Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hehe 🙂 Wojtek tak rośnie, bo geny takie dostał 😁 Ja mam 180 cm, M 185, no to on nie może być mały :p
A pokarm mam zwyczajny, mały je co 2,5-3 godziny, więc nie widzę jakiegoś powodu tak intensywnego wzrostu :p Po prostu geny :p
Ale dzisiaj jest rozdarty, aż M się zdziwił jego humorem jak wrócił z pracy :/
Ja ten Wax też mam, kiedyś kupiłam w aptece. Nie używam regularnie, ale czasem jak sobie przypomnę, fajny jest 😉

• Mamusie
Doti święte słowa z tym więzieniem. Dlatego ja z jednej strony żałuję że Olę teraz mniej widzę ale z drugiej się cieszę że wróciłam do pracy bo mam kontakt z innymi a dziecko to cudowny towarzysz ale jak się siedzi tylko we dwoje samemu to na głowę można dostać 🙃

Deira wszystkiego naj dla najmłodszej "wrześnióweczki" 😘 😘
Isa my wszystkie jak sama widzisz mamy te same problemy i przez to cieszę się że jest to forum i można z kimś pogadać kto wysłucha zrozumie i pocieszy 🙂 a z M mimo że jest cudowny to też nieraz się kłócę ale tak sobie tłumaczę że dziecko wywraca dotychczasowe życie do góry nogami i z czasem się wszystko ułoży tylko musimy się przestawić na nowy tryb 😜
A prawda taka że czasem to ja mojego M podziwiam że jeszcze ze mną wytrzymuje 😉 dzielny chłopak 😁
Mixi a propo marchewki to jak karmiłam piersią to też wcinałam ciągle marchewkę i Oli nic nie było więc nawet nie przypuszczałam że teraz będzie miała alergię a tu zdziwienie 😮 Ale życzę żeby Wiki nic nie było 🙂 w ogóle alergia na marchewkę to komplikuje trochę sprawę bo ogólnie to większość dań w tym wieku opiera się na marchewce 🤢 no ale teraz siedzę w dyni 😜 której na marginesie osobiście nie cierpię a tu mi na starość przyrządzać ja przyszło 🙃
Sandra widać po mince że mała asiorka Ci rośnie ale z tego co piszesz nieraz to Nadia też niezła agentka więc Tatianka i tak od starszej siostry by się nauczyła 😜

A mnie choroba rozłożyła na łopatki... dzisiaj już marzyłam żeby skończyć pracę i przyjść do domu bo ledwo myślałam... Ale miejmy nadzieję że przez weekend się wykuruję...

Buffy wiem że może głupio pytam ale na badanie żelaza wysłał cię lekarz z jakiegoś powodu czy tak standardowo? Bo się zastanawiam że piszą że koło 5-6 miesiąca wyczerpują się zapasy żelaza z okresu ciąży i dziecko może mieć niedobory tylko nie wiem czy czymś to się objawia? Żebym wiedziała na co zwrócić uwagę 😮

A chciałam Oli kupić kubeczek niekapek bo butelkę to ona utożsamia tylko z mleczkiem i widzę że nic więcej ni chce ze smoka jak poczuje ze ze smoka leci woda albo herbatka to wypluwa (a łyżeczką pije) i tak pomyślałam że może niekapek by był dobrym rozwiązaniem. Co myślcie o tych
http://allegro.pl/kubek-niekapek-tommee-tippee-6m-150ml-0-bpa-i2976626720.html
http://allegro.pl/kubek-niekapek-butelka-philips-avent-200-ml-6m-i2970368168.html
http://allegro.pl/kubek-niekapek-nuk-easy-learning-6m-nuk-1-2-3-i2937176215.html
A może jakieś inne polecicie?

• Mamusie
efek napisał(a):

A my już po szczepieniu 🙂 Mały waży 8300 i ma 66 cm 😮 Mój klocek 🙂
Lekarz stwierdził, że ząbki idą, ale nie będzie ich na dniach, więc strach się bać 😞

efek, to z Wojtka kawał chłopa jes!t 😁 🤪
moja 02 stycznia przy wzroście 64 cm miała niecałe 6 kg

• Mamusie
O mateczko... Mały zasnął po 2 godzinach wycia... M starał się go za wszelką cenę uśpić w łóżeczku, tak jak zawsze 😞 Ostatecznie Wojtek się wyciszył przy cycu i usnął u mnie na rękach... Jestem niekonsekwentna 🥴 Ale dziś ma tak wybitnie zły dzień, że nawet rozumiem jego koszmarny humor... Jutro będzie lepiej, a my będziemy konsekwentni 😁
Miłego wieczorku 😁

Pati, no Wojtek jest chłopisko 🤪 Tylko te 66 cm to one krzywym centymetrem mierzą 😁 W rzeczywistości jest większy, mierzę go na przewijaku, ma miarkę 😁

• Mamusie
Kasia26 mam pierwsze dwa niekapki i są równie fajne 🙂 moj mały nie pije z żadnego 😁
Efek biedaczek ten Twój synus. Oby ząbki szybko wyszły i będzie spokoj:*
Dziewczyny których malenstwa mają ząbki, jak idzie karmienie piersią?? 😉

My już po kąpieli, malutki wreszcie pachnie sobą. Uwielbiam go wachac- czy to dziwne? Teraz tylko muszę tesciowr trzymać z daleka zeby mi go nie zasmrodzila. A już z 10 razy sie brała do noszenia. Nie kumam tej kobiety, nie ma jak wyznaczyć jej granic. Ona nic nie słucha.:/

• Mamusie
Marylu tesciowe tak maja 😁 glupie to i koniec...
Ja tez wacham caly czas Ulcie - uwielbiam jej zapach 🙂

Moja kruszynka 3.01 wazyla 5300 🙂 dzis ja wazylam na swojej wadze, tzn najpierw sama sie zwazylam, pozniej z nia na rekach i odjelam roznice i wyszlo 6 kg 🙂 14.02 zważymy Ule u pediatry, az jestem ciekawa 🙂 a ciuszki nosi na 68 🙂

• Mamusie
Kasia ja zaopatrzyłam się w ten pierwszy, Maja jeszcze z niego nie piła ale jest mały i poręczny 🙂

Marylu ja też uwielbiam wąchać moją córcię i najchętniej bym ją zjadła 😁 😁

Majka śpi od 20 a ja grzebię w allegro... Szukam już bucików na wiosnę i zastanawiam się, jaki rozmiar i długość wkładki 🤔 Wiem, że buciki trzeba mierzyć ale jak nie będą dobre to zwrócę 😁 Takie mamy prawo 😁

• Mamusie
Karolka a to Ula pięknie przybrała! Oby tak dalej 🙂
Agn ja też buciki przez internet kupię, najwyżej oddam w sklepie:P ostatnie większość zakupów robie przez net. Albo zamawiam w internecie i idę tylko po odbiór do sklepu. Szczególnie teraz jak maky chorował to po co mam go ciagac po sklepach.

• Mamusie
Taki dlugi post napisalam i nie wyslalam 🙂

Moja wazy okolo 6400 ale nie wiem dokladnie, bo wazyc mi sie wolno tyko w poniedzialki. hehe. a wage niemowlece pozyczylam sasiadce, bo oni uwazniej musza pilnowac przyrostu malutiej 🙂

Doti ale sie nasmialam. Co racja to racja obie mamy dwojke wrzeszczacych i wkurzajace babcie na stanie 😁

Titucha usnela o 21 . Wielkie wow..Darla sie o cyca chyba 20 miny, ale dala sie ubujac w lezaku.
Niec spi bo mama wypila 2 lampki wina 🙂
Ogladalam sobie film niemozliwe.

• Mamusie
I jeszcze raz dziewczyny – dziękujemy bardzo za życzenia 😘 😘 😘

Agnieszka, a ja tak przewidywałam jeszcze w ciąży, że moja Nata to mała uparta złośnica i zrobi psikusa matce i zamiast wrześniówką zostanę mamą październikową 😁 Wybrała sobie pierwszy możliwy dzień, żeby nie przyjść na świat we wrześniu 😁

Marylu, współczuję Ci z tymi teściami. Ja na szczęście mam ich co prawda w tym samym mieście, ale jakoś ostatnio nie zawracają mi głowy 😉 A z tym perfumowaniem się to lekka przesada. Ja mam bzika na punkcie perfumów i mam ich trochę w swojej kolekcji, ale od kiedy jest Nata, to nie pamiętam, kiedy ich używałam. To przecież sama chemia i bałabym się będąc poperfumowaną tulić dziecko. Ale najbardziej wkurza mnie to, jak rodzinka zwala mi się z odwiedzinami i nikt nie wpadnie na pomysł, żeby umyć ręce zanim chwycą dziecko za rączkę czy pogłaszczą po buźce 😠 A na dłoniach przecież można różne cuda przynieść, w tym i paskudne wirusy...

Latka, my mamy teraz krem, balsam i płyn do kąpieli z Emolium i na razie z płynu i balsamu jestem bardzo zadowolona. Z kremem bywa różnie.

Efek, no pięknie Wojtuś przybiera 🙂 Silny i wysoki facet z niego rośnie 😁 Może go do jakiejś sekcji koszykarskiej zapiszecie jak będzie starszy? 😁 U nas też pediatra zażartowała po ostatnim ważeniu małej, że jak chciałam mniejsze dziecko, to powinnam była sobie wziąć mniejszego faceta 😁

Kasia, zdrówka życzę 🙂 A my mamy kubek z Aventa 🙂 Na początek taką wersję treningową http://allegro.pl/avent-butelka-treningowa-kubek-125-ml-0-bpa-4m-i2975198106.html . A potem spróbujemy z kubeczka typu Doidy Cup 🙂 A niech się mała uczy pić też z normalnego kubeczka 😉

Isa, no ja bym na Twoim miejscu też się wnerwiła. I jeszcze zero wsparcia u M. 😞 Współczuję, wiem jak to jest bo ja też z M mam ostatnio jakiś gorszy czas. Trzymaj się, kochana 😘

A tak wogóle to mieliśmy dziś fajny dzień 🙂 Dziecko mi marudziło tylko wieczorem i chociaż zasnęła dopiero po 22, to i tak była dziś bardzo grzeczna 🙂 Nawet przez pół godziny sama bawiła się zabawkami na fotelu-bujaczku 🙂 Oprócz tego miała dwie długie drzemki. No i oczywiście zaliczyłyśmy spacerek – prawie półtorej godziny 😁
Ale mam z nią też od wczoraj istny cyrk na kółkach – nie mogę jej ubrać ani przewinąć, bo spodobało jej się robienie „mostka” 😁 Zapiera się nóżkami i rączkami i podnosi wysoko plecki i robi jakiś taki wygibas, że ją odwija o prawie 180 stopni 😁 I ma przy tym niezły ubaw 😁 A ja się gimnastykuję, żeby ją ubrać albo przewinąć 😁

Idę powoli do łóżka. Trzeba chyba co nieco odespać 😁 Spokojnej nocki mamuśki 🙂

• Mamusie
Moja wstala o 24 obsrala sie i cieszy do mnie papke 🙂 Ani mysli spac 🙂

deira moja babcia tez.. jedzie do pracy, z pracy.. komunikacja miejska, w pracy przewija starszej kobiecie pampersy.. i wraca do chaty rak nie myje FUJJJJJJ zabronilam dotykac Tituche po golym ciele... szczegolnie dloniach ktore pcha do buzi!!!!
Najlepiej soattnio wyszlam do WC i chciala wykorzystac i slysze jak Nadia ja opierdala: Mowila mama,zeby nie dotykac Tatianki po raczkach bo zarazki masz.. 🙂) Moj maly sanepid 😁

• Mamusie
Hej ja już popijam kawkę .
Wiki dopiero co wstała i siłuje się z poduszką 🤪
Nic mi się nie chce nawet nie mam pomysłu na obiad ,a coś zjeść trzeba 🤔 bo lada chwila waga pokarze 4 z przodu 😁
Wczoraj z M postanowiliśmy ,że robimy chrzciny w lokalu ,ale tylko obiad ,tort ,kawa ,herbata i koniec imprezy. A z tymi co chcemy popić to zaprosimy do domu .
U nas taka przyjemność kosztuje 54 zł , a jakbyśmy chcieli zrobić z zimna płytą to od 100 zł. wzwyż 😮
W domu jakieś wędliny się wyłoży ,sałatkę i też posiedzimy. 🙂
Myślę ,że w tysiącu się zmieścimy 🙂
Chrzciny chcemy zrobić ostatecznie 28 kwietnia 🙂

• Mamusie
A ja myslalam ze to tylko my tak pozno będziemy chrzcic i juz sobie na glowe bralam czy to aby na pewno ok 🙂 ale widze ze i Mixi np tez na wiosne robi 😉 my chcielismy poczatkiem kwietnia a jesli sie nie uda to reszta kwietnia:P.

Dzien Dobry 🙂
My dopiero wstalismy, moje dziecko wymysla cos z jedzeniem mleka chwilami;/. Dzisiaj wybywam na zakupyyyy a synek z tatusiem 🙂

• Mamusie
Ja starsza tez chrzciłam później i potem maluszkom w kościele czapki ściągała bo u nas więcej było chrztów i ksiądz kazał stanąć kolo siebie i mała szalała na prawo i lewo 😁 😁 😁
Wszystkie dzieci w zasięgu jej rak nie miały czapek na głowie 😁 😁 😁
Aż ksiądz miał ubaw 🙂

• Mamusie
Dziendoberek 🙂
Ja wstalam przed 8 zjadlam sniadanjo z M posprzatalam mieszkanjo a zaraz smigam na zakupy bo musze jakues lyzeczki oli pokupic a mala jeszcze spu... leniuch kochany 🙂 dzisiaj mam tak zawalone zatoki ze masakra ale juz lepiej sie czuje na szczescie do oli zblizam sie w maseczce ale mala agentka myslu ze to zabawa i lapue mnie za maseczke naciaga do siebie probuje wxiasc do buzi a na koniec strzela mi z gumki hehe. w ogole ostatnio zaczela po wszystko tak ladnie raczki wyciagac i lubi nasze twarze dotykac szczegolnie upodobala sobie nos mojego M hihi
milego dzionka dziewczyny 😘

Sandra ta twoja nadia jest niesamowita juz widze jak tatianke wyszkoli 😁

• Mamusie
Dzień dobry.
My wstaliśmy koło 8. Dobrze, bo się wyspałam 😁 Teraz Lusia ma pierwszą drzemkę więc moge napisać.
Wczorajszy wieczór nie należał do przyjemych. Mała marudziła o ząbki bardzo bardzo. A jak już zasnęła to przyszedł M z pracy, Starszy się ucieszył, wrzasnął i Małą obudził.. Od nowa uspokajanie, masowanie dziąseł i usypianie... ehhh
A to dzis przyszło mi na maila: http://www.mydeal.pl/caly_kraj-pieluszki_pampers_premium_care-12168.html

Sandra uwielbiam teksy Nadii! 🙂 Ciekawa jestem co by było jakby się nasze dzieciaczki spotkały hihihi Jakbyście kiedyś jechali w stronę Zakopanego albo Krakowa to zapraszam na kawkę 😁