Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
czesc
Już po ważeniu, Krzyś przybrał niecałe 200g w tygodniu, wiec super 😉 od poczatku stycznia w peawdzie tylko 300gr ale jestesmy na dobrej drodze 😉 Niestety zeby tak przybrac w nocy budzi sie i je co godzine (z zegarkiem w reku). W dzień robi wiiększe przerwy lub odmawia jedzenia. I teraz nie wiem jak mu to uregulować żeby jednocześnie go nie zagłodzić 😮
isa, a może po karmieniu spróbuj dać? czytałam że niektóre matki tak robią. Jeszcze jest opcja żeby z mlekiem zmieszać? A co za syropek na rozluźnienie dostał? Jej biedaczek osłabiony ma organizm 😞 Dzwoń do pediatry jak tylko masz watpliwosci, w końcu od tego są zeby pomagć 😮 Mam nadzieję że Szymuś na dniach poczuje się lepiej :*
natalia a moze kup Majeczce spiworek?
malgosia biedny Tymek 😞 ile on się nacierpi, to tak długo trwa... jak pani dr sie nazywa? na polankach pracuje? gratulacje z okazji rocznicy 😉

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marylu, dobrze ze Krzys wraca do siebie 🙂

My wlasnie po szczepieniu...wszystko byloby ok , gdyby nie to 3 wklucie ale nie kest zle , zjadł mleczko i spi zobaczymy co dalej bo wcześniejsze szczepienia przechodził bardzo dobrze 🙂

Ja tez mam owoce i obiadki hippa, ale z tego nie bylo czystej marchewki, wiec wzialam bobovita, bo taka byla 😉 no i z gerbera 🙂

• Mamusie
marylu napisał(a):
karolka84 napisał(a):
madzia, Ty szczesciaro 🙂tez bym zabrala gdzies meza na obiad, ale nie mam co z ulcia zrobic, a zabrac ja i swiecic cycem w miejscu publicznym to mi sie nie usmiecha 😁 😁 😁

Karolka ja tam w knajpch zawsze karmię 😉 da sie przyzwyczaić

a Krzys dobrze znosi takie wypady? bo ja juz widze jakby Ula rozniosla ta knajpe 😁

• Mamusie
Agn, no to ladnie 🙂) A ze strony corki nie ladnie, ze pyskoli mamie ;/

Natalia, Nadia do dzisiaj ma wscieklizne jak ja zakrywam 🙂 Nie minie 15 seuknd i juz odkryta 🙂

Karolka, ja tez karmie, gdzie popadnie.. Przychodnia, stomatolog, knajpa. Dziecko glodne jesc musi dostac i koniec 😁
A cyckow malych nie mam haha wiec ciezkoje pochowac.

Ja dzisiaj zapiekanke ziemniaczana robie.. Ciekawe co z tego wyjdzie 😮

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
marylu napisał(a):
karolka84 napisał(a):
madzia, Ty szczesciaro 🙂tez bym zabrala gdzies meza na obiad, ale nie mam co z ulcia zrobic, a zabrac ja i swiecic cycem w miejscu publicznym to mi sie nie usmiecha 😁 😁 😁

Karolka ja tam w knajpch zawsze karmię 😉 da sie przyzwyczaić

a Krzys dobrze znosi takie wypady? bo ja juz widze jakby Ula rozniosla ta knajpe 😁

Jakoś w restauracjach zachowuje się lepiej niż w domu 😁 warto spróbować, fajnie się tak wyrwać... 😉

• Mamusie
Marylu, same nozki, w jedna dwa wklucia, w druga jedno 🙂. No oby bo po tamtych naprawde dobrze bylo, wcześniej mielismy w sylwestra to malo spal i bawil sie w sylwestrowa noc do 1:30heh. My tez jesteśmy troche opóźnieni ze szczeoionka, bo ta druga mielismy o dwa tyg więcej przerwy bo nie bylo terminów....

• Mamusie
moze jakos sie przelamie 🙂 a w sobote mam szal zakupow - wybywam z kumpela a m siedzi z ulka 🙂 w razie jakby zglodnialaa to da jej kaszke i po krzyku 🙂
ula prawie tydz kupska nie robila, ale jak sie juz rozkrecila to na dobre 🙂wczoraj przed kapiela i dzis dwa razy 😁 wlasnie wietrze pokoj 😁 😁

• Mamusie
Doti, może to tylko zbieg okoliczności 😮 spróbuj jeszcze z tym glutenem za kilka dni...
Karola, chyba nie ma się czego obawiać... zapytaj pediatrę 😉

u nas gluten od 12 stycznia i jest wszystko ok 🙂 od jakiegos czasu dodaje łyżeczkę glutenu do kleiku i zjada aż miło patrzeć... owszem zdarzają się czasem zielonkawe kupy, ale konsystencja bez zmian i są tak sporadyczne, ze nie łączę obu faktów 😉
poza kleikiem i manną młody jeszcze nic innego nie próbował, ale jak wrócimy do domu to moze coś dostanie 😉 pewnie jakąś smakową kaszkę 🙂
w górach halny, ale i tak udało mi się 3 razy na nartki wyskoczyc 🤪 🤪 🤪 uwielbiam jezdzić ☺️
zdrówka życzę wszystkim chorym maluszkom 😘
buziaki dla wszystkich 5-miesięcznych maluszków :*:*:*

aaaaa... i jeszcze mialam wam pochwalic mojego synka... zdarzyla sie taka jedna jedyna noc, ze mlody obudzil się jeden jedyny raz 😁 o 3 i to przez kupsko 😁 😁 😁 🤪 🤪 🤪
ale to bylo tylko raz, a teraz wrocilo wszystko do normy i budzi sie co chwilę 😜 juz nawet nie licze ile razy i na zegarek nie patrzę, ech... 😜
ale gorskie powietrze mu sluzy, bo przynajmniej w ciagu dnia lapie dwie drzemki po 2-3h 😉 z czego jedną na swiezym powietrzu 🙂

• Mamusie
My już po obiadku, ja karmię Kubę MM więc nie mam problemów,żeby gdzieś wyjść...A też sobie nie wyobrażam karmić w miejscu publicznym.
Karolka, a może spróbujcie wyjść jak nakarmisz Ulę i wrócić na kolejne karmienie.
Inirtam, to rzeczywiście klimat mu służy, bo z tego co pamiętam to spał po pół godziny.
Kuba dzisiaj miał 3 drzemki po 45 minut, jak w zegarku, mam nadzieje,że teraz się też położy, bo w innym razie wieczorkiem będzie nie do życia!
Marylu, to dobrze,że mały przybiera, dobre wieści 🙂
Apropos karmienia, to ja bym spróbowała go częściej karmić w dzień, to w nocy nie byłby aż tak głodny,żeby budzić się co godzinę.

• Mamusie
O ten gluten zapytam pediatry jak bedziemy na szczepieniu 🙂
Nakupilam dzis malej innych deserkow niz tylko jabluszko, a co niech po malu poznaje inne smaki 😉 aa no i soczki jablkowe, moze jak jej posmakuja to przekona sie do butli 😁
Madzia nie ma sensu ciagnac Uli miedzy karmieniami do knajpy, bo zanim sie wybierzemy to juz trzeba bedzie wracac 😮 jak jestesmy w domu to przystawiam ja co 1,5 godz do cyca 🤔 🙂 wiec nie sadze, zeby wytrzymala bez niego dluzej niz 2 godz, a knajpki daleko .... no nic byle do kwietnia 😉

• Mamusie
Wy już tak szalejecie z tymi pokarmami??? i kaszki i deserki/obiadki dajecie i soczki a ja jedynie póki co to odrobinkę tej kaszki z glutenem daję (15 ml wody i 1/2 łyżki), tak symbolicznie i to też nie codziennie, a tak to tylko na cycku mała jest
nie wiem może źle robię, może powinnam jej już coś więcej dawać??

• Mamusie
Pati na cycu nie trzeba wiecej dawac 🙂 ja zaczelam dawac jabluszka, zeby jej sie lepiej kupke robilo 🙂 no ale jak widze, ze jej to baardzo smakuje to postanowilam jej kupic tez inne deserki od 4 miesiaca 😉 oprocz tego kaszke bezglutenowa ryzowa waniliowa dostaje, ale doslownie 2 lyzeczki dziennie 🙂 i to tyle 🙂