Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kurcze nie wiem. Jem normalnie 5 posilkow, mniejszych, i do 18.
Nawet wczoraj na smazone sobie pozwolilam,bo ju nie mialam pomyslu co zjesc.
I jakos tak schodzi... Zobaczymy na jak dlugo...
Jak osiagne cel, bede mega szczesiwa...ale juz wiem, ze bede chciala koleje kg spasc ;D
Marzenia wazyc 59 Ale wazylam tyle chyba 8 lat temu

Karolka, ja niewyparzony??

Isa, oby przybral...

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A ja mam problem :/ Wojtek od dłuższego czasu robi zielone kupy :/ Same wiecie jak dobrze przybiera, wysypek nie ma, brzuszek go nie boli, ładnie się rozwija, zazwyczaj jest pogodny, więc przeszłam z kupkami do porządku dziennego, taka jego uroda, nic mu nie dolega 😉 Kupy są luźne, ciemnozielone, w najlepszym przypadku zielonożółte, czasem takie glutowate, oślizgłe. Ja jem wszystko 🙂

I teraz jakby mu zaszkodził gluten czy coś innego to jak ja to wyłapię? Są inne objawy niż kupka? 😁 Ech... taki uroczy temat zapodaje 😁

• Mamusie
Wiki bardzo prosi wszystkie ciocie i inne osoby o głosy w konkursie na Facebooku . Wystarczy polubić stronę Pani Kamili Rutkowskiej i potem zdjęcie Wiktorii. Prosimy udostępniajcie to na swoich profilach niech Wasi znajomi też nam pomogą 🙂 🙂 Nagrodą w konkursie jest sesja fotograficzna . ♥ Pamiętajcie o polubieniu strony 🙂
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407537849338485&set=pb.358664250892512.-2207520000.1359984263&type=3&theater

• Mamusie
Mixi zagłosowane 😉
U nas dziś dzień taki sobie. Rano chwilę się na zakupy wyrwałam a później to właściwie większość czasu płacz, płacz, płacz... i wścieklizna... Małej oczywiście.
Starszy właśnie dorwał kawałek steropianu. Dzieli go na kawałki. Nie pytajcie jak dywan wygląda.... 😮 dostanie potem odkurzacz i będzie sprzątał.

• Mamusie
u nas też dziś mega marudy zębowe... 😞 i noc fatalna, no ale trudno.. i tak jestem najszczęśliwsza na świecie. Dziś odebraliśmy wyniki ze szpitala - wyszły _REWELACYJNIE (no poza żelazem, ale to już małe piwo 😜) 😁 przy poprzednim badaniu Marcinek miał 20tysięcy dodatkowych skurczy w serduszku, a teraz tylko 8!!!!!!!!!!!! JUPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😁

• Mamusie
Buffy super że Marcinek ma takie dobre wyniki dzielny chłopak!!! 🙂
Karolka wy to macie przeboje z tym Kościołem a myślałam że ja mam nawiedzonego proboszcza a ten mój to anioł w porównaniu z waszym 😜 ale tak prawda tak się zachowują jakby sami nic nie mieli za uszami a potem się dziwią ze coraz mniej ludzi do Kościoła chodzi jak sami nas zniechęcają...
Isa a wody albo czegoś nie zmieniałaś? Bo ja jak zaczęłam Oli wodę mineralną przegotowywać to nie chciała jeść mleka (a tak tylko podgrzewamy) a myśmy w głowę zachodzili co się stało że nie chce jeść jadła po 60 ml i to z bólem i koniec... a jak przestaliśmy ponownie wodę przegotowywać to od razy wynik trzycyfrowy 😁
A lek też może ma na Szymka zły wpływ. Na moją Olę np. źle działa Biogaia chociaż inne dziewczyny tu ją chwalą. Mi pediatra zapisała to na plastelinowe śluzowate kupki a skutek był taki że Ola nie chciała jeść kupy w ogóle nie mogła zrobić i ciągle marudziła i płakała także spróbuj odstawić i poobserwuj ... A zdjęcie w avatarku masz śliczne taki słodziak z tego Szymka że muszę go Oli pokazać może będzie zainteresowana kawalerem a co 😜

A z M to chyba każda ma takie akcje. Chociaż ja narzekać nie mogę bo mam cudownego męża to też czasem potrafi sobie przeskrobać. Ale faceci tak już mają taki kochane duże dzieci... Z nimi źle bez nich jeszcze gorzej 🙃 Chociaż ja też swoje za uszami mam ☺️ ostatnio np. M się postarał zrobił sam kopytka na obiad a ja co wróciłam z pracy i zamiast pochwalić jeszcze go opierdzieliłam że chce mnie utuczyć bo tak dużo mi nałożył 🤨 aż mi później głupio było i go przepraszałam ☺️

A ta moja mała wymuszaczka to ma ciężkie weekendy w tygodniu zasypia bez problemu a od piątku do niedzieli robi taki koncert jak ma iść spać jakby bała się zasnąć i tak myślimy że ona chyba boi się że jak zaśnie to ja pójdę do pracy i jak się obudzi to mnie nie będzie 🤨 bo w tygodniu jak cały dzień ze mną nie siedzi tylko po pracy to jest ok bo jest przyzwyczajona do taty a tak w weekend chyba jej tak fajnie że jesteśmy wszyscy razem że zasnąć nie chce... 😮Nie wiem tak to sobie tłumaczymy bo nic innego nie wymyśliliśmy 😜

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Kasia26 napisał(a):
Buffy Ola nie chciała jeść kupy w ogóle

Hehe, uzywamy przecinkow 🙂)

ja też czytałam ten wers aż dwa razy, dopiero w kolejnym wersie jak doczytałam to mi ulżyło, bo myślałam że Kasia każe Oli jej kupę jeść 😉 😉 😁 😁 😁 😁 😁
nie no żartuje oczywiście

• Mamusie
A ja się pochwalę - pierwszy raz całkiem sama wykąpałam małego :p Bez M, bo on czasem później z pracy wraca, a mały nie może się doczekać i marudzi zmęczony 😞 Udało się wszystko, mały zasnął od razu ładnie 🙂 Niech tatuś żałuje :P

Przecinki ważna sprawa 🙃

• Mamusie
Buffy,świetna wiadomość 🙂 Dobrze,że Marcinek jest już zdrowy!
Kuba dzisiaj był całe popołudnie z tatusiem, bo mnie koleżanka na zakupy wyciągnęła, o dziwo był grzeczny, chyba,że M. mi wszystkiego nie mówił.
Teraz zasnął, zobaczymy jak nocka minie... zjadł na noc niewiele bo 100ml i jeszcze troszkę mu się ulało, więc pewnie szybko się na jedzonko obudzi.
Miłej i przespanej nocki kochane! :*

• Mamusie
Byliśmy na bioderkach i doktor kazal zwiększyć dawkę wit d do dwóch kapsulek dziennie... Jedno bioderko super a w lewym czegos jeszcze tam brakuje :/
Czy niedobór wit d moze wpływać na zle samopoczucie Szymka?
W sumie często sie poci i mało je...

Kasia ja podgrzewam wodę mineralną na mm, a wczesniej podawalam z kranu przegotowana, mowisz ze moze to byc przyczyną ? A jaka teraz wode dajesz do mm ?
Dziekuje za mile slowa.. 😉

Padam ze zmeczenia ale usnac nie mogę :/

• Mamusie
My jutro na bioderka po raz trzeci...ciekawe, czy wszystko ok, bo ostatnio w lewym panewka byla slabiej wyksztalcona niz w prawym 🤔

Jakos przezylismy ta poradnie - za tydzien ostatni raz idziemy...Ula byla nawet spokojna, ale musiala byc noszona na rekach, bo w wozku jej sie nie podobalo. Kobieta nawet sie strescila i trzymala nas "tylko" godzine.

Iza tu artykul o wit d:
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Czym-grozi-niedobor-witaminy-D-u-noworodka,wid,12990229,wiadomosc.html?smgputicaid=61001e

wyczytalam jeszcze gdzies indziej, ze przy niedoborze dziecko jest ospałe, osowiałe, kiepsko je i ma zaparcia, rozlany brzuch... czyli jak u Szymka 🤔

• Mamusie
No właśnie to samo wyczytalam... Jutro wizyta u naszej pani doktor to musze jej pytać... A mogę dawac 2 kapsułki w jednym czasie?

W takim razie na mm lepiej podać wodę mineralną tylko podgrzana czy przegotowana ??

Kurde dręczy mnie ten niedobór wit d :/

• Mamusie
Ale mnie maz wkurzy.. masakra..Miekka bula.
Po 3 latch wrezcie Nadia pieknie zasypia sama, zajeo mi to tydzien tlumaczenia, proszenia...i nie wiadomo czego...
A on dzisiaj przyplyw uczuc dostal i sobie siedzia z nia glaskal i dziecia histerii dostal jak sobie poszedl...
To sie wkulam, ze mojej pracy nie szanuje.
Oddalam mu obsrolona Tatianke do rak, zostawilam wyjaca Nadie i poszlam w cholere. Nie bylo mnie 1,5h. :Liczylam na to,ze po 14 minutach bedzie dzwonil 🙂
A tu dupa.. wrocilam laski spaly 🙂) Ale co sie odprezylam z sasiadka to moje 🙂) hahah 🙂)
Nie patrzy na to ze jak on wyjezdza na noc, to jestem sama i musze miec jakis rytm ustalony...