Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja tez uciekam spac bo znowu mnie przeziebienie dopadlo mam nadzieję że Ola znowu ode mnie nie zalapie...
Ola zjadla dzisiaj po raz pierwszy na kolacje kaszke60 ml i popila to 30ml mleczka. jutro sprobujemy dac juz sama kaszke. A na obiadek po raz pierwszy indyk 🙂 Nie moge sie doczekac 🙂)
Wszystkiego naj dla Naishy:*
Dobranoc mamuski 🙂

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aha przypomniało mi sie że miałam o coś zapytac 🙂 myslicie ze dziecku moze zaszkodzić. jak dostaje rozne mleko? Tzn chodzi mi o to że Ola pije Nutramigen ale kaszke mleczna je z bobovity a manna z glutenem podaje jej z nestle no i tam wszędzie jej mleczko modyfikowane.Myślicie ze ma to znaczenie?

• Mamusie
Kasia pisze jak jest u mojej sis, więc może nie bycc tak u was. Ma dwoch synkow na nutramigenie. Od każdego innego mleka modyfikoqanego są problemy, więc żadnych takich kaszel nie moze dawać. Jedyne co może używać to Sinlac, kleik ryzowy, kleik kukurydziany. Niestety mkuchy tego też nie chcą jesc, ale przynajmniej im Nie szkodzi. Bo to wszystko dla dzieci nietolerujacych laktoze.

Podziwiam wszystkie które sobie same kolczyki robiły, ja teraz mm w azdym uchu po jednym. Miałam jeszcze z dwa ale zarosly chyba. :¦

Muszę sie was znow poradzić, tesciowa przed swoim wyjazdem wsunela mi do torebki kopertę z kasa. Nie miałam jak zareagować wtedy i teraz nie wiem czy zostawić jej to w domu czy dopiero za miesiąc osobiście oddać? Bo ja nie chce jej kasy. A Ble.

Initram współczuję teściowej. Fajnie ze Tymek tak głos ćwiczy 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 😉 Nocka ok. Mała obudziła się może 2 razy. Nie pamiętam 😁 Teraz leży w łóżeczku i cieszy się do zabawek.

Karolka akurat i marchewka i banan działają zapierająco 😁 u nas też były problemy z kupką po tym. Niby nie zatwardzenie ale taka plastelinka. Dziś będę kombinować z cukinią może...

Kasiu nie za wcześnie na mięsko?? Raz dostała za namową mojej mamy ale ja się jakoś ciągle boję mojej dać. Mam wrażenie że ma jeszcze tyyyyle czasu.... a za 10 dni skończy 6 miesięcy 😲 😲 😲

• Mamusie
Marylu moja jest na Nutramigenie bo jak piła Nan to robila mi kupy ze sluzem i lekarka kazala to dawać. a nie ma stwierdzonej typowo alergii i tak po troszku jej podaje i obserwuje. Bo jak kupiłam ryzowa kaszke i zrobilam na nutramigenie to ola mi tym plula i sie nie dziwie bo smierdzialo w calym pokoju a przelknac sie nie dalo:/

Doti mowisz że. jeszcze za wczesnie? Właśnie czytalam ze po 5 miesiacu mozna wprowadzać więc. nie wiem...
Nam chyba zaczyna sie akcja zeby bo od kilku dni Ola ma takie zrywy placzu nagle i np je obiadek sie smieje nagle zczyna krzyczec ze uspokoic jej nie mozna i takie smieszne dziobki robi bo jezyczkiem jeździ po dziaslach

Milego dnia 🙂

• Mamusie
Hej .
Dzięki Doti ,ale moja konsekwencja poszła do kosza ,jak Wiki zaczęła płakać po 22 i nie byłam jej w stanie uspokoić.Więc wzięłam ją do łóżka,a potem żałowałam tej całej akcji niepotrzebnie się dziecko napłakało.
Jak kładłam się do łóżka i widziałam ,że jej nie ma koło mnie to aż mnie serce bolało. 😞
Chyba to ja bardziej jestem od niej uzależniona niż ona ode mnie.
Potem jak ją wzięłam do łóżka to się przytuliła do cyca i mocno mnie trzymała za palca ,aż nie zasnęła .
A ja ją głaskałam po główce i przepraszałam ,aż się poryczałam 😜
I tyle z mojej konsekwencji 😁 😁 😁 😁 😁
My dzisiaj jedziemy do teściowej na obiad i ciasto ,mogłaby mnie tak co tydzień zapraszać. 😆
Bo mi się nie chce gotować. 🙂

• Mamusie
Dzien dobry 🙂 Ja już z kawką 🙂 My wczoraj z M super spedzilismy wieczor 🙂 kino mcdonald i tak po 23 bylismy w domu 🙂 oczywiscie Majka juz spala ale i tak jak mam mowila to pozno zasnela bo po 22 😁 no i tym sposobem spala do 6 rano zjadla i do 8 spanko teraz M ją karmi także szykuje sie pierwsza drzemka mam nadzieje 🙂 🙂 Miłej niedzieli

• Mamusie
hej 🙂
Ulka mnie zaskakuje, dzis znow przespala cala noc, dopiero o 7 sie obudzila i teraz znow sobie kima 🙂 na szczescie oduczylismy ja spania w naszym lozku, tylko pierwsze 2 tyg z nami spala, pozniej juz nie, no chyba ze cos jej naprawde dolega i potrzebuje wiecej tulenia 🙂

Natalia fajnie, ze woeczor sie udal, ja juz sie nie moge doczekac jak przestane karmic piersia i sobie gdzies z m wyjde na luzie 🙂

Dziewczyny mam pytanie - jak dal Ule do zlobka to jaki jadlospis powinnam jej przygotowac? chodzi mi o to ile posilkow powinna tam miec, zeby glodna nie byla. Bedzie tam od 7.30 do 16.30. Chcialabym juz ja po woli przyzwyczajac do nowego rytmu, ale zupelnie nie wiem ile takiemu dzieciaczkowi potrzeba i co oprocz kaszki rano, obiadku i deserku mozna jej tam zaserwowac?? Pomozcie mi prosze 😉 aaa no i dodam, ze mleczka modyfikowanego nie chce pic, nie smakuje jej 😮

• Mamusie
U nas maluchy jedza ta:
8- sniadanie (kaszka), i ida spac po przebudzeniu jesli nie spia do obiadu
to jakis owocek dostaja
11- obiad
14- podwieczorek ( jakis owoc, badz sok bobofrut, chrupki)

Mi sie wydaje, ze na miesko za wczesnie, jak juz pisalam, ale kazda robi jak uwaza, a dwa moze cos sie zmienilo przez te 3 lata... No a dwa ja w koncu mala na cuycu mam..

U nas jest masakra: gdzie jest moja grzeczna Tituszka???
Usypialismy ja wczoraj godzine na rekach i co?? Pospala godzine i przleciala do nas do lozeczka, wiec witaj Mixi...

Juz mialam wczoraj tak dosc, ze sie nadzieralm ;// Juz nawet pr obowalam jej modyfikowane mlyko zrobic i tez poszlo w smieci!!! A sru...

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Karolka ja też za bardzo nie pomogę... Ja bym rano przed wysłaniem do żłobka nakarmiła mleczkiem (choć troszkę) żeby na głodnego nie szła. Ok. 8 kaszka, o 11 jak nie pije mleka to może mleczko z dodatkiem kaszki dla smaku, żeby mogła zjeść z łyżeczki, o 14 obiadek a o 16 deserek z owoców no i pózniej jadłaby już w domku 🤔

Ja jeszcze wczoraj nie odzywałam się do mojego M (dziś już nie wytrzymał i przeprosił, ale spał u Mai), byłam z córkami w centrum handlowym. Maja jest strasznie zaabsorbowana ludżmi, do wszystkich się śmieje i piszczy z radości 😁 Moja mała dzikuska, na co dzień widzi tylko mnie, siostrę i tatę....
Co do mięska, to ja podaję wszystko co jest po 4 i 5 miesiącu. Nowości wprowadzam tak, jak wprowadzałam starszej 15 lat temu 😁 Już nie po łyżeczce, tylko pół słoiczka nowości mieszam z tym co już wcześniej jadła, na drugi dzień znowu pół jednego słoiczka z drugą połową tego co już jadła. No i potem jemy już normalnie 😁 Takim sposobem mamy już szerokie menu 😁 Powstrzymuję się tylko z surowym jabłkiem, bo drogą dedukcji doszłam, że właśnie po tym tak ją pogoniło 🤔

Marylu ciężka sprawa z tą kasą 🤔 Ja bym oddała jej ewentualnie do rąk i powiedziała, że nie lubię takich ukrytych gestów 🤨 Z drugiej strony i tak się od niej nie opędzisz, to dlaczego oddawać? W końcu niech też dołoży się do wnuka a nie tylko tarmosi na rękach 😁 Ech, to tylko moje osobiste zdanie 😁

Dzonatalie wczoraj już się nie odzywałam więc dzisiaj życzę Naishy wszystkiego najsłodszego 😘 Ja bym tam tej pięknej czuprynki nie ruszała 😁 Moja starsza córa urodziła się z piórkami na głowie, powycierały jej się niesamowicie ale nigdy jej nie obcinałam, do komunii św. poszła z gęstymi , długimi za pupę włosami 😁 Ona jak była mała nie pozwoliła sobie nawet grzywki obciąć bo płakała, że ją boli i kazała te obcięte przykleić do głowy 😮

Mixi hehe ja co raz bardziej konsekwentnie biorę Maję do łóżka 🙃 Jak tylko się pokręci jest już z nami 😁 Ale to też tak jak u ciebie, ja jestem bardziej uzależniona od niej niż ona ode mnie 😁

My dzisiaj jedziemy do Agata Meble żeby kupić jakieś pierdoły do domu, co by trochę go upiększyć 😁

• Mamusie
Agn pol sloiczka nowosci i pol tego co juz jadla?? ale masz malego glodomorka 🙂 ja nie wiem czy moja by w ogole pol sloiczka tego malutkiego wcisnela 😁

no nic bede probowala z tym jadlospisem, na szczescie mam jeszcze prawie 2 miesiace czasu 🙂

Marylu ja bym to siano wziela, jak daje to nie ma co sie zastanawiac 😜

ok my sie zbieramy do podrozy 🙂 odezwe sie juz od moich rodzicow 🙂

Milego dnia dziewczyny 😘

• Mamusie
Dzień dobry
Ja się dzis zbieram z siostra do smyka. Otworzli nowy jakiś bardzo duzy oddział.tylko muszę czekać aż z pracy wyjdzie.
Wszyscy w domu sie zarazili odemnie i krzysia... Jakiś paskudny wirus nas złapał.
Agn karolka Hehe niby fajnie wziąć kasę, w końcu mogę na małego wydać. Ale ja wiem ze ona za ta kasę oczekuje wdziecznosxi i. w ten sposób chce mieć troche władzy. Wolę jej za nic nie dziękować. :/ to chyba oddam jej są miesiąc do rąk własnych.

Karolka moj mały książę oczywiście nie pije z niekapka który polecalas, ale mojej siostry synek wczoraj wypił 30ml mlevzka!!! Więc super, bo zawsze strzykawka musieli mu dawać 😞

Ja co noc biorę małego do łóżka. Tak do godz. 2 w nocy odkladam go q potem nie mam sił więc leży z nami 🙂 on pewnie myśli ze to jego łóżko a rodzice mu je zamuja 🙂) a w ogole po powrocie wreszcie zacznę uzadzac mu pokoik obok naszej sypiqlni 🙂 ciekawe czy odwaze sie go tam przenieść 🙂

• Mamusie
dzień dobr.
ale naskrobałyście, a ja od przedwczoraj wieczorem kompa nie miałam włączonego - no to lecę teraz nadrabiać.

Mixi my na razie gotowaliśmy marchewkę (na parze też będę robić, ale na razie chyba z wygody robiliśmy gotowaną). gotowaliśm, a potem blendowaliśmy bo próbowałam rozciepać to w inny sposób ale niestety grudki mi zostawały. No i żeby sie dobrze blendpwało to musimy ze dwie na raz, pomimo, ze jeszcze Marcinkowi tyle nie daję. I odajemy łyżeczkę wody do tych blendowanych marchewek to wtedy łądna papka wychodzi 😜

miłego dnia. my zaraz ruszamy do mojego kuzyna. ma dziciaczka 10miesiecy to się chłopaki pobawią 🙂

• Mamusie
Witam 😉

Noc, jak noc ostatnio do najlepszyxh nie należą, ale na szczęście M wstawal i karmil Tymka, ale i tak ciagle skomli, pcha lapki tak ze buziw sobie rozdziera, dwie na raz i uraza i placze...

Wlasnie sobie spiocha juz chwile, ja szykowalam dokumenty bo jutro wyjazd do Ambasady w sprawie Tymka paszportu, takze trzymajcie kciuki, aby poszlo gladko 😉

Teraz ide sie ogarnac, Tymek zje i ruszamy na spacer, bo pogoda piekna 😉.

Milej niedzieli 🙂

• Mamusie
No i mojemu dziecku nie potrzeba nic do szczęścia 😁 nie chce ani tego niekapka , ani gryzaczka, ale ostatnio nic mu nie pasuje, nawet deserkow nie chce jesc a zajadal ze smakiem caly sloiczek juz nie mowie ze nie zje wogole obiadku ;/ te zeby pewnie cholerne, choc mam wrażenie ze jak wybijaly mu sie jedynki dolne to nie byl taki jak teraz , albo kolejny idzie albo te co juz ma bardziej bola niz wcześniej przy przebijaniu??? No nic jakos musimy dac radę ....