Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jaka tu cisza dzisiaj 😮 ja sama dopiero teraz mam chwilę, żeby cokolwiek przy kompie na dłużej usiąść.. nawet nie mam kiedy poczytać, ech... a niby pogoda nie pozwala ze spacerów korzystać...

Doti, super wieści!! Oby już żadne choróbska się was nie czepiały!! :*

Marylu, co za gorączka??

Latka, jak tam powrót do UK? mam nadzieję, że Tymi spał w aucie i spokojnie dojechaliście na lotnisko 😉

buziaki dla wszystkich roczniaków, którzy ostatnio świętowali 🙂 i tych, którzy będą dopiero świętować też!! 🙂
Super, że imprezy się udały, zdjęcia wszystkie super!!

Karola, jak tam Ula dziś w żłobku?

Tym mi się chyba przestawia... ostatnio śpi tylko raz w ciągu dnia, przez co już około 18-19 robi się senny... zazwyczaj staram się go przetrzymać, żeby zasypiał tak koło 20, ale dziś nie dałam rady i właśnie niedawno padł.. pewnie to na noc, choć mam nadzieję, że jakoś się jeszcze przebudzi chociażby na kaszę!! 😮 rano wstaje przed 6!! 😠 😠 😠
z M mam ciche dni.. nie możemy ostatnio się dogadać, jest jeden temat, w którym mamy kompletnie odmienne zdanie i tak się bujamy, a że ja zaczęłam cisnąć, to rozpętała się burza... a przy okazji takich akcji, ja wypalam ze wszystkim, co mi zalega na sercu 🥴 jak z armaty 😞
mam nadzieję, że jakoś się dogadamy niedługo, bo męczy mnie to wszystko, a mały też już coraz więcej rozumie i nie chcę, żeby byl świadkiem naszych kłótni, już widzę, że reaguje..

• Mamusie
Inirtam, Ula coraz lepiej 🙂 chyba sie zaklimatyzowala 😉 rano chwilke poplakala, bo na weekend zdarzyla sie od zlobka odzwyczaic, ale juz pozniej bylo podobno oki 🙂 ona tez spi juz tylko raz w ciagu dnia i zasypia ok 20-21.
Wiem co to znaczą ciche dni z M, tez czesto mamy 🤨 niestety jestem furiatką i od razu wybucham, a pozniej on ma focha i tak sie zaczyna...

Doti witajcie w domku 😘

Witam 😉

Tak jak pisałam wam przed weekendem .. że Kubuś nie za dobrze się czuje .. w sobotę pojechaliśmy do lekarza zbadał go zwykły lekarz nie pediatra . Powiedział że płuca i oskrzela są w porządku gardełko lekko zaczerwienione i katarek . Przepisał witaminę C calcium i póki co nie pomaga .. ;/ jutro idziemy do lekarza .
a co najgorsze Ja z M też jesteśmy chorzy ... ledwo żyje .. 😞
Kubuś strasznie katarek ma męczy się biedaczek .

• Mamusie
Witam Was z UK 🙂

Podroz domu na lotnisko nawet nie byla najgorsza trochę Tymek spal i nawet jakoś siedział, ale później zaczęło go naciagac na wymioty 🤢 bylam bardzo zdziwiona pierwszy raz tak. W samolocie tez duzo lepiej bylo niz ostatnio. Za to ja okropnie ostatnio znosze jazdy autem i samolotem tez średnio
Myslalam ze wykituje ostatnio i dzis. A dodatkowo nie wyspanie i zmęczenie daje się we znaki.
Tymek ostatnio w nocy tak zle spal bo sie nie najadal. Zjadl na kolacje np kaszke a pozniej dawalam mu jeszcze mleko ale tylko 200ml bo takie mialam kartoniki a on nie wypije innego mleka, ani z zadna kaszka, kleikiem itd z butli nie wezmie. Teraz dalam mu na kolację parowke o 17:30 jakos i jak zwykle mleko teraz ale juz mu nalalam 100 nowego po roczku i 150 tego co do tej pory i zjadl migiem i jeszcze by pewnie jadl.

Jutro mamy na bilans na 11 rano a później jakieś zakupy bo po takiej przerwie to co nie co musze pokupic. Musimy sie za butami w clarks rozejrzec bo wszystko male.

Marylu a Wy juz mieliście bilnas? Jak poszlo ?

Dobranoc

• Mamusie
Doti to super 😉
Initram wciąż ma temperaturę 😞 po podaniu nurefenu lub paracetamolu ładnie spada i nim jest czas na kolejną dawkę to już cały rozpalony 😞 mój też zmienia sobie drzemki. Najgorsze, że jak ominie jedną to i tak szaleje do nocy.
Trzymam kciuki żebyście się z M dogadali 😞 rzeczywiście maluszki coraz więcej rozumieją i potrafią wyczuć kłutnie.
Patinka biedny malutki 😞 mam nadzieję że wszyscy szybko wyzdrowiejecie
Pati jakie wy piękne jesteście! a Gabi jakie długie nogi ma! modelka będzie 😉 torcik przepiękny!
latka super że jakoś dotarliście. Teraz musicie się zaaklimatyzować pewnie;> my już się ogarneliśmy a znów wyjeżdzamy 😉 Do mnie przysłali tylko list, że jak mam jakies wątpliwości to mam się zgłościć do przychodni. I żadnego bilansu nie robią ;D super co? daj znać co u Ciebie było na tym bilansie.

Dziś jak lekarka małego badała, to napomniałam o wszystkim co stwierdzili w polsce. A ona nie wzruszona, stwierdziła że i tak nie powinnam mu dawac wit D 🤔 nie wiem nie wiem nie wiem co oni mają tu za medycyne 🤔

• Mamusie
pomocy....

wczoraj Szymon popiekł całą dłoń... dzisiaj ma dwa bąble na paluszku wskazującym i serdecznym... co robić?! tzn. w aptece dali nam różne specyfiki na poparzenia ale nie wiem czy te bąble zejdą same czy przebić?! 😞

jakiś koszmar !! 😞 jestem zła, smutna i czuje się do dupy... to wszystko przeze mnie 😞

• Mamusie
Dzień Dobry

Isa a co sie Szymkowi stalo ? 😞 biedaczek..

Doti co sie dzieje? ;*

A ja też mam humor kiepski a raczej jestem tak wkurzona lekko mówią na M
Nosz cholera zawiodłam sie strasznie na nim 😞(( moze wyolbrzymiam ale boli.... i to zaraz ba drugi dzień po powrocie ..szlak !!

Dzis moj synek kończy roczek 😉)) ale zlecialo jak wczoraj pamiętam ten dzień 🙂
Jestem dumna mamą 🙂

• Mamusie
... wczoraj po drzemce chciałam podgrzać jedzonko małemu... to nastawiam do mikrofali i zamiast małego dać do krzesełka to ja posadziłam go na ladzie obok mikrofali i kuchenki gazowej... pierwszy raz tak nieumyślnie zrobiłam sama nie wiem dlaczego?! :/ chwila moment a jego rączka wylądowała na palniku gdzie dopiero co zgasiłam ogień... pisk, ryk przez 2h 😞 później przez cały dzień chciał na ręce i lewą rączkę ciągle trzymał nieruchomo... pomimo tego że popsikalam i posmarowałam maścią... i tak bolało i tak... i tak przez cały dzień, po kapieli koszmar się zaczął - w nocy budził się z dziwnym krzykiem 😞 dzisiaj jest już lepiej ale pojawiły się właśnie dwie ogromne bąble ;/

Sandra dzięki za radę - w takim razie nie ruszam... albo sam sobie poprzegryza albo dotknie czegoś ostrego i samo pęknie... aż mnie ciary przechodza jak widzę te bąble 😞
a jak u Ciebie z Chodakowską?
i jak urodziny Tatianki? robiłaś czy nie?? 🙂

Inirtam, Latka, Doti - widzę że wszędzie ciche dni... u nas też... i jakoś tak dziwnie... ;/ miejmy nadzieje że się ułoży!! (zresztą jak zawsze 😁 )
Doti mów co cie gryzie!! 🙂

• Mamusie
Oj, Doti, Doti.. wprawiasz tu nasze kolezanki w domysly...
Glowa do gory!!! BEDZIE DOBRZE!!!

Isa, spoko nie ma problemu...
No kurcze pomijajc to oparzenie, to przeciez mlody mogl spasc z tego blatu..
Byle sie szybko raczka zagoila.. Podawaj mu Isa.. choc przez 3 dni Ibuprofen..
Dziala i przeciwbolowo i przeciwzapalnie.. nawet do maksymalnej dobowej dawki..

Z Chodakowska na razie lipa.. nie chce mi sie 🙂) haha 🙂
Co do urodzin to robie za tydzien w niedziele.

• Mamusie
Doti 😘 nie wiem co napisać... chyba to co Sandra - bedzie dobrze, kiedy idziesz na potwierdzenie?! 🙂 ja bym się na Twoim miejscu cieszyła... bo chciałabym rodzeństwo dla Szymka jak najszybciej!! 🙂

Sandra 😁 ja już 5 dni nie ćwiczyłam (brak czasu plus lenistwo) 😁 ale mam nadzieje że dzisiaj mi się uda!
udanej imprezki! 🙂
podaje Ibufen dla dzieci wg ulotki więc powinno działać...

a jutro na 14:30 mamy szczepienie 🤪 i wizytę kontrolną (roczkową) na szczęście katarek minął... tylko teraz to oparzenie...

Pati śliczny torcik i Wy piękne!! A Gabrysia jakie ma długaśne nóżki 🙂

(powoli was nadrabiam) 😉

• Mamusie
Dzień Dobry! 🙂
Doti Gratulacje!!!!!! jestem w szoku, ale sie ciesze 😉 od razu mi humor poprawilas 😉 nic sie nie lam, skoro z dwójka dajecie rade to i z trojka sobie dacie 😉

Iza biedny Szymus, ale nie zawsze pomysli sie o wszystkim na czas..na drugi raz bedziesz bardziej uwazac 😘

Ja musze nas umowic na to szczepienie...zupelnie o tym zapomnialam 😜