Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jaki on słodki !! ale się uśmiałam 🙂 Oj nie, biorę się za Nikolę, ona nie umie głowy podnosić,kurde a jest w tym samym wieku. Od razu się wkurza, trze nosem o pościel i kładzie głowę na łózku i ma gdzieś żeby się meczyc.heh

• Mamusie
Hej dziewczyny nie wiem czy Wam Doti pisała po 16,ale drugi raz napisze jeśli już. Więc jak byliśmy to stan Mai się poprawia,tzn dostaje wiagre na zminimalizowanie tego ciśnienia w płucach. Teraz jak byliśmy rozmowa z lekarzem i tak...nerki pracują,wybudza się jest na mniejszych lekach nasennych,cały czas dostaje wiagre,jak się przebudzała to ciśnienie nie rosło tak wysoko jak wczoraj. Oczywiście lekarze nie mogą Nam nic teraz powiedzieć jak jest i jakie są rokowania na dalszy okres,bo oni pani nie wiedzą,a nie chcą tez Nam robić nadziei. W końcu M aja ma pierwszą dobępo operacji. Także zobaczymy jak dalej będzie. Jutro jak ciśnienie będzie o wiele mniejsze będą próbować odłączyć od respiratora. Kochane trzymajcie jeszcze kciuki:-(

• Mamusie
Sandra sie nie odzywala,bo nad morze ja wywialo 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/42/img0051zr.jpg/][IMG]http://img42.imageshack.us/img42/3979/img0051zr.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/203/img0148ta.jpg/][IMG]http://img203.imageshack.us/img203/6192/img0148ta.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Natalia trzymamy mocno i będziemy dopóki Maja nie wyzdrowieje. Trzymajcie się :*

A mój Borysek już jakiś czas się tak przekręca ale teraz zaczął to robić z premedytacją 😉 bo wyczaił o co chodzi. Zresztą tak samo jak z przekręcaniem się z plecków na bok. Co ja się namęczę przy przebieraniu 😁 wierci się i przekręca non stop.

• Mamusie
Witam Się wieczorkiem 😁

Natalko dalej trzymam kciuki za Majeczkę i myślę o Was. Trzymajcie się a TY jesteś bardzo dzielną mamusią!

Aisza mojej raz udało się tak przekręcić ale wystraszyła się i zaczęła płakać 😮 A Twojemu synkowi widzę , że to się podoba 😁

Pestka moja córcia też się wściekała ale zawzięłam się i starałam się jak najczęściej ale na krótko kłaść ją na brzuszku i się przyzwyczaiła, choć to nie oznacza, że to jej ulubiona pozycja 😁 A jaką ty masz gondolę, że córcia się nie mieści? Bo ja Graco Symbio i lada chwila Mai będą z niej nogi wystawać 😁

Sandra aż zaniemówiłam 🤪 Wyglądasz jak modelka! A i dzieci korzystają z kąpieli, rewelacja 😁 Ja swoją też chcę zabrać na basen ale to dopiero po ślubie, świętach i całym tym zamieszaniu 😁

Isa ja też nie mogę napatrzeć się na twojego synka w avatarku, jaki on śliczny 🤪

A ja dziewczyny nie kupiłam jednak tego kombinezonu. Zapłaciłam a na drugi dzień email, że już ich nie mają, no to ja, że biorę inny -też nie mają 😠 Cholera jasna, to po co wystawiają na aukcji towar, którego nie posiadają 😠 Wystawię negatywa jak nic 😠 No i znowu poszukiwania, w końcu kupiłam inny i tyle.
A na dodatek dziś przy krojeniu mięsa obcięłam sobie opuszek palca, oczywiście obiadu już nie było 🤔 Myślałam, że krew nie przestanie mi nigdy lecieć 🤢 Czekałam tak 40 min aż M wróci z pracy (dobrze, że Maja była grzeczna i nie chciała na ręce 😁 ) Zawióżł mnie do szpitala ale tam czekałam ponad dwie godziny na chirurga i przestało krwawić, więc zwinęłam manatki i wróciliśmy do domu. Ale boli niestety.... Dobrze, że to lewa ręka, bo prawa będzie mi potrzebna za tydzień w USC 😁

• Mamusie
Agn ale pech 😞

Natalia cały czas trzymamy kciuki!

Sandra no ekstra zdjęcia 😁 Widać, że się dobrze bawiliście 🙂

Ja też chcę, żeby Wojtek tak się kulał 🤪 Suuuuuper 😁

Wróciłam od fryzjera 🙂 Dopieszczona i dowartościowana blondynka 😉 Wojtek szerzej otworzył oczy jak mnie zobaczył 🙃
Wojtek nosi już 68 ciuszki. W przyszły czwartek idziemy na szczepienie to się dowiem ile waży, ale na pewno sporo 😉
Dobrej nocy 🙂

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
Sanderka fiu fiu podziwiam 🙂

Dziewczyny moze wiecie jak wywolac u malucha kupke? Ula strasznie sie meczy, bo od niedzieli nie robila, a nie chce jej znow czopka wkladac, bo sie przyzwyczai i dopiero bedzie klopot...

Karola raz możesz jej dać czopka od tego się nic nie stanie...

• Mamusie
Witam po długiej przerwie 🙂
Mi forum się dopiero wczoraj odblokowało...
U nas 3 nocki minęły super, tylko jedno karmienie w nocy, dzisiaj troszkę gorzej po pobudki o 2,4 i wstał o 5:30. Mam nadzieję,że powrócą te lepsze 🙂
Natalia, trzymam kciuki za zdrówko Majeczki!
Agn, ja też mam Graco Symbio, ale Kuba nie jest jeszcze taki długi,żeby się nie mieścić, ale myślę,że tak za miesiąc, półtora przełożę do spacerówki,żeby lepiej widział świat.
Aisza, ale Borysek się ślicznie przekręca, mój synuś jest w tym samym wieku, ale na razie coś mu nie idzie, główkę ładnie trzyma, i ze 2 tyg temu umiał się przekręcać, a teraz jest starszy i mu się nie chce...albo pupa za ciężka.

Pisałyście o wadze, Kuba tak na oko waży teraz ok 6500g, przy wadze urodzeniowej 2190g, więc przybiera jak szalony 🙂 Szkoda,że w długość mu aż tak bardzo nie idzie,ale nie ma po kim.

Czy wasze dzieci też się tak podrywają do siadania? Jak położę go na wyższej poduszce, to się sam podnosi, no i jak go biorę na kolanka, to oczywiście musi siedzieć pod kątem 90st. bo inaczej mu się nie podoba.

Buziaki :*

• Mamusie
dobry,

sandra podziwiam... ja jestem zmarzluch z natury i nie wyobrażam sobie morsowania ;D
karolka mój Szymek od soboty kupki nie zrobił i też nie chce dawać mu czopka bo za wiele razy już mu tak pomagałam więc robie z nim ćwiczenia nóżkami, masuje brzuszek to jak narazie śmierdzące bąki się ulatniają (a to znak że kupa tuz tuż) 😁 ale czekam jeszcze cierpliwie, co prawda męczy się bo marudzi ;/ ale co ja moge zrobić? położna mówiła że musi się to samo wyregulować bo jak będę mu dawać czopki to się przyzwyczai i sam kupki nie będzie robił...
madzia mój Szymek ma to samo... tak się podsuwa że prawie sam siada... 😉
agn ale pech! ;/ może dzisiejszy dzień będzie lepszy?! 🙂

u nas nocka jak zawsze kąpiel o 20 spanie o 21 pobudki na karmienie o 1 i o 6 i pomiędzy tymi pobudkami jeszcze budził się i marudził bo bąki go męczyły więc spał z nami bo go masowałam...

a dzisiaj moja siostra przyjeżdża i będzie aż do niedzieli... troszkę odpocznę bo obiecała że zajmie się Szymkiem 😉

ktoś chciał przepis na ciasteczka owsiane : 😉
250 g masła
500 g płatków owsianych (ja daje 250g płatków większych i 250 drobniejszych)
200 g cukru
3 jajka, roztrzepane
5 łyżek mąki pszennej
na małym ogniu stopić masło, dodać cukier i czekać aż się trochę roztopi, dodać płatki i dobrze wymieszać (zrobi się taka mega gęsta papka) przestudzić... wmieszać w to roztrzepane jajka i przesianą mąkę... na blaszce rozłożyć papier, i układać w dowolny sposób ja robię płaskie cienkie (szybciej się pieką i są smaczniejsze niż grube) masa jest dość gęsta i kleista i trudno się te ciasteczka formuje ale jakie by nie wyszły są smaczne 😉 jak kupcze... aaa i piec 20min w piekarniku w 200stopni.
smacznego 😉

• Mamusie
Dzień dobry Kochane. Ciężki dzień wczoraj miałam ale za to zaliczyłam 2 godziny relaksu u fryzjera 🙂
Wczorajsza akcja z Mateuszem:
ja byłam z Małą na górze bo ją przebierałam, karmiłam i usypiałam, i słysze płacz.pomyślałam że może się uderzył gdzieś albo co...zeszłam na dół a on wtulił się we mnie tak mocni.pytam się co się stało: teściowa mówi że czegoś się wystraszył bo odskoczył jak oparzony.
leżał jakiś okruszek (jak to w kuchni) na podłodze Mateusz mówił najpierw że pszczoła a potem że śmieć był...
nie chciał mi z rąk zejść na podłogę ani nawet na łóżko!bo śmieci są....prawie 3 godziny histerii były zanim się zabawił.potem się chwilę przespał i jak przyszło do spania na noc to znów akcja

zaczął oglądać prześcieradło na naszym łóżku, uciekać na mnie, na marcina, sprawdzać kołdrę
jak teraz usypiał to niby poleżał chwilę a zaraz wstawał i mówił że nie chce spać na robakach...ja mówię, tłumacze, tule, pokazuje że nic nie ma a on że jak są paprochy i brudno to się robią pełzające robaki..leżał chwilę u nas, za chwilę mówi że tu jest nie bezpiecznie i musi iść do siebie, zaraz wraca z płaczem bo tam niebezpiecznie, w południe to krzesełka swojego wejść nei chciał bo niebezpiecznie
Niestety mamy ciąg dalszy dzisiaj, Mati reaguje paniką na paproszki wielkości główki szpilki, prosił nawet M żeby mu wyciągnął bzyczenie z ręki.... 😮 😲 więc nie wiem co robić...

• Mamusie
Dzień dobry.
U nas nocka rewelacja. Mały wstał o 3 i 7, zjadł i pospał do 8. Ale za to o 3 go przebierałam 3 razy pod rząd. 😮 Przebrałam go przed karmieniem bo mu kupa wypłynęła na plecy, w trakcie karmienia strzelił drugą i jak go przebrałam po karmieniu to oczywiście sobie przypomniał i zrobił trzecią. A co sobie będzie żałował. 😁
Agn Borysowi leżenie na brzuszku podoba się od niedawna. Ale ja go układam na brzuszku od urodzenia codziennie po kąpieli i jak przestał jeść co godzinę to też w ciągu dnia kilka razy. I zaczyna też się denerwować jak już nie ma siły się utrzymać. A co do przekręcania to na początku też się wystraszył i mnie, bo mało mi ze stołu nie spadł – brakło kilka centymetrów - teraz już się przyzwyczaił. 🙂 I współczuję przygody z palcem - musi boleć. Bidulko.
A ciuszki ubieramy już 68. Mój klusek waży już na pewno 7 kg bo 2 tyg. Temu ważył 6250.
Madzia mój też chce siedzieć koniecznie i nawet jak jest w leżaczku na półsiedząco to ciągnie głowę do przodu i nogi do góry i chce wstawać. 😁

• Mamusie
Aisza2612 napisał(a):
Mój Misiek mały się przekręca z brzuszka na plecy 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=CTOFxLqM1Ns&feature=youtu.be

hehehhe... ale dzielnie walczy 🙂 jakbym swojego widziała, tylko ten jak już "sprawdzi teren" to leci, hehe 😉

dzień dobry 🙂
u nas noc standard...tzn. 5 pobudek 😜 😁 😁 😁 strasznie u mnie sucho w mieszkaniu, mimo że zakręcam grzejnik i chyba po prostu chce mu się pić... bo jak wsadzam mu smoka, to wypluwa całkiem suchego i usteczka też suche ma 🤨

dziś Tymuś kończy 3 miesiące 😁 czy to znaczy, że przespana noc przede mną??!! 😁 😁 😁 hehe...

• Mamusie
Doti ale masz przygody 😉 Mati widać jest bardzo zabawnym dzieckiem 😉
Aisza ale Ci niespodzianki Borys robił 😉 mój robi kupkę raz na 5-6 dni i to nie taką mega tylko normalną mieszczącą się jeszcze w pampersach 2... więc nie wiem co jest lepsze czy przebieranie co chwile czy raz na tydzień ale za to pod koniec tygodnia jest taki marudny że nie wiem co mam już z nim robić 😮
i super filmik... jaki śliczny i silny chłopczyk !! 🙂
inirtam wszystkiego naj naj dla Tymka!! oby teraz było już z górki 😉
ja kupiłam nawilżacz powietrza bo sytuacja była taka jak u Ciebie... no i podaje Szymkowi wodę 😉 i powiem że jest duuużo lepiej...

czy wasze dzieciaczki też prawie wcale nie śpią w dzień?? mój od 6 rano nie śpi i nie zapowiada się żeby był śpiący 😞 cały czas chce żeby ktoś się nim zajmował, gadał, przytulał itp... ale spać to już nie... w ciągu dnia jak śpi z 2h (w sumie) to jest dobrze... jeszcze gdyby za to w nocy spał jednym cięgiem i nie marudził to byłoby to zrozumiale ale on w nocy też kiepsko śpi ;/

idę zaraz pierogi robić 😜

• Mamusie
hejka 🙂 a u nas nocka spokojna, ale niestety nie obeszlo sie bez kawalka czopka w Uli dupce 🤨 od razu 3 pieluchy pelne 😮 gdzie jej to sie wszystko miescilo? Pediatra dala mi na te jej zaparcia te kropelki Biogaia, zobaczymy czy pomoga, na razie podaje je Uli od dwoch dni... Wyczytalam tez, ze mozna na takie problemy podawac dziecku syropek Lactulosum, chyba kupie na wszelki wypadek...

• Mamusie
Isa tekst rano ten z dzieleniem się może i był śmieszny, ale późniejsza akcja już nie 😞 wczoraj od 11 do 13:30 był płacz non-stop. Wieczorem 3 godziny płaczu, szukania śmieci i uciekania zanim zasnął... to jest autentyczny strach a ja nie wiem co z tym robić 😞

Moja jak leży na brzuchu to się wykręca głową żeby zobaczyć co jest za nią i śmiało już na bok się obraca. Z brzucha na plecy też...
Jeśli chodzi o spanie, to rano zawsze jest tak, że jak wstanie rano, zje, pobawi się chwile i idzie jeszcze spać na 30-50 minut. W nocy np. dziś obudziła się o 3:30 i o 7. A w dzień ma 3 drzemki takie po godzinę mniej więcej a pomiędzy przysypia czasem na 15 minut (głównie przy cycu).

Aisza
u nas też nie raz są takie akcje z kupami że przebieram raz za razem 😁 po prostu przy przewijaniu się brzuszek masuje hihihi.

Natalko
mam nadzieję że będzie już tylko lepiej :*

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
hejka 🙂 a u nas nocka spokojna, ale niestety nie obeszlo sie bez kawalka czopka w Uli dupce 🤨 od razu 3 pieluchy pelne 😮 gdzie jej to sie wszystko miescilo? Pediatra dala mi na te jej zaparcia te kropelki Biogaia, zobaczymy czy pomoga, na razie podaje je Uli od dwoch dni... Wyczytalam tez, ze mozna na takie problemy podawac dziecku syropek Lactulosum, chyba kupie na wszelki wypadek...

ja już podawałam czopki (ale mam zakaz i nie mogę tak często podawać)
syrop duphalac, i teraz podaje syrop debridat... i jak widać jak kupki nie było tak nie ma :/ we wtorek mam szczepienie i wizytę u pediatry to muszę dalej jej powiedzieć że nic nie pomaga ;/