Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam 🙂 u nas nocka super! Ula zanela ok 19.30 o 23 cyc pozniej 3 i 6 i spalismy wszyscy do 9.15 🤪
Ja mialam przyjemnosc poznac Nadie osobiscie i potwierdzam - niezla z niej agentka 😁 a jak ma zly humor, to lepiej nie podchodzic 😁 😁 😁 😜

My chrzest (razem ze slubem) ostatecznie mamy 16.03 robimy na 20 osob w knajpie, bo w mieszkaniu nie mamy tyle miejsca i tez tylko obiad i tort. Za osobe wyjdzie ok 60 zl, ale za dzieci licza po polowie, wiec tez jakos tysiak wyjdzie...

Laski orientujecie sie, czy potrzebuje skierowania od pediatry do poradni preluksacyjnej jak idziemy teraz we wtorek? Bo kurcze lekarz kazal nam przyjsc 5.02 na trzecie usg, ale nie skumalam, ze to juz nowy rok bedzie i teraz nie wiem czy czasem nie musze leciec do pediatry po to skierowanie...jak myslicie?

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Karolka z tego co wiem to na jedno skierowanie możesz iść przez pół roku - nam tak mówiła p.chirurg jak byłam ze Starszym pod koniec tamtego roku.
U nas skierowanie dają tylko jak się coś dzieje z bioderkami i da się to wybadać fizykalnie. A jak nic się nie dzieje to tylko prywatnie...

• Mamusie
hej 🙂
u nas nocka podobnie jak u Karolki, ale z pobudkami o 1, 3, 7 i potem na dobre juz o 9, wiec narzekac nie moge, ale nadal nie czuje sie wsypana.
Sandra, Nadia jest boska z tymi tekstami 😁 to babcie do pionu ustawila 😁
Latka, my tez chrzcimy na wiosne, pewnie w kwietniu, moze w maju. Zobaczymy jak nam sie z finansami ulozy..
Lece sie ogarnac, bo jade zaraz na zakupy.
Milego dzionka 😘

• Mamusie
Hej 🙂
Mały pospał dziś do 9:20 😮 Jadł o 6 tylko... Bardzo musi być zmęczony wczorajszymi przeżyciami 🤢 Teraz też zasypia przy muzyce w leżaczku 🙂 Rano przy karmieniu poszedł mu katarek nosem 😮 Jeszcze czegoś takiego nie miał... A teraz nosek suchy 😁
Dziś ze spaceru nici - pada, szaro, buro i wiatr 😠
A na 17 mamy zaproszenie na kawkę-parapetówkę do znajomej niedaleko 🤪 Jak się cieszę, ze wyjdę miedzy ludzi 🤪
Deira z Wojtka wolałabym zrobić siatkarza niż koszykarza, bo w siatce mamy jakieś wyniki 😁 A z Jarocina pochodzą dobrzy kolarze 🙂
Cieszę się, że my już chrzciny mamy z głowy 🙂 Mixi to Twoja sobie zabawę wymyśliła 🤪
Sandra córki agenciary po mamie 😎 A takie nie mycie rąk to nie wiem jak można tak w ogóle. Blllleeee 🥴

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Sandra Nadia to mała agentka 😁 A skąd miałaś film "Niemożliwe"? Bardzo bym chciała obejrzeć ale do kina się nie wyrwę 🤔

A u mnie masakra 🤢
Nie wiem, co się Mai stało ale obudziła się z wrzaskiem o 1 w nocy i płakała tak, że nie mogłam jej uspokoić. M robił mleko na śpiąco i przez pomyłkę wsypał do butelki z zimną wodą 😮 Musiał szykować drugie. Jak zjadła posmarowałam dziąsła żelem ale do rana spała jak zając 😮 Ciągle się budziła i płakała i od 6 byliśmy już na nogach. Ja nie jestem przyzwyczajona do takich nocek 🤢
Dzisiaj wyglądam gorzej, niż mój cień 🤢
A na domiar wszystkiego starsza od rana znowu zaczęła pyskować tak, że własnej córki nie poznaję 😮 Próbowałam porozmawiać ale nic z tego, nie wiem, co w nią wstąpiło, jestem załamana. Ja chyba za bardzo ją rozpieściłam, jak byłam w ciąży widziałam, że jest zazdrosna o przyszłą siostrę, chociaż dużo jej tłumaczyłam. Chciałam, żeby nie czuła się pokrzywdzona, kupiłam x-boxa, wysłałam na wakacje do Hiszpanii, Francji, do Disneylandu, nawet zgodziłam się na depilację laserową dla niej, która kosztowała mnie 1 tys. zł, wydawałam na nią wszystkie pieniądze i chyba tu popełniłam największy błąd, bo teraz nie poprosi tylko żąda, ja nie wiem, co mam z nią zrobić, brakuje mi sił 😞

A jeszcze żeby było mało to mój M wziął małą rano a ja się jeszcze położyłam o 7 na chwilkę. I nie wiedział, którą herbatkę zrobić Mai z 5, które ma i zrobił jej zwykłą herbatę z CYTRYNĄ 😮
A, że pampersy zmienia od święta to dzisiaj jak jej ubrał, to dziwię się, jak Maja mogła oddychać, tak jej go ścisnął, że nóżkami ledwo ruszała, tłumaczył, że nie chciał, żeby coś wyleciało 😮

• Mamusie
Dzień doberek 🙂
u nas nocka fajna i właśnie mamy pierwszą drzemkę.
ja dostałam chyba okres ale nie wiem bo jakaś dziwna ta krew...taka ciemna i jakaś gęsta...no nie wiem-inna niż zwykle :/ zobaczymy co się z tego rozwinie.

Kasia mój Marcinek miał robione badania (morfologię) w szpitalu w pażdzierniku jak byliśmy badać serduszko i tam wyszło że ma poziom tego żelaza tak na dolnej granicy normy..no ale wtedy stwierdzili, że bedziemy monitorować i sprawdzać czy sam nie wzrośnie...no i niestety do końca grudnia nie wzrósł i bierzemy od 21.12 żelazo...morfologia mu wychodzi już oki-ale przy badaniach gospodarki zelazowej które mu teraz robili wyszło ze nadal mamy żelaza za mało :/ co do objawów to Marcinek jest dość blady, ale nie wiadomo czy taka Jego uroda czy to przez to żelazlo
Marylu my na razie jakoś dajemy radę z tymi ząbkami przy karmieniu...na razie są tylko na dole to nie jest tak tragicznie, bo nie ma dwustronnego nacisku :p ogólnie w trakcie karmienia nic nie boli tylko czasem jak coś np gdzieś huknie w trakcie jak Marcinek je to wtedy ściska szczęki i się odwraca...no i to trochę boli :P ale na razie tragedii nie ma 😉
Efek ale Wojtuś duży (i ciężki 😁) 😉

• Mamusie
Hej dziewczyny Maja ma 5 miesięcy 🙂 🙂 🙂 Wczoraj dopiero zasnela o 22 bo o 20 juz wykapana najedzona i chciala ogladac telewizor,agentka i za cholere jej sie nie chcialo spac,a ja chodzilam już jak na igłach.Dzisiaj byli u nas goscie takze Maja boi się obcych :-/ jak zobaczyla ciotki to zaczela ryczec.Dzisiaj jej dałam zupke jarzynową z kurczakiem narazie mało bo tylko 30ml ale zjadla 🙂

• Mamusie
Deira...moja też się budzi jak w zegarku co 3 godz. więc 1, 3, 6, 9. ..zastanawiam się nad podaniem jej kaszki na noc, bo już w cycach mam czasami sucho 🥴
Isa...spokojnie, twoje zdenerwowanie odbija sie na małym...skoro chory to i jeść mu się nie chce..jak i u dorosłego...będzie dobrze !
Agn...dobrze,że pod szyją nie założył tego pampersiaka ha ha ha Co do nastolatków to niestety tak jest, trzeba cierpliwości....dużo...u mnie wymyślił sobie wyjazd do Szwecji...ale ja mu kasy nie dam, więc niech sobie sam na wyjazd zapracuje.
natalia...wszystkiego naj dla Majuni 🙂

• Mamusie
Natalia wszystkiego naj dla Majeczki 😘
Agn mnie tez jak Ola osratnio po szczepieniu obudzila o 3 w nocy to pytalamM gdzie ma pupke zeby jej czopkiem trafic taka zaspana bylam hihi tak nas nasze dzieci rozpiescily ze jak raz na jakis czas ibudza sie w nocy to nam juz zle 😜
a tak powaznie moja ola ostatnuo popoludniami budzi sie z placzem i nie wiem czy to przez zabki czy ma jakis sny po calym dniu i przezywa...
Buffy no moja ola tez wlasnie bardzo blada musze poczytac o tym zelazie w necie zeby niepotrzebnie jej nie kloc...

• Mamusie
Czasem ciężko rozpoznać tak z wyglądu te niedobory żelaza, no bo tak jak pisałam blada skóra to właśnie nie wiadomo czy taka uroda człowieka czy coś się jednak dzieje.... A Tusia chyba też pisała, ze Pola miała za niski poziom żelaza to może napisze czy jakieś objawy były u nich.

• Mamusie
dzisiejsze zakupy sie udaly 🙂 oczywiscie najwiecej kupilam dla Ulki, byly super promocje w zarze i mothercare, a sobie udalo mi sie kupic sukienke na slub 🙂

w Zarze byla przeceniona z 299 na 56 zl, to ja wzielam 😁 😁 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/818/p2020909001.jpg/][IMG]http://img818.imageshack.us/img818/9179/p2020909001.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Karolka, ślicznie wyglądasz i sukienka też bardzo ładna, odpowiednia na tą okazję, szczególnie,że za te pieniązki 🙂

Jeżeli chodzi o chrzciny, to ja wczoraj rozmawiałam z menagerką restauracji i ustaliłyśmy menu za 120 zł/os.
W skład wchodzi obiad z kilkoma mięsami do wyboru, ciasta, soki, woda, kawa, herbata i zimna płyta.
My mamy 2 pokojowe mieszkanie, więc przeniesienie imprezy do domku nie wchodzi w grę, stąd cała impreza w kanjpce.

• Mamusie
Karolks, super wygladasz i swietna sukienka, taka bylas nastawiona na kopertowy dekold a jednak kobieta jak zobaczy cos ladnego i za dobra cene wtedy juz sobie mysli a jakos sobie poradze, byleby tylko wziasc hah 😁

Ja tez dzis dzien zakupowy, piec bluzek, sweterek, buty i spodnie i tym najgorzej bo nogi chude a brzuch wystaje i boczki ;/ co sid namierzylam no ale jakies wybralam , nienawidzę swojego ciała i zakupy nie sprawiaja takiej przyjemnosci bo wydaje mi sie ze we wszystkim wygladam jak.....a raczej nie wyglądam; /. Oczywoscie mowie dzis w koncu Tymkowi nic nie kupuje i kropka! Ale gdzie taam... kupiłam cala reklamowe 😁 zakupoholiczka hah. I ja juz mam spory zapas ciuchów dla Niego na 6-9 m i juz na ten rozmiar nie kupuje, bo nawet nie wychodzi, ale jak to wszystko takie piekne, nie umiem sie powstrzymać..i nawet troche mam na 9-12m :P

Ostatnio je mniej moj zarloczek- jak potrafil zjesc nawet 210 mleka, tak teraz 110, 150, no wczoraj po dłuższej przerwie 180, oczywiste zje tez deserek, marcheweczke, czy kaszke, wiem ze organizm pewnie musi sie przestawić na zmiane menu , ale ja juz panikuje, bo kn min musi miec 4h przrwy miedzy mlekiem czy trz innym jedzeniem i gdzie to wszystko w ciagu dnia pomiescic , nie wiem czy mam powody do niepokoju?!

• Mamusie
no tak wlasnie Ula bedzie miala troche trudno, no ale najwyzej odepne guziczki z tylu na szyi i spuszcze przód do cycow 😁 😁 😁 w zadnym sklepie nie bylo takiej z odpowiednim dekoltem, a ze cena byla kuszaca to wzielam 😁

Buffy z ta chudzinka to Cie ponioslo troszke, bo daleko mi do niej 😁 😁 😁 ważę 70 kg 😜

• Mamusie
Natalia wszystkiego najlepszego dla Majuni i oby już nigdy nie chorowała 😘

Maja od 20 śpi i my też już w łóżku.

Isa tak sobie pomyślałam o tobie - moja Maja przez ostatnie dni też jakoś mało jadła do dzisiaj,jak przez pomyłkę do butelki założyłam smoczek powyżej 6 miesiąca 😮 Miałam wszystkie razem w miseczce. I każdą butelkę prawie całą opróżniała 😮 Tak więc we wszystkich butelkach mam już te smoczki tylko soki i herbatki podaję z mniejszego.

September no moja córa przegięła dziś totalnie, oczywiście były póżniej przeprosiny i dłuuuuga rozmowa ale to taki wiek i muszę uzbroić się w cierpliwość 🤢 Też bym ją chętnie do pracy na wakacje wysłała ale nie mam pomysłu 🤨 Już widzę jej reakcję, jakby zamiast bawić się musiała pracować 🤢

Kasia to prawda 😁 Jak dziecko, które przesypia grzecznie nockę nagle nie śpi to nie wiadomo o co chodz i człowiek potem do tyłu chodzi 😁

No Karolcia jaka piękna panna młoda 😁 Fajnie, że zakupy się udały. Teraz niestety tak jest, że idziemy zrobić zakupy dla siebie a wracamy z torbami dla dziecka 😁

Latka ja też rozpędziłam się z zakupami dla małej (gdzie głównie robię przez internet, jak Marylu 😁 ) i Maja ma już ubranka w szafie na 12 m-cy 😁 No i moja mama ma w to też duży wkład 😁 Druga córa lubi się ładnie ubrać więc wciąż woła pieniądze a ja mam pustą szafę 😮 A co do jedzenia u maluchów to tak jak napisałam Izie, może dziurka w smoczku za mała albo ma po prostu taki dzień 🤔 Choć myślę, że i tak Tymon bardzo ładnie je 😁
Jak z niego taki żarłoczek to raczej nie da się głodzić i pokaże, kiedy chce jeść 😁

Ja uciekam spać, bo po ubiegłej nocy aż boję się pomyśleć, czy może się jeszcze taka powtórzyć 😁 Więc muszę mieć siłę, by wstawać do małej 😁

Przespanej nocki dziewczyny 😁

• Mamusie
Agn, wyslalam ci priva.

Ja wlasnie skonczylam przebiorke szaf i uzbieraly sie 4 siaty dla domu samotnej matki 🙂
LEza te ciuchy i sie kisza.. 🙂) a tak sie przydadza komus potrzebujacemu.

My kupilismy dzis Darkowi kurtke, bo chodzil w samej kamizelce i spodnie 🙂 A mi sie mega podoba kolekcja Housea z Myszka Miki i Elmo.. ale chyba juz za stara jestem na takie motywy 😁

• Mamusie
Hehe ja wlasnie kupiłam Tymkowi sweterek i trampki kermita i bluzki i elmo a M ma bluze w myszki miki hah 🙂 ale nie wyglada dziecieco;D ja lubi takie smieszne czasamj ciuchy 🙂

Agn, a Ty masz butelki TT? I jaki numer teraz juz na 3 jestes? Ja nie sadze ze to poroblem smoczka u Nas 😞