Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam 😁

Mixi nie strasz 😁 😁 Mam nadzieję, że mojej się nie poprzestawia 😁 Gdyby nie moja choroba, spałabym całą noc a tak kaszel mnie wciąż męczył 🤨 Mai to nie ruszało, zjadła po północy i dzisiaj trochę wczęśniej wstała, bo o 6, zrobiła kupę, przebrałam ją, mleka nie chciała więc musiałam wylać, bo zasnęła jeszcze do 8:30 a ja razem z nią. Potem M ją wziął na godzinkę przed pracą, żeby się z nią pobawić a ja dalej spałam 😁
Teraz leży koło mnie i tarmosi pieluszkę, więc pewnie zaraz zaśnie 😁

Isa każde dziecko jest inne ale mojej nie podeszła ta herbatka na trawienie, może dlatego, że sama nie byłam przekonana do niej. Co mama pewnie inna opinia 😉 Ja daję najczęściej rumiankową i od jakiegoś czasu jabłko z melisą i zauważyłam, że teraz Maja robi kupki dwa razy dziennie to chyba po tej z jabłkiem 🤔

Maja zasnęła, przeniosę ją do łóżeczka i mam godzinę na ogarnięcie siebie i domu 😁
I muszę do kadr zadzwonić w sprawie urlopu.

Deira zapomniałam napisać, mnie też baaaaaardzo podobają się ubranka Cartersa 🤪 🤪

• Mamusie
Witam sie ja. Mały po tej chorobie w nocy już nie śpi tak ładnie ale i tak nie jest źle. Pierwszy synuś jak budził się o 22 to nie spał do 5 rano- ten to dopiero dał nam popalić. Nocki dopiero zaczął przesypiać w miarę jak skończył trzy lata- ale i teraz śpi niespokojnie- wstaje się napić, rzuca się na łóżku. Tymcio za to zrobił się teraz grzeczniejszy w dzień. Dwa razy dziennie ma drzemki mniej więej od 1.5 do 2,5 godziny a reszta tak po 30 min- mam nadzieję, ze mu się nie odmieni 😉
Moje postanowienie noworoczne to miała być dieta- a wczoraj pochłonełam tyle ciasta, że szok- nigdy nie schudnę 😠

• Mamusie
Mixi zacznie się ruszać, to spali wszystko 😉 maluch mojej kumpeli w wieku naszych maluchów ważył 8500, teraz ma 8 miesięcy i waży 10kg, ale widać po nim, że szczuplejszy... trochę zwolnił z tym przybieraniem 🙂

ja właśnie wczoraj zrobiłam czystkę w ubrankach 62... niektóre już są za małe, a inne wręcz za duże 😁 😁 😁 nie mniej właśnie w pralce wylądowały bluzki i body 68 😉

maluch wczoraj jak zasnął okl 20.30 to przeciągnęłam go trochę smokiem i obudził się przed pierwszą, później pobudki o 3, 4, 5 i o 6 "dzień dobry"... nakarmiłam go i oddałam tatusiowi, a sama jeszcze do 8 kimnęłam 🙂

pogoda paskudna, wieje i leje, więc dziś ze spaceru nici 🤨

• Mamusie
baiser88 napisał(a):
Hej dziewczyny,

Mam pytanie czy u Was dalej jest widoczna linia negra na brzuszku? Ja już 2 m-ce po porodzie a linia wciąż jest i tak się zastanawiam kiedy zupełnie zniknie

może być widoczna nawet i pół roku po porodzie... u mnie co prawda już zniknęła, ale ja miałam ledwo widoczną....

• Mamusie
Hej 🙂
Boziu jaka pogoda, chyba zapalę światło, bo w pokoju ciemno 😞 I ze spaceru nici, bo wieje za bardzo 😞 Wojtek miał dzis dobrą nockę, nie budził się na smoka, tylko o 5 na jedzonko, o 7 bo kupa, zjadł o 8 i zasnął o 9.30. Teraz bawi się na macie 😁 Wczoraj był rano taki grzeczniutki, a na wieczór miał takie muchy w nosie, że nie dało się wytrzymać... Ech, te jego humorki :p

Tak czytam, że te herbatki podajecie... Przy MN nie trzeba prawda?

• Mamusie
Czesc mamusie 😉
Podaje od jakos tygodnia BioGaie i nie wiem czy trafila mi sie felerna buteleczka czy wyschlo;/ bo juz nic nie zostalo ...fest
Czuje sie dzis wymieta strasznie , tak bym.sie chciala wyspac ale to niemozliwe przez najblizesze pare lat 😁 a w dodatku mam okres...
Moj Tymek ma jakies dziwne humorki nie zje normwlbie dopiero jak go ululam i na pol spiaco eh ...

• Mamusie
Hej dziewczyny,
moja zasnęła o północy 😮 Obudziła się o 2.30. potem o 5 i o 7. Ogólnie jest lepiej niż wczorajszej nocy, ale i tak jestem dalej zmęczona.

Latka, ta BioGaia strasznie szybko się kończy i do tego cholernie droga, więc skończę tę butelkę którą mam i wracam do preparatów na bazie simetikonu.

Baiser, ja linię nadal mam choć już znacznie jaśniejszą. W ciąży miałam ją bardzo widoczną, więc pewnie poczekam trochę zanim mi zniknie. Mi ona jakoś w sumie nie przeszkadza 🙂 Nawet troszkę mi o ciąży przypomina, więc jakoś tak sentymentalnie do tej linii podchodzę 😉 😜

Inirtam, ja też dziś zabrałam sie za segregację ubranek 🙂 Pochowałam już głęboko 56 i w sumie dużą część 62. Jak już kupuję to wogóle nie patrzę na rozmiar 62 tylko 68 a najlepiej już 74.
Odłożonyh ubranek zebrał mi się wielki wór, więc jeszcze odczekam z miesiąc, dwa i puszczę je na allegro chyba 🙂

Idę prasować. Chciałam potem na spacer iść, ale u nas też ciągle się zanosi na deszcz, więc nie wiem. Może po prostu zabiorę Małą i samochodem pojadę na jakieś zakupy. Muszę jej rajstopki jakieś kupić, bo ma tylko jedną parę 😜 Jakoś nie mogłam się przekonać do rajtuz, ale chyba zacznę jej ubierać, bo w spodniach dresowych gumka jej się na brzuszku lekko odznacza.

No i bezwzględnie wsiadam dziś na rowerek. Wczoraj trochę poćwiczyłam i czuję lekkie zakwasy na udach, więc musze je rozbić 🙂

• Mamusie
heja 🙂 my po szczepieniu...byl ryk, ale na szczescie M byl z nami to jakos poszlo 🙂 teraz bidulka sobie poplakuje, chyba ja boli 😞

Wazy dopiero 5230 g, ale lekarka nie mowila, ze za malo czy cos, wiec sie nie przejmuje 🙂 Kazala odstawic wit k i podawac tylko d...
A biogaia tez mi sie konczy, moze jeszcze na jutro styknie, a podaje ja jakos 3 tyg. na poczatku pomagala w kupce, ale teraz juz nie, wiec raczej nie kupie...

Co do linii na brzuchu to ja mam nadal, troche jasniejsza ale jest 🤔

• Mamusie
Witam 🙂

Ciągle pada... Ja najchętniej bym cały dzień spała w przeciwieństwie do Oli... 😞
Ja tą linię też cały czas mam ale jakoś specjalnie mi ona narazie nie przeszkadza 🙂 rozstępy to już gorsza sprawa...

Isa ja jak zmieniałam małej mleko to wprowadzałam stopniowo żeby się przyzwyczaiła do nowego smaku tak mi lekarka kazała i jakoś się udało 🙂 najpierw dodawałam jedną miarkę do butelki, na drugi dzień 2 i tak aż całkowicie przeszłyśmy na nowe 🙂

Karolka ale Twoja Ula zwinna 🙂 🙂 moja to raz tylko próbowała przewrócić się z brzuszka na bok ale cykor mały się wystraszył i zrezygnowała 😁

A jeśli chodzi o ubranka to Ola na 68 ledwo się dopina na długość za to na szerokość są za duże...
Tak czytam że wy jeszcze tyle czasu spędzicie z dziećmi w domu a ja za 4 dni do pracy 🥴

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Kasiu dasz rade!!!!
A kto zostanie z malutka??

Mój mąż 🙂 przejmuje po mnie resztę macierzyńskiego no i później jeszcze tacierzyński chce wykorzystać więc narazie do końca marca mała ma opiekę zapewnioną 🙂 i wiem że M sobie poradzi bo naprawdę bardzo się angażuje w wychowanie Oli i nawet nieraz wykazuje więcej cierpliwości niż ja 😜 tylko mam świadomość że pewien etap się kończy i tak jak mi było smutno że ciąża dobiega końca tak teraz mi smutno że już nie będę 24/dobę z Olą 🤨 ale ten czas i tak kiedyś musiałby nadejść...
A właśnie orientujecie się czy od 2013 weszły te przepisy że ojcowie mogą iść na 8 tygodni tacierzyńskiego?

• Mamusie
Hej 😁

Ja powinnam wrócić do pracy jakoś na początka lutego 😮 Ale w przyszłym tygodniu wysyłam wnioski urlopowe i wykorzystam wypoczynkowy a póżniej niestety do września na bezpłatny wychowawczy 🤨 I tak nie wiem, jak zniosę rozłąkę z małą we wrześniu ale ten czas i tak kiedyś nastąpi 🤨

A ja muszę obudzić Maję, bo śpi ponad dwie godziny i przespała jedzenie 🤔 Ech, śpioszek mały 😁