Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzień dobry a raczej dobry wieczór 🙂

Wszystkiego najlepszego dla Natalki bo wczoraj nie zdążyłam napisać i dla dzisiejszych solenizantów 😘

Karolka fajna huśtawka, gdzie kupiłaś, na allegro? Też chcę taką 😁 Ta, w której Maja się buja już jakaś mała się robi i nudna dla niej, bo trzeba w niej leżeć 🤔

Sandra Jak sobie maleństwo słodko zasnęło 😁 a ty się nie martw, jak napisała Deira zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji w razie utraty pracy. Ty nie pytaj, ile my mamy kredytu, bo na samą myśl mdleję 😮 I nawet nie chcę myśleć o tym, jak któreś z nas straci pracę 🤢 Ech, ale w dzisiejszych czasach bez kredytu ani rusz 🤢

My dzisiaj pół dnia na spacerku a drugą połowę spędziłam z córkami w galerii handlowej.
Maja była tak zachwycona nowym otoczeniem, że oczu nie zmrużyła przez 3 godziny, za to w aucie od razu zasnęła. I uadało mi się nie wstąpić do Smyka i innych sklepów z odzieżą dla niemowlaków 😁 Za to starsza zachowywała się tak, jakby w szafie ubrań nie miała 🤢 No i trochę mnie ponaciągała. Ja kupiłam sobie tylko bluzkę w Bershka i jutro muszę jechać bez starszej bo inaczej nigdy sobie nic nie kupię 🤢
Zjadłam sobie tabliczkę czekolady, popiłam pepsi i od razu lepiej 😁

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziewczyny huśtawka kupiona na tablica.pl za 90 zł 😉 niby używana, ale wyglada jak nowa, podobno synek dostal, ale mu sie nie spodobala 🙂 Uli sie za to bardzo podoba 🙂 musze jej tylko kocyk lub poduszeczki po bokach podkladac, bo troszke na nia szeroka jeszcze i sie maluta chwieje. Ale obarcie regulowane, ze nie jest calkiem w pionie a juz nie musi lezec, co ja bardzo cieszy 😁

• Mamusie
Dobry wieczór.
Kochane proszę Was o linki do dobrych ćwiczeń które wypróbowałyście. Zobaczyłam dziś moje sadło na bokach i plecach i oniemiałam. Od jutra biorę się za siebie! Dieta + ćwiczenia i mam nadzieję że jakoś pójdzie. Tylko pytanie czy są jakieś sposoby na zmniejszenie łaknienia bo samą silną wolą to ciężko będzie... 🤢 🤢 🤢
A dziś już dobranoc bo późna godzina 🙂 Oby noc była spokojna bo rano trzeba wcześnie wstać. Jedziemy na jarmark do Proszowic (czy jakoś tak) to sobie Synal zwierzaczki poogląda.

• Mamusie
Dobry wieczor 🙂

Do mnie w koncu dotarlo to sloneczko o którym pisalyscie wiec pol dnia spedzilam z olka na spacerze. w przerwie miedzy spacerami pomylam wszystkie okna wypralam firany i zrobilam obiad a teraz jeszcze poprasowalam i padam na twarz ale zajrzalam na chwilke zeby was troszke nadrobic 🙂

Wszystkuego naj dla Majuni i Boryska:*

Moja Ola ostatnio najpierw zjada swoj obiadek a pozniej patrzy mi sie na talerz jak ja jem. no to co mam zrobic zaczelam gotowac bez soli i olka wpiernicza ze mna ziemniaka. Wczoraj parowalam rybe na obiad to dla niej tez zrobilam kawalek to jadla az milo i to takie pogniecione widelcem potrafi jesc.Amielu przy tym i mlaska ze mamy z M labe .przezuwa jakby miala czym hehe.

Dziewczyny mozecie mi polecic jakis fajnie nawilzajacy kremik do twarzy bo ola ma ostatnio jakas przesuszona

A dzisiaj po raz pierwszy podnioslam Oli gondolke zeby tak sobie troche popatrzyla na swiat 🙂 ale na swieta mysle ze przerzucimy sie na spacerowke bo mimo zze mam duza gondole to ciasno sie nam robi...

• Mamusie
Hej my już od 5 na nogach 😞
Właśnie piję kawkę ,a Wiki w leżaczku gaduli coś do siebie 🙂
Wczoraj na imprezie rodzinnej okropność było 16 osób w małym pokoiku ,szum ,krzyk dzieci aż żałowałam ,ze wogóle pojechałam .Wiki była mega grzeczniutka nawet nie zapłakała chyba jej się podobał harmider 😁
Wróciliśmy ok.19 Mała zasnęła w aucie wiec tylko ją rozebrałam z kombinezonika i od razu do łóżka bez kąpieli.
Ja też wczoraj byłam w smyku i kupiłam Wiki lżejszą czapeczkę bo w tym futerku już mi się pociła .
Oczywiście spóźnione buziaki dla wczorajszych solenizantów no i dla dzisiejszych jeśli tacy są 😘 😘 😘
Wczoraj nie mogłam wejść na forum jakiś znowu błąd miałam. 😠
Wiki cwaniara już ziewa i pewnie zaraz zrobi sobie drzemkę no i dzisiaj pierwszy raz pojedziemy na spacer w spacerówce .
A mój spadek masy ciała został zauważony ,ale nie wiem czy to dobrze bo przy okazji dowiedziałam się ,że wcześniej byłam pulpecikiem 😠 😠
Ach ci ludzie do bólu szczerzy 😁 😁
Idę prac ciuszki bo Wiki właśnie strzeliła mega kupsko ,że aż wyszło bokiem 😜
Doti nie stresuj się tymi guzkami ja miałam dwa razy wycinane ,raz dawno przy narkozie ,a ostatnio przed zajściem w ciąże dostałam tylko miejscowe znieczulenie ,wycieli i jeszcze poleciałam do pracy .Wiec myślę ,że jakby co to nie będą cie trzymać. 😉
Moja marchewka w pierwszy dzień była pycha ,a na drugi już wypluwała ,nie wiem co mam jej dawać do jedzenia .Dzisiaj mój M jedzie do sklepu to będziemy przez tel. kupować słoiczki . 😁 😁

• Mamusie
Dzien Dobry kochane 😉

Kasiu, ja polceam krem atoperal i weleda do twarzy 😉. Z tanszych mamy ziajke do twarzy i tez jest fajna 😉.

U Nas noce ostatnio bardzo podobne. przewaznie Tymon je mleko w okolicach 6 rano a dzis nie miał ochoty , tylko wstal zrobic kupe. I bawi sie nie dopominajac się o nic. 🙂. Ale zaraz kaszka bedzie. Wczoraj dostal pierwszy raz indyczka i chyba wszystko ok bo brzuszek nie bolal, kupa oki 🙂. Dzis drugie podejscie 🙂.
Pogoga tez ma byc ladns wiec znow dzien spedzimy na świeżym powietrzu 🙂.

• Mamusie
Jeju tak mnie ciągnie na działeczkę ,ale aż się boję ile tam roboty może być ,bo pod koniec ciąży to już rzadziej jezdzieliśmy. 😲
Trochę słońca się pokazało ,a ja już myślę o grillu 😜 chyba zwariowałam ,ale nie mogę się doczekać lata i widoku Wiki w samym bodziaku i skarpetkach 😜 takie będą słodziaki te nasze bobasy porozbierane 😁

• Mamusie
Hej 🙂

Kasia ja tak jak Latka polecam Atoperal baby - naprawde jest swietny! Weleda tez dobra, czasem uzywamy, ale jakos zapach mnie troche drazni... 😮

Mixi nie przejmuj sie tym, ze bylas pulpecikiem, najwazniejsze, ze teraz nie jestes 😉 mi tez jakis czas temu jedna pani pojechala, ze ja do szczuplych nigdy nie nalezalam 😮 a to ciekawe, bo przy 174 dlugi czas wazylam 59 kg, wg mnie to wtedy szczupla bylam 🙂 tak wiec ludzie chca czasem nam dogryzc, albo sie nie znaja 😉

Ula dala nam pospac, bo spala cala nocke az do 7.30 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Ale ciszaaaaaaaaa 😁 Słonko wyszło, więc chyba maluszki na spacerkach 😁
Moja była właśnie dwie godziny , weszłam do domu by ją obudzić i nakarmić i zaraz jedziemy na zakupy.
Jutro szczepienie.... boję się za Maję 🤢

• Mamusie
Bedzie dobrze na szczepieniu...
I od jutra nowy tydzien 🙂)

Bylismy wczoraj obejrzec jeszcze raz to mieszkanie.. i naprawde jest piekne..
3,4metra wysokie. Cieple, bo siany po 60 cm grubosci 🙂) Naprawde swietne!!
I jeden myk znalazlam, i mam nadzieje, ze to prawda i sie sprawdzi 🙂)
Bo jak Wam pisalam o tych bonifikatach, ze to nie jest 90% od calosci, tylko najpierw 65% a pozniej 25%. To znalazlam w ustawie, ze jesli budynek jest zabytkiem bonifikata wynosi 90% od calosic.. 🤪 🤪
Ale jutro sie o to dopytam 🙂)

Tylko, ze dziwne rzeczy 🤢 bo baba w urzedzie mowi, ze moze i w ciagu miesiaca sie uda wszstko zalatwic... a Pan wczoraj mowi, ze oni przed czerwcem nie maja zamiaru sie wyrowadzic.. niech nawet mnie nie prosza o kase 🙂 jak mam tyle czekac.. my im damy na poczet zadluzenia, a oni sobie beda moimi ieniedzmi obracac 😁

Ale sie poplakalam.. 😞Jak slysze ministra zdrowia: smierc dziecka to porazka systemu!Ci co zawiedli poniesli odowiedzialnoc!!! Jaka kur.. pytam?? Prace TYLKO stracili!!! A ci rodzice stracili kogos najwazniejszego!!! Zabilabym glolymi rekami!!!
Zmarla tylko dlatego, bo nie przyslali karetki dziecku, ktore mialo TYLKO 42stopnie goraczki!!

• Mamusie
Dzień dobry wieczór. Ja mam dość na dziś... Jutro USG. Pierś jakby całkiem pusta. Dziwne żeby z dnia na dzień ustała produkcja zwłaszcza że z drugiej co jakiś czas odciągnać delikatnie musze żeby nie bolało. Guzki jakby zniknęły. Nie wiem co myśleć.

• Mamusie
Sandra, nic nie mów... odkąd pammiętam w skierniewicach był problem, żeby karetka przyjechała, bo i moja kuzynka często wzywała w takich samych przypadkach do dzieci... a tu jakaś daleka rodzina mojego dziadka, co prawda nie znałam kompletnie, ale jeszcze bardziej żal... 😞

Doti, koniecznie daj znać, co tam z ta Twoją piersią... o której masz wizytę?

a ja z rana zaliczyłam mega kłótnię z M, ale to napisze wam jutro, bo maluch mnie wzywa 😉 mało dziś spał i trochę marudny jest 😉

• Mamusie
Doti ćwiczenia : https://www.youtube.com/watch?v=j_iRGMFgRfo Po tygodniu 2 cm w brzuchu mniej 🤪 Szał 🤪 Jak ćwiczenia mi spowszednieją to przejdę na Turbo albo Kiler 😜
Daj znać co na USG, dziwnie się te piersi zachowują... Tak z dni na dzień puste, może zator był i jakoś się mleko wchłonęło i zanikło? 🤨

Sandra no fakt, chamstwo z tą karetką 😞 Bezsilność straszna człowieka dopada jak pomyśli, że od jakieś lafiryndy przy telefonie może zależeć życie dziecka 😞

U nas dzień ok 🙂 Byliśmy porozmawiać z panią, która będzie się zajmowała Wojtkiem jak w maju wrócę do pracy - bardzo pozytywne wrażenie 🙂 Mały był oczywiście wzorowo grzeczny i czarował uśmiechem 😉 Ta pani to ciocia koleżanki z pracy, mam nadzieję, że będzie się starała ładnie Wojtkiem zajmować, zwłaszcza, że to bezproblemowe dziecko 🙂 Tzn zazwyczaj 😉

Uciekam obejrzeć jakiś film z M, miłego wieczorku 🙂

• Mamusie
Moje dziecko pozuje do zdjęcia 😁 ale do fotogenicznych tak jak Ulcia Karolki to Ola nie należy 😜

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/856/s6300744.jpg/][IMG]http://img856.imageshack.us/img856/3888/s6300744.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]