Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej 😁

U mnie już po wizycie znajomych, fajnie było, Maja grzecznie bawiła się godzinę zabawkami, potem 20 minut w huśtawce i 10 minut na rączkach, kąpiel, mleko i spanie a my plotkowałyśmy i piłyśmy winko 😁 ja tylko lampkę, bo jestem sama i nie chciałam ryzykować 😁 Po wyjściu koleżanek dziecko mi się obudziło 😮 teraz leży i chyba zasypia 😁 Dawno tak póżno nie poszła spać 😁

Emi fajnie Cię "widzieć" i wpadaj częściej 😁
U nas co mama to chyba inaczej podaje 😁 Ja pierwszy posiłek, jaki podaję to kaszka, po trzech godzinach mleko i między tym a następnym karmieniem daję jabłuszko (tak ok. 1,5 przed i po) no chyba, że śpi to wtedy wcześniej lub póżniej. Jak zacznę podawać całą porcję obiadku, to wtedy zrezygnuję z jednej porcji mleka.

Pestka ja też mam nadzieję, że to tylko coś z kontem. Odezwij się kobietko 😁

Doti fajnie, że dzieciaki zdrowe i oby tak zostało 🙂

Deira wspólczuję choroby, tym bardziej, że karmiąc piersią nie wszystkim można się leczyć 🤔

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
W miesnym, chyba ja potrzepalo, albo sie pomylila po prostu??
Najpierw same warzywka na wodzie, pozniej jak miesko to osobno sie gotuje i miesko i warzywa ( bulion sie wylewa), a dopiero na samym koncu i warzywa i mieso razem..;//
Przynajmniej tak bylo za Nadiowych czasow 🙂

Dziwnie.. Ibufen jest chyba od poczatku( 1m), czopki tez...no ale moze nie chciala ryzykowac farmaceutka...

Ale mnie dziewczynki dzisiaj denerwuja.. Tatiana tak pieknie zasypiala, a teraz jak ja zostawie w pokoju, to sie nauczyla i sie drze, ze mam przyjsc.. jak stoje nad nia cisza.. wyjde z pokoju nadziera sie...
A Nadia juz zdecydowanie dobrze, bo dyskusje prowadzi i sprawdza moja cierpliiwosc..;//

• Mamusie
My byliśmy dzisiaj na kontroli bioderek, na szczęście wszystko już w porządku, bo Kuba mial problem z odwodzeniem lewej nóżki, trochę ćwiczeń i po strachu 🙂
Jeżeli chodzi o okres, to ja mam regularnie co 28 dni, chociaż teraz jakoś dziwnie bylo, bo duzo wcześniej mnie brzuch bolał i miałam plamienie, ale dostałam na czas...już miałam wizję,że w ciąży jestem, to był koszmar :/ ale na szczęście wiatropylna nie jestem :P
Kuba śpi od 21, mam nadzieję,że nocka mini standardowo.
Byliśmy dzisiaj u znajomej z którą leżałam na patologii i położnictwie, ma o 1 dzień starszego synusia. Aż niemożliwe, jak każde dziecko jest inne...każde ma inne umiejętności 🙂
Tylko najgorsze było patrzeć jak mały ją męczy, bo co chwila przy cycu, wtedy doszłam do wniosku,że się cieszę,że jestem na MM.
Miłej i przespanej nocki! 🙂

• Mamusie
Maja najprawdopodobniej wyjdzie w piatek lub poniedzialek do domku.
Ladnie jesc zaczela wcina 100mleczka i 60 kaszuni, wiec swietnie, bo szybko dojdzie do siebie!!!

To ona pieknie zasypiala w lozeczku.. a teraz usnela i pokaslywac zaczela.. mam nadzieje, ze nie zlapala od Nadii , ale lezy na plasko wiec moze slinka ja meczy..

A ja zmienilam suwaczek sialalal 😁DD

• Mamusie
Przez tydzien chyba jakos..

Nooo MZ 🙂 i tluszczu w sumie nie uzywam, nie smaze w sensie. 5 posilkow...

Latwiej mi o tyle,ze Dariusz tez na diecie, dzis mialam mega ochote na piwko bezalko 🙂 ale maz mnie wsparl i spoko loko 🙂
Darek za to jak pocisnal 🙂 Po 8 dniach ma juz trzycyrowy wynik 🙂
Mial 105.0, a dzis sie wazyl i 99.9 😉)

• Mamusie
Myslalam ze ćwiczysz ostro 😁 bo mi z tym najgorzej..
Ja tez MZ i ciagle na parze tez nie uzywam tluszczu , słodyczy nie, wiadomo...tyle ze ja nie wiem czy zle lacze tenposilki czy co 😁 czy moze nie widze efektow, lub sa znikome:P albo za wysokie wymagania w krotkim czasie mam..
To widze maz dopiero ladnie 😁

• Mamusie
Sandra, gratulacje 🙂 No i oczywiście pogratuluj mężowi 🙂 Ja mojego muszę przycisnąć, bo mu się od czasu urodzenia dziecka brzuszek zaokrąglił, jakby w ciąży był, haha 😁 A ja zrzuciłam 3 kg, ale w czasie nieco dłuższym niż tydzień. Powoli, powoli i dojdziemy wszystkie do wymarzonych cyferek na wadze 😁
Tusia, absolutnie rozbrajający uśmiech ma Twoja maleńka 😁 😁 😁

Spadam spać, bo jutro muszę trochę wcześniej wstać 🙂
Dobrej nocki :*

• Mamusie
Dzień dobry 😉
Tusia słodka Niunia 🙂

Emi za przeproszeniem g.... prawda że syropy przeciwgorączkowe są od 1. roku życia bo ja mam Ibum (bez recepty) i on jest od 3. miesiaca!

Sandra współczuję wieczoru ze złośliwościami córeczek :* No i gratuluję postępów w odchudzaniu.

U nas za każdym razem po kaszce tej z sokiem malinowym zielone kupki są więc narazie ją odstawiamy.
Poza tym Mała ma nową zabawę w plucie się.

• Mamusie
Hej dziewczyny nocka dzis koszmar mala budzila sie co godzine i cyc.
Mysle ze ona nie jest glodna tylko zrobila sobie ze mnie zmoczka madrala jedna.
Wczoraj na zakupach kupilam gazete "mamo to ja " za 0,99 i już wszystko wiem.
Dzieci karmione piersią:
-kaszka z glutenem po 4 mż. po jednej łyżce
-wszelkie jabłuszka ,marcheweczki to po 6 mż.
Dzieci karmione MM :
-kaszka z glutenem po 5 mż.
-wszelkie jabłuszka ,marchewki itp po 4 mż.
Więc kupiłam kaszke i od dzisiaj wcinamy po 1 łyżce ten gluten ,a reszta musi poczekać do skonczenia 6mż.
Piszą też o kupkach jakie co oznaczaja.
Naprawde warto kupić za te pieniądze ,a informacje dla nas na czasie .
Ja zazwyczaj nie kupuje takich gazet ,ale coś mnie tkneło i prosze już wszystko wiem. 😁

Jeżeli chodzi o plucie to moja szaleje już na odległość , jezykiem wypycha śline i ustami pluje 😁 😁
Ulewa już mniej ,ale zaczeła się ślinić dl zabawy i dalej to przebieranie pare razy dziennie, bo śliniak sobie przekreci na bok i tyle. 😁

• Mamusie
Hej 🙂 u nas nocka super mala zasnela po 21 i spala do 8:20 😁 ostatnio czesto sie takie spanko zdaza 😁
wymacalam jeszcze z rana dziaselko i czuje zabka czekamy teraz az urosnie bo juz sie przebil i pewnie te sobotnie dolegliwosci byly wlasnie powiazane z zabkami 😁
doti skoro mi tak kobita powiedziala to co mialam zrobic skoro sie az tak nie znam 🙂 a pediatra od razu dal ibufen od 3 miesiaca. Kropelki dostalam ale to na kaszelek flegamine.
mixi ja czesto kupuje te gazetki jest jeszcze Dziecko i naprawde duzo mozna sie dowiedziec 😁 a dzis zakupie mamo to ja skoro jest o zywieniu 😁

• Mamusie
No u nas też nocki się zepsuły fest 😞 Kurcze miesiąć temu potrafił spać od 20 do 5 i tylko czasem coś pomiałczał, a teraz budzi się od 23 co godzinę, dwie, trzeba go smoczkiem uciszać... I je więcej, bo ma dodatkowe jedzonko o 3. Czemu się nam cofnęło jak było tak fajnie? 😞

U nas dziś szaro, brzydko i mokro 😞 Mgła okropna 😠 A mały pokasłuje i pokichuje... Jak mu nie minie to odpuszczę spacer, bo nawet mi się nie chce nosa wychylać na ten mokry ziąb 🥴

Mixi ja zrozumiałam, że jabłuszka, marchewki wprowadzamy w 6 miesiący, nie po... http://mojniemowlak.pl/schemat-zywienia-niemowlat/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-piersia.html Ale pewnie co osoba to inna interpretacja zaleceń...

• Mamusie
Mixi spróbuj zmniejszyć rozmiar zdjęcia dodawanego w avatarze. U mnie otwieram zdjęcie w "Galeria fotografi Windows Live", klikam na zdjęciu prawym przyciskiem myszy, wybieram zmień rozmiar, wybieram najmniejszy, zapisuję. To nowe, małe zdjęcie wskoczy w avatarze. A suwaczek faktycznie Ci nie chodzi, chyba masz źle link wklejony...
Latka dzięki 🙂

• Mamusie
dobry,
dzisiejsza noc jedna z lepszych, mały jadł o 19, kąpiel o 20:30, położyłam go do kołyski włączyłam gwiazdeczkę a on wpatrzony w gwiazdki na suficie zasnął o 21. pobudka na jedzonko o 2 i o 7 i od 8:30 jesteśmy na nogach, więc jestem mega wyspana 🙂

co do karmienia to głównym posiłkiem jest MM... rano i wieczorem jak widzę że chce się poprzytulać to daje cycucha i coś tam sobie pocycka (dobre i kilka kropelek),
rano (około 9) daje troszkę kaszki bananowej na mleczku MM, koło 12-13 MM (zjada wtedy około 140ml) i po tym karmieniu daje troszkę jabłuszka... za 4h dalej MM i wieczorem około 19 od przedwczoraj podaje troszkę kaszki ryżowej jabłko na wodzie i też dużo tego nie zje więc dorabiam z 50ml mleczka MM, no i w nocy jedno karmienie zazwyczaj około 2 i MM... zauważyłam że karmie go co 4-5h więc jest dobrze, w odstępach na MM mogę zacząć mu urozmaicać dietę, no i pomiędzy tym wszystkim wypija herbatkę... po 20-50ml potrafi jednym cięgiem wypić...