Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam.
U nas po świętach ok, aż żal że się skończyły 😞 Od środy szara codzienność, od rana do 21.00 czekanie za mężem aż wróci z pracy 😞
W sobote były chrzciny naszej Nikoli. Mielismy w restauracji poczestunek i bylo tam nie za cieplo i choler wczoraj Niki miała gorączkę 38,1 dałam czopka,po kilku godzinach drugiego i zeszła temp ale dziś ma 37,5. Pojadę z nią do lekarza bo nie wiem jak ma z gardłem, osłucha ją i będę spokojniejsza.Boję się że znów temperatura powróci.
Chrzciny nam się zwróciły a nawet coś zostało 🙂 zamówiłam jej wczoraj łózko turystyczne, taki kojec z dwoma poziomami,przewijakiem,funkcją kołysania itp.
http://allegro.pl/arti-lozeczko-deluxe-plus-fresh-full-5xgratis-i2872485831.html
różowe.
Wszystko do tej pory miała neutralne. łóżeczko,karuzelę,matę,wózek,hustawkę domową którą dostała od moich rodziców itp...teraz to łózeczko zamówilam różowe 🙂 chyba z tego powodu że nie chcę więcej dzieci.haha.Już nie 🙂 posmakowałam tego i dziękuję bardzo za drugi powrót do tego wszystkiego od początku.

ŻYCZĘ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU,ABY WASZE ZWIĄZKI ROZKWITAŁY A MALUSZKI ROSŁY PIĘKNE I ZDROWE 🙂

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂
Ja od czwartku nie piszę, bo nie mam siły. Jestem zagrypiona na amen. Dziś już jest lepiej, ale czwartek w nocy, piątek i sobota - masakra. Mam nadzieję, że Małej nie zaraziłam.

My Sylwka spędzamy w domu. Nawet gdybym nie była chora, to jestem tak zmęczona i nic mi się nie chce. Wolę zostać w domku z M i moją Księżniczką. Taki rodzinny, intymny Sylwester, tylko we własny gronie. Mała pewnie pojdzie spać koło 20, a my sobie coś zjemy, wypijemy, pooglądamy 🙂

Pewnie już ostatni raz w tym roku tu zaglądam, więc kochane:

WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO W NOWYM ROKU 2013 - ZDRÓWKA DLA WAS, WASZYCH MALUSZKÓW I RESZTY RODZINY, REALIZACJI PLANÓW I SAMYCH RADOSNYCH CHWIL 🙂 NIECH NADCHODZĄCY ROK BĘDZIE PEŁEN POZYTYWNYCH WRAŻEŃ 🙂

• Mamusie
My też dziś w domku 🙂 M kupił winko 🙂 Skuszę się na lampkę 🙂
Też poproszę przepis na milkę!

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 🙂 Wytrwałości i cierpliwości w opiece nad maluszkami, szczęścia, zdrówka i dużo uśmiechu na co dzień 🤪

• Mamusie
A u mnie nawet nie wiem co będzie.
Wiem, że o północy połowa sąsiadów z piętra spotyka się co roku na korytarzu z szampanem i oglądamy sztuczne ognie 😁

w urzędzie taka kolejka, że numerków nie było aż do zamknięcia urzędu...
więc idę 2.01 ale już od 7:30 w razie co 🙂

• Mamusie
Witam w 2013 roku 🙂
U nas sylwester ok siedzieliśmy do 2 .
Wczoraj spróbowałam farszu do zapiekanki i o 20 Wiktoria tak odchorowała ,płacz był straszny widocznie ja tak brzuszek bolał dałam czopka i było ok ale z godzinę był ryk ,że pakowałam torbę do szpitala.
Na szczęście zasnęła i nawet petardy jej nie obudziły 😁
Już nic nie mogę zjeść ,ale za to pozwoliłam sobie na lampkę szampana i winka ,a co mi tam 😁

Przepis na ciasto układamy warstwowo:
- herbatniki
-krem z karpatki
-krakersy
-masę korówkowa
-krakersy
-bita śmietana
Na wierzch zetrzeć gorzkiej czekolady .Do lodówki na noc.
Smacznego.

• Mamusie
Witam w nowym roku 🙂

U mnie Ola dzielnie czekała do północy 😜 a później padła zmęczona i dzisiaj wstała po 10.00 🤪 petardy niekoniecznie ją interesowały za to stresowała się hukiem tak że całe ręce mam podrapane bo akurat ją nosiłam 😁

A teraz leży i kwiczy w łóżeczku do karuzeli 🙂
O i się znudziło...

Dziewczyny od jakiej temperatury podawać małej czopek,lub syrop nurofen na gorączkę? bo dzis ma 37,4 i nie wiem czy podawac.
Moja jeszcze nigdy nie przekulła się z brzucha na plecy ani na odwrót.nawet z pleców na bok nie umie 😞 tylko jedynie z boku na plecy sie przekulnie.czy to normalne?

• Mamusie
Hej Mamusie. U nas małe choróbki są. Starszy wczoraj miał 38,1 gorączkę, nos zatkany, w nocy kaszel jak na zap. krtani... Mala póki co tylko katar bez gorączki...
Pestka ja bym się nie przejmowała tym że się nie obraca. Przyjdzie i na nią czas. Spróbuj ją stymulować kładąc zabawki po bokach 🙂 Mój starszy dużo później zaczął się turlać.

• Mamusie
Hej w Nowym Roku 🙂
My wytrzymaliśmy też do 2. Mała spała od 20 do 24. Potem sama ją obudziłam, żebyśmy mogli razem wejśc w Nowy Rok, złożyliśmy sobie życzenia, nakarmiłam Natkę i natychmiast poszła spać. Pobudka dopiero przed 5 na karmienie 🙂 Moja też na petardy specjalnie nie zwracała uwagi, ale zaintrygowały ją światła fajerwerek za oknem 😁
Pozwoliłam sobie na dwie lampki wina wypite do 22.00 a potem po nakarmieniu Małej na lampkę szampana. Mam nadzieję, że to wino zdążyło mi się do kolejnego karmienia "ulotnić" z organizmu... 🤢

Pestka, nie zamartwiaj się. Synek mojej przyjaciółki zaczął się kulać dopiero po skończeniu 4 miesiąca a z kolei jej córka zaczęła siedzieć dopiero w 8 miesiącu. Dzieci teraz mają po 7 i 5 lat i są najzupełniej normalne, żywe i radosne 🙂 Każde dziecko ma swój czas na kolejne małe kroczki w rozwoju 🙂

Idę trochę ogarnąć siebie i pewnie na jakiś noworoczny spacer wybędziemy, bo czuję się już całkiem nieźle. Tylko katar został.

• Mamusie
Pestka gorączka u maluszków jest od 38,5 wiec spokojnie zaczekaj i obserwuj. 🙂
Deira ja też wypiłam lampkę szampana i winka jedynie malej po tym mogło się lepiej spać myślę ze takie ilości nie zaszkodzą 😁
Mojej od czasu do czasu się uda kulnąć z pleców na brzuszek 🙂
Za to ja zważyłam małą i w nowy rok weszła z waga 7300 wariatka mala przez to ciągłe jedzenie co 2 godziny niedługo będzie kuleczką. 😮 😮
Moja starsza w wieku 6 miesięcy miała 7250 🤪