Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
latka super mały ! 🙂
mixi nie wiem czy te tabletki MERZ są dla kobiet karmiących piersią, bo farmaceutka pytała się mnie czy jeszcze karmię powiedziałam że nie i właśnie mi te poleciła.
deira współczuję... oby Natalka wracała do zdrówka ! biedna się namęczy...

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A my poszliśmy do apteki kupić krem z emolium na te placki suche na buźce 🙂
Zobaczymy czy zejdą 🤔
Starsza poszła do dentysty wyrwać zęba ,a wróciła z dwoma wyrwanymi i jeszcze trzeci się kwalifikuje 😮
Ona wszystkie zęby musi mieć wyrywane bo mimo ,że się ruszają to za cholerę nie wypadną same . 😞
Karola nie pomogę niestety.
Dzisiaj był w odwiedziny mój tata i dał dziewczyną po 50 zł na zajączka wiec kupimy Wiki jakaś nowa zabawkę .

• Mamusie
Czesc dziewczyny.
Milena znowu kaszle. Przepisala jej jakis syrop i bebilon pepti bo byc moze to alergia pokarmowa.
Bylismy u pulmonologa i nic sie nie dowiedzialam nowego. :/ kaxala do czerwca czekac z rabka. Ale lekarka ze szpitala powiedziala ze zalatwi szybciej. Moze juz za dwa tygodnie pojedziemy.
Nie wiem co jest z moja perelka. 😞(

A tak z dobrych wiadomosci to mloda zaczela raczkowac. Jeszcze troche slabo al sie przemieszcza 🙂))) nauczyla sie siadac z pozycji do raczkowania 🙂) czasami sie przewraca ale ma mega radoche ze potrafi cos nowego. :p

No i zrobila na urodziny (1 kwietnia) babci prezent 😁 wyszedl jej pierwszy zabek 🙂) u Was tez tak jest zekto pierwszy zobaczy zabka u niemowlaka kupuje butki ?

• Mamusie
Madzia, Isa dziekujemy za mile słowa 🙂

Karolka, wiem, ze kupują aphtin na plesniawki ja tez mam w razie W w domu.

Mixi u nas w pierwszym dniu te plaki zaczęły schodzic jak troche poscilismy a teraz juz wogole nie ma , mam nadzieję ze nie wrócą. W koncu ladna Buzka

Pauleczka, ja pierwsze slysze o takim zwyczaju 🙂

• Mamusie
A my zębolków jeszcze nie mamy...

Moje dziecię śpi już ponad 2 godziny, pierwszy raz w życiu mu się to zdarzyło... jestem ciekawa czy go żadne choróbsko nie bierze,że taki senny :/

My z M. dzisiaj zamawiamy sobie pizzę, bo ze 100 lat chyba nie jedliśmy 🙂 Ja moją ulubioną capriciosę z sosem czosnkowym 🙂

Któraś z was wczoraj pisała,że boi się nadejścia nocy, ja przez to,że młody źle sypia, też mam już po mału psychozę na tym punkcie i najlepiej bym się nie kładła,żeby nie musieć się budzić...

• Mamusie
moja mala spi, brzuszek ja bolal, podalam krople i padla spac jej 3 drzemka dzis 🤔

co do zebow, to pierwszy juz jest, teraz drugi obok sie przebija i nastepny gorny! 🤔 🤔 🙂

a ja siedze, zamulona i spiaca, wszystko porobilam - zmienilam posciel, poodkurzalam, wymylam podlogi, teraz czekam az moj m skonczy i zabiore sie za gotowanie,

ale nas zasypalo!! bialo i ciagle pada i to jak 😠

• Mamusie
ja też zamulam...ale w odróznieniu od Ciebie Dzo, wcale się tak nie napracowałam-ogarnęłam dom, zrobiłam parę rzeczy do pracy i to tyle... no i użeram się z marudami mego syna kochanego 😉 hehe... pogoda do bani, ale może jeszcze na chwilkę na dwór pójdziemy bo chcę mieszkanie wywietrzyć.

gratki dla Milenki - raczkowanie, sieadanie i ząbek 🙂 niezły pakiet 😉

a mój to prawdziwie raczkuje-jak rak-tylko do tyłu :P hehe

• Mamusie
U nas cały dzień śnieg z deszczem sypie, więc na spacer nie ma mowy :/
Kuba dzisiaj spał w dzień łącznie 3,5h 😮, choć zwykle nie przekracza 2h. zobaczymy jak to się na nockę przełoży, ale gorzej już chyba być nie może :P
Ja dzisiaj też się za bardzo nie narobiłam, lenia mam, starłam kurze, odkurzyłam i umyłam podłogi, a pizza już zamówiona, więc nawet laba od robienia obiadu 🙂

• Mamusie
O rany... Moje dziecko zapomniało chyba, co to znaczy spać.. Ani w nocy ani w dzień... :/

No po kolei, bo zaraz zapomnę... 😉
Doti, Laura mnie zadziwia 🤪 coś jeszcze miałam do Ciebie pisać, ale już nie pani 😜

Sandra, ładnie się odkupiłas 😉 śliczna lososiowa i czarna

madzia, ją pisałam, że nienawidzę nocy... Przed dzisiejsza też już stres łapię 😞 a M doprowadzi mnie niedługo do szału... Już zaczynam coraz gorzej się do niego odzywać 😞

Latka, cud miód do schrupania 😉 a włosy lecą mi znacznie mniej po ostatniej wizycie u fryzjera

Małgosia, kochany brat ze starszego 😉 mnie nie ma kto upominać i dołączam do grona wyrodnych matek 😞 oczywiście za każdym razem szybko dopadają mnie wyrzuty sumienia, ale co powiem to powiem :/

Isa, Pati, Doti mam nadzieję, że maluszki się nie poobijaly mocno 😉 współczuję stresu... Choć sama równeż wczoraj nieco przeżywałam, bo mały fiknal z siadu do tylu i głową uderzył o plastikowy twardy klocek 😞

Paula trzymam kciuki za zdrowie Milki :*

Deira, czyli Natka radzi sobie z temp 🙂 dobrze, że już spada poniżej 38... U maluchów 37,3 pod pachą jest normalną temperaturą 😉 więc już widać poprawę, ale może dobrze, gdyby jutro ją jeszcze lekarz zobaczył, jeśli przez noc będzie jeszcze goraczkowac.

Wow, chyba mi się udalo 🙂 i to bez sciagawki w wordzie 😁

• Mamusie
Hehe Inirtam niezły wyczyn pokazalas 😁
Ja tez mam nadzieje ze po fryzjerze beda wlosy mniej wypadac 🙂 a poza tym to juz nie moge na nie patrzeć. ...

Tymek po kapieli najedzony spi , ja tez dzis sie szybciej poloze , cos mnie okres meczy a przyjsc nie moze 🤢

Jutro czeka mnie troche relaksu Tymek zostaje z tata a ja do kosmetyczki....

Jak nie zasne to zagladne a jak zasne to Dobrej Nocy ! 🙂

• Mamusie
Isa, u nas właśnie takie ciekawe noce są od kilku dni, normalnie Tymol przechodzi sam siebie, a ja idąc w masówke zwalam wszystko na zęby 😜 dziś mi pediatra powiedziała, że to ten typ i pewnie uspokoi się jak odstawie go od piersi... Kuszące, nie powiem 😉 😜

A wogóle młodzież waży 7300 i mierzy 70cm, chyba raczej do grubasow nie należy 😉
I mamy ruszyć z miesiwem i jajem...

A jeszcze miałam napisać, że pięknie Urszula podgonila wagą kumpli z forum 😉