na macie to ze 20min leżał i gadał do tych zabawek... fajnie, że już je potrąca jakoś tam po swojemu rączkami, wtedy brzęczą itp. a wtedy jeszcze głośniej piszczy do nich 🙂
karuzela też jest świetna, tylko baterie muszę kupić, bo bez tego ani rusz... 😞

• Mamusie
odbarwiacz zadziałał!!! 🤪 🤪 🤪 co prawda lamówki niektórych body zmieniły kolor, ale najwazniejsze, że to co było białe jest białe i nie ma plam 😁 😁 😁 i ubranka kumpeli też odbarwionie 🙃

ja zamówiłam tą: http://www.smyk.com/karuzela-serenada-natury,p1044717680,zabawki-gry-dla-dzieci-p

tylko jak ja zamawiałam, to była za 147zł 🙂

Zainteresowanie jest 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/254/dsc02164i.jpg/][IMG]http://img254.imageshack.us/img254/6089/dsc02164i.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
inirtam fajna ta mata 😉 no i widać że Tymuś zadowolony 🙂

co do podobizny to na początku każdy mówił że Szymon jest bardziej podobny do mnie... patrzyłam na zdjęcia jak ja byłam niemowlakiem to prawie dwie krople wody 😉
no ale z dnia na dzień widzę że się bardziej upodabnia do mojego męża... poprostu się zmienia.
a mój M chodzi teraz podjarany że wkońcu robi się do niego podobny, bo przez dłuższy czas każdy przychodził i mówił "ooo cała mama" a jego to strasznie wkurzało i dołowało... ;d a ja mu wtedy poprawiałam humor i mówiłam że przynajmniej od pasa w dół jest cały on 😁 😁

• Mamusie
hej 🙂

ja byłam dziś wreszcie u gin, jakoś to odkładałam ciągle i dopiero teraz do niego się wybrałam, wszystko ponoć wygląda ładnie i jest w najlepszym porządku, tabletek nie chciałam, zresztą mój Gin też powiedział, że nie jest zwolennikiem brania hormonów w czasie karmienia piersią, tym bardziej sie utwierdziłam, że dobrze robię, także w razie coś to tylko gumka, tak jak do tej pory, myślę, że na jakieś tabletki zdecyduję sie dopiero jak już nie będę chciała mieć więcej dzieci, a na razie gdzieś tam w perspektywie mamy jeszcze powiększenie rodziny za jakiś czas 😜

inirtam, super masz tą matę, dasz jakieś namiary na nią? co to za firma i ile kosztowała?

isa, przystojniak z tego Szymka 🙂 jaki silny chłopak z niego no i ile włosków ma 🤪

• Mamusie
pati to jest tiny love kick&play... kupowałam w weekend na smyk.com, bo przeceny mieli i zapłaciłam za nią niecałe 180zł

nie wierzę dziewczyny!! nie mam dziecka 🤪 🤪 🤪 od ponad 20 minut fascynuje się karuzelą 🙂 leży w łóżeczku i ćwierka do niej, a przygrywa mu mozart!! 😁 😁 😁 hehe...

• Mamusie
Ech... A Wojtek znowu musi sobie popłakać z 15 minut zanim zaśnie na pół godzinki w ciągu dnia 😞 Jak ja nie lubię tych jego histerii :/ Poza tym jest super grzeczny 😉 Chyba musi sobie trochę poryczeć u mamy na rączce, żeby nie było za grzecznie 😉

Śliczne te maty 🙂 Tylko u nas tak ciągnie od podłogi, że chyba bym się bała dać bawić Wojtkowi na niej 😞

• Mamusie
😠 😠 dzwoniła teściowa i spytała kiedy zamierzamy jej dziecko przywieść bo ona również chce się nim zająć nie tylko moja rodzina... kazała przygotować butlę i żebyśmy zostawili jej Szymka w niedziele... chyba jej odbiło !!!!! 😠 co za babsztyl!
na szczęście mój M odpowiedział że możemy przyjechać w gości ale nie zostawimy małego bo nie wytrzymalibyśmy bez niego a poza tym gdzie niby mielibyśmy się ulotnić?! zatkało ją ;D
wpadła w szałłł rozłączyła się i po chwili zadzwoniła do mnie że ja jej syna przekabaciłam 😮

także humor do bani... idę się zrelaksować do wanny bo jeszcze mną telepie 🤨

• Mamusie
Witam 🙂

Inirtam super że odplamiacz zadziałał jakby co to będziemy już wiedziały czym przyatakować plamy gdyby nam się tak przydarzyło 😜 😁

Isa śliczny Twój Szymuś i naprawdę bardzo silny 🙂 aż się zaczęłam zastanawiać czy ta moja Ola leniwa czy może coś jest nie tak ze ona jeszcze nawet nie próbuje głowy tak podnieść a co dopiero utrzymać 😮

Agn36 czyli herbatki też między karmieniami podajesz? Bo mi położna i pediatra powiedziały że na piersi do 6 miesiąca nic nie podawać a na MM do 5 nawet nie dopajać. Ale mi się to dziwne wydaje bo mleko z piersi owszem jest rzadsze więc dziecko i się tym naje i napije ale przy sztucznym to wydaje mi się ze mogłabym jej podać wodę albo herbatkę w końcu są one od 1 tygodnia to chyba o kogoś je produkują 😉

A moje dziecko to chyba dzisiaj ktoś podmienił. Jak zasnęła o 13.30 po karmieniu, to spała sama (nie na rękach) do 15.00 po czym zrobiła koncert o jedzenie i nie było zmiłuj trzeba było dać 😁 zdążyłam w tym czasie całe mieszkanie posprzątać więc stwierdziłam że pojadę do cioci bo jeszcze u niej nie byłam z małą, a ta całą wizytę przespała i tak od 16.00 cały czas jeszcze śpi 🙃 zdążyłam już ją zapakować spowrotem i przyjechać do domu a ta jeszcze komara tnie 🤪 ciekawe co będzie robić w nocy 😮