Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Isa, a czego bedziecie tam szukac?
a nad rodzenstwem dla Tymka trzeba bedzie sie dobrze zastanowic... jak dla mnie opcja na dzien dzisiejszy nie do przyjecia 😞 raz, ze baaardzo zalezało mi na powrocie do pracy, dwa nie wyobrazam sobie rodzic drugi raz :/ a po trzecie mamy za małe mieszkanie 😞

• Mamusie
Witam

ja dopiero dzis teraz zagladam, bo nie jestem w stanie , tak mnie meczy dalej, a moze i bardziej, lepiej tylko na chwile, kiedy działają tabletki, jutro idę do lekarza.
Ciągle mi zimno, wszystko boli-naprawde mam dosc, bo co chwile wraca mi to, chce zrobic wymaz z gardla.
Co się zagrzeję to musze wstać, zajać sie Tymkiem i znow mi zimno- do poludnia zajmuje sie Nim M a pozniej troche mama mi pomaga, ale pracuje caly dzien ciezko, ma juz swoje lata , tzn bawic go bawi ale on jak babcie widzi to szału dostaje , a mama po przekroczeniu progu nic nie moze juz zrobic, zjesc, napic sie, odpoczać-ale i tak sie NIm zajmuje , zawsze tak ale staram sie Go zabierac za chwile, jak sie da wogole 🥴 tylko ona go nie pokarmi, bo sie boi , szczegolnie mleka,,a sama wychowala 8 dzieci, co to sie z czasem dzieje...
Teraz juz chwile drzemie, tez staram sie jak moge Go przesunąć ale narazie nam to nie wychodzi, tak samo jak oduczenie zasypiania na rekach 🤢 wczoraj to juz plakalam bo po kapieli spiacy wymysla , nawet na rekach sie wija, jak zasnal odkladam Go aten w ryk i tak kilka razy a ja goraczka, zimno , obolala, normalnie prawie sie poryczalam ...az sie boje dzisiejszego wieczora.

dziewczyny wybacznie ze sie nie odnosze do waszych postów ale zwyczajnie nie mam sil , pije imbir i uciekam , poki Tymol spi..

Oczywiscie Najlepsze Zyczenia Dla Lusi ! ! ! ! :*:*:*:*

aa to krzeselko co ma Gabrys tez mamy od jakis dwoch dni , ale jeszcze go nie probowalismy, jak wyzdrowieje to bedzie pierwsza proba

Najbardziej to sie boje oczywsicie zeby Tymka nie zarazic 😞 😞 😞 ale coz musze sie nim zajmowac a on przylepa moja kochana , wtuli sie zlapie mnie mocno za szyje kochany 🙂

NO i w sobote planujemy pojechac na zakupy wielkie na wyjazd do polski, na chrzciny itd az sie boje -blee juz nie lubie zakupow hehe, dlatego tez juz musze byc w pelni sil

marylu, dzonatalie-orientujecie sie jak w najblizsza sobote sa sklepy czynne glownie jakies odziezowe????? krocej, normalnie 🙂)))???

• Mamusie
po pierwsze M ma tam stałą pracę na papierach ( jest tutaj bo dostał umowę z tamtej firmy jako w delegacji bo prosił na szczęście to firma mojego wujka to da się dogadać ale wuj coś nadmienił mojej mamie że chciałby żeby już wrócił tam i mu pomagał bo szukuje się duużo roboty)
po drugie prawie cała jego rodzina tam jest (siostra, ojciec, ciotki, wujki ) no i pół mojej rodziny również (same wujki i ciotki i kuzynki i kuzyni)...
Ale już wcześniej przed narodzinami Szymona mieliśmy tam jechać ale chciałam skończyć studia, później ciąża i nie chciałam tam rodzić bo miałam obawy a przede wszystkim mam ogromną pomoc od rodziców i rodzeństwa... więc zrobiliśmy poddasze (troche kasy nas pożarło), ja miałam nadzieje że jak już tutaj się zasiedlamy to nie ma mowy o wyjeździe a to zonk 😞
nie wyobrażam sobie teraz tam żyć... a M nie wyobraża sobie żyć tutaj (chodzi tu przede wszystkim o kase )
a co najgorsze chciałabym powiedzieć mu 'to jedź' ale coś się we mnie załamuje w środku i nie wyobrażam sobie żeby Szymon widział ojca tylko kilka razy w roku na święta 😞

... i zaczeły się ciche dni z M 😞 😞

• Mamusie
no lipa 😞 ale do września jeszcze dużo czasu, więc wszystko może się zmienić 😉 może spróbowałby znaleźć pracę tutaj? wiem, że nie jest łatwo, ale można próbować, a wyjazd do Francji traktować jako ostateczność...

my z kolei nie możemy się dogadać odnośnie budowy domu/kupna mieszkania...
nie chcę, budować bliźniaka z jego ojcem... decyzja podjęta na początku stycznia i od tej pory cisza... nawet nie zaczął porządkować spraw z przemka matką, a jeszcze się pogodzą i miałabym ją przez całe życie za ścianą... poza tym, chciałabym być na swoim... swoim od początku do końca, żeby nikt nic mi nigdy nie wypominał, a niestety u M w rodzinie mają takie skłonności 🤢

• Mamusie
hejka.
jestem w takim samym nastroju dziś jak Deira... wszystko okropnie... Marcinek od półtora miesiąca z dnai na dzień gorzej sie zachowuje-więcej płacze, milion pobudek w nocy itp... zeby mu juz sie niby przebiły-jeszcze dwa w drodze, ale chyba az tak predko nie wyjda, wiec myslalam ze sie troche uspokoji a tu lipa...moze teraz to ten skok rozwojowy o którym Doti pisała? 😞
i jeszcze M mnei na maksa dzis wkurzyl-najwpierw rano juz mialam dosc po nocy, bo Marcinek sie kilkanascie razy budzil i o 5 wstał, no to o 7 poprosilam M by sie nim zajal, to juz wielkie ale bylo...a potem jeszcze przed wyjsciem do pracy uraczyl mnie tekstem w stylu ze przeciez ja nic nie robie, bo UWAGA nie pracuje tyle godzin co on?! wrrrrrrr!! i poszedl do pracy, a ja caly czas go bluzgam w myslach i sie z nim kloce :/

Isa ciężka decyzja dla Was 😞 wpsółczuję...

• Mamusie
Isa ciężka sytuacja. Może spróbujcie spisać sobie plusy i minusy mieszkania we Francji i w Polsce. Musicie to ustalić wspólnie.

Współczuję Wam ciężkich nocy i humorków dzieci :*

Pierwsza wspólna kąpiel:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/837/dsc00781s.jpg/][IMG]http://img837.imageshack.us/img837/5803/dsc00781s.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Mu po komisji za tydzien w srode do odbioru decyzja trzymajcie kciuki zeby wyszlo na TAK 🙂
Isa nie fajnie z Twoim M...
Kurcze ja tez cos ostatnio sie kluce z moim ale zobaczymy jak bedzie jak sami bedziemy mieszkac moze cos sie poprawi,moze wina tego ze on tam jest czasami a ja tu i mowi ze mam cigle jakies ale,że on pracuje a ja jak chce wyjsc do sklepu na pare minut to wonty bo moglas isc z Majką....bleee....
My teraz chcemy kupic lozeczko turystyczne,bo u ciotek M i u mamy to bedziemy spac napewno czasami i to pewnie czesciej wiec nie chcemy kolejnego lozeczka kupywac wiec sie zdecydujemy na turystyczne i zawsze lepiej bo i na wakacje mozna zabrac itp. 🙂 Maja juz 2 godziny mi spi godzine temu wrocilysmy ze spaceru a ona dalej...musze ją obudzic,kąpiel i karmienie zrobić potem do Was zajrze...no i pozniej musze jeszcze wystawic wozek głęboki na sprzedaz

• Mamusie
ale masz Doti fajnie, że już śpią 😉 mój po spacerze przykoarzył ostro-normalnie jak nie on spał chyba z 2,5 godz w sumie...więc teraz to pewnie nie wcześniej jak o 22 zaśnie...
a moze ta dłuższa drzemka oznacza ze już mu nic nie dolega i ladniej pospi w nocy? hehe-tak się łudzę 😜

Mixi czy Wiki nadal trze zębami o siebie?? bo ja normalnie już nie mogę tego słychać...taki nieprzyjemny dźwięk...i wydaje mi sie przez to ze Go to boli (ale chyba nie bo się śmieje)...esz...

• Mamusie
Buffy takie tarcie zębami to przecież super zabawa 😁 😁 😁

U mnie ostatnio codziennie cisza o tej porze. Staram się kłaść Starszego o 20:00-20:30, więc Mała zasypia przy okazji. W lecie pewnie się nam to przesunie, ale w końcu w weekend przestawiamy zegarki do przodu, więc będą zasypiać o 21 😉

• Mamusie
hehe-super zabawa...aż mnei ciary przechodzą jak to słyszę :P

zapomniałam o tym przestawianiu zegarka... to jeszcze godzine krótsze święta mamy :/

normalnie moje dziecko po tej drzemce sie samo bawi... moze naprawde mu sie zmianilo na lepsze? 😉

• Mamusie
Buffy, ja patrzę na to inaczej... Nareszcie Tym będzie spał dłużej niż do 6 😜 😉 i już nie mogę się doczekać, hehe...

Swoją droga dziecko już się chyba całkiem rozstroilo 😞 cały czas marudzi i płacze, w dzień śpi po 15min i to tylko ze 3 razy... I znów zasypia wyłącznie na rękach... Nawet z wieczornym zasypianiem zaczęły się problemy 😞 teraz też... A już było z tym tak elegancko... Nie mam siły, wysiadam... Czasem nie reaguje już na jego płacz, bo zwyczajnie zaczyna mnie denerwować 😞 nie wiem, czy to kolejny, niekonczacy się skok rozwojowy czy inne nie wiadomo co, ale mam dość...

• Mamusie
Sandra hehe, mam nadzieję 😉

Latka mnie też zaczyna jekieś cholerstwo łapać i również boję się, żeby Majki nie zarazić ale co mam z nią zrobić 🤔 Tylko ja mogę się nią zająć 🤨

A ja się dowiedziałam kilka dni temu, że moja pierwsza tesciowa, która jest w szpitalu ma raka złośliwego płuc 😞 I to nie od niej, bo nie chciała mnie martwić i Sandry, która jest teraz przed egzaminem gimnazjalnym. W trzy tygodnie stan się tak pogorszył, że lekarz powiedział, że nie wiadomo czy do Świąt dożyje 😞 Ona oczywiście o tym nie wie.... Serce mi ściska, mam z nią świetny kontakt, nawet odwiedziła nas w nowym domku 😞

Młodsza śpi od 40 minut, starsza (wraz z koleżanką, która śpi dzisiaj u niej) robią nam kolację.

• Mamusie
No to moje dziecko tez juz spi 🙂 wypila 190ml kaszki 🤪 🤪 po takim spaniu sie nie dziwie...kurna nie wiem za co sie najpierw zabrac,Maje juz mam prawie calą spakowaną to najwazniejsze ale tylko ciuchy...ehh i teraz siebie...
Wiecie nawet szczerze sie ciesze,że wracamy do Wrześni 😜 😜

• Mamusie
agn36 napisał(a):
Sandra hehe, mam nadzieję 😉

Latka mnie też zaczyna jekieś cholerstwo łapać i również boję się, żeby Majki nie zarazić ale co mam z nią zrobić 🤔 Tylko ja mogę się nią zająć 🤨

A ja się dowiedziałam kilka dni temu, że moja pierwsza tesciowa, która jest w szpitalu ma raka złośliwego płuc 😞 I to nie od niej, bo nie chciała mnie martwić i Sandry, która jest teraz przed egzaminem gimnazjalnym. W trzy tygodnie stan się tak pogorszył, że lekarz powiedział, że nie wiadomo czy do Świąt dożyje 😞 Ona oczywiście o tym nie wie.... Serce mi ściska, mam z nią świetny kontakt, nawet odwiedziła nas w nowym domku 😞

Młodsza śpi od 40 minut, starsza (wraz z koleżanką, która śpi dzisiaj u niej) robią nam kolację.

Mojemu wujkowi teraz matka w niedziele zmarla na nic nie chorowala do kosciola sie ubierala i padla 😞 masakra dzisiaj byl pogrzeb,ale my nie moglismy jechac a znalam ją

• Mamusie
Kuba śpi u mamy od 19, bardzo grzeczny był podobno, a w domu zawsze broi 🙂
Ja pozałatwiałam wszystkie sprawy, jutro jeszcze świąteczne zakupy i jadę do rodziców na cały weekend...
M. kima na kanapie i jak go o coś pytam, to cały czas powtarza, "przecież ja nie śpie" dobre!
Jakoś tak pusto bez Kubka w domu, przed chwilą się zapomniałam i poszłam zerknąć do łóżeczka, a tam pusto 😞 chyba się nie nadaję do zostawiania go na noc bezemnie.
Isa , wszystko się ułoży i dojdziecie na pewno do porozumienia.
Doti, sto lat dla Laurki :* Fajnie się dzieciaczki razem kąpią.

Ja o drugim dziecku nawet nie chcę myśleć, Kuba daje mi wystarczający wycisk, no i mieszkanie też nie za duże, zresztą uważam,że żeby się decydować na dziecko trzeba mieć odpowiednie warunki mieszkaniowe i finansowe, żeby niczego mu nie brakowało.
Cały czas się zastanawiam co z małym zrobić od września... Aż mi się przykro robi,że będę musiała go zostawić 😞