Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 😁

Dzięki dziewczyny za życzenia i ślubne i świąteczne 😁
Ja również życzę Wesołych Swiąt!!!!

Mam na karku teściową już trzeci dzień i nie wiem, kiedy pojedzie 😠 Jestem na skraju wytrzymałości..,....
Maja jest przez nią tak rozdrażnona, że nie poznaję własnej córki 😞 I mimo, iż teściowa nie zbliża się zbytnio do niej to jak tylko Maja ją widzi, wpada w histerię 😮
Cały czas zapieprzam w kuchni, już mam dość i jutro nic nie szykuję tylko zwijam małą na spacer, niech sobie radzą 😜 Buziaki 😁

• Mamusie
Hej 😉
Ja mam jakoś strasznie nerwy w te święta bosz... a w sumie ie wiem dlaczego ale wszystko mnieirytuje. ... a ojadac się nie objadam, mimo, że mogę, bo nie karmie, to jakoś nie mam ochoty.. zjadlam wczoraj trochę dziś trochę jeden kawałek ciasta i po prostu nie mogę ta mi ciężko, oduczyłam się ....pasuje mi tylko jedzenie na parze i praktycznie nic słodkiego...i dobrze 😉

• Mamusie
dzień dobry.
wszyscy jeszcze śpią, a ja cichutko na laptopku 😁
jem co dają 😁 a w domu tylko sałatka z tuńczyka i sernik z brzoskwiniami 😜
wszczoraj Oskar dał taki koncert wieczorem że hohoho. córka też nie w humorze i godzinę ryczała 😠 więc u nas lipa lekka
dziś tylko na krótko do Szczepana, potem spotkanie klasowe i po świętach 🙂 no i noworoczna dieta hahaha 😁 😁
isa dasz radę, trzymaj się 😉

Jak tam nasza dzielna Maja??

• Mamusie
hej 🙂 ja juz spokojna, bo wrocilismy wczoraj do siebie 🙂 a jutro do moich rodzicow na 2 dni jedziemy 🙂
Iza na pewno wszystko sie uda ! 🙂
Z tago co Natalia pisze na fb to z Maja coraz lepiej 😁

A ja wczoraj wpadlam z M na super pomysl, ze jak bedziemy robic na wiosne chrzciny, to wezmiemy od razu slub koscielny, ale nikomu nie powiemy 🙂 jak najbliżsi przyjada to beda mieli niespodzianke 😁 no ale to na razie tylko nasz pomysl 😁

• Mamusie
Hej witam się i ja.
My siedzimy w domku tylko na wigilie byliśmy u babci i M i mojej teściowej.
Bylo ok.
Pozostałe dni siedzimy w domku i wylegujemy się ,bo starsza nadal chora 🙂
Pogoda dziwna bo nieraz nawet 9 na plusie ,ale chlapa straszna wiec nawet mi się nie chce z domu wyłazić.
A i Wiktoria nauczyła się pluć i wszystka ślina z buźki ląduje na brodzie i śliniaczku ,tak jej się to podoba. 🤪

• Mamusie
Witam 🙂
My już po chrzcinach 🙂 myslalam że mały da koncert w kosciele bo tak się zaczał wiercic...i musiałam mu reke jedna wyjąc z kombinezonu bo mu było tak niewygodnie 🤢 ale od kiedy ksiądz zrobił dzieciom znak krzyża na czole to sie uspokoi l 😮 patrzył sobie na witraże w kościele a później zasnał i spał całą msze 🤪
A przyjęcie w domu też sie udało była wódka ale nie było wielkiego pijaństwa wszytko grzecznie z kulturą także jestem zadowolona 🙂

A dzisiaj znowu rodzinka ma nas*( tzn jestesmy u mojej mamy 🙂 ) odwiedzić bo tyle jedzenia zostało ze chrzcin wiec szkoda żeby sie zmarnowało 🙂

Całusy dziewczyny:*

• Mamusie
hejaa mamuski
u nas Wigilia spoko nawet nic specjalnego, maz wrocil wczesniej z pracy wiec moglismy posiedziec razem. 🙂 dzis dzien mega przecen w UK , kupilam sobie koszule, bluzke i spodnie , malej jak zwykle siatke ciuszkow 😁 i wozek kupilismy Graco Symbio, udalo mi sie odkupic w super cenie od babki jak nowkaaa.. podobno uzywala go 2 tyg 😮 nawet na taki wyglada..
kupilismy malej na swieta interaktywna minnie mouse mala do niej gada ciagle 😁

• Mamusie
Hej poświątecznie 🙂
Święta minęły nam bardzo rodzinnie, ale też i męcząco. W Wigilię Mała była już tak zmęczona, ze jak wracaliśmy do domu, to cały czas płakała w samochodzie 😞
A wczoraj obiad z teściami i w sumie trochę pogrzeszyłam kulinarnie, bo pozwoliłam sobie na kilka "zakazanych potraw". Na szczęście Natalce nic nie było 🙂 Generalnie obżarstwa też nie było, bo każdej z potraw to smakowałam raczej symbolicznie.
A dzisiaj poszliśmy na baaaardzo długi spacerek nad morze, mimo, że trochę padało 🙂

Na fb opublikowałam kilka zdjęć z sesji mojej Żaby. Nie mogę znaleźć części z Was na fb, więc podałam moje nazwisko w profilu na tym forum. Wyślijcie mi proszę zaproszenia, bo album ze zdjęciami nie jest publiczny. O ile zechcecie tam zajrzeć 😉

Wanilka, u nas mata trochę nie zdaje egzaminu. Mała jest najbardziej zainteresowana zabawkami, które sami powiesimy, a nie tymi oryginalnie załączonymi do maty. A jak leży na brzuszku to wogóle nie interesuje ją to, co pod nią 😉 Dlatego trochę żałuję, że zamiast maty nie mamy czegoś innego, ale z drugiej strony nie mogę za bardzo narzekać, bo mata była prezentem od współpracowników mojego M 🙂

A ja jutro urywam się z kumpelą do kina 😁 Do domu pewnie wrócę koło północy, więc tatuś będzie musiał córcią się zająć 😁 A ja trochę się wyrwę z domu do ludzi 😁

Aha, i jak przeczytałam, że Mixi pisze o skokach rozwojowych, to znalazłam w necie na jednym z forów dyskusyjnych fajny opis poszczególnych etapów. Może się Wam też przyda: http://www.forum.kobiet.pl/skoki-rozwojowe-u-dziecka-t43876.html

Dobrej nocki 🙂

• Mamusie
Hejka 😁

W końcu moja teściowa jutro jedzie. Prawie tydzień siedzi u nas. Najgorsze jest to, że dupy nie ruszy by w czymkolwiek pomóc. Myśli, że ja z małym dzieckiem będę jej nadskakiwać. A na dodatek przyjechała z bratem M, który jest po trzydziestce i traktuje go jak pięciolatka! Daj posmaruję ci bułeczkę, a może chcesz ciasta, a zjesz jeszcze - masakra jakaś, w końcu nie wytrzymałam jak zobaczyłam, że podaje mu obrane i pokrojone w ćwiartki jabłko! Powiedziałam jej, że nie mogę na to patrzeć jak z syna robi kalekę a jemu, że powinien się wstydzić, że to co wyprawiają przyprawia mnie o mdłości i niech sobie tak robią u siebie, nie w moim domu, bo mi wstyd przed innymi a było u nas sporo gości. Nie mamy zbyt wiele miejsca więc spali w salonie i kładli się o 20 a spali do 9 rano!!!! Rozumiem, gdyby pracowali a oni nic nie robią a ja musiałam chodzić na paluszkach, by sobie rano kawę zrobić, bo pretensje, że ich budzę, więc powiedziałam, że u siebie się wyśpią a on stary chłop do roboty niech się weżmie bo połowę życia przesypia, na każdym kroku dogadywałam i byłam wręcz bezczelna, bo nie wytrzymywałam, w końcu teściowa się zwija 🤪 Chciała siedzieć do Sylwestra ale również dosadnie powiedziałam, że ja potrzebuję odpoczynku i Maja też, bo stała się bardzo marudna, jak ciągle jakieś gęby nad nią wiszą. Teściowa zaskoczona moim zachowaniem i powiedziała, że szybko nie przyjedzie 🤪 🤪 🤪 Dobrze, że mój M na każdym kroku stawał po mojej stronie 😁

A moje dziecko w nocy dalej ładnie śpi ale tak, jak jadła tylko raz tak teraz 2 razy 🤨 No i w dzień mi się przez ten tydzień marudna zrobiła, ciągle chce do mnie na ręcę, jak ją ktoś inny weżmie zaczyna płakać a nie daj Boże teściowa, to potem uspokoić jej nie możemy 🤔 Może dziecko wyczuwa moje złe nastawienie do niej 🥴 A może przez to, że ciągle szarpie ją za rączki i nóżki jak by jakąś kukłą była 😮

Wanilka maty fajna rzecz. Ja swojej kupiłam fischer price coś podobnego:
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-dla-maluszka-rain-forest-za0028-i2867390601.html
i jakaś taka mała jest dla mojej córci 🤔

• Mamusie
U nas tak jak u Deiry, mata nie zdala sie..mala jej nie lubi, zamiast patrzec na zabawki patrzy wszedzie tylko nie na nie i placze po 5minutach lezenia wiec nie bardzo u nas 🙂
za to uwielbia swoj lezaczek muzyka i zabawkami, no i teraz dostala ta minnie interaktywna i ciesze sie ze zdecydowalismy sie z mezem na taki prezent bo mala naprawde ja lubi 🙂

• Mamusie
ja mam w sumie dwie maty, jedna slonika z tymi palakami i zabawkami a drugi to taki piesek -mata po prostu szeleszcza mu uszka ale oby dwie maty jej nie odpowiadaja 😁 😁

dzis po zakupie tego wozka , wyprobowalismy go.. jestem baardzo zadowolona , leciutki jest, super sie go prowadzi, w koncu cos porzadnego , w takim ladnym malinowym kolorze ma bude , spiworek a inne czesci sa czarno-szare, mamy gondole i siedzisko , natomiast fotelik trzeba dokupic zeby mozna bylo doczepic do ramy wozka.

.i teraz takie pytanie...

czy musi byc koniecznie fotelik graco do wozka graco symbio ? czy moge kupic fotelik np. maxi cosi bo nad tym sie zastanawialam..: 🤔 bo wiem ze do wozkow quinny buzz bez problemu wchodza foteliki maxi cosi

• Mamusie
Widzę że dzieciaczki coś nie bardzo za matami...hmm 🥴 bujaczek wibrujący z ficher price juz ma 🙂

ja sie zastanawiam nad takimi do 100 zł
http://allegro.pl/piekna-mata-edukacyjna-poduszeczka-i2899878643.html?source=oo
http://allegro.pl/canpol-mata-edukacyjna-wesola-farma-kabaty-i2884826441.html?source=oo
i jeszcze taka jedna z lewkiem.