Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doti tu i tam 😁 haha kurczę zapominam zawsze wejść do Was. Zawsze mówię sobie, że tu wejdę, ale no widać, że pamięć już nie ta 😁

Polunia od piątku na działce z dziadkami wariuje 😁

latka też się zastanawiam nad tym nocniczkiem 🙂

• Mamusie
Podoba mi się ten nocnik, myślę, że mógłby być ciekawy, może akurat bardziej by zachęcił później Tymka do nauki?! Nie traktuję tego jako konieczność, tylko biorę pod uwagę , no i wiem,że nie jest tani , tu kosztuje on jakieś 30 funtów=jakieś 150 zł , czyli dla mnie jak 30 zł muszę w ten sposób patrzeć bo gdybym tak przeliczała to nigdy byśmy nic nie kupili po prostu 🙂.
Pytam Was bo może słyszałyście od znajomych jakieś opinie itp. 🙂
Po prostu tak się nad nim zastanawiam...myślicie , że bez sensu ???

no niby ma zachęcać , muzyczki , i inne pierdoły

• Mamusie
Latka znam dzieci które tak przeraziła ta muzyczka że porządnie zraziły sie do siadania na nocniku.... To nie bulwersacja. U Ciebie to jest "tylko" 30zł. Tyle jeszcze można dać za nocnik stabilny i bezpieczny. Ale ponad 100zł bym nie dała.
My kupiliśmy w biedronce za 17zł i jest ok. Za takie same pieniądze kupowałam Starszemu i był do niczego - być z tak cienkiego plastiku że wyginał sie przy każdym ruchu dziecka.

• Mamusie
po prostu jak mówię, zastanawiam się czy jest sens płacić, chciałam się zapytać i zorientować , bo właśnie skoro się tyle płaci, to może jest jakiś cudowny,
może któraś kupowała już swojemu starszemu maluchowi

ale jak jest opcja, że mi się wystraszy..
no nic , pożyjemy-zobaczymy

• Mamusie
Niestety nie przewidzisz. Jedno dziecko będzie się załatwiało na najtańszym nocniku a inne będzie potrzebowało bajerów.
Podpowiem Ci tyle - u nas klapka na nocniku to fajna sprawa bo Starszego nocnik stoi u niego w pokoju i jak muszę iść z zawartością do toalety na parterze to mi nie śmierdzi pod nosem 🙂 Wyjmowany pojemnik do opróżniania to też fajna sprawa. Do tego zwróć uwagę czy ten dziubek z przodu, który ma zapobiec rozchlapywaniu moczu przez chłopców jest odpowiednio wysoki. Połączenie nocnika z nakładką na sedes też jest fajnym rozwiązaniem, zwłaszcza jak jeszcze nocnik zmienia się wtedy w podnóżek 😁
A to co Ci mogę podpowiedzieć przy tym konkretnym modelu - spłuczką się dziecko nie zajmie podczas załatwiania, bo jak się ma wykręcić? A jak spłuczka będzie ciekawsza od siedzenia to zrobi się problem. Następna sprawa - miejsce na papier - zanim dziecko nauczy sie podcierać to raczej będzie już z sedesu korzystało.

• Mamusie
Czesc dziewczyny.
Wczoraj mielismy wypad do Gniezna,kupilam buty bylam u kosmetyczki.Dzisiaj robie fryzure sobie,ale totalnie nie wiem co i o 10 na komunie juz jedziemy.
Wczoraj Majka miała zaparcia od rana bylo jeszcze ok do godziny 16,potem zasnela juz ze zmeczenia o 16,bo w ogole nie spala tzn po 15 minut drzemki miala.Bylismy pozniej u znajomych wiec juz zaczyna sie meksyk....Chciala zrobic kupe,ale sie spinala. O 20 przyjechalismy do domu,odrazu kąpiel no i zaraz wielki placz!!! Więc dalam jej espumisan ale nic nie pomagał potem czopka i pomogl,taka zielona gliniasta kupe zrobila,że masakra,ale to i tak jeszcze nie to co powinno być,no i rano teraz też już luzniejsza.Czy moze to być spowodowane,że Maja je więcej produktow stałych niż mleka? No i jeszcze ma katarek,pewnie przez wychodzące zębole do góry:-/ masakra,nie wiem czy wytrzymamy na komuni dzisiaj.

• Mamusie
Witam 🙂

Latka ja staram się być na bieżąco z forum, tylko nie mam czasu pisać 😁
A stronkę sklepu śledzę cały czas i myślę, że za jakiś czas poproszę cię o przysługę ale będę chciała kupić ubranka dopiero za ok. 2 miesiące, żeby Maja miała świeżą garderobę do żłobka 😁

Kasia zdrówka dla Olci 😘

Doti ech, masz się z tą babcią 🤢

Tusia ale Pola cudniasta w avatarku 🤪

Latka ja ostatnio jestem na etapie wybierania nocniczka dla Majki. I już prawie kupiłam ten z FP jednak zaczęłam się głęboko zastanawiać, tak jak napisała Doti dziecko zamiast skupić się na załatwianiu potrzeby będzie mi się wykręcało, żeby zobaczyć co jest z boku i z tyłu 🤔 Dodatkowo zaczęłam zwracać uwagę na to, czy maleństwu będzie się na nim dobrze siedziało i na tym z FP myślę, że wygodnie będzie raczej tym starszym dzieciom. Ja na razie kupię więc zwykły klasyczny nocniczek, niziutki i wygodny do siedzenia a pózniej przemyślę sprawę z tym z FP 😉

A ja czekam na dostawę, bo zamówiłam dla Majki stolik edukacyjny i lalkę 😁 Wcześniej przyszedł autobus, który sam jeżdzi odbijając się od przeszkód i ma mnóstwo różnych ciekawych pierdółek 😁 Więc choć na chwilę dziecko ma zajęcie 😁
Mieliśmy mieć dziś wypad nad morze ale ma być tam tylko 14 stopni więc jedziemy nad jezioro, tutaj ma być 24 stopni, więc różnica spora 😁

• Mamusie
latka, nie znam dziecka, któremu ten nocnik spodobałby się na tyle, żeby wydawać tyle pieniędzy.. szczerze, jeśli mam doradzić, to odradziłabym 😉
ja to w ogóle chciałabym Tymosława z kupą od razu na sedes przyzwyczajać, bo nie wyobrażam sobie kupy w nocniku i podziwiam mamy, które to sprzątają 🙂 mam nadzieję, że nie będę musiała się do tego przyzwyczajać, bo chyba wolę kupę w pieluszce 😜

Tym chyba pokochał mamusię na nowo, trzecia noc z rzędu z tylko 3 pobudkami 🤪 🤪 🤪

wczoraj byłam na panieńskim kumpeli, ale tylko dwie godzinki, bo jeszcze chwila i cyce dziurę w bluzce by mi zrobiły 😜

Isa, pisz co u was, a nie tylko dzień dobry 😜 🙂

• Mamusie
Dzień dobry. Rano humor był dobry, teraz mam wkurwa na męża....

Inirtam a jaki jest problem z kupą w nocniku? Wyrzucasz do sedesu, spłukujesz wodą, ewentualnie wymyjesz szczotką do wc i po sprawie 🙂

Natalia mała ilość płynów może zagęścić kupki. Jeśli nie jadła nic co może spowodować zaparcia, to próbuj jej dawać więcej płynów.