Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
isa faktycznie ciekawe zjawisko.
Doti wszyscy chą żeby właśnie karmić piersią a jak chcesz dziecko w restauracji nakarmić to już wszyscy się gapią i komentują 😮 chore 😮
Ja kamię piersią bo mam pokarm, jakbym nie miała to bym podawała MM. Co jak co trochę oszczędzamy 😉 a i cyckowanie wcale to nie jest dla mnie przyjemnością 🤢

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam się 🙂
A my po wizycie u chirurga dziecięcego 🙂 Powiem Wam, że gdyby wszyscy lekarze byli tak cudowni jak pan doktor to świat byłby piękniejszy 😁 Cudowny człowiek z cudownym podejściem do dzieci 🙂 Już na dzień dobry zrobił na mnie niezwykłe wrażenie, bo w poczekalni nie byliśmy pierwsi, przed nami było kilkoro dzieci starszych i dużo starszych. A pan doktor wyszedł i kazał nam wejść jako pierwsi mówiąc, że tu najmłodsi mają pierwszeństwo 😁
A potem tak sobie "pogadał" z Natalią, że ta po raz pierwszy u jakiegokolwiek lekarza zaczęła się śmiać 🙂
Problemów z szyją pan doktor nie widzi, więc żadnych ćwiczeń nam nie zalecił, ale zdiagnozował jednak drobną przepuklinę pępkową. No i Natalcia dostała na Mikołaja plaster Porofix na pępek 😉 Nie wygląda to najlepiej, bo to jest taki efekt, jakby dziecko opasać jakimś pasem i ścisnąć do granic możliwości. Zmiana plasterka jest co 3-4 tygodnie. I trzeba uważać na kąpiel. Nie można tego zamoczyć. Plasterek będzie nosić co najmniej 6-8 tygodni, ale mamy nadzieję, że dzięki temu uda się przepuklinę zaleczyć.
A jutro usg bioderek 🙂

Sandra, no trzeba było jakoś zaakcentować mikołajkowy dzionek, także w avatarku 😁
A więc od Natalci mikołajkowe pozdrowienia dla wszystkich forumowych cioteczek i forumowych kuzynów i kuzynek - "Ho ho ho" 😁
I daj znać jak tam sprawy mieszkaniowe, bo ja nadal trzymam dla Ciebie kciuki 🙂

Natalia, bądź dzielna, dla Majki 🙂 A Majka jest silna i jestem pewna, że w planach ma bycie zdrową na Boże Narodzenie a może nawet i zaplanowała już powrót do domku przed świętami 😁 Buziaczki dla Was obu 😘

A my zaraz spadamy na spacerek. Temperatura -4, ale hartować się trzeba 🙂 Zresztą jest tak cudnie na dworze, że szkoda tracić te słoneczne promienie siedząc w domu 🙂

• Mamusie
zbulwersował mnie i rozśmieszył ten demotywator ale taka jest prawda... niby zachęcają do karmienia piersią a jak już się karmi to wszyscy nagle mają jakieś zastrzeżenia 😮 chore!
mały zjadł ostatni raz o 7:30 zaraz mój prawy cyc pęknie 😁 czy wy też macie w jednej piersi więcej pokarmu??
wczoraj użyłam laktatora i dzisiaj widzę nawał pokarmu, na szczęście!

czekam aż Szymek sie obudzi i również uciekamy na polko... -6 stopni ale słonko, więc trzeba korzystać i hartować! 🙂

• Mamusie
Deira, Kubuś też używał tego plasterka do pępuszka, po tygodniu się przepuklinka schowała i więcej już go nie nosiłam, pępek jak malowany 🙂
My na spacerek pójdziemy później, bo jedziemy z mężem na obiadek i muszę jakoś to wszystko zgrać, czyli wyjdziemy ok.14
Kuba,coś dzisiaj nie ma ochoty na spanie, od rana tylko pół godzinki się zdrzemnął, na spacerku pewnie pośpi...
Pzdr 🙂

• Mamusie
hej

isa, ja mimo, że karmię na przemian raz jedna raz druga, to ciągle mam wrażenie, a raczej jestem przekonana o tym, że w prawej mam zawsze więcej mleka 😮

i co do karmienia to ja się bardzo cieszę, że mogę karmić piersią, że nie miałam żadnych problemów z tym,ale to chyba zasługa córci, która od narodzin miała silny odruch ssania i robiła to umiejętnie (nie zmasakrowała mi brodawek ani razu)

oczywiście nie czuję się przez to ani lepsza ani gorsza od tych co podają MM, myslę, że gdybym miała problemy jak niektóre mamy na tym forum to tez bez zawahania dałabym MM, u mnie po prostu jakoś szczęśliwie się złożyło, że wszytko jest ok i sprawia mi to naprawdę ogromną przyjemność... no a jaka wygoda i oszczędność 🙂

• Mamusie
Witam 🙂
ja na szczescie tez nie mialam problemow z sutkami, no na poczatku mnie bolaly, bo nie byly przyzwyczajone do ciaglego memlania, ale pozniej juz bylo ok 🙂 czasem tylko mi sie guzki robia, ale Ula mi od razu pomaga swoim mocnym ssaniem 🙂

dziewczyny ta witaminke k do kiedy trzeba podawac? do konca 3 miesiaca, czy poczatku?

• Mamusie
To widzę, że są mamuśki dla których karmienie też jest nieprzyjemne, a myślałam, że to tylko ja tak mam... Może faktycznie przy drugim dziecku, jak już się umie, to będzie lepiej, tak jak u Sandry 🙂 O ile oczywiście będzie drugi dzidziuś 😉
Jeśli chodzi o piersi to ja też w prawej mam więcej pokarmu - co lepsze, prawą mam teraz większą, kształt sutka jest inny i jak karmię prawą to mnie nic nie boli 😮 A lewą mam skąpą w pokarm, z poranioną brodawką i czasem boli jak cholera jak karmię. Mam nadzieję, że jak skończę karmić to cycki się wyrównają 🙃

Spacer Wojtek miał w padającym śniegu 😁 Jak wracaliśmy to przestało padać 😜

• Mamusie
ja po córce mam prawą właśnie większą. po skończonym karmieniu nic się nie zmieniło. teraz po napływie mleka wciąż jest większa. wydaje mi się że może mam węcej kanalików w prawej i przez to więcej mleka, ale przecież zawsze jest jakaś asymetria w piersiach

• Mamusie
ja mam lewą pierś większą i w niej więcej mleka... w prawej skąpo... może dlatego bo w szpitalu praktycznie cały czas podawałam lewą pierś bo jak leżałam na prawym boku to mnie rana po cc bolała ;/ teraz mam mega różnice w piersiach ;/ mam nadzieje że jak skończę karmić piersią wszystko się ustabilizuje. jak narazie maltretuje prawą pierś laktatorem żeby zwiększyła produkcję i wyrównała się z lewą ;D

byliśmy 1,5 h na spacerku... 😉

• Mamusie
Tusia ważne że sie układa 😉 teraz musi być już tylko lepiej...
no a tatusiek wkońcu może się nacieszyć córką 😉 (Lenką czy Karolinką? bo się pogubiłam 😉)
nie ma to jak razem wychowywać bobasa...

sandra też miałam nie jeść słodkiego ale co poradze że mąż wczoraj kupił 4 paczki krakusków o smaku szarlotki i zbożowe 😠 już nie ma 2 paczek... jestem zła na siebie bo to silniejsze odemnie! ;/

http://tablica.pl/oferta/komplet-do-chrztu-dla-chlopca-ID1Ka8H.html
jak wam się podoba?! w sumie cena niczego sobie i ciuszki też... chyba się skuszę...

• Mamusie
Tusia ...bo bez sensu sie kłócić o imię... Karolinka też śliczne imię i przynajmniej macie święty spokój 😉

właśnie jestem nastawiona na to że zamówie... tylko czekam na M żeby nie było że wybrałam jakieś badziewie 😁 napewno powie żeby kupić ale wolę żeby widział niż później miał do mnie problem 😁