Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam
Agn strasznie mi przykro.
Kupiłam wczoraj Tymciowi w cocodrillo fajne trampki w krateczkę za 28 zł- są świetne 😉
Isa wszystko się jakoś ułoży- musi!
Mixi sukienka jest bardzo ładna.
A jezeli chodzi o święta to pierwszy dzień świąt mój tesć, szwagierka i siostra z rodziną będzie u mnie 🤢 już mi się nie chce nic jak o tym pomyśle. Szwagierka doprowadza mnie do szału- gorzej chyba niż Wasze teściówki 😁 Mo mąż ma urodziny 4 kwietnia- więc impreza będzie 2w1.

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Cześć dziewczyny 🙂

Wszystkiego Naj dla solenizantow;*

Agn 😞 wyrazy współczucia. ..

Ja właśnie zamowilam sobiwle ksiazke Ewy Chodakowskiej ktora ma miec premierę 5 kwietnia 🙂 moze w koncu zaczne regularnie cwiczyc. Tam jest tez jadłospis wiec extra. Wracam z Polski i dzialammmmm !

Jak narazie dalej w lozku

• Mamusie
co za idiotyczny system nfz...
Mój M miał umówioną wizytę na 8:45... pojechał i był o 8:30 a tam ludzie kolejke pozajmowali i nie obchodziło ich to że ktoś jest na godzinę; i dopiero co wyszedł z przychodni 😠 w dodatku dostał skierowanie na rehabilitacje w terminie 'na już' bo to ważne żeby rozruszał palca to może i odzyska czucie i ruchomość - i co???? - najbliższy wolny termin to 25czerwiec !! 😠

i z tego wynika że pójdzie prywatnie bo co innego można zrobić?!
nienormalne to wszystko.

• Mamusie
Iza nic nowego...jak chcesz cos na teraz to tylko prywatnie...jak u mojej siostry wykryli chloniaki w kwietniu rok temu( a one sie blyskawicznie rozprzestrzeniaja po calym organizmie), to na nfz leczenie mogalby zaczac dopiero w pazdzierniku 😮 leczenie zaczela prywatnie w czerwcu to juz praktycznie przerzuty male miala na kazdym organie 😲 to sobie wyobraz co by to bylo jakby do pazdziernika z tym czekala... pewnie nie mialaby szans na wyleczenie... 😞 taka chora rzeczywistosc... jak nie masz pieniedzy to umieraj sobie...

• Mamusie
he ja to doskonale wiem...
za granicą tez tęczowo nie jest , dzieki Bogu narazie się bardzo o tym nie musze przekonywac jesli chodzi o słuzbe zdrowia...ale co do leczenia maluchow to brak słow

ja bardziej wiem jak to jest w Polsce bo jak narazie to tu nie jestem az tak długo
i to samo na cos i tak umrze , glupsze od nastolatka

• Mamusie
Dzięki dziewczyny 😘

Tak sobie musiałam troszkę popłakać z córką 😞
Błagam moją mamę od lat, żeby rzuciła papierosy a ona, że i tak na coś umrze 😠 Co za idiotyczne gadanie 😠 😠 Nie chciałabym jej stracić, dopiero co dwa lata temu chowałam tatę. A moja teściowa udawała,że wszytsko ok, nawet mówiła, że na święta wyjdzie do domu ale lekarze nie mówili jej, że to tak poważne, tylko jej córce, więc żyła w nieświadomości.
Ech, takie życie, co zrobić.

Się budzi mój pisklak. To już druga drzemka, pierwsz 2 godz (7-9) i druga (11-12:50).
A ja nawet palcem w domu nie tknęłam, bo pocieszałam starszą.

• Mamusie
a moja od 4 lat nie pali, bo sie wystraszyla...trafila do szpitala z zapaleniem pluc i jak jej zrobili przeswietlenie to lekarz powiedzial, ze zmiany w plucach ma...tak sie wystraszyla, ze momentalnie rzucila 😁 a palila z 35 lat 😁 niestety tata do dzis pali, ale ogranicza sie do 5 dziennie...ja palilam 10 lat, ale dzieki Uli skonczylam z tym raz na zawsze 😆

• Mamusie
Karolka ja też gratuluję 😁

Latka moja mama też mówi, że to jedyna jej przyjemność 🤢 A jak do nas przyjeżdża, to może padać, wiać, grzmieć a ona i tak wyjdzie na fajkę 🤢 Bo u nas w domu nie ma mowy o paleniu, nawet w pomieszczeniu gospodarczym 😁

• Mamusie
agn36 napisał(a):
Karolka ja też gratuluję 😁

Latka moja mama też mówi, że to jedyna jej przyjemność 🤢 A jak do nas przyjeżdża, to może padać, wiać, grzmieć a ona i tak wyjdzie na fajkę 🤢 Bo u nas w domu nie ma mowy o paleniu, nawet w pomieszczeniu gospodarczym 😁

No u Nas identycznie 🤢 nawet z mokra glowa na zawieruche wyjdzie, pozniej sie dre ze najpierw lazienka dezynfekcja i wtedy moze do Tymka ale jednak 40letni palacz to ju i tak sie nie wybawi od smrodu do konca

• Mamusie
u mnie tez sie nie pali i nawet jak ja palilam to czy zima czy lato szlam na balkon, a m na mnie wrzeszczal, bo on wielki przeciwnik 😁 moj tata tez w u siebie wychodzi na balkon...za to moi tescie...ehhhh nawet jak ulka u nich w mieszkaniu jest to pala w kuchni, z ktorej wszystko idzie prosto na cale mieszkanie... 😠 ostatnio juz nie wytrzymalam i powiedzialam im, ze cale mieszkanie jebie fajami, a przeciez tu Ula jest...tak bardzo ja kochaja, a nie potrafia zrezygnowac z palenia na glupie dwa dni jak tam jestesmy...no to tesciowa nie palila, a tesciu wychodzil na klatke schodowa...najbardziej wkurza mnie jednak jak ledwo co sa po paleniu i biora |Ulke na rece i ja caluja 🤔 no chorzy jacys 😮

• Mamusie
Hej
Agn współczuję 😞 Są teraz takie choróbska, że chwila moment i człowieka zabierają 😞 I koniecznie przekonaj swoją mamę do rzucenia palenia! Moja paliła od młodości i zmarła w wieku 52 lat na czerniaka! Też żal i rozpacz, bo młoda i taka nagła, okrutna choroba 😞

Jednocześnie najlepsze życzonka dla Marcinka i Gabrysia 🙂 Jak to się plecie wszystko...

My po sczepieniu 🙂 Wojtula wystraszył się lekarza, który go obmacywał i się rozryczał - ale tak rozumnie 😁 Niesamowity jest ten chłopak! A po szczepieniu wpadliśmy do mojej koleżanki, nowe twarze, dzieciaki po domu latają, hałasują, a ten uśmiech od ucha do ucha i czaruje 😁 Czuje już kto dobry, a kto nie. Ciekawe co będzie jak zobaczy babcię i dziadka 😎

Ważymy 9100 i mamy 71 cm. 90 centyl 😮 Jest jakieś dzieciątko większe od nas?
Nie dam rady przeczytać co napisałyście jak mnie nie było - tempo macie zawrotne 😉

Doti jakie urocze zdjęcie 😁 Mnie też mama kąpała razem z bratem, tylko on młodszy ode mnie 😁 Spóźnione życzonka dla Laurki 😘

Współczuję marudnych maluchów i choróbsk, które się przypałętały 😞 Może faktycznie jakiś skok rozwojowy znowu dzieci przechodzą? Chociaż jak patrzę na ten wykres to zła jestem - więcej jest tego okresu skoku niż okresów korzystnych, paranoja 😞

Mixi sukienka ekstra 😁 To 11 lat temu takie kreacje do chrztu już były? Super 🙂

Karolka palacz nie czuje tego smrodu, który roztacza - im się pewnie wydaje, że jest ok, a Ulkę mdli od zapachu 😞

• Mamusie
Ja właśnie skończyłam piec piaskowego królika i kurkę 🙂

Ja myślę że choć papierosy to zło, to niezawsze mają one coś wspólnego z chorobą. Moja śp. babcia zmarła mając 78 lat - pękł jej tętniak naaorcie brzusznej. 10 lat wczesniej chcieli jej to operować alewarunek był jeden - ma przestać palić. Nie przestała... Paliła od 15 roku życia, więc i tak swoje pożyła.