Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dobry,
wczoraj mały zasnął jak zawsze po kąpieli o 20:30 ale mnie tak głowa boała że zasnełam dopiero coś koło 1 😞 a mały budził się o 00:30,3,5 i od 7 leżał obok mnie na łóżku i fikał i zajmował się sam sobą a ja drzemałam... i tak przeciagłam do 9... wstałam złapał mnie straszny ból zęba, ból aż promieniuje do głowy... zaraz wykituje... 😞

• Mamusie
dzień dobry.
Kawa z rana bo głowa pęka 😞 😞 😞
Młody wieczorem lekko popłakuje i się pręży przed snem. musze chyba dawać 2 razy esspumissan w ciągu dnia. a tak to grzeczniutki. wczoraj nie podałam mu na noc mm 🙂
a Młoda też już dziś duuużo lepiej więc może w niedziele będzie rodzinny spacer 🙂

witam co do wit. D to mi pediatra kazał dawać do 3 roku życia,mimo że karmię mlekiem sztucznym i wiedział o tym. Też w składzie wyczytałam ze mleko ma wit D ale może za mało ? Nie wiem, kupuję i podaję Vita d lub Bioaron bo tak kazał.
Kurde czytam sobie o nadżerce, bo mam ją, tak mi pow gin, ale nie mogę wyczytać czy ona boli? Bo to niby jest taka mała ranka, a mnie bardzo boli przy stosunkach.W niektórej pozycji,nie mogę po prostu i trzeba ją zmienić. Czy to normalne? Znowu mam iść do gina..hmm. Okres też kurde jak zwykle, myslalam ze po ciazy się wyreguluje a ostatnio miałam 20 października...Po dwóch tyg mialam lekkie krwawienie co gin pow ze to dni płodne i jakoś do dzis okresu nie widac.
Ale zastanawia mnie ten ból 😞 Odechciewa się przez to Kochać z M 😞

• Mamusie
Doti 3lyzeczki zelatyny,100g glukozy, 800g cukru pudru, barwniki. Zelatyne rozpyszczam w 70ml wody, dodaje glukoze i mieszam zeby sie nie zagotowalo. Potem dodaje cukier puder i mieszam,mieszam,mieszam 🙂) az bedzie takie jak mniej wiecej plastelina 🙂

A zdjecia tortow dodam jak bede u mamy bo u siebie net tylko na telefonie 🙂) jakos nie potrafiny sie zebrac i isc podpisac umowe... wczoraj przyszla tesciowa zapytac czy chcemy zeby nam pod choinke przepisala dzialke budowlana 🤪

• Mamusie
pestka najlepiej idź do gina i zapytaj czy przy nadżerce stosunek jest taki bolesny jak u Ciebie... bo czytałam różne fora i jedne kobiety piszą że nie boli a drugie że boli ?!

u mnie po porodzie zrobiło się tyłozgięcie macicy ;/ i też jest lekki dyskomfort i pobolewa... już mówię mojemu M żeby jakiś żel zakupił może to coś da...

zamówiłam ten komplecik na chrzest i babka spuściła mi cene do 40 zł... 😉

• Mamusie
Pestka24 napisał(a):
Kurde to ona kazała mi przyjść w maju dopiero a wie że mam nadżerkę, to do maja ma mnie to boleć? nie wyobrażam sobie tego 😞

może idz do innego gina ??

ja własnie idę w przyszłym tygodniu do kuzynki mojego M po tabletki bo mi się kończą i ma mnie zbadać od A do Z i porobić wszystkie badania... a do swojego gina mam przyjść w lutym...

• Mamusie
Pestka mnie też bolało przy stosunku i się okazało ze to grzybica i jakiś stan zapalny naraz. A żadnych innych objawów nie miałam. A nadżerka podobno może boleć podczas stosunku. Idź najlepiej do innego gina 😉

Pauleczka, to ja miałam nieco inny przepis: 3 łyżki glukozy, 3 łyżki żelatyny, 50ml gorącej wody, 800g cukru pudru. Rozpuściłam najpierw żelatynę, potem glukozę, wlałam do cukru i zagniotłam 🙂 nawet wyszło. Część zabarwiłam na zielono na choinki ale strasznie słabe barwniki mam bo wyszło pastelowe 😞 Wieczór będę kończyć to wstawię zdjęcia 😉

A poza tym upiekłam już babeczki i późnym popołudniem jak M zajmie się dziećmi będę robić masę do tortu i przekładać a potem dekorować babeczki. Sama jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie.

• Mamusie
Wiecie co tak mysle?? Hmmm , bo mam mega maly bagaznik i kurde caly wozek zajmuje calutenki,a gdzie reszta bagazu..;/ Myslicie ze malej nic by nie bylo jakbym wziela spacerowke. taka rozkladana na plasko?? W koncu ona nie bedzie tam spedzac calego dnia ;/ Tylko powiedzmy godzinke dziennie na spacerku..
Hmm.. Sama nie wiem co mam zrobic ;//

• Mamusie
Witam się 🙂
Dziś nocka taka sobie. Ja też muszę się do gina wybrać, bo po tym 2-tygodniowym braniu antybiotyku na ropień w piersi, zaczęło mnie koszmarnie swędzieć tam gdzie nie powinno... I do tego podbrzusze mnie boli, więc boję się, że też coś załapałam na dole...

A w nocy Nata była nieco marudna. I od dnia szczepienia ma jakiś mniejszy apetyt. Strasznie marudzi przy cycku, z trudem udaje mi się ją przy nim utrzymać 7-8 minut... Nie wiem, czy mam z tym coś robić, czy dać jej spokój i nie zmuszać do jedzenia jak nie chce... Bo ssie te kilka minut a zabawa z przystawianiem do cycka i wypluwaniem cycka przez 30 minut 🤢

Pestka, Ty idź do gina, niech Cię zbada. Po co masz cierpieć.
Doti, a dasz przepis na te babeczki tiramisu? 🙂
Sandra, ja bym brała spacerówkę. Tak jak pisze Doti, jak ją dobrze opatulisz kocykami i ewentualnie wsadzisz w śpiworek lub ciepły kombinezon to na pewno nie będzie jej zimno 🙂 Na szczęście jeszcze nie ma siarczystych mrozów, więc powinno być ok 🙂

My powoli się zbieramy do wyjścia - usg bioderek w planie 🙂

• Mamusie
dzień dobry 🙂

Deira u mnie jest tak samo... karmienie co 2,5-3h i też 5-10min ssania 🙂

u mnie nocka przyzwoita, mały zasnął (sam!! 🤪 🤪:woohoo 🙂 ok.21, potem zaczął się budzić o 23.30, ale przeciągnęłam go do 1.30, później jeszcze jadł o 3.30 i o 6.30 zaczął dzień 🙂 ale oddałam go mężowi pod opiekę od 7 i sama kimnęłam jeszcze do 8 🙂
teraz Tymek śpi od 11.30, ale baaaardzo niespokojnie, więc pewnie lada moment poderwie mnie z kanapy jego "wołanie" 😜

• Mamusie
Kochane biszkopt robiłam z tego przepisu: http://wizaz.pl/kulinaria/przepis,671,biszkopt-sprawdzony-przepis
babeczki z tego: http://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-tiramisu
przepis na lukier: http://kotlet.tv/lukier-plastyczny-do-tortow
przepis na masę do tortu: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21080
MojeWypieki to mój ulubiony blog kulinarny, robiłam z niego już trochę 🙂