Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
buffy dałaś mi dużo do myślenia...

ja też już nie karmie cycem, a okresu nie słychać nie widać 😮 brzuch od czasu do czasu mnie poboli, ale kończy się jak zwykle tylko bólem...
też z mężem się zabezpieczamy... tabletkami... a tabletki 100% pewności nie dają...
zaczynam się niepokoić 😁

ale jakbym była w ciąży to chyba bym się nie załamała ale strasznie zdołowała... bo chyba najbardziej bałabym się porodu a nie że miałabym dwójkę maluszków... :P

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
buffy czekamy na info 😉
latka dostałam skierowanie do pediatry, ale musiałam normalnie o nie walczyć z rodzinną 😠 wg niej to nie istotne że wciąż olewają w przychodni wszelkie dolegliwości małego. A refluks ona może leczyć sama 🥴 szkoda ze przez 4 msc go nie wykryła jak taka mądra 😠 😠 nawet to że spadł z 75centyla na 25centyl nie kwalifikuje go do spotkania z pediatrą i to jest stan normalny dla bobasa 🥴
mixi w nocy małemu czesto cyca daję, ale w dzień on nie chce jeść mimo iż widzę że głodny 😞 za każdym razem jak go przystawiam odgina się do tyłu, butli też nie bierze. Spróbuje tak jak piszesz jakąś kaszke łyżeczką podać. Tylko nie wiem jaka 🤢
malgosia buziaczki dla Tymka

• Mamusie
Marylu myślę ,że zacznij od bezglutenowej bo mogłabyś zwiększać porcje .
Bo te z glutenem to tylko po łyżeczce to nic małemu by nie dało.
Zacznij po mału od 2-3 łyżeczek i obserwuj jak wszystko ok to daj więcej może to go troszeczkę podtuczy . 🙂
Może jakieś ziemniaczki ,marcheweczke musisz się czymś ratować bo mały nie może być głodny . 😉
Bidulek nasz . 😞
eerym m c nnhm cv 22222dddfz
Wiki uczy się pisać na klawiaturze 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Marylu, Ty zawsze masz wizyty u jednej GP? Bo ja mam tak, ze jesli chce wizyte u GP to umawia mnie do tego, ktory jest wolny itp. I tak trafilam raz na jednego, ktory sam.zaproponowal, ze jesli chce on wysle list do.pediatry i nas umowi na wizyte(zebybskonsultowac to co on powiedział) sam wszystko zalatwil, ja tylko czekalam na list z data wizytybardzo sie zdziwiliam i teraz jak bede potrzebować wizyty bede prosic do niego, moj brat poszedl na wizyte bo czul ze ma problem z nerkami i sam tez od razu skierował go na przeswietlenie (ten sam GP) ale wczesniej tez trafialam.na takich ze szkoda slow....nie chce zapeszac i chwalic ale jak na UK to i tak jskis wyjatek....ale tak jak Ty mowisz trzeba sie doslownie klocic...jakas niepowazna skoro jest tyle dodowod na to, ze potrzebny jest lepszy specjalista....dlugo musicie czekac na wizyte? 🙂

Jesli masz niedaleko polski sklep to moze kup mu jabluszko marcheweczke bananka moze i kaszki mleczno ryzowe bo do tego tylko woda.... lub w tesco czy innym.supermarkecie z aptamila moze lub z.cow&gate

• Mamusie
Karolka, chyba się skusze i kupię ta odżywkę, ciekawa jestem efektu 🙂
buffy, jak się zabezpieczaliście to raczej marne szanse 😉 po ciąży pewnie jeszcze się wszystko nie unormowało, ale nie mniej jednak czekamy na info 🙂

a mój mąż właśnie wczoraj lekko się zagalopował jak się kochaliśmy... ☺️
mam nadzieję, że fakt, że karmię piersią jakoś mnie uchroni przed kolejną ciążą, choć z drugiej strony jakoś bym to przeżyła... chyba 😮
ale byłby jaja 🙃

byłyśmy dziś nareszcie na spacerku 🤪 🤪
bo od poniedziałku kisiłyśmy ogóra w domu, jedynie popołudniu z M jechałam w ramach rozrywki do galerii na zakupy trochę rozruszać kości, ale brakowało mi już tego, żeby na świeżym powietrzu pospacerować, a że pogoda w tym tygodniu nie sprzyjała to nie spacerowałam
a dziś tak pięknie u nas słońce świeci, że żal byłoby nie wyjść i się trochę nie dotlenić
pochodziłam od 13 godzinkę, a teraz czekam aż mi się rybka upiecze w piekarniku; strasznie zgłodniałam po tym spacerze 😁

• Mamusie
hehe-znowu będę wrześniówką jak coś :P ale na razie się śmieję... wydaje mi się, ze pod koniec listopada i praktycznie do świąt Marcinek dłużej spał w nocy i pewnie dlatego okres przyszedł...teraz śpi krócej to i okresu brak-no ale zobaczymy 😉 widzę, ze w razie co moze będę mieć towerzystwo wśród Was 😁 haha

mixi mój Marcinek ostatnio smsa do taty 😉 wyglądał podobnie jak wiadomość od Twej Wiki 😁
natalia super że już w domku. Zdrówka dla Majeczki!
marylu ale masz tam przechlapane z tymi lekarzami...a teraz to keidy Ci się uda do tego pediatry dostać??
karola a na Marcinka coś usypianki nie do końca działają, ale będę go jeszcze męczyć po szpitali, żeby był bardziej samodzielny 😜 a teraz to po prostu-kamienie o ustalonych porach, kończy sie zaśnięciem :P

• Mamusie
a ja mam dość dzisiejszego dnia 😞 😞 😞 A dopiero wpół do 4 😞 Wojtek śpi dziś dopiero drugi raz, zasnął przed chwilą, za 10 minut się obudzi bo głodny i od nowa to samo 😞 Już się poryczałam z nim, bo siły nie mam 😞

Natalia super, że jesteście już w domku, teraz będzie z górki 😁

• Mamusie
Hej laseczki i znowu za wami nie nadążam bo tyle piszecie i tyle tematów się pojawiło !! 😁

Marylu mój ma tak samo jak Twój czyli w nocy ładnie je a w dzień musze go prosić żeby zjadł i się wygina do tyłu jak go chce przystawić do cyca...może to zęby ?? nam pomaga włączona suszarka i musi być już troche śnięty to wtedy łapie i ssa albo kropelki bobotkik na cyca...codziennie toczę z nim walkę...jestem mego wymęczona przez to 😞
a u mnie okresu nie ma ...ostatnio miałam 17.12.2011 😜

Isa zajebiste te fotki 🙂 też muszę sie pobawić aparatem, który kupiliśmy dla Gabrysia z pięniążków "chrzcinowych" 🙃 narazie ucze się go bo ma dużo opcji 😮 i pstrykam na ślepo czasami się uda fają fote strzelić 🙃

• Mamusie
Natalia super, że jesteście już w domku 😁

Marylu dziewczyny mają rację z tym jedzonkiem, może faktycznie spróbuj podać małemu na śniadanko kaszkę, po jakimś czasie marcheweczkę, ziemniaczka na obiadek może mu posmakuje i zacznie z apetytem zjadać i nadrobi kilogramy 😉

Ja to mam tak mało włosów, że jeszcze trochę i będę łysa 🤢 Tak więc Karolka zgapię od ciebie i zamówię sobie maseczkę i odżywkę, może mi ich przybędzie 😁

• Mamusie
Dziewczyny... mam dziwne złe przeczucie...

Szymek już 2 dzień jest tak jakby - nie ten... ciągle śpi na tej macie jak zaczarowany...
muszę go wybudzać na jedzenie... dzisiaj zjadł o godz 6 - 50ml ; o 11- 40ml i o 15:30 - 60ml... i dalej śpi 😮
o co chodzi?! nie wiem...